PDA

View Full Version : Final Fantasy - negativci

Stranice : [1] 2

Guest
08. 07. 2005., 19:38
http://www.gameplay.hr/uploads/img42ceb8848e404.jpg

Ovaj topic sam otvorio iz razloga što je u mnogim pričama upravo kroz negativca ispričana osnovna poruka. To su likovi koji inače pate, i imaju motive i ciljeve za koje su voljni promjenuti svijet....pa makar na negativno.
Znači ovo nije topic da se razgovara tko je bolji ili tko je jači....topic je otvoren da iskažete impresije na koje je ostavio pojedini negativac.....sliku sam stavio radi šale, da se nebiste prepirali, jer kako vidite naši negativci se vrlo dobro slažu :lol: .....pišite koliko je koji na vas utjecao i s kojim možete dijeliti misao.... ja osobno najviše cijenim Seymorovu misao.... on sve ljude želi 'osloboditi'.....a to što njegovu izdvajam ne znači da podcjenjujem ostale.....tako, dopustite sanjaru da izađe iz vas i bar u mislim promjeni svijet u kojem smo zarobljeni.... (čitaj ....svijet u kojem živimo)

Dark_One
08. 07. 2005., 22:41
Ovu sliku sam baš kod frendice nedavno vidio... Ludo. A žik Kuji tangica. :P Ali Edea je najbolja... :-D

Guest
09. 07. 2005., 00:02
....nisam očekivao da će ovaj topic biti ovoliko 'posjećen'.....administracija....do what you have to do.....I'm guilty :-(

ap0calypse
09. 07. 2005., 00:05
phoenixxx je napisao/la:
....nisam očekivao da će ovaj topic biti ovoliko 'posjećen'.....administracija....do what you have to do.....I'm guilty :-(

Ajd, ajd...

Evo, ja ću odvalit jedan esej ovdje, al ne sad. Prekasno je sad i neda mi se. Sutraš dobit jean fini tekstić.

Guest
09. 07. 2005., 00:07
Sutra će moj topic već biti........šmrc...

ap0calypse
09. 07. 2005., 00:09
phoenixxx je napisao/la:
Sutra će moj topic već biti........šmrc...

Neće.

Al će zato svi postovi od D_One-ovog nadalje bit izbrisani (naravno, ako u međuvremenu neko ne opali neš pametno).

Spider_Man
09. 07. 2005., 00:12
Dobra slika.
Meni je najbolji negativac sa ove slike Seymour jer mi izgleda najbolje a nekako i najjače zbog svog Aeona Anima.

Guest
09. 07. 2005., 00:36
Meni je njegova teorija jako 'humana'....osobno nevolim baš ljude....bar ne mnogo.....njegov način humanizma mi je jako....dobar. Oslobođenje za njega znači smrt....tj. unsent (kako se to kaže u desetci)....spjanjem Sina sa sobom to bi i postigao ali tidus i ekipa ga zaustave....jeste li se ikada zapitali što bi bilo da oni ostvare svoj plan.......bi li to bilo dobro ili loše......naravno o tome se može podiskutirati iz više kutova, ali gledajući samo iz perspektive negativca....uzmimo ovdje samo Seymora kao primjer ..... u njegovim očima, život je pun patnje i boli, smrt se nastavlja u neprestajnom ciklusu (ovdje bih se osvrnuo na cornucopiin potpis.......Why do people rebuild things they know are going to be destroyed?Why do people cling life when they know they cant live forever?Think how meaningless each of your lives is!
Life...Dreams...Hope....
Where`d they come from?...And where are they headed...tpis.....).

...kada porazmislite..... nije li upravu?.... iz ove perspektive, možemo zaključiti da negativci jesu pozitivci jer žele promjenuti sistem.....promjenuti svakodnevnicu koja nas ruši i na kraju ubija...... možda na destruktivan način, ali opet s hrabrošću i plemenitim ciljem........ljudi ih osuđuju kao luđake, u biti oni su jedini normalni jer vide van okvira....zato smatram da se negativci upravo ti kroz koje sa artisti zapravo izražavaju.......nisu li to likovi kojima se u većini slućajeva divimo, likovi u koje je najviše uloženo..... :-?

cornucopia
09. 07. 2005., 00:40
To je istina sto se tice negativaca,uvijek su puni patnje...
To je ono sto ih je izopacilo.
Takvi tipovi negativaca su mi drazi, npr Sephiroth , Kuja , Seymour , Ultimecia...

"Life fears death, but lives only to die.
It starts with anxiety.
Anxiety becomes fear.
Fear leads to anger... anger leads to hate... hate leads to suffering...
The only cure for this fear is total destruction."
Necron , FFIX

Postoje i manijaci kao sto je Hojo , njega bas prezirem...
Bas mi se gadi.

blue-d
09. 07. 2005., 00:41
U jebate i vi imate komentare.Pa čovjek je ljepo reko zašto je otvorio ovaj tpic a vi o slici raspravljate.

Ja sam prešo samo FFVII,tako da znam samo jedng negativca kakve on misli ima,ali sam sad nabavio od foggyja FFVIII i IX pa se nadam da će mi se i drugi svidjet,ali mislim da će mi Sephiroth ostat najbolji.

Guest
09. 07. 2005., 01:00
Sephiroth s druge strane....nakon saznanja o svom pravom indetitetu....okreće se majci, mada bolestan odnos, opet poseban....nije li ljubav majke toliko puta opisana kroz svijetska djela.....i koliko se puta moramo boriti sa jenovom da bi došli do djeteta.......Sephirotha
Njegovo ime ... i inače cijela poruka 7ce dolazi iz ukrštavanja starogrčkih i starohebrejskih mitova.....Sephiroth.... simbolizira drvo života......prvu kreaciju boga, načinjeno u Edenu....obećanoj zemlji, kojoj Sephiroth toliko teži.....na samom kraju pokazuje nešto što možda neki nisu shvatili.......zadnja forma se zove 'one winged angel'.......dobro obratite pažnju.....izgledom podsjeća na čistog anđela, 3 para krila i aureola največeg ordena...ljepota kakvu posjeduju samo Seraphi (anđeli prvog reda)....no....zanemarimo li sve to ostaje nam jedno krilo (one wninged...) koje je sve samo nije anđeosko.......samim provokativnim nazivom kreatori pokazuju da je anđeo jednokrili, s obzirom da je to jedno krilo demonsko, dolazimo do zaključka da propagiraju demona, a ne anđela....zapravo palog anđela ako baš hoćete.......u dubljoj filozofiji, zapravo propagiraju oboje........kako?
Dobro i zlo u jednome....teorija da su bog i vrag zapravo ista osoba....jedinstvo koje iz jedinstva propagira dvojnost radi balansa......

Guest
09. 07. 2005., 13:41
Jednu stvar moram dodati ovome topicu.
Ako malo bolje pogledate sve i jedan FF vidjeti će te da je svaki od negativaca u djetinsvu imao neku vrstu tužnog događaja što ga je pretvorilu u ono što jest. Ironično zar ne ili je to namjerno od strane SE-a nam stavljeno da uvidimo kako ni jedan od njih nije oduvjek bio onakav kakav se čini.
Možda nam je to jedna od poruka FF-a da svaki čovjek je podložan promjenama, dali one bile dobre ili loše na nama je da ih uputimo ka dobrom u koliko i sami nismo pokleknuli pred tamom.......

Guest
09. 07. 2005., 15:33
phoenixxx je napisao/la:
Sephiroth s druge strane....nakon saznanja o svom pravom indetitetu....okreće se majci, mada bolestan odnos, opet poseban....nije li ljubav majke toliko puta opisana kroz svijetska djela.....i koliko se puta moramo boriti sa jenovom da bi došli do djeteta.......Sephirotha
Njegovo ime ... i inače cijela poruka 7ce dolazi iz ukrštavanja starogrčkih i starohebrejskih mitova.....Sephiroth.... simbolizira drvo života......prvu kreaciju boga, načinjeno u Edenu....obećanoj zemlji, kojoj Sephiroth toliko teži.....na samom kraju pokazuje nešto što možda neki nisu shvatili.......zadnja forma se zove 'one winged angel'.......dobro obratite pažnju.....izgledom podsjeća na čistog anđela, 3 para krila i aureola največeg ordena...ljepota kakvu posjeduju samo Seraphi (anđeli prvog reda)....no....zanemarimo li sve to ostaje nam jedno krilo (one wninged...) koje je sve samo nije anđeosko.......samim provokativnim nazivom kreatori pokazuju da je anđeo jednokrili, s obzirom da je to jedno krilo demonsko, dolazimo do zaključka da propagiraju demona, a ne anđela....zapravo palog anđela ako baš hoćete.......u dubljoj filozofiji, zapravo propagiraju oboje........kako?
Dobro i zlo u jednome....teorija da su bog i vrag zapravo ista osoba....jedinstvo koje iz jedinstva propagira dvojnost radi balansa......
-da znamo da bog ima šizofreniju :-D :lol: :lol:

...dobro rečeno fenikse, to što ff7 ima korjenje iz raznih mitologija i vjera je zapravo razlog zašto je toliko i popularan...a Sephiroth je dobro zamišljen lik(po izgledu,tituli koja mu je dana,njegovoj nejasnoj povjesti itd...)

o i za kraj Sephiroth ostavlja najveći utjecaj na ljude(djecu) koji igraju FF serijal....a kakav e to ovisi o njima...

vainamoinen
09. 07. 2005., 16:42
Super rečeno phenoixxxe...

