PDA

View Full Version : FAQ: PS2 igre su mi crno-bijele / NTSC igre na PAL konzolama

john_smith
12. 09. 2004., 10:37
Imam jedan problem.Posudio sam prijatelju par igrica(piratskih)na DVD-u i CD-u,a od toga mu je pola u boji,a pola crno-bijelo,a meni sve savrseno rade.Sto bi tebao napraviti??Hoce li mozda kopiranje igrica pomoci??Hvala puno

Stray
12. 09. 2004., 11:07
Masakrirajte me zbog ovog, al...
Stvar je u pal (eurpski) i ntsc (američki) standardu. Jedno 70% kopija ti je ntsc, pa ak hoćeš da ti budu u boji moraš nabavit rgb kabel. Ne kužim se previše, al rgb kabel će ti riješit stvar 100%

Guzonja
12. 09. 2004., 11:29
Problem je u signalima i TV-u.
Taj TV je jako star, i da imaš novog Sony-a od 57 cm. radilo bi ti sve ko urica.
Ko šta Stray kaže- RGB kabel će ti rještit sve muke.

Flea
12. 09. 2004., 11:32
Nemora značiti da je to do starosti tv-a neke igre pokazuju sve boje samo na SONY TVima jer su pržene sa orginala.... bilo kako bilo RGB kabel 25kn i to je to

Spacemaniac
12. 09. 2004., 11:42
Flea je napisao:
Nemora značiti da je to do starosti tv-a neke igre pokazuju sve boje samo na SONY TVima jer su pržene sa orginala.... bilo kako bilo RGB kabel 25kn i to je to
Flea ne budali molim te. Radi se o signalima i vrsti TV-a a ne o nikakvom prženju igara. Buj dobar i idi učit.
Pozdrav!

john_smith
12. 09. 2004., 11:46
S cim spojiti taj RGB kabel??

Spacemaniac
12. 09. 2004., 11:56
john_smith je napisao:
S cim spojiti taj RGB kabel??
RGB kabel je kao i svaki drugi scart label. S jedne strane imaš SCART koji ide u TV i prenosi zvuk i slik, a s druge izlaz iz PS2 konzole. Imaš i druge RGB SCART-ove koji imaju uz SCART još i izlaz za zvuk pa tako možeš zvuk spojiti i na pojačalo/liniju/votever a slika i zvuk idu i preko samog SCART-a u TV.
Pozdrav!

Flea
12. 09. 2004., 12:01
ili po naški rečeno ide ti jedan u TV a drugi u onu plosnastu na PS-u tj taj kabel šta sad spajaš sa TV-om ti više ne treba

gameplay_freak
12. 09. 2004., 13:02
To ti je zbog sira.

Spacemaniac
12. 09. 2004., 13:33
gameplay_freak je napisao:
To ti je zbog sira.
Hoću ja bannove počet dijelit nekima?! Uozbiljite se.
Pozdrav!

Bianca
12. 09. 2004., 14:07
Samo ti treba najobičniji RGB kabal, i sve če ti biti u boji. :-)

mlklasi
12. 09. 2004., 14:44
Bianca je napisao/la:
To ili nek kupi neki novi TV pa neće imat problema!

Bianca
12. 09. 2004., 14:47
mlklasi je napisao/la:

Bianca je napisao/la:
To ili nek kupi neki novi TV pa neće imat problema!
Da, tako je, ili si kupi TV, koji ima funkciju RGB on/of, ali kabal ti je jeftinija varianta. :-) ;-)

SONDAMA
22. 09. 2004., 23:56
Problem je u podrijetlu igara. postoje one itz sad-a i iz europe. Treba ti drukčiji rgb kabel za te igre

johndoe
07. 10. 2004., 08:25
Pozdrav!
Nedavno sam kupio PS2, i odmah sam uočio da su mi neke igre crno bijele. Vidio sam ovdje na forumu da stvar rješava RGB kabel. E sad problem: budući da imam malo jači hifi (pojačalo, dvd player, dvd recorder, dig.sat. ...), a prilično slab tv sa samo jednim scartom, nemam kud više uštekat PS.Probao sam sa produžnim scartom ali onda ne mogu u isto vrijeme pogledat kaj ima na TV bez da ištekam PS (jebiga picajzla sam). Moje pitanje: Da li netko ima iskustva sa S-video kabelom, da li on rješava problem crno bijelih igrica i koja je razlika u kvaliteti? Uopće, na koji način bi se najkvalitetnije (audio/video) mogao spojiti PS sa hifi-jem - da li bi to bio optički kabel za sound, rgb kabel za sliku? Prvenstveno me zanima spajanje sa s-video kabelom jer mi je TV u banani i nema nikakvih ulaza osim jednog scarta.
BTW, da li je većina igara snimljena u dolby surroundu?
Unaprijed zahvaljujem.
Bok!

Guest
07. 10. 2004., 14:45
Moj ti je prijedlog da kupiš novi tv :-)

GabeLogan
07. 10. 2004., 15:49
NOVI TV kupi. ak ti je pola u boji a pola crno bijelo sigurno nije ntsc ili pal, jer ntsc je samo crno-bijelo a pal sve u boji!

komatoza
08. 10. 2004., 15:17
gle, zaboravi sve priče oko rgb kabla jer to je za djecu iz vrtića, pa ne možeš ni početi igrati IŠTA a da nemaš taj kabel, bio on (crven,žut bijeli ili u obliku scarta). Isključivo kaj riješava problem je pal-ntsc konverter.....a ne nikakvi rgb kabeli....

