View Full Version : Grand Theft Auto vs. The Getaway vs. Driver vs. Mafia vs. True Crime
Paladin
12. 09. 2003., 22:52
Dugo nisam otvorio neki topic pa ajd... Šta mislite može li koja od ovih igara srušiti dominaciju GTA? Kako će proći koja igra kada izađe? I slično. Inače, mislim da je ovo trenutno najpopularniji žanr zahvaljujući GTA. Po mome mišljenju Driver 3 bi mogao opasno ugroziti GTA.
punker_15
12. 09. 2003., 22:56
Paladin je napisao:
Dugo nisam otvorio neki topic pa ajd... Šta mislite može li koja od ovih igara srušiti dominaciju GTA? Kako će proći koja igra kada izađe? I slično. Inače, mislim da je ovo trenutno najpopularniji žanr zahvaljujući GTA. Po mome mišljenju Driver 3 bi mogao opasno ugroziti GTA.
mogao bi, ali neće....
gta igre su odlične, igrive, odlična mjuza....
nema konkurecije :-D
PS2MASTER
12. 09. 2003., 22:59
Driver 3 bi možda mogo srušit GTA, al dugo je do njegovog izlaska. O Gatewayu 2 se ne zna trenutno niš. Teško da će se Driver3 i Gateway2 moć uspoređivat sa GTA jer su to različite igre. Stil je isti, al nemaju tolku slobodu i mnogo mini misija. Još malo pa izlazi True Crime pa živi bili pa videli.
Paladin
12. 09. 2003., 23:06
Driver 3 će sigurno biti bolji od GTA u upravljanju vozilima. U GTA je pre arkadan (no ne smeta mi) dok je u Driveru upravljanje uvijek bilo realno, nešto kao u Stuntmanu.
Spacemaniac
12. 09. 2003., 23:25
Paladin je napisao:
Driver 3 će sigurno biti bolji od GTA u upravljanju vozilima. U GTA je pre arkadan (no ne smeta mi) dok je u Driveru upravljanje uvijek bilo realno, nešto kao u Stuntmanu.
Kaj je je Paladine. Driver je uvijek odlično simulirao različita vozila. No ima jedna stvar, vidio sam najnoviji trailer Drivera 3 i mogu vam reći da je grafika zapanjujuće detaljna (pravi raj pixela), da na ulicama ima hrpetina ljudi, vozila, drveća i kuća, ma strašno nešto i da je mjuza fenomenalna također.
No dobro i nisam rekao nešto prepametno. :-P Jedva čekam i Drivera 3. Uskoro budu stigli novi screensi na sajt. ;-)
Pozdrav!
TRIVA
12. 09. 2003., 23:33
Ljudi, jedini koji ovdje moze stici GTA je Mafia.Toliko je nahvaljena na PC da se jednostavno ocekuje pravi hit!A za Driver 3 se slazem da ce biti ODLICAn ali da ce biti bolji od GTA... tesko
Spacemaniac
12. 09. 2003., 23:34
Paladin je napisao:
Dugo nisam otvorio neki topic pa ajd...
Zašto u naslovu nema (kad već u rivalstvo igara ovoga žanra ubacuješ igre koje još nisu izašle) nastavka The Getawaya?! Jel znate da će ga biti?Pisao sam i o tome prije par mjeseci. Evo citat i link na vijest (http://www.gameplay.hr/modules/news/article.php?storyid=12)
Iz pouzdanih izvora se saznaje, da je Team SOHO, koji je radio na prvom nastavku uspješnog The Getaway-a, već dobro prionuo na posao u izradi njenog nastavka. Dolazi nam The Getaway 2!
Glavni dizajner Chun Wah Kong je potvrdio da će radnja nastavka opet biti usredotočena na glavni grad Velike Britanije - London: "Trebalo nam je 3 godine da kreiramo virtualni London, pa mislim da nitko ne želi čekati još 3 godine da izgradimo neki novi grad."
Tako da u novome nastavku najvjerojatnije ne možemo očekivati točne kopije recimo New Yorka, Parisa ili nekog drugog grada.