To je ono sto ih je izopacilo.
To je ono što ih je izvelo iz izopačenja... ;-)
ma sve vam je rečeno u FF8 (sqall - griverov potpis mislim - da ne postoji dobro i zlo već samo dva gledišta koja međusobno misle da su u krivu, dobro nije baš prijevod za pamćenje ali kužite valjda)

Dark_One
09. 07. 2005., 19:43
Sad vidjeh kraj prvog diska sedmice...
Uglavnom, ne mogu a da se ne nadivim fanatizmu i predanosti tih negativaca cilju koji si zacrtaju. Svako ubistvo koje počine, svako selo/grad/planet koji unište, sve je u svrhu višeg cilja i ideje o uređenju svijeta, samo njima shvatljivima... A zašto samo njima? Sebičnost i nezasitost u prohtijevima, koji inače obilježavaju svakog čovjeka. Ali u kojoj mjeri, ovisi od pojedinaca. Žeđ za moći, i uređenja svijeta po takvom principu gdje će sve biti potčinjeno njihovom vrhnovnom cilju, a što prvenstveno podrazumijeva apsolut. Šta je apsolut? Dakle, neograničenost svake radnje unutar prostora i vremena, a do čega se želi doči kroz niz različitih koncepcija djelovanja, što u fizičkom, što u metafizičkom smislu.
Seymour primjerice, želi postati jedno sa Sinom, i donijeti svijetu jedno i jedino riješenje koje će žitelje Spire spasiti patnje i agonije - smrt i uništenje, kao definitivne i konačne forme duševne slobode čovječanstva. Naravno, tu se onda gubi definicija čovječanstva u fizičkom i materijalnom smislu. Uništenje svijeta za samo čovječanstvo nije solucija koja bi mu donijela blagodat protjerivanjem u, što Seymour sam kaže: Rest in peace in Eternal Darkness... (uh, kako volim tu njegovu rečenicu :-P ).
Sephiroth, koliko sam shvatio, ima za cilj upiti svu spirit energy, kao ultimativnu duhovnu formu planeta, i na taj način postati jedno s njim. Međutim, on ne mari za živote nastale kao formalni, tj. fizički oblik spiritualne energije... Dakle, opet sebičnost. No ako se analizira koncept njegove ličnosti dublje, nazrijet će se kostur te njegove ideologije, proistakao iz učenje ancienta, kao i činjenice da je ustvari samo dio eksperimenta...

Guest
09. 07. 2005., 20:47
( CITAT )
Sephiroth, koliko sam shvatio, ima za cilj upiti svu spirit energy, kao ultimativnu duhovnu formu planeta, i na taj način postati jedno s njim. Međutim, on ne mari za živote nastale kao formalni, tj. fizički oblik spiritualne energije... Dakle, opet sebičnost. No ako se analizira koncept njegove ličnosti dublje, nazrijet će se kostur te njegove ideologije, proistakao iz učenje ancienta, kao i činjenice da je ustvari samo dio eksperimenta...[/quote]

Iz ove perspektive gledano .... nije li onda sve na ovom svijetu sebično????? Pa čak i ljubav, ne želimo li da nas netko voli....u bilo kojem smislu....npr..... u jednom filmu sam gledao (don't remember what movie it was) ....neka žena uhodi muža za kojeg misli da je vara, i u jednom djelu filma ispovijeda se za barom nekom kolegi, i govori mu o braku kao konačnoj točki zavjetovanja ljubavi.... o obečanju koje nas drži sigurnima do smrti...da će netko biti uz nas do posljednjeg trenutka, kao OSIGURANJE da nećemo biti zaboravljeni.... ili pak roditeljska ljubav.... jeste li se ikada zapitali zašto su vas vaši roditelji stvorili, postoje trenuci kada upadnete u depresije, i postavljte kronično filozofsko pitanje : 'zašto postojima????'....u silnom besmislu koji nalazite, trežite odgovor, koji na kraju i dobivate....kroz religiju, ili vlastitu filozofiju stvarate IDEAL u koji vjerujete i praktično se zavaravate.... s vjerom u vječni život........
U tom slučaju, kada bolje porazmislite, vi i nepostojite SVOJOM voljom, nego tuđom i ako dođete do trenutka patnje gubite vjeru u sve, a tako se ne može živjeti....zatim se želite ubiti, ali nemate dovoljno hrabrosti....zašto....po mislima vam se mota mnogo razloga a jedan od njih je i onaj 'možda Bog postoji, a samoubojstvom kupujem ulaznicu za pakao, prva sjedala ispred Sotone.....na kraju se ne ubijete i nastavljate sljediti ideale...koji, opet, možda nisu istiniti i navode vas na pitanji....jesam li budala....i tako to se vrti u krug....

Prema ovome, zar nisu i vaši roditelji sebični jer su vas stvorili, sakrivajući se izgovorom da su vas stvorili iz ljubavi....pa onda, ako je to iz ljubavi, zašto nisu mislili da bi vas mogli dovesti u situaciju 'patnje neznanja' i totalnog gubitka ličnosti....na kraju svega, možda i novog 'negativca' koji u potrazi za idealnim svijetom i 'istinom' ruše granica koje su van svake ljudske norme.....(Hitler, Staljin....Bush, Bill Laden...itd.)

Jedno se može zaključiti, ako se ultimatum sebičnosti skriva pod pravdajućim nazivom 'ljubav'.....nije li sav svjet sebičan, počevši od mene samog, pa onda vas koji iz dana u dan postate po ovim topicima namečući svoja mišljenja, u želji da vas razumiju, vas i vaša osječanja...... :-?

SURGE
10. 07. 2005., 11:14
phoenixxx je napisao/la:

( CITAT )
Sephiroth, koliko sam shvatio, ima za cilj upiti svu spirit energy, kao ultimativnu duhovnu formu planeta, i na taj način postati jedno s njim. Međutim, on ne mari za živote nastale kao formalni, tj. fizički oblik spiritualne energije... Dakle, opet sebičnost. No ako se analizira koncept njegove ličnosti dublje, nazrijet će se kostur te njegove ideologije, proistakao iz učenje ancienta, kao i činjenice da je ustvari samo dio eksperimenta...

Iz ove perspektive gledano .... nije li onda sve na ovom svijetu sebično????? Pa čak i ljubav, ne želimo li da nas netko voli....u bilo kojem smislu....npr..... u jednom filmu sam gledao (don't remember what movie it was) ....neka žena uhodi muža za kojeg misli da je vara, i u jednom djelu filma ispovijeda se za barom nekom kolegi, i govori mu o braku kao konačnoj točki zavjetovanja ljubavi.... o obečanju koje nas drži sigurnima do smrti...da će netko biti uz nas do posljednjeg trenutka, kao OSIGURANJE da nećemo biti zaboravljeni.... ili pak roditeljska ljubav.... jeste li se ikada zapitali zašto su vas vaši roditelji stvorili, postoje trenuci kada upadnete u depresije, i postavljte kronično filozofsko pitanje : 'zašto postojima????'....u silnom besmislu koji nalazite, trežite odgovor, koji na kraju i dobivate....kroz religiju, ili vlastitu filozofiju stvarate IDEAL u koji vjerujete i praktično se zavaravate.... s vjerom u vječni život........
U tom slučaju, kada bolje porazmislite, vi i nepostojite SVOJOM voljom, nego tuđom i ako dođete do trenutka patnje gubite vjeru u sve, a tako se ne može živjeti....zatim se želite ubiti, ali nemate dovoljno hrabrosti....zašto....po mislima vam se mota mnogo razloga a jedan od njih je i onaj 'možda Bog postoji, a samoubojstvom kupujem ulaznicu za pakao, prva sjedala ispred Sotone.....na kraju se ne ubijete i nastavljate sljediti ideale...koji, opet, možda nisu istiniti i navode vas na pitanji....jesam li budala....i tako to se vrti u krug....

Prema ovome, zar nisu i vaši roditelji sebični jer su vas stvorili, sakrivajući se izgovorom da su vas stvorili iz ljubavi....pa onda, ako je to iz ljubavi, zašto nisu mislili da bi vas mogli dovesti u situaciju 'patnje neznanja' i totalnog gubitka ličnosti....na kraju svega, možda i novog 'negativca' koji u potrazi za idealnim svijetom i 'istinom' ruše granica koje su van svake ljudske norme.....(Hitler, Staljin....Bush, Bill Laden...itd.)

Jedno se može zaključiti, ako se ultimatum sebičnosti skriva pod pravdajućim nazivom 'ljubav'.....nije li sav svjet sebičan, počevši od mene samog, pa onda vas koji iz dana u dan postate po ovim topicima namečući svoja mišljenja, u želji da vas razumiju, vas i vaša osječanja...... :-? [/quote]

zanimljivo filozofsko pitanje....nije li onda sve sebično....ali da nismo ovdje možda rastegnuli pojam sebičnosti?
isto tako revolucionari se nemogu poistovjetiti sa hitlerom,bushom i sličnom bagrom (isto tako bin laden je iznad obojice intelektualno i u drugim poljima...)

Guest
11. 07. 2005., 13:53
ne bih znao koji je intelegentniji nikada nisam ni sa jednim pričao.... a te spekulacije tko je intelegentniji su samo medijska nagađanja, šta znaš možda su i laden i bush samo puppets u rukama moćnika... ali opet i to je samo spekulacija... the thing is.... moj zaključak o 'sve-sebičnosti' je donekle i opravdan u navedenom postu... ali kao što sam spomenuo već negdje na siteu... sve je stvar gledišta, ja imam svoje, ne pokušavam ga nametnuti...... no ipak porazmislite li možete zaključiti da sam donekle upravu, jer da teorija nije 'na mjestu', sve stvari koje se dešavaju oko nas ne bi bile takve kakve jesu.....mda se i one dešavaju s razlogom (ovo je već druga filozofija :lol: ).....

