View Full Version : Nightwish fans only!
Da vidimo koliko bagre slusa Nightwish... Dojmovi? Po meni nisu losi za metal, ali zvuk je pre"kompjutorski", precist. Nije 'ko Maideni, il Metallica, il Static X al more proc.
Desperado_
06. 06. 2003., 03:33
Pa vidim da nema takih puno pa ću ja postaviti post da ne misliš da si sam - IZVRSNI SU! Tarja? opa...
Ja sam inače heavy metalac i mogu reći da su u biti ipak metal bend bez obzira na synthove.
Ipak su mi draži Death i Black metal te naravno čiste sotonjare poput Cradle of Filtha, Dimmu Borgira i sl.
No ipak mi je daleko najdraži Maiden!!!!!!!!!!!!!!
Master_Sa
16. 06. 2003., 01:17
Ma i uprkos kompjutera su dobri. Jestel ih ikad čuli uživo. Tu se vidi kvalitet. RESPECT.
Major_Stitch
28. 06. 2003., 14:10
dobri su.imao sam jedno vrijeme dvd s njihovim pjesmama i film sa koncerta.najbolja pjesma je Wishmaster.sam nemrem skužit riječi :-)
ap0calypse
29. 07. 2003., 10:17
e nightwish dečki, nightwish. oni su pravi. baš su zakon. najbolje su mi pjesme the riddler, devil & the deep dark ocean, she's my sin, come cover me
Petar
29. 07. 2003., 17:02
Nightwish je ZAAAKON,poslušajte,koji nisu!
Blind_Guardian
12. 08. 2003., 22:22
od nightwisha sam cuo samo elvenpath i moram priznat da mi nije bas nesto. ali kako sam uvijek otvoren za nova iskustva (u muzici), a jedna pjesma ne cini band, (plus svidja mi se kako zenska pjeva u pjesmi iced eartha) pa bih molio nekog ako ima neki mp3 cd sa nightwishom da mi se javi na pm da nesto iskombiniramo.
Verfalk2003
08. 09. 2003., 01:31
Ma, Nighwish je ZAKON! Kad čujem Sleeping sun ili Beauty and the beast...
Petar
08. 09. 2003., 22:27
Deda,još mi nije doša cd!? :-( :-P
AbSeNt
18. 09. 2003., 12:34
nisu ni dobri ni losi ja vise volim pure hc ali eto sto se tice tarje fijuuuuu :-D daju se slusati
Dark_One
11. 05. 2005., 20:32
Mogu reći da sam totalno fasciniran njihovim pjesmama....
Danas sam uspio nabaviti njihova prva dva albuma Angels Fall First i Oceanborn, kao i lyricse pjesama. Haver mi je obećao do kraja sedmice spržiti i ovaj zadnji album Once (Slušao sam par istvari iz istog. Za dizanje adrenalina, a pogotovo za masovne derneke, dušu dao :-P )
mercenary
11. 05. 2005., 20:35
Mislim da bolji dio vas zan moje mišljenje o NW , a za one koji ne znaju :
Život dam , NW ne dam
Rinoa
11. 05. 2005., 21:01
Ma tko su sad ti??? :-P
btw. Nightwish tema već postoji, miša vam vašega!
mercenary je napisao/la:
Mislim da bolji dio vas zan moje mišljenje o NW , a za one koji ne znaju :
Život dam , NW ne dam
amen ;)
Dark_One
11. 05. 2005., 21:07
Rinoa je napisao/la:
Ma tko su sad ti??? :-P
btw. Nightwish tema već postoji, miša vam vašega!
Ova je samo za fanove. :-P
Artanis
11. 05. 2005., 21:11
dojam: NAJBOLJA ŽIVUČA GRUPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Rinoa
11. 05. 2005., 21:19
Dark_One je napisao/la:
Ova je samo za fanove. :-P
Aha.. :roll:
Ae onda da i ja napišem koju mudrost.
Dakle, Nightwish.... meni apsolutno i nedodirljivo najbolji bend, savršenstvo. Ne mogu se odlučit koja mi je naj stvar, al evo upravo vrtim FantasMic i fascinira me...
jednostavno ih obožavam! :-D
Epyon
11. 05. 2005., 21:57
Ahm..Rinoa..ja sam mislio to napisat!! Heh, jedan od mojih najdražih bendova....Kompjuterski zvuk? I wouldnt say so...synthovi su valjda najorganskiji synthovi koje sam čuo u bilo kojem bendu...niti malo kompjuterski IMO...čak mi zbog toga nije legao zadnji album...orkestar je super, ali meni su klavijature draže...