-hoggra-
10. 10. 2004., 02:53
komatoza je napisao/la:
gle, zaboravi sve priče oko rgb kabla jer to je za djecu iz vrtića, pa ne možeš ni početi igrati IŠTA a da nemaš taj kabel, bio on (crven,žut bijeli ili u obliku scarta). Isključivo kaj riješava problem je pal-ntsc konverter.....a ne nikakvi rgb kabeli....
po mogućnosti scart

WOODY
10. 10. 2004., 03:06
Odgovor johndoeu : potrazi malo bolje rgb kabal, jer ja imam jedan koji ima cinc konektore na sredini kabla, pa bez problema mozes spojiti hi fi i tv (i Space je ovo napisao, citaj malo prije nego pitas nesto)..
Komatoza, cini mi se da ne razlikujes obicni scart kabl koji se dobije uz ps2 i rgb kabl.
Rgb je jedini pravi izbor za svakog igraca , jer pomocu njega se dobija najkvalitetniji prikaz.
Sto se tice pal ntsc konvertora, tacno je da on rjesava problem crno bijele slike , ali je slika katastrofalno losija od one pomocu rgb-a.
RGB KABAL (KOD VECINE TV-a) MORA BITI SPOJEN DIREKTNO NA TV (dakle, nista preko videa,satelitske...)JER SE U SUPROTNOM MOZE DESITI DA OSTANE SLIKA CRNO BIJELA NA NTSC IGRAMA.

mungos
12. 10. 2004., 10:26
zavisi ti od modela televizije jel u sebi ima konventer za pretvaranje takvih formata , a što bi rekao kolega po sajtu prije mene da če ti rgb kabel riješit problem nisam siguran,provaj posudi u koga kabel da ne bacaš 45 kuna zaništa, a problem za sada i za vijekove vijekova če ti riješit jedana mala kutijica odnosno konverter PAL-NTSC ja sam je kupio u njemačkoj oca 10 eura ,vidi na netu pod converter pal -ntsc za play station otvorit če ti se dosta stranica.
Hvala. :-D

Fliper
12. 10. 2004., 10:28
Moguće zbog tv ili je igra NTSC a nemaš RGB kabel. Ali ja bi svima preporučio RGB kabel jer i PAL igre izgledaju nekako bolje, sa više boja, oštrine...to je moj dojam ali mislim da je RGB kabel koristan

johndoe
12. 10. 2004., 11:00
fliper je napisao/la:
Moguće zbog tv ili je igra NTSC a nemaš RGB kabel. Ali ja bi svima preporučio RGB kabel jer i PAL igre izgledaju nekako bolje, sa više boja, oštrine...to je moj dojam ali mislim da je RGB kabel koristan

a koja je razlika između rgb kabela i običnog scart kabela koji dobiješ uz PS2, zar nije i rgb - scart kabel?

Fliper
12. 10. 2004., 11:17
Mislim da je isto, ali RGB kabal prikazuje više boja nego onaj što dobiješ, i sa tim kabelom ne možeš igrati NTSC igre, jer neće imati boju.

WOODY
12. 10. 2004., 14:24
Ne prikazuje rgb kabal vise boja i tome slicno nego je kljucna razlika izmedju broja aktivnih pinova na scartu rgb kabla i onog sonyjevog.Pogledajte sonyjev kabal i vidjecete da pojedini pinovi nedostaju dok kod rgb kabla to nije slucaj i aktivni su svi pinovi.Kada se spaja direktno na tv,ponavljam,nema sanse da igre budu crno bijele i da tv mora imati konvertor u sebi jer rgb signal ide direktno na katodnu tv-a, i tako se izbjegava bilo kakva obrada signala od strane tv-a, pa je zbog toga i slika upravo onakva kakvu je isporuci konzola tj.najbolja.PAL-NTSC konvertor je koristan, ali samo za one koji nemaju scart na televiziji ili moraju spajati konzolu preko nekih drugih uredjaja, A TELEVIZOR NE POSJEDUJE KONVERTOR, u svakom drugom slucaju RGB je zakon.

johndoe
12. 10. 2004., 15:27
WOODY je napisao/la:
Ne prikazuje rgb kabal vise boja i tome slicno nego je kljucna razlika izmedju broja aktivnih pinova na scartu rgb kabla i onog sonyjevog.Pogledajte sonyjev kabal i vidjecete da pojedini pinovi nedostaju dok kod rgb kabla to nije slucaj i aktivni su svi pinovi.Kada se spaja direktno na tv,ponavljam,nema sanse da igre budu crno bijele i da tv mora imati konvertor u sebi jer rgb signal ide direktno na katodnu tv-a, i tako se izbjegava bilo kakva obrada signala od strane tv-a, pa je zbog toga i slika upravo onakva kakvu je isporuci konzola tj.najbolja.PAL-NTSC konvertor je koristan, ali samo za one koji nemaju scart na televiziji ili moraju spajati konzolu preko nekih drugih uredjaja, A TELEVIZOR NE POSJEDUJE KONVERTOR, u svakom drugom slucaju RGB je zakon.

Hvala!

GabeLogan
12. 10. 2004., 16:33
da, probaj to što je woody reko!