...........................anyway................. ....................

....koji je negativac u kojem ste se prepoznali zbog njegovog gledišta na svijet i dešavanja u njemu...obrazloži.....thnx :-)

Guest
12. 07. 2005., 21:13
.....zašto ne postate, mora da vam se neda pisati.... anyway...potrudite se :lol:

Guest
13. 07. 2005., 00:15
phoenixxx je napisao/la:
ne bih znao koji je intelegentniji nikada nisam ni sa jednim pričao.... a te spekulacije tko je intelegentniji su samo medijska nagađanja, šta znaš možda su i laden i bush samo puppets u rukama moćnika... ali opet i to je samo spekulacija... the thing is.... moj zaključak o 'sve-sebičnosti' je donekle i opravdan u navedenom postu... ali kao što sam spomenuo već negdje na siteu... sve je stvar gledišta, ja imam svoje, ne pokušavam ga nametnuti...... no ipak porazmislite li možete zaključiti da sam donekle upravu, jer da teorija nije 'na mjestu', sve stvari koje se dešavaju oko nas ne bi bile takve kakve jesu.....mda se i one dešavaju s razlogom (ovo je već druga filozofija :lol: ).....

...........................anyway................. ....................

....koji je negativac u kojem ste se prepoznali zbog njegovog gledišta na svijet i dešavanja u njemu...obrazloži.....thnx :-)
TOTAL OFFTOPIK...
Umm...čovječe dali si ti ikad čito Nostradamusa ???
ako nisi kvotirat ču ti sažeto šta mi je baka(kojoj sam dao knjuga da čita jer je htjela ) rekla:
"kako je Nostradamus rekao antikrist koji če dovesti svijet do ruba uništenja bit će vrlo inteligentan i potječe sa balkana a.k.a europskog istoka...i da će sve osvojiti mirovnim putem čak će i Ruse nadmudriti te zavladat Rusijom na prijevaru..."
pa sad fenikse razmisli nalo o tome kako ljudi ute gledaju-kao na filozofa,a govoriš samo surovu istinu e sad dali si inteligenta to ne znam...
...makar sam siguran da češ znat bit ovog posta...

p.s. don't quote this as trash

cornucopia
13. 07. 2005., 02:08
phoenixxx je napisao/la:

Dobar topic i jos bolje pitanje.
Hmmm...
To bi definitivno bila Ultimecia.
Ocaj i tuga zbog gubitka Squalla preveli su je na mracnu stranu...
Na rubu ocaja covijek postaje bespomocan...zeli sve zaboraviti, sve izbrisati iz sjecanja ... jednako kao sto je Rinoa ucinila...ako je U=R teorija istinita, a vjerujem da je.
Covijek trazi izlaz iz boli i tugovanja, ali se na kraju ta bol pretvara u mrznju...bijes...destrukciju svijeta, svega oko sebe....
...pa cak i samog sebe...
Sjetimo se samo Anakina i njegov prelazak na Dark Side.
Time compression mi se isto dopao, sama ideja o apsolutnoj kontroli vremena me odusevila. Ne kazem da bih ja htjela vrijeme apsorbirati... :-P ...ali je stvarno time compression genijalno smisljen.
Ulty je zakon. :-D

Alex
13. 07. 2005., 02:31
Hm, teško da bih svoje gledište na svijet mogao podijeliti i sa jednim negativcem. Svi teže nekakvim idejama "samo ja trebam postojati i niko više". Svi su nekakvi iskompleksirani, puni mržnje ili ludila, i samo gledaju kako što više moći ugrabiti. Jedan Kuja je pravi primjer toga, i tako mi je odvratan, da je to nešto nevjerovatno. Vrhunac njegove retorike bilo je saznanje da će umrijeti, i činjenica da je zbog toga odlučio uništiti čitav univerzum.
Kod Sephirotha mi je malo glup način na koji je popizdio. Normalan i sve, Cloud ga pita jesi i ti nastao kao eksperiment, i odjednom BUM! Ode u biblioteku, pročita tona knjiga, i riješi da bi najbolja solucija bila sve pobiti i učiniti svjet samo svojim i ničijim više.

Hoću da kažem da ideja ni jednog tog negativca ustvari ne obrađuje svijest između dobra i zla, kao ni činjenični odnos unutar čovječanstva, već čisto vlastitu egoističnost, proistaklu, ili iz nekih trauma, ili iz vlastitih kompleksa, kreiranih svojom genetskom prirodom.

No čini mi se da će Square pokušati promijeniti takav koncept, i negativce učiniti malo... kako da kažem, smislenijim. Bližim problematici našeg realnog društva.

Btw. jedan mali offtopic:
To za Anekena i način na koji je on prešao na dark side je IMO toliki lejm da stvarno ne vrijedi spomena.

Quicksilver
13. 07. 2005., 11:14
Još nisam vidjela negativca koji bi me potpuno fascinirao... Svakog od njih uništila je ta njihova želja koja ih je činila negativcima.. Koliko kod oni bili kompleksni, i dalje su mi bili wanna be bad, ali nije mi bilo to to...
Čekati ću još par nastavka FF-a pa cu vidjeti.

Dark_One
13. 07. 2005., 13:43
Kao negativci u smislu negativaca, svi su se iskazali. Neke smo uspjeli zamrziti, neke kroz divljenje zavoljeti... Neki su nas, što #$!%&kterima, što cool izgledom, što svojim agendama, impresionirali više, neki manje.
Nije da imam nekog negativca s kojim bi se mogao poistovijetiti, ali ne kažem da nisam iskazao neki vid divljenja prema njima. Iako ih većina gori od egoističnosti, mržnje i ludila, ipak, dok igraš igru, i uvlačiš se u taj FF štih, ne možeš a da im ne iskažeš divljenje, ako išta, za tu upornost, fanatizam i inteligenciju kojom zrače.
IMO, takav jedan negativac u serijalu kakav je FF i treba da bude. Neko koga će protivnici mrziti, ali opet, pristupiti mu sa dozom strahopoštovanja.

RazorJugo
13. 07. 2005., 14:08
cornucopia je napisao/la:
...sama ideja o apsolutnoj kontroli vremena me odusevila. Ne kazem da bih ja htjela vrijeme apsorbirati... :-P
to ti nekom drugom pricaj :-D :-D

kupo said again:
Covijek trazi izlaz iz boli i tugovanja, ali se na kraju ta bol pretvara u mrznju...bijes...destrukciju svijeta, svega oko sebe....
...pa cak i samog sebe
...prekrasno napisano...

RazorJugo
13. 07. 2005., 14:13
Kazuyima_Katana je napisao/la:

TOTAL OFFTOPIK...
ako nisi kvotirat ču ti sažeto šta mi je baka(kojoj sam dao knjuga da čita jer je htjela ) rekla:
"kako je Nostradamus rekao antikrist koji če dovesti svijet do ruba uništenja bit će vrlo inteligentan i potječe sa balkana a.k.a europskog istoka...i da će sve osvojiti mirovnim putem čak će i Ruse nadmudriti te zavladat Rusijom na prijevaru..."
pa sad fenikse razmisli nalo o tome kako ljudi ute gledaju-kao na filozofa,a govoriš samo surovu istinu e sad dali si inteligenta to ne znam...

pitanje: ti vjerujes Nostradamusu?
Cuj, do sada smo trebali dozivjeti super novu negdje 20-etak puta :-D
nemoj sve smatrati tolko "bukvalno". Mozda te rijeci imaju skriveno značenje :-)

terminus
13. 07. 2005., 15:19
Nostradamus se u slobodno vrijeme bavio magijom (od njega potječe smjer zoroastrizma) i inače ništa što je pisao ne treba shvatiti doslovno (jer onda su Adam i Eva uistinu prvi ljudi ako sve gledamo doslovno). Nosad, dosta sa oftopikom

T-34
13. 07. 2005., 18:11
i CLOUDu je zamalo falilo da bude negativac - zar ne??