Novi scenarij je već započet s timom koji je pogledao sve moguće gangsterske filmome koje možete pronaći. I dok je priča u ovom nastavku potpuno nova, od Marka Hammonda nismo čuli posljednje.
Brendan McNamara, glavni urednik The Getawaya, je izjavio da ćemo između ostaloga imati novih 12 misija koje će se koncentrirati na Marka Hammonda, te je naznačio nove modove koji bi se u The Getaway-u 2 trebali pojaviti: "London Bus mode" i "Black Cab mode". No nažalost nije precizirano o čemu se točno radi.
Kad će ova igra izaći, još se ne zna - naime na SONY-jevom "kalendaru" za 2003. The Getaway 2 još nema svoj datum "rođenja".
Tek toliko da napomenem/podsjetim! ;-)
Gonzo
13. 09. 2003., 09:42
getaway 2 sumljam da bi mogla ugrozit gta
al driver 3 sigurno da ce.Gta je dobra igrica al kada malo bolje pogledas malo je dosadno.driver 3 zasigurno ce bit revolucija al ce bit lose osjecaj starosti iz proslih brojeva.ehehee :-D
Getaway je pretežak kad ga uspoređujemo sa GTA. Ja mislim da Driver ne može ugroziti GTA, jer je ipak vožnja u osnovi (oružje su sad stavili da bi mogli konkurirati ostalima). GTA je je više pucačina/avantura, a auti su dodatna opcija. :rocket :camper :hammer: :-D
GTA- bio je prvi i ostao najbolji; samo da malo grafiku poprave
Driver 3- igrao sam 2 i8 nije mi se baš svidjela; ako igrica bude više kao GTA možda i bude nešto od toga
Getaway-malčec pretežak, ali sve u sve dobra igrica
Mafia- frend ima Mafiu na PC_u i kaže da je igrica fenomenalna; stoga treba probati
True Crime- ne znam što da očekujem od ove igrice; igrica može ispasti fenomenalna, ali istovremeno može se dogoditi da igrica bude teško ####
Da završim:
1. GTA
2. Mafia
3. Getaway
4. Driver 3 / True Crime
pedjoGTno-1
14. 09. 2003., 11:08
Paladin je napisao:
Te igre koliko su slične toliko su i različite.Ako za sljedeći GTA slože ozbiljniju grafiku mogu se svi j . . . t
Paladin
14. 09. 2003., 23:34
Baš sam si nabavio The Getaway i mogu reći da je igra jako dobra. Grafika je stvarno moćna ali igra je jako zaj.eb.ana. Zanima me jedna stvar. Da li mogu nakon što pređem igru normalno se vozati po gradu i tako to? Primjetio sam da se mogu ponovno vratiti igrati neke misije ali ako se ne mogu zaj.eba.vati po gradu jeb.eš to onda...
pedjoGTno-1
14. 09. 2003., 23:43
[quote]
Paladin je napisao:
Zanima me jedna stvar. Da li mogu nakon što pređem igru normalno se vozati po gradu i tako to? quote]
možeš
liquid
17. 09. 2003., 19:29
Paladin je napisao:
Vice City i Getaway su ovdje,i uporedba je teska
Getaway ima bolju grafiku,auta
Ali GTA ima raznolikija vozila !HELIC
A Driver 2 i GTA 4ili5 bi mogli toliko iznenaditi,ali i
zakazati,ali prijasnji Driveri su bili odlicni kao i GTA-i :-D
PS2MASTER
18. 09. 2003., 03:40
Paladin : Baš sam si nabavio The Getaway i mogu reći da je igra jako dobra. Grafika je stvarno moćna ali igra je jako zaj.eb.ana. Zanima me jedna stvar. Da li mogu nakon što pređem igru normalno se vozati po gradu i tako to? Primjetio sam da se mogu ponovno vratiti igrati neke misije ali ako se ne mogu zaj.eba.vati po gradu jeb.eš to onda...
Da, moći ćeš se vozit slobodno tek kad završiš igru s oba lika. Možeš se vozit po gradu u prvoj misiji kad igraš s Hammondom. Onaj crveni Rover slijedi do odredišta. Kad dođeš do tam, slobodno se vozi po gradu jer ta misija nije vremenski ograničena.