PS2MASTER
12. 10. 2004., 21:21
Ja sem nećakinji dal vodene boje, pofarbala mi ekran i sve je bilo u boji.

balkanac
12. 10. 2004., 21:24
GabeLogan je napisao/la:

...ili neka kupi novi TV. :-D

Bianca
17. 10. 2004., 10:18
balkanac je napisao/la:

GabeLogan je napisao/la:

...ponavljamo se...uvjek ili neka kupi nov TV, ili neka kupi RGB kabal...
Dajte ljudi več jedan put razumijeti : RGB kabal nam služi za boju, da imamo i NTSC i PAL igre u boji. RGB znači red, green i blue, znači ako sve ove tri boje promješamo, da dobimo sve boje. Taj kabal nam skoro svima treba, i ne znam šta je ovdje toliko pričanja o tih kablima i o TV-jima, ako bi trebalo sve biti več 100 puta svima jasno. :-x

HapaOne
03. 11. 2004., 21:30
Definitivno TV :-) :-) :-) :-) :-)

Guzonja
03. 11. 2004., 21:31
Bianca je napisao/la:

balkanac je napisao/la:

GabeLogan je napisao/la:

...ponavljamo se...uvjek ili neka kupi nov TV, ili neka kupi RGB kabal...
Dajte ljudi več jedan put razumijeti : RGB kabal nam služi za boju, da imamo i NTSC i PAL igre u boji. RGB znači red, green i blue, znači ako sve ove tri boje promješamo, da dobimo sve boje. Taj kabal nam skoro svima treba, i ne znam šta je ovdje toliko pričanja o tih kablima i o TV-jima, ako bi trebalo sve biti več 100 puta svima jasno. :-x
SOny televizijama netriba RGB kabel.

mlklasi
03. 11. 2004., 21:34
SOny televizijama netriba RGB kabel.
Ja imam nekakvog Samsunga,isto mi ne treba ovaj kabel! :-)

mario11
04. 11. 2004., 07:10
johndoe je napisao/la:
Pozdrav!
Nedavno sam kupio PS2, i odmah sam uočio da su mi neke igre crno bijele. Vidio sam ovdje na forumu da stvar rješava RGB kabel. E sad problem: budući da imam malo jači hifi (pojačalo, dvd player, dvd recorder, dig.sat. ...), a prilično slab tv sa samo jednim scartom, nemam kud više uštekat PS.Probao sam sa produžnim scartom ali onda ne mogu u isto vrijeme pogledat kaj ima na TV bez da ištekam PS (jebiga picajzla sam). Moje pitanje: Da li netko ima iskustva sa S-video kabelom, da li on rješava problem crno bijelih igrica i koja je razlika u kvaliteti? Uopće, na koji način bi se najkvalitetnije (audio/video) mogao spojiti PS sa hifi-jem - da li bi to bio optički kabel za sound, rgb kabel za sliku? Prvenstveno me zanima spajanje sa s-video kabelom jer mi je TV u banani i nema nikakvih ulaza osim jednog scarta.
BTW, da li je većina igara snimljena u dolby surroundu?
Unaprijed zahvaljujem.
Bok!

Treba ti AV selector. Ovako nešta:http://www.lik-sang.com/search.php?query=av+selector&Button=Search

Rikku_X
20. 12. 2004., 12:44
he,he da nisi slucajno u kopco u B/W telkac?! :-D

Flea
20. 12. 2004., 15:49
mario11 je napisao/la:
Treba ti AV selector. Ovako nešta:http://www.lik-sang.com/search.php?query=av+selector&Button=Search
ccc nije! treba mu AV cable kako piše na tom linku... to se svugdje može kupit košta 69 ili 79 kn nisam siguran bolje ga je imati nego ne nikad ne znaš :-)

Encore
20. 12. 2004., 19:00
kupi PSP i GOTOVO.... :lol:

Game-Ruler
20. 12. 2004., 20:49
Kupi RGB kabel.

Rikku_X
20. 12. 2004., 23:28
PSP,hmmm i nije neka losa ideja...

ja ju namjeravam kupiti iovako ionako... :-D

WhiteWolf
15. 01. 2005., 12:43
Ja kući imam prastari televizor u kojega ne može ići skart,pa sam kupio konvertor,uključeje se tamo gdje ide antena.

ZloNe
19. 01. 2005., 11:58
Ej prvaj ovako...TV spoji priko rgb-a...a zvuk provuci priko optike(jer koliko kuzin imas jebacko pojacalo pa bi trba imat i optiku) nisan ti siguran jel mos odvojit tako zvuk i sliku... mislim da ti salje sligu priko rgba a zvuk priko optike...Po meni bi trebalo radit ako ti se da malo zaj*'+vat sa postavkama...Nemoj izlazit iz TV-a audiom priko jacka za sluje jer ti je on mono pa ti je to za qurac....Provaj pa mi reci jel radi jel moze...
P.S. Opticki kabel ti je skup samo da se ne iznenadis

ZloNe
19. 01. 2005., 12:00
poslao WhiteWolf dana 2005/1/15 12:43:03

Ja kući imam prastari televizor u kojega ne može ići skart,pa sam kupio konvertor,uključeje se tamo gdje ide antena.