Guest
13. 07. 2005., 21:29
RazorJugo je napisao/la:

TOTAL OFFTOPIK...

nemoj sve smatrati tolko "bukvalno". Mozda te rijeci imaju skriveno značenje :-)

odgovor na oba citata istovremeno.... da čitao sam nostardamusa, uistinu ga poštujem, prvenstveno zbog njegovih istraživanja koja su i dan danas od velike pomoći njegovim poklonicima i nekim znanostima,.... za njegova proročanstava je poznato da su puna simbolike, no neka je ipak prorokovao doslovno...... ali opet kada pogledate, bilo tko može biti prorok, npr. kažete da će mama Vera prebiti sina Borisa i to će se desiti.... jednog dana.
Što se tiče testa intelegencije....hmm...nikada ga nisam uzimao.... smatram da je rezultat testa jaaaako relativan i da je sam test irelavantna stvar, najbolje možeš vidjeti je li tko intelegentan ako znaš osobu....za što je ona sposobna, tj. za što nije.
Npr. nedavno je jedan profesor nosio testove intelegencije.... navodno je sada 'taj neki savez' (zaboravio sam ime) ustvrdio da postoji više intelegencija kojim čovijek raspolaže.... matematička, prostorna,emocijalna itd.intelegencija.... tim testom je utvrđeno da ljudi koji su do sada dobivali određeni IQ kao rezultat, uopće ne pokazuje njihovu pravu intelegenciju.... npr ako dobro rješavaš matematiku, ne znači da se dobro snalaziš u prostoru i obratno.... i naravno tu su uvijeti pod kojma radiš test,... npr ako ga radiš dekocentriran i rastresen dobit ćeš rezultat niži od pravog, ili pak ako si se pripremao na test mjesec dana prije, ...vježbao mat., rubikon rješavao za 1min, slagao puzzle za manje od dana itd... dobit ćeš rezultat koji opet nije tvoja normala..... dobit ćeš više..... a to nemora znaćiti da ćeš nakon dužeg vremena i zapuštenosti biti sposoban učiniti isto, bez pripremanja....... sam Einstein je imao 190 IQ (ja mislim ) i govorio je da to ništa ne znači, jer da je to toliko važno nikada ne bi bio nesretan u ljubavi koliko je bio tokom života i nikada ne bi rastavio atom.... i ostalo..... što želim reći je... nezavaravajte se tim svojim IQom možda ste čiste budale, a opet možda ste genijalci.... sve ovisi o objektu u kojem se nalazite.... ko zna možda će prema moćnom 'savezu' jednog dana IQ bit ovisan o tome .... možete li komunicirati s alienima ili ne :lol: ........ anyone...... a to što se tiče tog nostardamusovog proročanstva o nekome s europskog istoka..... šta znaš, ljudi za mene već govore da sam pomalo lud...... tko zna, samo znam da mi ne bi smetalo da sve ode u p.m. :lol: :lol: :evil: :lol: :lol: :lol: :-x :lol: :lol: ......................... ;-)

Dark_One
13. 07. 2005., 21:57
T-34 je napisao/la:
i CLOUDu je zamalo falilo da bude negativac - zar ne??

Slabost, u ovom slučaju Clouda, je bila ujedno i njegov najveći naprijatelj, kao što je općenito, neprijatelj sviju nas. No Cloud je iznašao način da se riješi toga, svojim ponovnim "preispitivanjem", te priznavanja slabosti prvenstveno sebi, ali i ostalima.

SURGE
14. 07. 2005., 23:52
phoenixxx je napisao/la:

RazorJugo je napisao/la:

TOTAL OFFTOPIK...

odgovor na oba citata istovremeno.... da čitao sam nostardamusa, uistinu ga poštujem, prvenstveno zbog njegovih istraživanja koja su i dan danas od velike pomoći njegovim poklonicima i nekim znanostima,.... za njegova proročanstava je poznato da su puna simbolike, no neka je ipak prorokovao doslovno...... ali opet kada pogledate, bilo tko može biti prorok, npr. kažete da će mama Vera prebiti sina Borisa i to će se desiti.... jednog dana.
Što se tiče testa intelegencije....hmm...nikada ga nisam uzimao.... smatram da je rezultat testa jaaaako relativan i da je sam test irelavantna stvar, najbolje možeš vidjeti je li tko intelegentan ako znaš osobu....za što je ona sposobna, tj. za što nije.
Npr. nedavno je jedan profesor nosio testove intelegencije.... navodno je sada 'taj neki savez' (zaboravio sam ime) ustvrdio da postoji više intelegencija kojim čovijek raspolaže.... matematička, prostorna,emocijalna itd.intelegencija.... tim testom je utvrđeno da ljudi koji su do sada dobivali određeni IQ kao rezultat, uopće ne pokazuje njihovu pravu intelegenciju.... npr ako dobro rješavaš matematiku, ne znači da se dobro snalaziš u prostoru i obratno.... i naravno tu su uvijeti pod kojma radiš test,... npr ako ga radiš dekocentriran i rastresen dobit ćeš rezultat niži od pravog, ili pak ako si se pripremao na test mjesec dana prije, ...vježbao mat., rubikon rješavao za 1min, slagao puzzle za manje od dana itd... dobit ćeš rezultat koji opet nije tvoja normala..... dobit ćeš više..... a to nemora znaćiti da ćeš nakon dužeg vremena i zapuštenosti biti sposoban učiniti isto, bez pripremanja....... sam Einstein je imao 190 IQ (ja mislim ) i govorio je da to ništa ne znači, jer da je to toliko važno nikada ne bi bio nesretan u ljubavi koliko je bio tokom života i nikada ne bi rastavio atom.... i ostalo..... što želim reći je... nezavaravajte se tim svojim IQom možda ste čiste budale, a opet možda ste genijalci.... sve ovisi o objektu u kojem se nalazite.... ko zna možda će prema moćnom 'savezu' jednog dana IQ bit ovisan o tome .... možete li komunicirati s alienima ili ne :lol: ........ anyone...... a to što se tiče tog nostardamusovog proročanstva o nekome s europskog istoka..... šta znaš, ljudi za mene već govore da sam pomalo lud...... tko zna, samo znam da mi ne bi smetalo da sve ode u p.m. :lol: :lol: :evil: :lol: :lol: :lol: :-x :lol: :lol: ......................... ;-)

zgodno ,no ozmi u obzir da je "ludost" relativan pojam koji diktira trend.... ;-)

Ken-shiro
15. 07. 2005., 00:40
SURGE je napisao/la:

phoenixxx je napisao/la:

RazorJugo je napisao/la:

TOTAL OFFTOPIK...

zgodno ,no ozmi u obzir da je "ludost" relativan pojam koji diktira trend.... ;-)
pa ne slazem se jer ludost je samo pojam , nije relativan jer relativno je sto se mora dogoditi , a ludost se ne mora dogoditi...no oftopik ste,naj negativac je po meni ...kuja,jer se seier,tidusov otac,sephiroth...ne oblace bas na cool...meni je izgled jako vazan

Guest
15. 07. 2005., 17:23
zgodno ,no ozmi u obzir da je "ludost" relativan pojam koji diktira trend.... ;-) [/quote]
pa ne slazem se jer ludost je samo pojam , nije relativan jer relativno je sto se mora dogoditi , a ludost se ne mora dogoditi...no oftopik ste,naj negativac je po meni ...kuja,jer se seier,tidusov otac,sephiroth...ne oblace bas na cool...meni je izgled jako vazan[/quote]

Da, da, da....nisam mislio, na ono....lud, lud :lol: ...mislio sam na... LUD :-o :evil: ....kontaš.... kad-kad pretjeram s nekim stvarima, pa ljudi ne kapiraju što želim reći.... baš nedavno sam se raspravljao s jednom...... prijateljicom..... i nešto smo se derali u parku kada su nas neki ljudi pogledali.... ušutili smo. i ona je zaključila...'nastavi tako pa će te ljudi u gradu nazivati ludim do kraja godine'....kažem joj ja: 'to je općepoznato'.... kaže ona: 'još uvijek ne upiru prstom u tebe.... a mogli bi...'... otprilike. tako lud.

anyway..... što se tiče kuje.... jako zanimljiv lik, da outfit mu je drama, ....mada mi one tange kopaju živce, ali opet Amano-san je mastermind pa se ne bi plekao u njegove radove, ja ga poštujem tako da...... no comment.
Uglavnom Kuja, je jako zanimljiv što se tiče negativnosti.... on je jedini zapravo Evil :evil: .... svi nešto rade iz plemenitog cilja (sebičnosti)... ali on jednostavno od početka zna za što je stvoren, iz svega toga pokušava ući u trance... jedina stvar koja mi nije jasna kod njega..... najenigmatičniji mi je od svih....... na početku igre data je teorija trancea..... do tog stanja dolazite kada vam se dragoj osobi nešto desi, tj. kada emotivno osjetite povezanost s nekim, tj. s nečim.... on se zapravo za nikoga ne veže.... jednostavno iz, neke vrste, tuge...... samosažaljenja...... hmmm, neznam kako bi protumačio.... ugl. nađe ultimativnu snagu trancea...
Kada postane 'trance angel' ima najrazorniju snagu ikada viđenu iz jednog trancea........ mada je Zidane stvoren kao jača jedinka...... uništi Terru, pa čak potakne i uništenje 'bitka'... ali ekipa je tu da zaustavi stvar... anyway, jedan od najenigmatičnijih negativaca.... puno se toga dešava u njegovoj glavi, a kada se 'izrazi' onda je to poprilično...destruktivno..... :lol:

SURGE
16. 07. 2005., 01:04
phoenixxx je napisao/la:

pa ne slazem se jer ludost je samo pojam , nije relativan jer relativno je sto se mora dogoditi , a ludost se ne mora dogoditi...no oftopik ste,naj negativac je po meni ...kuja,jer se seier,tidusov otac,sephiroth...ne oblace bas na cool...meni je izgled jako vazan[/quote]

Da, da, da....nisam mislio, na ono....lud, lud :lol: ...mislio sam na... LUD :-o :evil: ....kontaš.... kad-kad pretjeram s nekim stvarima, pa ljudi ne kapiraju što želim reći.... baš nedavno sam se raspravljao s jednom...... prijateljicom..... i nešto smo se derali u parku kada su nas neki ljudi pogledali.... ušutili smo. i ona je zaključila...'nastavi tako pa će te ljudi u gradu nazivati ludim do kraja godine'....kažem joj ja: 'to je općepoznato'.... kaže ona: 'još uvijek ne upiru prstom u tebe.... a mogli bi...'... otprilike. tako lud.