Igro sam Getaway u igraonici, i (poštujem sve koji misle drugčije) nije ni sjena GTA.
Nema nikakvih dodatnih misija, bonusa...
A tek #### ### #### #### ## ##### kontrole! Ipak grad je veoma dobro napravljen. :-D :-D
Sunce
21. 09. 2003., 17:18
mislim da će najviše konkurirat true crime of LA... ali grafika bi ih mogla ####at i to dobro ako budu išli previše u detalje ka D getawej...
Yakuza_stinger
21. 09. 2003., 17:37
Ja obožavam gta...bolji je na PC-u nego na PS2...a Driver 3...valjda će bit najbolji ko što je bio do sad.. 8-) 8-)
liquid
21. 09. 2003., 20:42
Yakuza_stinger je napisao:
Ja obožavam gta...bolji je na PC-u nego na PS2...a Driver 3...valjda će bit najbolji ko što je bio do sad.. 8-) 8-)
Da samo hoce pozuriti sa izradom,meni bi mislim najbolji bio Driver,nostalgija,ali i GTA je odlican ;-)
Yakuza_stinger
21. 09. 2003., 21:31
Da meni je prvo iskustvo bio Driver 1....pa očekujem da naprave dobar poso ;-)
Ljudi svi znamo da su kontrole loše, ali ipak nije to tako tragićno. Istina da su mogli staviti na desnu gljivu kameru, ali ispalo je ovako kakvo je. Nakon što sam prešao Getaway promijenio sam mišljenje. Getaway je skoro jednako dobar kao i GTA.
PS2MASTER
23. 09. 2003., 00:04
Mark : Igro sam Getaway u igraonici, i (poštujem sve koji misle drugčije) nije ni sjena GTA.Nema nikakvih dodatnih misija, bonusa...
Nemreš uspoređivat Gateway i GTA jer su to dvije raziličite igre. Dobro, žanr je isti, al Gateway sledi priču i linearan je i ozbiljniji. Meni su kontrole u toj igri OK. Uopće nisu loše.
GTA je pak za zaje.banciju, nelinearan je, ima neku radnju i nije ju potrebno sledit.
Guest
23. 10. 2003., 21:09
Ove će igre biti dobre, ali je GTA ipak najbolji.
Mda to su sve igre koje su privremeni hiovi do GTA4... ne znam zašto niko ne može stić GTA pa ta igra nije niš posebno (mislim ne mogu objasnit pojam "niš posebno")
PS2MASTER
24. 10. 2003., 02:25
Ak u Driveru 3 sje.bu nateravanje s murjacima, onda neće bit nešto, Dobro, bit će nešto, al to ne to. U Driveru 2 nateravanje s murjacima gotovo da i nema.
Spacemaniac
24. 10. 2003., 11:33
PS2MASTER je napisao:
Ak u Driveru 3 sje.bu nateravanje s murjacima, onda neće bit nešto.
Ček a kaj ti briješ?! Ajde pročitaj topic u PS2 igre forumu pod nazivom Driver 3.
Pozdrav!
TRXPLEX
24. 10. 2003., 20:05
Ja sam presao The Getaway i mogu reci da su kontrole ok i da je igra sasvim normalne tezine a za one koje zanjima, kad se predje igrica se dobi free roaming i na pocetku se dobije neki dobar auto koj bas i nije auto,a u igri se jos mogu naci i lotus i drugi auti koji su skriveni
Driver 3 ce sve pokositi, on ipak ima najvise iskustva s tim stvarima i uvjek unese nesto novo u zanr,a gradovi su mu odlicni ;-)
PS2MASTER
24. 10. 2003., 21:09
Spacemaniac : Ček a kaj ti briješ?! Ajde pročitaj topic u PS2 igre forumu pod nazivom Driver 3.
Mora u Driveru 3 bit puno nateravanja s murjacima, a ne ko u Driveru 2 gde ga gotovo i nema.