Rinoa
12. 05. 2005., 10:49
...A da bi sve to savršenstvo mogli u potpunosti pojmiti, treba pogledati End of Innocence DVD...dobije se malo dublji uvid u stvari općenito i vidi se koliko su lyricsi pjesama zapravo osobni..nisu samo kul, nego i odražavaju dušu tekstopisca.. Zato mi i jesu toliko dragi bend - jednostavno, a opet epski izražene emocije i ispričane priče..Elvenpath, po tom pitanju, mi je nešto nevjerojatno.
Na Once-u jesu malo eksperimentirali s elektronikom i orkestrom, al meni se sviđa kako je ispalo. Jedinu zamjerku mogu uputiti Wish I Had An Angel, pjesma jest dobra, žestoka i vokali savršeno odrađeni, al rekla sam to već kojih 100 puta, pa mogu i još jednom: nema dušu..napisana je samo zato da bi bila kul i da bi za nju snimili (preheben, btw) spot, drugim riječima - djeluje mi komercijalno i ne sviđa mi se to uopće...njima ne trebaju takve stvari.
btw, jel zna netko kad li su, miša im, snimili Until Dawn.. Jel kao B-side nekog singla ili..?
Dark_One
12. 05. 2005., 11:06
Rinoa je napisao/la:
btw, jel zna netko kad li su, miša im, snimili Until Dawn.. Jel kao B-side nekog singla ili..?
To zapravo nije originalna pjesma od Nightwisha. Može se naći u Beto Vazquez Infinity CD-ima.
Rinoa
12. 05. 2005., 11:08
Dark_One je napisao/la:
Rinoa je napisao/la:
To zapravo nije originalna pjesma od Nightwisha. Može se naći u Beto Vazquez Infinity CD-ima.
I mislila sam da je neka obrada... Ne piše moj Tuomas onakve lyricse. :-P
Al dobra je stvar. Tarjica u punom sjaju.
Epyon
12. 05. 2005., 17:44
Beto Vazquez Infinity je južnoamerički metal bend i tarja samo gostuje na jednoj pjesmi na albumu...nice song tho...
Dark_One
16. 05. 2005., 19:37
Extra, danas sam uspio nabaviti i njihov četvrti album Over The Hills And Far Away.... :) Ovo je premoćna stvar. Kombinacija opuštajućeg sounda sa adrenalinskom melodijom. Ma razvaljuje! Ludara na kvadrat! :-P
Rinoa
16. 05. 2005., 19:58
Baš me zanima što ćeš tek reći kad čuješ Century Child... :P
MGkappa
16. 05. 2005., 21:00
Rinoa je napisao/la:
Baš me zanima što ćeš tek reći kad čuješ Century Child... :P
ja sam je čuo stvar je zakon...
Dark_One
16. 05. 2005., 21:09
To će mi doći kao šlag na tortu u popunjavanju kolekcije. Doduše, već imam nekoliko stvari iz tog albuma, koji bih trebao nabaviti do kraja sadmice. A tad mogu rahat riknuti. :-P
Rinoa
01. 06. 2005., 19:42
Ah vidim da tu nitko ništa ne piše, pa da malo refresham topic... :roll:
Što mislite o Once-u, u usporedbi s prijašnjim albumima?
I koji album smatrate najboljim i zašto?
Te za koju biste se pjesmu odlučili kao apsolutno najbolju?
MGkappa
01. 06. 2005., 20:18
Meni je od Nightwish najbolja
pijesma Wish I Had An Angel!!!
A bome i spot su dobro uklopili
sa filmom Alone In The dark... :-P ;-)
Epyon
01. 06. 2005., 23:19
Rinoa je napisao/la:
Ah vidim da tu nitko ništa ne piše, pa da malo refresham topic... :roll:
Što mislite o Once-u, u usporedbi s prijašnjim albumima?
I koji album smatrate najboljim i zašto?
Te za koju biste se pjesmu odlučili kao apsolutno najbolju?