anyway..... što se tiče kuje.... jako zanimljiv lik, da outfit mu je drama, ....mada mi one tange kopaju živce, ali opet Amano-san je mastermind pa se ne bi plekao u njegove radove, ja ga poštujem tako da...... no comment.
Uglavnom Kuja, je jako zanimljiv što se tiče negativnosti.... on je jedini zapravo Evil :evil: .... svi nešto rade iz plemenitog cilja (sebičnosti)... ali on jednostavno od početka zna za što je stvoren, iz svega toga pokušava ući u trance... jedina stvar koja mi nije jasna kod njega..... najenigmatičniji mi je od svih....... na početku igre data je teorija trancea..... do tog stanja dolazite kada vam se dragoj osobi nešto desi, tj. kada emotivno osjetite povezanost s nekim, tj. s nečim.... on se zapravo za nikoga ne veže.... jednostavno iz, neke vrste, tuge...... samosažaljenja...... hmmm, neznam kako bi protumačio.... ugl. nađe ultimativnu snagu trancea...
Kada postane 'trance angel' ima najrazorniju snagu ikada viđenu iz jednog trancea........ mada je Zidane stvoren kao jača jedinka...... uništi Terru, pa čak potakne i uništenje 'bitka'... ali ekipa je tu da zaustavi stvar... anyway, jedan od najenigmatičnijih negativaca.... puno se toga dešava u njegovoj glavi, a kada se 'izrazi' onda je to poprilično...destruktivno..... :lol: [/quote]

da poznato mi je to upiranje.... ;-) (the finger of doom :lol: )

kuja mi je dosta bizaran lik...

Sephiroth je kralj!

Ken-shiro
16. 07. 2005., 01:20
sephiroth je kralj, ali je i u zaostatku u odjevanju

Alex
16. 07. 2005., 13:36
A tek odlasku kod frizera. :roll:

Quicksilver
16. 07. 2005., 13:37
OK, now I'm lost...
Kakve veze ima odijevanje s tim?

Guest
17. 07. 2005., 20:29
off topic ste...... naveo sam da se neosvrćete previše na izgled tj. na frizurice i odjeću....... pričemo o filozofiji koju neki negativac širi... tj. ideju u kojoj pronalazite i 'sebe'....

Dark_One
17. 07. 2005., 20:32
Pa i smisao za odjeću i frizurice u neku ruku odaje k.arakter ličnosti, zar ne?

Guest
17. 07. 2005., 20:44
da.... ali to nije poanta ovog topica... stvar je u tome što smo raspravljali o tome 'što negativci zapravo predstavljaju'... a raspravljanjem o odjeći i izgledu doći će do rasprava koje nisu namjenjene za ovaj topic... a takvim komentarima dolazi do spammanja itd. itd. itd..... zato please, komentirajte o idejama a ne o izgledu....

SURGE
17. 07. 2005., 20:45
Dark_One je napisao/la:

istina , ali meni se čini da su programeri stavili dio "sebe" u tu igru , i neke svoje neostvarene "snove, fantazije" itd.

tako da je i odjeća vijerojatno dio alter-ega kreatora igre.... ;-)

Ken-shiro
17. 07. 2005., 20:54
SURGE je napisao/la:

Dark_One je napisao/la:

istina , ali meni se čini da su programeri stavili dio "sebe" u tu igru , i neke svoje neostvarene "snove, fantazije" itd.

moguce, a i smisao za humor...najvise se slazem za fantaziju,jer su upotrijebili jako puno maste...

SURGE
18. 07. 2005., 20:21
Ken-shiro je napisao/la:

SURGE je napisao/la:

Dark_One je napisao/la:

moguce, a i smisao za humor...najvise se slazem za fantaziju,jer su upotrijebili jako puno maste...

ipat je to (njihova , naša???) finalna fantazija.... 8-)

Ken-shiro
19. 07. 2005., 00:42
SURGE je napisao/la:

Ken-shiro je napisao/la:

SURGE je napisao/la:

Dark_One je napisao/la:

ipat je to (njihova , naša???) finalna fantazija.... 8-)

pa da,alje ff9,jako u bojama ,na razliku od i 8...

-matreya-
19. 07. 2005., 01:10
Ken-shiro je napisao/la:

SURGE je napisao/la:

Dark_One je napisao/la:

pitam se kolki je dio njih u kefki :lol:

Dark_One
19. 07. 2005., 01:22
-matreya- je napisao/la:
pitam se kolki je dio njih u kefki :lol:
Dobro sad... Nekad i cuga izmakne kontroli, pa maštu zahvati plimni. :-P

Guest
01. 08. 2005., 21:40
seymor...on on zeli postati sin .. osloboditi ljude ... zeli da mu yuna i ekipa pomoognu .. ovo još ni kod jednog negativca nisam vidio

Seedle
01. 08. 2005., 22:47
oćito nisi baš puno toga ni igro,nije da te napadam ali ne možeš tako rukom u vatru,seymor nije loš ali ima puno boljih od njega,sephiroth,kefka,kuja...

Geza
01. 08. 2005., 22:54
#$!%& mu, valjda je subjektivna stvar kako ko doživljava nekog negativca. i meni je seymour uz sephirotha, pa rekao bih najbolji negativac
odlična okarakterizacija, ambicija, inteligencija, fanatizam, žeđ za moći, ubojiti pogled
ima sve što ga može istaknuti naspram mnogih drugih.

Seedle
01. 08. 2005., 23:00
dovodiš u pitanje cijelu temu

Geza
01. 08. 2005., 23:02
care to explain?

Seedle
01. 08. 2005., 23:07
pa rekao si da je stvar najboljeg villana stvar ukusa,a u temi se raspravlja o njima,svi samo pišu najbolje villiane,po tome znaći da nema ko što pisati i davati dokaze da je netko bolji,ti misliš da je to subjektivno,ali neke stvari nisu kao ta da seymour nije ni sjena dobrog villiana

Geza
01. 08. 2005., 23:13
Seedle je napisao/la:
pa rekao si da je stvar najboljeg villana stvar ukusa,a u temi se raspravlja o njima,svi samo pišu najbolje villiane,po tome znaći da nema ko što pisati i davati dokaze da je netko bolji,ti misliš da je to subjektivno,ali neke stvari nisu kao ta da seymour nije ni sjena dobrog villiana
dakle ako bi se svi složili da su određeni villaini najbolji, ova tema bi imala smisla. ako bi svako određenog villaina doživljavao na neki svoj način i u njemu vidio okarakterizacije koje onaj drugi ne vidi i o tome htjeli diskutovati, tema više nebi imala smisla?

recimo ti nisi naveo ni jedan razlog tvrdnje zašto misliš da je seymour "loš" kao villain i kao lik. a isto tako nisi naveo ni konkretan razlog zašto misliš da su kuja i kefka extra

Seedle
01. 08. 2005., 23:23
nebi tema gubila smisao kad svako određenog villaina doživljavao na svoj,niti je to ono što sam ja u vidu imao reći,ja sam htio da se zna da postoje neke činjenice a to je da seymour nije villian kakvog igra kalibra desetke zaslužuje,loš dizajn,frizura,odjeća,kako se kreće,govori,definitvno jedan od najgorih villiana,a to je ćinjenica

Geza
01. 08. 2005., 23:25
tvoje činjenice. moje sigurno nisu.
friz mu je baš guba. stayling također. a tek oblici natus, flux i omnis. ma premoćno 8-)

Seedle
01. 08. 2005., 23:30
smatram da taj villian nije ućinio ništa što je ispunjeno zlom,niti je to ikom nanio,nije bio uopće nikakav izazov,nikakva ga mistićnost niti nekakva tipićna atmosfera nije pratila,ukratko nije imao osobnost,mogli su ga puno boljim napraviti

Geza
01. 08. 2005., 23:34
Seedle je napisao/la:
smatram da taj villian nije ućinio ništa što je ispunjeno zlom
tvoja stvar šta ćeš ti smatrati
eod

Seedle
01. 08. 2005., 23:37
ne mislim to samo ja.vjeruj mi

Guest
02. 08. 2005., 01:45
Seedle je napisao/la:
ne mislim to samo ja.vjeruj mi

oky seedle... ili kako god.... ti si neki novi kako vidim.... primjetio sam da imaš poprilično dobru 'moć' izražavanja kojom poprilično zbunjuješ ljude.... nisu svi u mogućnosti da prate takvu moć izražavanja zato piši jasnije, netko bi se mogao naći uvređen...i stavljaj gramatičke oznake na mjesta gdje su potrebne.... anyway......

što se tiče tvojih postova porilično uvjeravaš ljude u svoje mišljenje, po 100ti put ponavljam...... dao sam temu za izražavanje mišljenja o negativcima i njihovim porukama, ne o tome kako koji izgleda.....

druga stvar, svrha topica nije da druge UVJERAVAŠ u svoja mišljenja, nego o da djeliš mišljenja..... stoga ne započinji lavinu nad filozofskim temama.... no hard feelings.

:-)

Seedle
02. 08. 2005., 01:54
aj neka,dosta o seymoru

Guest
02. 08. 2005., 02:01
Seedle je napisao/la:
aj neka,dosta o seymoru

kako god....... ja sam se izjasnio o seymoru..... smatram da ima nejbolju filozofiju.... poistovječujem se s nome... izvoli se poistovjetiti s negativcem pa daj oduška svojim mislima i filozofu u sebi....