Ej slika ti mora da je zaaakon... :lol:

MAKAVELI
19. 01. 2005., 18:11
Crno Bijele ? hmmm jedna rijec..jasna i "lagana" :-D NTSC...hvala Bogu pa kablova ima dosta koji uklanjaju taj problemčić...a to ti je do TV-a sto je on stariji veća je mogućnost da ne podrzava NTSC igre...pa onda ti treba i rgb cable..ali ako ti je noviji tv onda..ne bih trebao imati ikakav problem..
Pozdrav.

idiot69
24. 01. 2005., 15:35
kupio sam ps2 prije mjesec i po i većina igrica su mi crno bijele ne mogu se pogvaliti da živim u gradu pa me zanima di mogu nabaviti taj scart za boju ili ima neko ko će ga prodati

playgame
26. 02. 2005., 10:26
Nazovi: 09-84-80-271 Milivoj, imajo svega puno, za ps2 konzole, imajo novi dučan, kot oktogona Novi Zagreb!
dea-media d.o.o

ice-t
28. 03. 2005., 19:54
zna netko dobar RTS(real time strategy)?

XPS2BOXMASTER
28. 03. 2005., 19:57
AOE 2 ili Warhamer??

johhny
30. 03. 2005., 22:35
ja imam sony trinitron star nekih 9 godina mozda i vise ali bez rgb je crno bjela slika

terminus
09. 05. 2005., 13:13
Nabavio sam RGB kabel al čini se da je neka falša jer su mi Kain, GTA:SA i Killzone i dalje crno-bijeli. Niš, idem ja opet u kupnju (e zašto sam bacio račun...)

Guest
09. 05. 2005., 13:18
terminus je napisao/la:
Nabavio sam RGB kabel al čini se da je neka falša jer su mi Kain, GTA:SA i Killzone i dalje crno-bijeli. Niš, idem ja opet u kupnju (e zašto sam bacio račun...)

Eh! Pazi sta kupuješ Terminus!

Guest
19. 05. 2005., 21:28
kupi si kabel il novi tv :lol: :lol:

postal
20. 05. 2005., 15:41
ice-t je napisao/la:
zna netko dobar RTS(real time strategy)?

ja znam al ti neču reč

terminus
25. 05. 2005., 16:16
Pa warcrafti, starcrafti, Rome: total war (to je sad kombinacija onog na poteze i rts-a al rula)

The_Game
04. 07. 2005., 15:31
Novi kabel,ili ako imaš stariji televizor kupi neki noviji od 1000 do 1200 kuna

T-34
01. 09. 2005., 14:12
The_Game je napisao/la:
Novi kabel,ili ako imaš stariji televizor kupi neki noviji od 1000 do 1200 kuna
pa nije bas toliko vazna starina TV-a nego ko ga proizvodi ( ja imam Evelux i slika je na ntscu zelena i ljubicasta, samsung koji je mozda isto star ima normalnu sliku)!

tabooX
01. 09. 2005., 14:59
kad vjerojatno kupujes kopije

loris77
01. 09. 2005., 16:27
nepoznati je napisao/la:
kupi si kabel il novi tv :lol: :lol:

niti se ne trebaš smijat.
ja imam više od pola igra za ntsc,ali hvala bogu na mom samsungu ;-)

Big_Smoke
18. 09. 2005., 16:01
tabooX je napisao/la:
kad vjerojatno kupujes kopije

a ko ne kupuje kopije

Guest
18. 09. 2005., 17:36
Ma samo ti treba kabel, zabiješ ga u rupu učvrstiš i zavrneš.Sve bi trebalo bit u redu, a to s kopijama jebga ja oću svaki mjesec 4 igre na stolu (prije) a original mogu dobit jednom na mjesec.

crazyman
18. 09. 2005., 17:40
meni su prijatelju crno bijele a i meni(samo na jednom TV-u jer je star)a na drugom su u boji.Onda vjerojatno radi TV-a

Guest
18. 09. 2005., 17:44
E pa #$!%& mu materina kakav je to tv iz ledenog doba?Daj ga meni pa ću da ga fukam.

raven_
18. 09. 2005., 17:49
ne valja ti tv, prestar

biker_boy
19. 09. 2005., 07:56
Mozda Je PS2 Americki I Igre su U NTSC-u A TV U Pal-u

Big_Smoke
24. 09. 2005., 15:30
Meni su NTSC igre crno bijele, a PAL u boji

Helicon
24. 09. 2005., 16:33
Morate nabavit telku koja podržava sliku od 60 Hz inače će bit crno-bijelo ko što ste rekli.

Pingu
24. 09. 2005., 17:31
stvar je u tv-u, imam dva tv-a jedan stariji od mojsija drugi je nov, na starom nema boje na novom ima, zato kupi novi tv

Rapper911
27. 09. 2005., 10:13
Meni se to isto bilo dogodilo ,na kraju je ispalo da je to zbog toga što je tv star čima sam kupia novi, sve je bilo bez problema i kada igram preko činć kabela i preko običnoga kabela!! ;-)

Big_Smoke
21. 10. 2005., 20:59
Zna li netko gdje se moze nabaviti kabel za NTSC igrre , da ti budu u boji

Guest
28. 10. 2005., 10:24
Big_Smoke je napisao/la:
Zna li netko gdje se moze nabaviti kabel za NTSC igrre , da ti budu u boji

Trebalo bi da je lako to da nadjes potrazi kod nekih sony igraonica mora da imaju viska ! A ako ne onda ides na alternativu da ga sam napravis ili kod nekog sto popravlja tv ! Over and out :-P

zvik
21. 11. 2005., 20:52
ma slika ti je crna zato što... je meni bilo isto napočetku kad sam igrao jap. i am, verzije igrica a od kad sam počeo igrati eur. verzije pal ili pam slika je bila u redu,a imo sam stari tv

UnrealMaster
22. 11. 2005., 18:49
Nije mi se dalo čitat prijašnje postove tak da neznam dal je netko već iznio odgovor!