Blind_Guardian
25. 10. 2003., 08:17
red je da i ja to filozofski proanaliziram... :-)
ovako, sta se tice igrica koje su do sad izasle:
gta od prvog nastavka ima zabavnost (duhavitost), nelinearnost, i dobar zvuk. to ce, nadajmo se, i ostati.
driver ima dobru voznju, linearnu fabulu (dosta dobru) i druge elemente (igrivost, trajnost - to ima i gta).
getaway pak ima dobru pricu, najbolju grafiku (s tim da driver do sad nije izlazio na ps2), i fotorealistican prostor i aute.
gta- ako poboljsaju grafiku, u principu im nema ravnih
driver- ako uvedu u igru pjesake koje mozes gazit, oruzja i povecaju broj mogucnosti (jer u principu u free ride modu ti mozes samo to- voziti) i bonusa - tek tada ce biti konkurencija (a mozda i bolji od) gta
getaway- za njega bih savjetovao da ne mijenja nista, osim kontrola i kamere, jer ovakav kakav je, je dobar (njemu NIJE cilj ic okolo po gradu i zaj...vat se, nego linearno pratit igru
sto se tice true crime-a tu ne mozemo bas puno reci na osnovi proslih nastavaka, jer ih ni nema ;-) .
dakle:
da bi (p)ostao kralj, gta mora promijeniti "samo" grafiku, inace se moze lako izgubiti u sve jacoj konkurenciji.
Kolega iznad mene je napisao:
Blind_Guardian je napisao:
da bi (p)ostao kralj, gta mora promijeniti "samo" grafiku, inace se moze lako izgubiti u sve jacoj konkurenciji.
To je istina, ali osim grafike GTA bi morao biti mrvicu ozbiljniji. I možda bi mogli uvesti neke fore iz Getaway-a. Kao korištenje ljudi kao živi štit ili skrivanje iza zidova.
A Getaway je malo prelinearan. Možda da u dvojci ubace misije kao u GTA-u.
I za kraj svaka igra ima nešto dobro što ju čini posebnom. PA moje mišljenje je da bi se trebali spojiti likovi koji su radili GTA i Getaway i napraviti neku zakon igru.
makaveli-file
25. 10. 2003., 23:39
PS2MASTER je napisao:
Mora u Driveru 3 bit puno nateravanja s murjacima, a ne ko u Driveru 2 gde ga gotovo i nema.Nadam se da će biti bolje!
Yakuza_stinger
27. 10. 2003., 09:28
ma mora imat natjeravanja s murjacima..
Već zamišljam to u pokretu..Kako bježim uličicama Istanbula pred murjom... :-D :-D
Paladin
28. 10. 2003., 21:34
Našao sam jedno dobro mjesto u igri Getaway. Blizu onoga velikog parka se nalazi sivi zid, iza tog sivog zida je jedno vrlo zanimljovo dvorište u kojem se nalaze Nissan Skyline i TVR (po meni najbolji auto u igri) i u tom dvorištu se još nalazi jedna garaža u kojoj je Lotus i ona mala formula za karting, e to je fora. Inače, to mjesto je negdje 100 metara od one velike japanske kuće gdje ste išli ukrasti onaj kipić, pa ako znate gdje je to... ;-)
Spacemaniac
28. 10. 2003., 21:50
Paladin je napisao:
Našao sam jedno dobro mjesto u igri Getaway. Blizu onoga velikog parka se nalazi sivi zid, iza tog sivog zida je jedno vrlo zanimljovo dvorište u kojem se nalaze Nissan Skyline i TVR (po meni najbolji auto u igri) i u tom dvorištu se još nalazi jedna garaža u kojoj je Lotus i ona mala formula za karting, e to je fora. Inače, to mjesto je negdje 100 metara od one velike japanske kuće gdje ste išli ukrasti onaj kipić, pa ako znate gdje je to... ;-)
Ima ti tu još puno stvari, jesi li vozio tenk (ne - ne može se rokati, ali je gotovo neuništiv - sve miče s ulica), pa onaj mali golf autić. Pa TVR Tuscan speed 6, pa Lotus Esprite V8, pa Lotus Esprite Roadster, pa Lotus Elise, pa BMW M5 (koji ne mogu nigdje naći)... Guba kaj ne?! E još da znate gdje ih ima (free roaming mode) bilo bi belaje po Londonu... ;-) :-D
Blind_Guardian
29. 10. 2003., 16:33
Spacemaniac je napisao:
Paladin je napisao:
Ima ti tu još puno stvari, jesi li vozio tenk (ne - ne može se rokati, ali je gotovo neuništiv - sve miče s ulica), pa onaj mali golf autić. Pa TVR Tuscan speed 6, pa Lotus Esprite V8, pa Lotus Esprite Roadster, pa Lotus Elise, pa BMW M5 (koji ne mogu nigdje naći)... Guba kaj ne?! E još da znate gdje ih ima (free roaming mode) bilo bi belaje po Londonu... ;-) :-D
nasao sam ovu kucu s garazom, a i mali golf, ali za njega sam zaboravio di je jerbo me auto pokupio kad sm prelazio ulicu :-x
Spacemaniac je napisao:
pa zar je to sve moguće????