Ken-shiro
02. 08. 2005., 02:05
phoenixxx je napisao/la:

Seedle je napisao/la:
aj neka,dosta o seymoru

kako god....... ja sam se izjasnio o seymoru..... smatram da ima nejbolju filozofiju.... poistovječujem se s nome... izvoli se poistovjetiti s negativcem pa daj oduška svojim mislima i filozofu u sebi....
pato je tvoje misljenje....neko misli drugo oseymouru,nekomemozda on nije negativac,ja sam znao da ce nesto bit oko njega

jojo
02. 08. 2005., 06:36
Seedle je napisao/la:
smatram da taj villian nije ućinio ništa što je ispunjeno zlom,niti je to ikom nanio,nije bio uopće nikakav izazov,nikakva ga mistićnost niti nekakva tipićna atmosfera nije pratila,ukratko nije imao osobnost,mogli su ga puno boljim napraviti
Nije da ja tebe napadam ali zbog toga sto nije ispunjen zlom i agresijom on je najbolji negativac ikada.Pogledaj Sphirotha njega sam i ja mogao izmislit on ti je klasicni ludak koji hoce unistiti svjet (njegovu ulogu u ffx-u ima sin) dok je ovaj pokvaren, pametan, zna svoj cilj svakom ce se uvuc u guzicu da dode na poziciju iz koje ce imat vecu vlast i nije mu cilj unistiti nego vladati, bas su ga dobro napravili onakav kakav je trebo ffx-u.

Seedle
02. 08. 2005., 09:08
sephiroth nije luđak koji želi uništiti svijet niti mu je to kakav cilj,a za sina se nezna dali je imao razvijeniju ako uopće moć razmišljanja.po pitanju moći seymour se ne razlikuje od sephirotha,seymour je bio gladan moći dok mu majka nije dala animu kada je postao još gladniji i poludio,a što je sa sephirothom,želi toliko ošetiti planet da se u trenutku lijećenja on nađe u središtu i dobije više moći.uglavnom svima je cilj moć i po tome se seymour ne razlikuje od ostalih.ja sam dobio osjećaj da se on utopio u prosjećnost rpg villiana.opet,nije on meni tolko loš samo je desetka zaslužila bolje,što god to bilo.

Dark_One
02. 08. 2005., 09:48
jojo je napisao/la:
Nije da ja tebe napadam ali zbog toga sto nije ispunjen zlom i agresijom on je najbolji negativac ikada.Pogledaj Sphirotha njega sam i ja mogao izmislit on ti je klasicni ludak koji hoce unistiti svjet (njegovu ulogu u ffx-u ima sin) dok je ovaj pokvaren, pametan, zna svoj cilj svakom ce se uvuc u guzicu da dode na poziciju iz koje ce imat vecu vlast i nije mu cilj unistiti nego vladati, bas su ga dobro napravili onakav kakav je trebo ffx-u.
Seymour želi postati Sin. A šta je svrha Sina nego uništenje. A da je zao, dokazao je samom činjenicom da ne preže ni od čega, pa ni od ljudskih principa, da se domogne onoga što želi. Nadalje, pokolj nad Ronso Tribeom - kao još jedna simbolika njegovog fanatizma.
IMO, Seymour owna big time. Doduše, slažem se za kritike u svezi sa odjećom, ali hebaji ga, ništa nije savršeno.

Da mi je ovo, btw.

http://www.modelzone.com/New%20Items/SEYMOUR.jpg
Seymour Natus

Guest
02. 08. 2005., 20:24
Seedle je napisao/la:
sephiroth nije luđak koji želi uništiti svijet niti mu je to kakav cilj,a za sina se nezna dali je imao razvijeniju ako uopće moć razmišljanja.po pitanju moći seymour se ne razlikuje od sephirotha,seymour je bio gladan moći dok mu majka nije dala animu kada je postao još gladniji i poludio,a što je sa sephirothom,želi toliko ošetiti planet da se u trenutku lijećenja on nađe u središtu i dobije više moći.uglavnom svima je cilj moć i po tome se seymour ne razlikuje od ostalih.ja sam dobio osjećaj da se on utopio u prosjećnost rpg villiana.opet,nije on meni tolko loš samo je desetka zaslužila bolje,što god to bilo.

koliko vidim nisi ga baš skontao.... jer on ne želi moć, nego želi posijati smrt u ime 'oslobođenja'..... mada luicidan pokušaj, u jednu ruku ga možeš nazvati i plemenitim.....

Seedle
02. 08. 2005., 20:39
ma neeeeee,ne zeli on moć,samo mu se mater ubila da bi je dobia

Guest
02. 08. 2005., 20:41
Seedle je napisao/la:
ma neeeeee,ne zeli on moć,samo mu se mater ubila da bi je dobia

ma daaaaaaa, ubila se zato što ga je ona odgajala da prikupi moć, da bi ga sve rase poštovale.... jer znaš guadosi nisu baš respektovani u Spiri..... anyone :-o

Seedle
02. 08. 2005., 20:43
pa to nema smisla,zasto bi se ona zbog toga ubila?

Guest
02. 08. 2005., 20:44
Seedle je napisao/la:
pa to nema smisla,zasto bi se ona zbog toga ubila?

savjet: 'odigraj igru ponovo'.......

Seedle
02. 08. 2005., 20:49
pitanje.dali ti uopće znaš zasto je ona dala život,jer kolko vidim oćito ne znaš

Guest
02. 08. 2005., 20:52
Seedle je napisao/la:
pitanje.dali ti uopće znaš zasto je ona dala život,jer kolko vidim oćito ne znaš

ne.... ona je jednog dana ustala na ljevu nogu, zjevnula i od nervoze postala 'anima'....... za ime božije, da bi postao Aeon moraš se žrtvovati, i iz čisto neke majčinske opsesije i zaštite njegova majka se žrtvovala za njega, za moć koja mu je bila potrebna da bi ga ljudi poštovali..... kapiš? :-o

Seedle
02. 08. 2005., 21:01
ma koje poštovanje čoviće,ona se žrtvovala da bi postala njegov final aeon da bi pobijedio sina,ali je imo samo deset godina pa se prepao i pobigao i poslije je pokupio kao normalnog aeona,i tada je njegova obsesija sa sinom zapravo i počela,on je htio da yuna njega iskoristi kao final aeona tako da bi konačno postao sin,da bi mogao ubiti ljude i okončati njihovu patnju,kapiš? :-o

Guest
02. 08. 2005., 21:10
Seedle je napisao/la:
ma koje poštovanje čoviće,ona se žrtvovala da bi postala njegov final aeon da bi pobijedio sina,ali je imo samo deset godina pa se prepao i pobigao i poslije je pokupio kao normalnog aeona,i tada je njegova obsesija sa sinom zapravo i počela,on je htio da yuna njega iskoristi kao final aeona tako da bi konačno postao sin,da bi mogao ubiti ljude i okončati njihovu patnju,kapiš? :-o

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E ovo vam se ljudi zove kada netko nije skontao priču...

da bi postao final aeon moraš otiči pred yunalescu... ako se sječaš oni su bili na mjetu 'velike spiritualnost', a ne pred yunalescom ... zanarkandu...... anyone.....

ne, mislim ozbiljno sada, pređi igru opet, ja sam je prešao 12 puta i stvarno sam izvukao sve moguće... čak sam skontao neke pojedinosti koje nisu toliko očite.... anyway, pređi je još jednom. :-D

Seedle
02. 08. 2005., 21:31
hah,izvukao si sve moguće?i to iz samo 12 puta,pa mora da si stvarno pametan,samo 12 puta ;-) ,nije sigurno da ona nije postala final aeon,ali to uoće nije važno,neko ti izvlačiš iz mog teksta ono što sam krivo napiso i kazeš mi da pređem igru a ti izbjegavaš ćinjenicu da si bio u krivu kad si reko da ja postala anima da bi dobio poštovanje,ima i bush najveću moć pa ga niko ne poštuje.najlakše optuziti čovika nabit petsto smajlia da popuniš prostor koji nisi sposoban ispuniti pisanjem i hvaliti se da si prešo 12 puta,ne samo da tom izjavom gubiš ikakvo preostalo misljenje od ljudi da si normalan i da imaš život nego ti to još i nije bilo dovoljno da shvatiš neke kljućne stavri koje sam vidio da si piso u nekim drugim topicima,ali to nije važno

Guest
04. 08. 2005., 22:23
Seedle je napisao/la:
hah,izvukao si sve moguće?i to iz samo 12 puta,pa mora da si stvarno pametan,samo 12 puta ;-) ,nije sigurno da ona nije postala final aeon,ali to uoće nije važno,neko ti izvlačiš iz mog teksta ono što sam krivo napiso i kazeš mi da pređem igru a ti izbjegavaš ćinjenicu da si bio u krivu kad si reko da ja postala anima da bi dobio poštovanje,ima i bush najveću moć pa ga niko ne poštuje.najlakše optuziti čovika nabit petsto smajlia da popuniš prostor koji nisi sposoban ispuniti pisanjem i hvaliti se da si prešo 12 puta,ne samo da tom izjavom gubiš ikakvo preostalo misljenje od ljudi da si normalan i da imaš život nego ti to još i nije bilo dovoljno da shvatiš neke kljućne stavri koje sam vidio da si piso u nekim drugim topicima,ali to nije važno

zaista volim kada me ovako nasmijavaju ljudi koji su odigrali prvi ff prije nekoliko godina pa sada sole pamet meni.....