Once? Definitivno najlošiji NW album, ima dobrih pjesama ali su pretjerali s orkestracijom ( to nije NW s orkestrom nego orkestar s NW ), ne čuju se keyboardsi, nema skoro ništa soloa na gitari...jednostavno nije to to, ne dostiže visoke standarde prijašnjih albuma. Najbolji album? Century Child/Oceanborn...ne mogu se odlučiti...Oceanborn radi tehnički izvrsnog sviranja i odličnih pjesama ( osim passion and the opera...ta pjesma mi je malo o.O ), a i pomalo zato što mi je to prvi NW album kojeg sam slušao, a CC radi fantastične atmosfere...Najbolja pjesma? Hmmm...može nekoliko?:P Beauty and the Beast sa AFF, Dead Boys Poem sa WM i Feel for you/Beauty of the Beast sa CC su mi najdraže....
MGkappa je napisao/la:
Meni je od Nightwish najbolja
pijesma Wish I Had An Angel!!!
A bome i spot su dobro uklopili
sa filmom Alone In The dark... :-P ;-)
Taj spot im je do daske! IMO, njihov najbolji.
Rinoa
02. 06. 2005., 12:56
Epyon je napisao/la:
Once? Definitivno najlošiji NW album, ima dobrih pjesama ali su pretjerali s orkestracijom ( to nije NW s orkestrom nego orkestar s NW ), ne čuju se keyboardsi, nema skoro ništa soloa na gitari...jednostavno nije to to, ne dostiže visoke standarde prijašnjih albuma. Najbolji album? Century Child/Oceanborn...ne mogu se odlučiti...Oceanborn radi tehnički izvrsnog sviranja i odličnih pjesama ( osim passion and the opera...ta pjesma mi je malo o.O ), a i pomalo zato što mi je to prvi NW album kojeg sam slušao, a CC radi fantastične atmosfere...Najbolja pjesma? Hmmm...može nekoliko?:P Beauty and the Beast sa AFF, Dead Boys Poem sa WM i Feel for you/Beauty of the Beast sa CC su mi najdraže....
Evo, tu se skoro sa svime slažem :-D.
Once je dobar, ali mrvicu lošiji od prijašnjih albuma, što zbog previše orkestra, što zbog samog feelinga. No opet, to su samo nijanse, te ne mogu reći da mi taj album sad puno manje draži od ikojeg drugog.
Dakle, kad već govorimo o nijansama, i meni bi bilo jako teško odlučiti se za naj album, kad svi rulaju. Ali kad bi baš morala, također bi prvo mjesto dijelili Oceanborn i Century Child. Oceanborn zato što je totalno žestok, zato što obožavam onu Devil & The Deep Dark Ocean stvar, i zato što je Gethsemane IMNHO jedna od naj stvari ikada, igdje. A Century Child zato što je najbolje zaokružen kao cjelina, kroz cijeli album proteže se jedna misao, te je CC vjerojatno i najosobniji album, još mi je End of Innocence dosta toga pojasnio.
A za najbolju pjesmu se ne mogu odlučiti ni po albumima, a kamoli općenito. :-P No kad bi baš morala:
AFF - Elvenpath
Oceanborn - Devil & The Deep Dark Ocean
Wishmaster - FantasMic
Over The Hills And Far Away - 10th Man Down
Century Child - Bless The Child
Once - Nemo/Romanticide
...i bolje da ovo nisam ni pisala jer me sad srčeko boli, kad su im sve pjesme predobre... :-D
Guest
02. 06. 2005., 13:02
Nightwish-Once je najbolji Nightwish album dosad i točka! -Ups to je bio uskličnik, i točka! ....jeb ga :-D
Rinoa
02. 06. 2005., 13:18
-MarkaN- je napisao/la:
Nightwish-Once je najbolji Nightwish album dosad i točka! -Ups to je bio uskličnik, i točka! ....jeb ga :-D
Jesi li uopće čuo ostale? :-P
Guest
02. 06. 2005., 15:17
Jesam, ali ovaj mi je najbolje ušao u uho, a 4 pjesme s albuma su mi u Nightwish TOP 10.
Rinoa
02. 06. 2005., 15:23
-MarkaN- je napisao/la:
Jesam, ali ovaj mi je najbolje ušao u uho, a 4 pjesme s albuma su mi u Nightwish TOP 10.
understand...
koji ti je TOP 10?