gdje je tenk?
Spacemaniac
29. 10. 2003., 20:31
XXX je napisao:
gdje je tenk?
A gdje su oni čevapi...?! ;-)
sven-snake
30. 10. 2003., 22:26
Mash je napisao:
Ili Driver3 ili ništa.
ili sve ili ništa
cubaka
30. 10. 2003., 23:31
e sad Tenk :-o
malo off topic ali veže se za mafiu....
jeli mafia na PC-u strategija?? ili neš slično? i kad će izać na PS2?
Spacemaniac je napisao:
XXX je napisao:
gdje je tenk?
A gdje su oni čevapi...?! ;-)
he he he he,:-D
pa častit ćemo jednoga dana...evo znaj ako te ikad u životu sretnem da ću te počastiti ćevapima! :-D ;
a sad ti meni reci kako to tenkića?( :-D ,:lol:)
cubaka
31. 10. 2003., 20:10
Flea je napisao:
jeli mafia na PC-u strategija?? ili neš slično? i kad će izać na PS2?
STRATEGIJA :lol:
to ti je kao GTA samo BOLJEEE
Paladin
31. 10. 2003., 20:26
Heh, našao sam taj famozni tenk. On vam je kod onog velikog parka, tamo gdje je cesta onako crvenkasta, samo idite po toj crvenkastoj cesti i gledajte sa strane. Tenk će biti iza željezne ograde. Sa tenkom se može pucati pritiskom na L3 (lijeva analogna). Tenk nije baš otporan kao u GTA ali može dosta izdržati i nije spor. Inače, našao sam i definitivno najbolji auto u igri, Brabusova izvedba najnovije Mercedesove S klase, kakva je to pila! :-o Vozili su ga neki nigeri kada sam ga uzeo.
Paladin
15. 12. 2003., 23:02
1. Pa kad više izlazi ta Mafia za PS2? Jel zna netko datum?
2. Jel valja šta ovaj True Crime?
Spacemaniac
16. 12. 2003., 01:49
Paladin je napisao:
1. Pa kad više izlazi ta Mafia za PS2? Jel zna netko datum?
2. Jel valja šta ovaj True Crime?
1. Datum još nije službeno objavljen - navodno 2. mjesec 2004. Vidio sam demo, grafički igra izgleda jako lijepo (rang sa The Getawayem) i koliko sam skužio nema razlike u odnosu na PC verziju.
2. Ne bih znao. Probao demo - još je bio u izradi (bilo je pun bugova u to vrijeme)
Pozdrav!
13snc
16. 12. 2003., 02:27
Pa taj tru krajm je nekako lagan, ali opet dobar, ne znam, nisam bas puno igrao GTA serijale da bi usporedjiva, ali ono, klasike, ulazis u sve aute, dobra mjuza, gazis ljude (samo sta ti se to odnosi na good cop/bad cop sta utjece na tijek igre), ucis se tuci, pucati, dobro su napravljene animacije, iz animacije se odmah nastavlja u igru bez da primjetis... stop bullet efekti (Matrix) i tako.. za 40 kn se isplati, ali za 300 nikako! ..znas na sto mislim
Mafiju san igra na PC-u kratko ali mi se cini dobra prica...