Seedle
04. 08. 2005., 22:33
e da ti znaš kad sam ja igra ff,to sto si ti meni reka mogu lako i ja tebi reći,ja u onom postu nisam bio u krivu ništa osim to da sam napisa final aeon umjesto samo aeon,a ti si se odma osjetia ugroženo

Guest
04. 08. 2005., 22:41
Seedle je napisao/la:
e da ti znaš kad sam ja igra ff,to sto si ti meni reka mogu lako i ja tebi reći,ja u onom postu nisam bio u krivu ništa osim to da sam napisa final aeon umjesto samo aeon,a ti si se odma osjetia ugroženo

ok dude.... apsolutno me ne zanima....... to što se tiče tvog 'dugogodišnjeg' iskustva s ff-om.... uostalom činjenica je da si naglasio da ti je 10ka najdraža....... možda sam loše prosudio, ali inače ljudi kojima je neki dio najdraži, obično je i onaj koji su prvi odigrali....... a što se tiče ff znanja, uvijek sam spreman na 'okršaj'....
uostalom najlakše je vidjeti ono što ti je dato, to što me nazivaš 'pametnim' jer sam odigrao 10ku 12 puta.... pa hvala, ovaj, stvarno sam počašćen....... :lol:

jk.

anyway...... ako si vidio moje postove, kako tvrdiš da jesi, onda si mogao skontati da mi više leže poruke u pojedinim pričama, a ne poigravanje sa kronologijom igara (talking about someones life...... :rocket )

Seedle
04. 08. 2005., 22:51
sto se tiće toga da mi je destka najbolja je zato što je smatram najboljom,a ne zato što sam je prvom odigro,a i da je jesam prvu odigro kad je izasla prije 4-5 godina,do sada sam već mogao ne samo preći sve ff-ove nego i sve rpg-ove koji su do sada postojali,tako da to nema smisla.ako oš neke tvoje okršaje samo javi.ako ti je samo do poruka u igri sto onda napadaš sa nećim što sam slućajno krivo napisa i što je totalno moguće po izjavama nekih ljudi,ali to nije važno.

Guest
04. 08. 2005., 23:02
uistinu mi je žao ako se osjećaš 'napadnutim'... meni nije do okršaja, nego po ovom siteu ima mnogo hvalisavaca koji se 'zaklinju u ime majčino, božije, i šta ti ja znam koje'...... pa ako se moraš dokazivati ili tako nešto.... no što se tiče tvog iskustva, nitko ga ne osporava i naravno da si mogao preći sve što si naveo u 4 godine...... no ne pričam ti o tome.... npr. moj prvi ff, tj. prvi s kojim sam imao prvi kontakt je ff6.... pa ti sada sračunaj koliko sam ja godina igrao ff... itd....
.....zašto ga igram više puta???.... to je moja stvar.... svaki sam prešao minimum 5 puta, o maximumu neću ni da govorim.... uostalom što je loše u uživanju u odličnoj priči..... a osim svega toga, pola igrača što pređu ff ne skontaju ni ono što im je pred očima, a kamoli dubinska značenja i poruke koje su kreatori namjenski stavili.... anyway...... što se tiče tvojih pogrešaka rekao sam samo da Lenne nije bila summoner.... jer po kronologiji, nije ni mogla biti.... uostalom ff-x2 je ff koji sam samo jednom prešao.... i neću nikada više...... iskreno.... mrzim tu igru jer je usrala priču 10ke, zapravo x2 i neračunam kao ff..... :-D

Seedle
04. 08. 2005., 23:08
dobro,nema veze,naravno da nije ništa loše u prelaženju nekih djelova više,dapače.sto se tiće lenne,bila je summoner ali nema veze.a za x-2 ti mogu reći da uopće nije tolko loš samo što je malo više "trendy"ali kad ga se prelazi sa 100%sazna se dosta stvari koje nisu imale prednost saznavanja u desetci,jest da je lošiji u usporedbi sa ostalim ff-ovima ali je dobra igra u odnosu na ostala smeća koja se svakodnevno serviraju

Guest
04. 08. 2005., 23:27
ffx-2 sam prešao 98% ...... meni se nije svidjela jer se mnogo krši s 10kom, a likovi koji su u 10x2 se jednostavno 'iskočili' niodkuda....... prijatelj je prešao 100%.... vidio sam ending.... nije me impresionirao..... jedan od najlošijih, a što se tiče oko designa likova, gledao sam američke interviewe za kreiranje igre.... demo sam imao skoro pa prvi u europi, igra je obećavala ali me je i razočarala....... posebno kraj.... bolje bi bilo da je ostalo onako kako 10ka to zaključila........ kakogod, za MENE je to glupa igra, a tko voli neka izvoli.......

uostalom ovo je topic o negativcima......

Seedle
04. 08. 2005., 23:34
jest da je razočarala,ali se mora prihvatiti kao jedan u serijalu,ending nije loš,nije bilo više za očekivat,vjerovatno bi bilo bolje da je piča završil sa destkom,jedino što bi bilo dobro bi bio prequel sa braskom,auronom i jechtom.sto se tiće dema nabavio sam ga i ja dosta ranije a za mjesec dana dobivam demo sa e3 sajma.anyway bolje da prestanemo sa offtopicima

Guest
04. 08. 2005., 23:39
da.... no negativci..... izjasni se... u kojem si se prepoznao i zašto.... bez budalaština molim. :-D

Seedle
04. 08. 2005., 23:43
pa ja se nisam prepoznao u baš nikojem,nisam baš toliko zao,mozda nekad poludim pa govorim gluposti ko kefka :-D

Ken-shiro
05. 08. 2005., 00:16
Seedle je napisao/la:
pa ja se nisam prepoznao u baš nikojem,nisam baš toliko zao,mozda nekad poludim pa govorim gluposti ko kefka :-D

pa , ne bas cjeloprepoznao,mislim u djelomicno,koji lik ima slican #$!%&kter ko ti,to mislim...ja sam se prepoznao u mnogo likova, zbog #$!%&ktera,osobina i mana,no,nijeda nije bas ko ja

Guest
11. 08. 2005., 02:17
imam osjećaj da je gl. judge u 12ci gl negativac i da je to zapravo onaj neki dugokosi-crnokosi princ...... ili je negativac...ili neki tragičan lik... ili možda kombinacija

Seedle
11. 08. 2005., 13:05
vidia sam neki trailer gdje judge na početku hoda sa još nekom četvoricom koji izgledaju ka on,e to prehebeno izgleda,mogao bi biti dostojan villian,a za vayna mi se čini da je više tragičar,vjerovatno će se ubiti,lol

Guest
11. 08. 2005., 23:20
to bi bilo drama originalno...... bar za ff

Seedle
12. 08. 2005., 01:13
bit će drame i svega,vidi se stvari u traileru,zanimljivo je kada vaanu brat "nestaje"

Guest
12. 08. 2005., 01:14
da... ubiju ga odmah napočetku.... izgleda da je bach ubojica

Seedle
12. 08. 2005., 01:16
ne vjerujem da će biti on,jer biti se trebao partiji kasnije pridružiti...mozda tek na kraju vaanu kaže istinu...

Ken-shiro
12. 08. 2005., 01:20
Seedle je napisao/la:
ne vjerujem da će biti on,jer biti se trebao partiji kasnije pridružiti...mozda tek na kraju vaanu kaže istinu...
manece umrijet,ja vam kazem da ce bit jedan od coolerskih zlikovaca

Guest
12. 08. 2005., 01:20
shit.... uvijek čeprkam po netu i tako sebi uništim pola igre... tako sam saznao da je sin zapravo jecht čim je igra izašla... toliko sam se kajao kad sam igrao igru.... mogu samo zamisliti kako bi se iznenadio..... a po screenshotovima i trailerima puno i zaključiš sam.....

Torres
12. 08. 2005., 01:23
Prije sam igrao FF i nije mi bash nesto...nesvidja mi se nikako...nemogu uzivati kao u Suikodenu ;-)

Seedle
12. 08. 2005., 01:29
Ken-shiro je napisao/la:

Seedle je napisao/la:
manece umrijet,ja vam kazem da ce bit jedan od coolerskih zlikovaca

ko to?

Guest
12. 08. 2005., 01:36
Torres je napisao/la:
Prije sam igrao FF i nije mi bash nesto...nesvidja mi se nikako...nemogu uzivati kao u Suikodenu ;-)

suiko je kralj rpgova.... ali i ff je čudo

Seedle
12. 08. 2005., 01:37
čudo zvano bog koje je iznad svega

Guest
12. 08. 2005., 01:41
ne želim se sada svađati, ali činjenica je da suiko ima bolje likove i filozofiju, a o priči.... da nepričam.... no stvar je ukusa, zar ne.......

Seedle
12. 08. 2005., 01:48
ovisi o kojem nastavku govoriš,a ako ih ima 108,past će ih nekoliko "jakih"

Guest
12. 08. 2005., 01:52
da.... ali sveukupno u svakom djelu, svi ti jaki su bolji od ff likova..... naravno ne designom.... ali ovdje nepričamo o tome..... stvar je ukusa...... ja volik suiko2 iznad svega jer imam dobar razlog..... a ti imaš razlog zašto voliš ff.... ja sam nekada volio ff iznad svega ostalog (igara, filmova itd).... na kraju me očarala jedna mala jednostavna igra koja skriva više komplexnosti nego što sam igdje vidio....... bar za mene... suiko dva je najbolja igra koju sam odigrao

Seedle
12. 08. 2005., 01:57
nije ni meni suiko daleko,ali sad je ovo već postalo subjektivno,svatko ima svoj ukus i svoje shvačanje nejih stvari bilo to potrebno ili ne,meni će final fantasy uvijek ostati no.1 iako je suikoden vrlo blizu,li ukamenio se na drugom mjestu ;-)

Guest
15. 08. 2005., 17:36
zanima me što mislite o 'starim' negativcima....... npr. X-death... mislim da je to bio toliki promašaj u svijetu ff-a da je nemoguće zamisliti drugi (možda Seifer :lol: ) .... no anyway... smatram da je emperor iz dvice bio dosta zanimljiv za svoje vrijeme... još kada su izbacili CG design u retro verziji...... upotpunio je sliku FF tip negativca..