Slika ti je vjerojatno crna zbog tv-a i zbog njegove kvalitete.... Još jedan od uzročnika je i tip blablablaa.... NTSC il PAL... Obično ako ti TV ne sadrži jedno od ovih slika je ljubičasta mutna..... uglavnom koma.... Crna slika nemora bit zbog tv-a... Može i čip bit kriv.. čip kojem smetaju stariji televizori.. lol...

Herman
08. 12. 2005., 21:35
Niš čudno,treba ti posebni kabel.

tidus
08. 12. 2005., 21:51
ja imam kabel na kojem ima sklopka na kojoj mogu namjestit GAME kad igram ili DVD kad gledam film...
s tim kablom mi je sve u boji... :-D :-)

grex
08. 12. 2005., 22:11
Meni se sve to događalo dok nisam kupio novi tv i NTSC kabel

Veki666
12. 12. 2005., 10:44
noviji tv vise nemaju tih problema

Guest
01. 02. 2006., 12:58
Nikad neces saznati da trebas kupiti novi (sivi) kabal, jer ti ja nikad necu reci. :)

gandalf_
08. 02. 2006., 06:55
Ne kužite. Stvar je u AV ulazu u kojeg ste prikopčali kabel. Ja imam obični ulaz sa onih puno rupica, i kabel od ps-a mi je pasao, al kad sam kupio dvojku imala je kabel sa 5 il 6 onih pinova, a u mom tv-u pun k ulaza. Ja uštekam - radi i ntsc i pal

Solid_Merlin
08. 02. 2006., 08:42
nepoznati je napisao/la:
Nikad neces saznati da trebas kupiti novi (sivi) kabal, jer ti ja nikad necu reci. :)

e nek mu nisi rekao da je to RGB kabal

Guest
18. 04. 2006., 13:21
Možda Televizor a s prženjem bi mogao probati.

_Cesa
18. 04. 2006., 13:24
Treba ti RGB kabel, košta oko 70-80kn.

DevilKarlo
19. 04. 2006., 19:55
Kupi novi TV ako iza njega nemaš scart priključak iako ne vjerujem da ti je TV tako star, a ako iza imaš scart priključak kupi kabel.

igor_relja
30. 04. 2006., 21:30
nema ti to veze
to je fo tv-a koji ne podržava NTSC

btw space bi te trebao izbaciti zbog korištelja naziva igricaž
koliko god. imaš 9? :-x

Guest
30. 04. 2006., 21:35
_Cesa je napisao/la:
Treba ti RGB kabel, košta oko 70-80kn.

Tako je to je bilo i mom susjedu.Kabal je kupio za 65 kn

DarkLordTony
30. 07. 2006., 13:52
i ja sam imao taj problem pa sam sam kupio ntsc kabel koj je kostao 100kn
PS. problemje rijesen

UNFORGOTTEN
23. 08. 2006., 09:54
taj sam problem i ja imao....kupio sam kabel i to je to...to ti zna bit i zbog stare telke..

mlklasi
23. 08. 2006., 11:31
Do sada su mi sve NTSC i Pal igre bile u boji dok sad odjednom Pal igre mogu igrati samo crno-bijelo dok NTSC igre jos uvijek mogu igrati u boji,why?

Da li trebam kupiti novi RGB kabel ili je nesto otislo u tv-u? :-(

igor_relja
23. 08. 2006., 12:02
mlklasi je napisao/la:
Do sada su mi sve NTSC i Pal igre bile u boji dok sad odjednom Pal igre mogu igrati samo crno-bijelo dok NTSC igre jos uvijek mogu igrati u boji,why?

Da li trebam kupiti novi RGB kabel ili je nesto otislo u tv-u? :-(

jesi i prije igrao preko kabela?

ako nisi i imaš TV s više formata slike (PAL i dva NTSC-a), kao ja npr., pogledaj u postavkam TV-a, kada uključiš igru i prebaciš na AV, jeli ti Color System ili nešto slično postavljeno na AUTO. možda si slučajno prebacio na NTSC pa su ti zato crno-bijele

ako si igrao pomoću kabela najbolje bi ti bilo da posudiš od nekoga ispravan pa da budeš 100% siguran što je.

zanimljivo... većina ima obrnut problem NTSC-ovi su im c/b što će reći da ti (ako je ovaj drugi slučaj, tj. ako igraš s konvertorom) imaš TV "made in USA" :evil:

edge1
25. 08. 2006., 09:22
kupi si novi TV :-P :-P

mlklasi
25. 08. 2006., 10:12
igor_relja je napisao/la:

ako nisi i imaš TV s više formata slike (PAL i dva NTSC-a), kao ja npr., pogledaj u postavkam TV-a, kada uključiš igru i prebaciš na AV, jeli ti Color System ili nešto slično postavljeno na AUTO. možda si slučajno prebacio na NTSC pa su ti zato crno-bijele

You're a life time saver!! :-D

Iz nekog meni cudnog razloga,kad god bi ukljucio ps,tv bi se prebacio na ntsc1 format slike,neznam zasto...valjda mi je netko prckao po tv-u no sad je i to rijeseno. :-)

Hvala igore. ;-)

WestCoast
05. 09. 2006., 19:27
Imam Multi VGA Box i preko njega igram PS2 na monitoru....e sad...slika je vrlllo loša zbog poznatih mi razloga....dakle spojeno je običnim kabelom koji sam dobio s konzolom....imam ponuđen još i S-Video i YCrCb....odlučio sam se za varijantu YCrCb....e pa sad vas pitam di mogu nabbavit taj component cabel i oće li slika bit bolja...