Cythlon
02. 06. 2005., 15:30
Sonata Arctica je bolja od Nightwisha!:-P
Kaj?Pa je! :-D
Ok...NW rules and all...ali Sonata rules even more!:-P
Hahaha...sad sam ko mali klinac.Nightwish je vrlo dobra grupa,imam sve albume,dosta spotova itd...neko vrijeme i najdraza grupa.Ali Sonata...eh...sonata...umjetnost!Samo da napomenem...najprihvaceniji su u Japanu!:-D
Pozdrav
Rinoa
02. 06. 2005., 16:09
Cythlon je napisao/la:
Sonata Arctica je bolja od Nightwisha!:-P
Kaj?Pa je! :-D
Ok...NW rules and all...ali Sonata rules even more!:-P
Hahaha...sad sam ko mali klinac.Nightwish je vrlo dobra grupa,imam sve albume,dosta spotova itd...neko vrijeme i najdraza grupa.Ali Sonata...eh...sonata...umjetnost!Samo da napomenem...najprihvaceniji su u Japanu!:-D
Pozdrav
Samo sam čekala... :roll: :-P
Epyon
02. 06. 2005., 20:49
Ahm...Sonata je zakon ( non stop ih slušam u zadnje vrijeme ), što se tiče raw talenta i tehnike razvaljuju NW totalno jer imaju odlične instrumentaliste ( jani je zakon gitarist, henkka odličan klavijaturist ( iako je mikko harkin bio bolji imo) ), ali oni i NW jednostavno mi ne spadaju u istu kategoriju da bi se mogli uspoređivat...Sonata je bliža generičkom power metalu tipa Strato ( to najviše vrijedi za Eclipticu ) dok je NW više mix različitih stilova i utjecaja...plus, Sonata ima jedan veeeeliki minus...they suck live...( zaključeno nakon ad infinitum preslušavanja Songs of Silence i pogledane gomile videoclipova live nastupa sa neta )...
P.S. da se pohvalim, danas sam naučio svirat Unopened..wheeeeeee!
vainamoinen
05. 06. 2005., 15:47
Hm... Nightwish sigurno bend sa najvećim komercijalnim uspijehom iz Finske ali i više od toga... Maximum uspijeha bio im je Once album koji je po meni potpun promašaj(dobro ima par dobrih pijesama) a i čini mi se da čak i Thoumas priznaje da mu je ponestalo ideja (Dead gardens anyone?) da ne pričam o onom fljasku "Wish I had an Angel" katastrofa... Apsolutno orgazam/vrhunac/intima/duša(nepotrebno precrtati-najgora fora najgoreg recezenta u gp(A.R)bez uvrede) je Gethsemane i stih: "Without you
The poetry within me is dead" (Pozdrav wishmasteru!)
Od ostalih pijesama mislim da nije potrebno navoditi favorite jel svaka ima ono nešto pa bi lista bila poveća...
Simon_Shagrath
07. 06. 2005., 20:30
Bio sam na njihovom koncertu 25.10.2000. tada su bili na Wishmaster turneji i tada su mi bili najdraži band! Obožavam Oceanborn i Wishmaster albume ali Century Child i Once mi nisu baš nešto, njonjavi su mi.
Inače, Oceanborn mi je najdraži album svih vremena!
Simon_Shagrath
07. 06. 2005., 20:32
vainamoinen je napisao/la:
Apsolutno orgazam/vrhunac/intima/duša(nepotrebno precrtati-najgora fora najgoreg recezenta u gp(A.R)bez uvrede) je Gethsemane i stih: "Without you
The poetry within me is dead" (Pozdrav wishmasteru!)
Od ostalih pijesama mislim da nije potrebno navoditi favorite jel svaka ima ono nešto pa bi lista bila poveća...
Da! Gethsemane ja najsavršenija pjesma!
Another beauty loved by the beast
another tale of infinite dreams...
Oceanborn je najbolji na svijetu!!!
Simon_Shagrath
07. 06. 2005., 20:33
Epyon je napisao/la:
Beto Vazquez Infinity je južnoamerički metal bend i tarja samo gostuje na jednoj pjesmi na albumu...nice song tho...
Mali ispravak, na dvije pjesme :-)
scorpioqueen
07. 06. 2005., 22:27
gorillaz-feel good.inc
Cythlon
07. 06. 2005., 23:57
Hm...ja neznam baš o mjuzi puno i neznam od kuda kaj potjeće i to sve...a kamoli imena članova grupe (osim ak su ženske! :-D)...ali...znam da mi je Sonata bolja od NW-a jer spadaju u neki power metal.Neznam od kud im utjecaji i to sve ali jednostavno uspoređujući kaj mi se više sviđa...Sonata podjeđuje 100%.
Hm...gorilaz?Meni su not ok... ;-)