Sunce
16. 12. 2003., 11:35
evo i ja sam ju nabavio!!! igra je stvarno zakon... nisam igrao misije neda mi se baš ali sam se vouikao po gradu... malo je zeznuto vozit na analoge, ali je definitivno zakon uhapsiti nekog na ulici pa mu prosvirat glavu sa par metaka :-D grafika je također zakon, a rec'te mi jel imaju radio stanice ili samo glazba koju oni puštaju??? ocjena ma sigurno 18 a ne 15 :-x
gamefun
27. 06. 2004., 22:02
Evo baš sam prešo Mafiu i igra je fenomenalna,priča je fenomenalna,auti malo spori al nema veze,samo malo jebu duga učitavanja između prelaza i misija,al sve se to da podnest!!
Što se tiče ostalih sutra bi trbo nabavit Driver 3,GTA:VC prešo sam skroz isto dosta dobro,a najgori je ovaj True Crime=jad i bjeda!!
Ako znate ili ne za GTA:VC na PC-u ima neki dodatak kojim u igri imate današnja vozila (Ferrari F50, BMW M5, MERCEDES, Ductije i tako) stvarno zakon izgleda,a auti koji su ostali sada su dobili ALU FELGE i zakon izgledaju!!
Ko more nek nabavi!!!
Paladin
27. 06. 2004., 23:29
gamefun je napisao/la:
Evo baš sam prešo Mafiu i igra je fenomenalna,priča je fenomenalna,auti malo spori al nema veze,samo malo jebu duga učitavanja između prelaza i misija,al sve se to da podnest!!
Što se tiče ostalih sutra bi trbo nabavit Driver 3,GTA:VC prešo sam skroz isto dosta dobro,a najgori je ovaj True Crime=jad i bjeda!!
Ako znate ili ne za GTA:VC na PC-u ima neki dodatak kojim u igri imate današnja vozila (Ferrari F50, BMW M5, MERCEDES, Ductije i tako) stvarno zakon izgleda,a auti koji su ostali sada su dobili ALU FELGE i zakon izgledaju!!
Ko more nek nabavi!!!
Mafia odlična? Hm, možda i nabavim...
Ja igram svaki dan Driver 3 i sve mi je nekako bolji. Prvi dojam mi je bio "koje je ovo sranje", sad sam se veću ufuro i ne smeta mi šta se lik jadno kreće i sl.
Ima bugova ali jebiga, odlična je igra. Možda mi još malo smeta to što kada ubijete neprijatelje oni odmah ispare, ne ostanu im tijela ni minute, tako da ni ne stignete uzeti oružje sa njih.
Znam za ovaj dodatak na PC-u, Zove se GTA Manager, dobra stvar
Guzonja
27. 06. 2004., 23:35
Paladin je napisao/la:
gamefun je napisao/la:
Ko more nek nabavi!!!
Mafia odlična? Hm, možda i nabavim...
Ja igram svaki dan Driver 3 i sve mi je nekako bolji. Prvi dojam mi je bio "koje je ovo sranje", sad sam se veću ufuro i ne smeta mi šta se lik jadno kreće i sl.
Ima bugova ali jebiga, odlična je igra. Možda mi još malo smeta to što kada ubijete neprijatelje oni odmah ispare, ne ostanu im tijela ni minute, tako da ni ne stignete uzeti oružje sa njih.
Znam za ovaj dodatak na PC-u, Zove se GTA Manager, dobra stvar
Ako je nešto pojam loše konverzije, to je HalfLife, ali i Mafija je sranje.
Ne uzimaj, osim na PC-u.
True Crime nisan igra, ali GTAVC mi je bolji od GTA3.
Zašto?
Nekako su zadaci bolji, a i muzika je kul.
Billy Jean....
matijab
27. 06. 2004., 23:37
A dobro da si skužia da je bolji od GtA3
VEGETTO
27. 06. 2004., 23:54
GTA Vice City je najbolji zbog misija,grafike,vožnje....
Na kompu ludilo uz VCM