SquaresoftFan
05. 09. 2006., 19:33
meni se strgo ovaj stari RGB kabel i moro sam ic kupit novi. otišo sam u algoritam u king crossu i reko mu da mi da rgb kabel. došo ja doma sav sretan kad ono i dalje isti šit, sve crno bijelo. a ja bacio racun :( gad jedan koji mi je to prodo

igor_relja
08. 09. 2006., 13:45
SquaresoftFan je napisao/la:
meni se strgo ovaj stari RGB kabel i moro sam ic kupit novi. otišo sam u algoritam u king crossu i reko mu da mi da rgb kabel. došo ja doma sav sretan kad ono i dalje isti šit, sve crno bijelo. a ja bacio racun :( gad jedan koji mi je to prodo

stvar crno/bijelih igara nije do RGB kabela, već do TV-a. ako želiš NTSc igre u boji potreban je NTSC/PAL konvertor koji je u Comelu u Karlovcu bio 135 kn. (mislim da sada nije dostupan). još jedno rješenje je TV s više formata slike (pogledaj gdje sam objašnjavao mlklasiu

WestCoast je napisao/la:
Imam Multi VGA Box i preko njega igram PS2 na monitoru....e sad...slika je vrlllo loša zbog poznatih mi razloga....dakle spojeno je običnim kabelom koji sam dobio s konzolom....imam ponuđen još i S-Video i YCrCb....odlučio sam se za varijantu YCrCb....e pa sad vas pitam di mogu nabbavit taj component cabel i oće li slika bit bolja...

mislim da ti neće biti puno bolja jer TV ima manju rezoluciju od monitora, pa samim time i igre za konzole imaju manju od PC-a

GrayFox82
08. 09. 2006., 13:54
SquaresoftFan je napisao/la:

Sve zavisi i od čipa koji ti je u konzoli a onogučuje ti da igraš pirat igre,,, nekada se zna desiti da ti on onogučuje pokrenuti ntcs igruali bez boje... :-P To se meni dešavalo...

WestCoast
08. 09. 2006., 13:56
mislim da ti neće biti puno bolja jer TV ima manju rezoluciju od monitora, pa samim time i igre za konzole imaju manju od PC-a

Znam za rezoluciju....
Al u Gameplayu je pisalo da kada konzolu spojimo na HD plazmu imamo bolju sliku...pa se pitam jel ista stvar i sa monitorom....

BTW fala

igor_relja
09. 09. 2006., 18:39
WestCoast je napisao/la:

Znam za rezoluciju....
Al u Gameplayu je pisalo da kada konzolu spojimo na HD plazmu imamo bolju sliku...pa se pitam jel ista stvar i sa monitorom....

BTW fala

ne bih znao, mislim da nije (ipak ovo HD ne stoji reda radi), ali o plazmama i PC monitorima ne znam previše

filiptuner
13. 09. 2006., 19:54
Moraš kupit za 100 kn ntsc kabel i sve bu radilo¨!

Bojack
09. 10. 2006., 12:29
meni se isto to dogodilo pa sam kupio kabel(to su mi likovi u dućanu preporućili) i sad mi je sve u boji :-o .

Bojack
09. 10. 2006., 12:30
meni se isto to dogodilo pa sam kupio kabel(to su mi likovi u dućanu preporućili) i sad mi je sve u boji :-o .

Bojack
09. 10. 2006., 12:32

Bojack
09. 10. 2006., 12:32

igor_relja
09. 10. 2006., 19:19
OFF TOPIC
@bojack PREKINI VIŠE SPAMATI dovoljno je jedan sa jednim pitanjem, a ne 50% svojih postova nabiti za redom

P. S. ako imaš problema sorry unaprijed

adi14
17. 10. 2006., 16:51
ej ljudi prije na tv-u su mi neke igre bile crno-bijele a neke u boji...rijesio sam taj problem...ali me i dalje zanima zbog cega je to bilo.... :-?

Guest
17. 10. 2006., 21:26
ili si kupi te neke kablove.moj frend je kupio i igre mu vise nisu crno bijele nego roza-bijelo-crne :-o
a mozes si uzeti malo noviji telkac

igor_relja
18. 10. 2006., 19:35
adi14 je napisao/la:
ej ljudi prije na tv-u su mi neke igre bile crno-bijele a neke u boji...rijesio sam taj problem...ali me i dalje zanima zbog cega je to bilo.... :-?

malo pročitaj ispod svogo ovog spema i naći češ post gdje sam to objasnio

RIKKU
21. 11. 2006., 11:26
Znam za taj problem. Ako neke igrice igras na malom TV-u onda si obavezno nabavi pretvarac boje ili ti ga RGB kabel. Moja sestricna ga ima pa bez ikakvih problema igra sve igrice u boji. ;-)

Guest
26. 11. 2006., 21:21
Ja sam isto imao takav problem sa san andreasom(bio mi je crno-bijelo).To nema nikakve veze sa signalom vec sa u pal (europski) i ntsc (američki) standardu(tak mi je rekao lik kod kojeg sam kupio kabel) i onda sam kupio RGB kabel(ja sam ga platio 125 kn) i problem rijesen i sve mi igre rade

Guest
09. 04. 2007., 14:05
Taj RGB kabel mi nije pomogel.Ja imam neki Roadstar i slika je i dalje crno-bjela,a na Sony TV mi je u boji!!!Kaj da napravim a da ne kupim novi TV???

xbox360
09. 04. 2007., 14:55
kupi RGB-NTSC kabel PS2 DVD.. to bi trebalo rješiti problem

Za korištenje na TV prijemnicima sa SCART ulazom omogućuje prikazivanje NTSC igara za PAL sustavima bez gubitka boje. Otklanja efekt "zelene slike" pri reprodukciji DVD-a.
Duljina 2m.
cijena: 100 kn

prodaja: Hadarmedia (http://www.hadarmedia.hr/ps2.htm)

dmc3johann
29. 05. 2007., 19:57
Flea je napisao/la:
ili po naški rečeno ide ti jedan u TV a drugi u onu plosnastu na PS-u tj taj kabel šta sad spajaš sa TV-om ti više ne treba

zašto,why o vaj spammaš gdje stigneš!?!?!?daj molim te.ja to dont understandam.zašto,o vaj!!??

WILDWOLF
20. 07. 2007., 19:04
Televizija od tvog prijatelja je sigurno dosta stara pa su mu zato pola igrica u boji!!! :smoking:

cofilica
28. 07. 2007., 17:30
Možda je stara televizija ali moguće je da mu kablovi u koje je uštekal to nisu potpuno ispravni, ako ne stavljaš onaj produžetak za smanjivanje urora. znaš ono kaj priključivaš u video output. Ako ti tak nije priključen onda ga priključi ili oburnuto, znači da makneš taj priključak i probaš tak. Ak ne uspije onda si nabavi nivi televizor. :sympathy:

Scorpio11
01. 08. 2007., 21:37
Meni je NFS:MW bio u boji a FF XII crno-bijeli
pitao sam svog gusara i ispalo je da je tv star a tv ne podržava NTSC

hogar
02. 08. 2007., 21:31
Postoji li software koji ce igru u NTSC formatu prebaciti u PAL? Nemam problema sa bojama, pitam iz nekih drugih razloga. Hvala.

PS2FREAK
10. 08. 2007., 19:23
JA MISLIM DA JE PROBLEM U TELEVIZORU. TAKO JE BILO I MOM PRIJATELJU- IGRE SU MU BILE CRNO-BIJELE A KAD SAM IH JA POSUDIO KOD MENE SU RADILE NORMALNO

WUCHKOV_COBAN
08. 09. 2007., 01:36
Pa ja jos uvijek igram igre u crno bjeloj boji. Why? Zato sto je TV star pa otprilike 7-8 godina ako ne i vise.

praetorian982
21. 09. 2007., 17:18
Većina vas može riješit taj problem sa rgb kabelom, nije ni skup. Ak niti nakon toga nisu u boji onda kupujte novi televizor.

Guest
16. 01. 2008., 11:48
to ti je ba do starog televizora 100%

Guest
20. 01. 2008., 18:36
meni na nekom starom tv-u igre gusarske su bile crno-bijele sa kabelom a originalka u boji...

GameFreak4
20. 01. 2008., 18:38
Ja nemam problema sa crno-bijelim igrama pošto mi TV podržava PAL/NTSC ili kako se to već zove...

Za one koji imaju problema najbolji je kabel koji to otklanja.

Guest
21. 01. 2008., 12:47
GameFreak4 je napisao/la:
Ja nemam problema sa crno-bijelim igrama pošto mi TV podržava PAL/NTSC ili kako se to već zove...

Za one koji imaju problema najbolji je kabel koji to otklanja.

da ali kabel nije uvijek rješenje, jer ako je tv staaar onda ni to ne pomaže...jedino originalke

GameFreak4
21. 01. 2008., 21:06
Sa mojim kabelom je bio problem to što nije dobro pristajao u Scart utor moje televizije.Bilo je teško ga pravilno namjestit.

safar
24. 01. 2008., 17:08
Da cuo sam za to kao sto je neko na pocetku reko ima PAL(Europa)manje struje troši i brža je slika i NTSC(amerika i japan)te još par tih formata.To se da riješit nekim kablom,BOOT CD-om ili DVD-om,makar onda štekaju animecije,ili najbolje po mome kupite televizor koji ima NTSC i PAL format i onda samo premještate formate i imate sve u boji(ako imate chip).

slyCooper
09. 03. 2008., 00:16
Ako netko treba NTSC kabel neka PM-a. Kupit naravno ne na poklon.

Imperator
06. 06. 2008., 14:47
Kupi telku u boji. :-D :-D [quote]

Fantafun
03. 07. 2008., 16:51
ja nemam tih problema
imam modificiranu konzolu i sony telkač tako da i ntsc igre imaju boju :)

Shasha
20. 01. 2009., 16:10
Jel netko zna zašto se meni igrice prikazuju sa dominantnom rozom bojom? Nije c/b, nije zelena nego roza. :-D
Imam stariji TV i kad sam spojio plejku i pokrenuo igre sve su bile c/b. Onda sam kupio RGB kabel i sada su mi roze.
Nemam ništa osobno protiv roze boje, ali nije mi baš među najdražima. :-)
Pozdrav!

0din
28. 01. 2009., 03:40
Shasha je napisao/la:
Jel netko zna zašto se meni igrice prikazuju sa dominantnom rozom bojom? Nije c/b, nije zelena nego roza. :-D
Imam stariji TV i kad sam spojio plejku i pokrenuo igre sve su bile c/b. Onda sam kupio RGB kabel i sada su mi roze.
Nemam ništa osobno protiv roze boje, ali nije mi baš među najdražima. :-)
Pozdrav!

Razloga je puno ali moguće je da ako koristiš čip igre nisu istog kodnog područja...Npr. igre su ti NTSC a plejka je iz PAL područja. No probaj na TV-u nači u podešavanju slike opciju za promjenu regijemitiranja slike npr. PAL, NTSC, SECAM itd.. , možda i tu leži problem. Na kraju najbolje da probas na nekom drugom TV-u s istim RGB kabelom pa vidi imal razlike ako ima onda je do tvog TV-a ako ne onda je do kabela....

zabranjeniples
10. 02. 2009., 02:11
Nisam gleda ostale poruke u topicu ali po naslovu zaključujemo o čemu se radi. Možda nisam u pravu ali ja san isto ima tih problema a riješija san ih kupnjom nekog rgb kabela. Ima ga uzet u svim game shopovima. Samo kažite da van triba kabel da van igre budu u boji. Meni se to dešavalo ali samo na starijim tv-ima :thumbsup:

zmatija
13. 02. 2009., 12:44
Meni se to isto događalo,samo trebaš imati tv sa 100hz!

zabranjeniples
13. 02. 2009., 19:28
zmatija je napisao/la:
Meni se to isto događalo,samo trebaš imati tv sa 100hz!

Ma kažem vam nije problem u tv-u. Ako ima neki stariji i slabiji tv uzme samo taj kabel i sve će radit bez problema :thumbsup:

Shasha
23. 02. 2009., 13:52
Ma kupio sam ja novi RGB kabel. Ali stvar je u tome da mi ne prikazuje boju kak treba.Ima boje, ali nije dobra. Kad upalim neku igricu odmah je vidljivo da dominira roza boja. I tako bude nekih 20 min, i onda se upali normalna boja na nekih 5 min, i onda opet bude roza.
Sa NTSC igrama nemam nikakvih problema. Probao bih na nekom drugom TV-u, ali kad su ta dva koja jos imam novi LCD-ovi kkoji podržavaju i Pal i NTSC, pa je na njima dobro koju god postavku stavim. Samo želim ispravit nekak tu rozu boju na starom TV-u.
Nevjerujem da mi je frajer prodao neispravni kabel......ili možda.... :-O

Devil05
16. 03. 2009., 07:51
Tako je i meni bilo sa ps1. Problem je u utorima za kabele u TV-u kada sam promijenio utor sve je radilo

Shasha
01. 04. 2009., 23:49
Kaj jel mi se uopće isplati mjenjati taj utor na tv-u onda? ili da ipak kupim novu telku? Mislim da je ovo drugo definitivno bolje, ali ak promjena tog utora nije tak skupa onda bi radije to napravil.
Aj bar sada znam da mi je novo-kupljeni RGB kabel ispravan.

Ibex
19. 04. 2009., 21:32
kupi sve novo i prodaj ovu!!! problem solved

jablan
06. 06. 2009., 00:05
Može jedna pomoć?
Jel se nisu mogle igrati igre za jedinicu i na dvojci.Puklo me da ponovo odigram silent hill od početka ,i ne mogu je na ps2 pokrenuti.Koliko se sjećam,to se moglo.Ili se varam!!!
Sorry na offtopicu...

Imperator
06. 06. 2009., 09:06
Moglo se i još se može. Sve original igre bi trebale raditi, a ako imaš čip u PS2 onda bi trebale i piratske radit.
No CD kao medij (također i DVD) se vremenom troši i ima svoj rok, koji može biti npr. 5-6 godina (ovisi o tome kakav je CD) tak da ti se možda već lagano izbrisao SH ako je CD star, a pretpostavljam da je... Pa ga zato ne može konzola čitati

jablan
06. 06. 2009., 11:55
O puno ti hvala!Je,imam čip na PS2.Vidiš,nije mi palo na pamet da to može biti razlog.Hvala još jednom...

blagus
11. 08. 2009., 15:09
Ako prijatelj ima exploit, skini NTSConv ili ntsc2pal/pal2ntsc elf sa ExploitStation.com
Ne znam kako radi ali probaj. Ako nemaš exploit...http://www.exploitstation.com/articles/FAQ.html

jevnik
17. 08. 2009., 22:02
ja sam prije imo deleli playstation i igre su mi bile crno bijele od kad sam kupio playstation slim sve mi je u boji

Alen1996
08. 11. 2009., 17:19
Samo ti treba sivi Scart priključak i sve će biti u redu, to se događalo i kod mene.