Guest
19. 08. 2005., 21:28
http://213.131.236.10/testedich/redirect.php3?siteid=16418

nije teško provaliti 'sephirotha'.... ali ja sam 'iskreno' odgovarao pa ispao... freakin MEWTWO!!!!!

Guest
25. 08. 2005., 05:39
Meni je najbolji negativac Gafgarion iz FFT.ima zakon napade a i navedete da misliš da će ti se pridružit a onda te napadne.

terminus
25. 08. 2005., 09:33
For 30,00 % you are: Dark, deadly, cunning...
You are most like Sephiroth from Final Fantasy 7!
Your favorite past time is killing everything that is loved by your enemies, for you deal in both psychological and physical pain. I bet you even have your own theme song! 55.93 % of 1046 Quiz participants had this profile

Mwahahahaha! :-P

ghaleon
07. 09. 2005., 00:25
Jest da je ofucan do boli ali najdrazi mi je negativac sephiroth.Njegova okrutnost, izgled, legendarni mac masamune, te legendarna muzicka tema one winged angel... premocno!

xaldin7th
07. 09. 2005., 01:23
sephiroth a?pa meni su on i seymour.

a kaj se tice oe winged angela,e to je fantasticna stvar,ali o tome na nekom drugom topicu.

_

evo moje misljenje sto bi square napravio kao jako dobro ime protivnika.mozda je biblijski ali...

Lucifer

E pa,cak i da se squarovci dosjete,vec je zauzet na mojoj igri kaj radim na dobrom starom RPG makeru :-D

Dark_One
07. 09. 2005., 10:11
xaldin7th je napisao/la:
evo moje misljenje sto bi square napravio kao jako dobro ime protivnika.mozda je biblijski ali...

Lucifer
Previše prozirno. Možda bi i stajalo nekom sporednijem liku, ali glavnom negativcu nikako.

T-34
07. 09. 2005., 10:16
Dark_One je napisao/la:

xaldin7th je napisao/la:

Lucifer
Previše prozirno. Možda bi i stajalo nekom sporednijem liku, ali glavnom negativcu nikako.
a kamoli da se heroj zove lucifer - bio bi haos!

Guest
07. 09. 2005., 22:06
T-34 je napisao/la:

Dark_One je napisao/la:

xaldin7th je napisao/la:

Lucifer
a kamoli da se heroj zove lucifer - bio bi haos!

To bi več nešto bilo, da ga naprave tipa Vincenta ...

Seedle
07. 09. 2005., 23:02
da čujem jel ima ko kakve teorije o sephirothu i njegovom životu,klonovima,jenovinom upravljanju njim kroz igru,zanimljivo je što je moguće da je vincent njegov otac,kad se bolje razmisli

Guest
07. 09. 2005., 23:29
Seedle je napisao/la:
da čujem jel ima ko kakve teorije o sephirothu i njegovom životu,klonovima,jenovinom upravljanju njim kroz igru,zanimljivo je što je moguće da je vincent njegov otac,kad se bolje razmisli

OMG!!!! to je i moja teorija da je Vincent sephirothov otac....lol

nemrem vjerovati.. prema svim zaključcima on mu jeste otac jer se vrijeme poroda i ljubav lucrecije i vincenta podudara...no ima jedna činjenica koja odbija teoriju... cijelo vrijeme hojo govori da mu je otac....

Guest
08. 09. 2005., 00:04
phoenixxx je napisao/la:

Seedle je napisao/la:

OMG!!!! to je i moja teorija da je Vincent sephirothov otac....lol

nemrem vjerovati.. prema svim zaključcima on mu jeste otac jer se vrijeme poroda i ljubav lucrecije i vincenta podudara...no ima jedna činjenica koja odbija teoriju... cijelo vrijeme hojo govori da mu je otac....

zapravo i nema dokaza tko je otac ... ako je spavala sa Hojom i Vincentom, nebi se čudio da je u igri i treći (nepoznati)
Sephirothov otac je mogao biti bilo tko, jer su ga Jenovine stanice činile Sephirothom, ne biološki otac.

A Hoju ne treba ništa uzimat na riječ, on je dovoljno lagao ...

Guest
08. 09. 2005., 00:14
da znam... ali meni se čini da vincent u dijelu sa lucreciom kaže nešto o 'prevari'... možda je ostala trudna s vincentom pa je hojo samo nadogradio stanice u djete... tehnički.... biološki otac sephyja je vincent

Seedle
08. 09. 2005., 00:20
može biti da je lagao a opet,ispada da je zatrudnjela nakon što je prekinula sa vincentom,zbog jenovinih stanica nije umrla potpuno već je nestala u Crystal Cave-u,izgleda da će se vidjeti u cerberusu odsta toga
zanimljvo je i da po nekim teorijama sephiroth nije ubio aeris,već njegov klon,ili sephiroth ali potpuno upravljan jenovom

Guest
08. 09. 2005., 00:27
hmmm... neznam..ima logike... jer prema originalnoj priči on je voli....

Guest
09. 09. 2005., 13:34
Seedle je napisao/la:
može biti da je lagao a opet,ispada da je zatrudnjela nakon što je prekinula sa vincentom,zbog jenovinih stanica nije umrla potpuno već je nestala u Crystal Cave-u,izgleda da će se vidjeti u cerberusu odsta toga
zanimljvo je i da po nekim teorijama sephiroth nije ubio aeris,već njegov klon,ili sephiroth ali potpuno upravljan jenovom

SPOLIER!!!: Pa Sephiroth NIJE ubio Aeris, več Jenova transformirana u njega!
Sephiroth je umro prije 5 godina u bitci protiv Clouda, a tijelo mu je sastavljeno tek u North Crateru. Sve dotad su tragali za Jenovom, neznajući to.

Seedle
09. 09. 2005., 13:49
ne zna jeli jenova,moguće je daje kolnom upravljao pravi sephiroth kao i cloudom da klonu da black materiju,dok je pravi sephi u n.crateru tijelom blokirao holy spell

Guest
11. 09. 2005., 19:08
Griever je napisao/la:

Seedle je napisao/la:

Sephiroth je umro prije 5 godina u bitci protiv Clouda, a tijelo mu je sastavljeno tek u North Crateru. Sve dotad su tragali za Jenovom, neznajući to.

tehnički .......nije ju ubio sephiroth..... ali opet kada sagledaš sve aspekte nije ju imao tko drugi ubiti... ta ne leti jenova ogozgo nego sephy i moćni masamune :-P

Dark_One
11. 09. 2005., 19:10
phoenixxx je napisao/la:

Griever je napisao/la:

Seedle je napisao/la:

tehnički .......nije ju ubio sephiroth..... ali opet kada sagledaš sve aspekte nije ju imao tko drugi ubiti... ta ne leti jenova ogozgo nego sephy i moćni masamune :-P
Jenova... ali kontrolirana by Sephy's strong will. ;) Zato je i bila u njegovom obliku.

Seedle
11. 09. 2005., 19:56
Dark_One je napisao/la:

phoenixxx je napisao/la:

Griever je napisao/la:

Seedle je napisao/la:

Jenova... ali kontrolirana by Sephy's strong will. ;) Zato je i bila u njegovom obliku.

jenova u nikojem trenutku nije bila kontrolirana njime

Liquid_snake
18. 09. 2005., 20:33
slika je zvjer naj jaci je Sepiroth

Guest
03. 10. 2005., 21:11
Slažem se da je Sephiroth najveća faca, ali onda ovaj topic ne bi imao smisao.
Ja ću reći ovo, npr. meni se sviđa Reeve, to je onaj crvenokosi iz Shinre sa palicom. Baš je frajer, onako po priči i provalama i sl. Rto to se valjda tražilo. A ne "Sephiroth je zakon!" to svi znamo.
Meni je zakon ta Shinra. Npr. totalno me neriviraju neki tipovi (nije vezano uz ovo temu) kao Cait Sith i tako dalje. NErvira me i onaj frajer koji vodi Saučer.
Eto toliko od mene.

cornucopia
05. 10. 2005., 21:24
Alastor je napisao/la:
Ja ću reći ovo, npr. meni se sviđa Reeve, to je onaj crvenokosi iz Shinre sa palicom. Baš je frajer, onako po priči i provalama i sl. Rto to se valjda tražilo. A ne "Sephiroth je zakon!" to svi znamo.

Reeve? Mislis ...Reno? :-P
Reeve je Caith Sith u biti.
Reno je zakon, istina. Iako i nije neki "negativan" lik...
Turksi rulaju, nema sta.

Guest
05. 10. 2005., 21:55
Reeve? Mislis ...Reno? :-P
Reeve je Caith Sith u biti.
Reno je zakon, istina. Iako i nije neki "negativan" lik...
Turksi rulaju, nema sta.
[/quote]

Negativci su u igri po priči. Meni je Shinra isto simpatična. Reno JE IPAK CRVENOKOSI imaš pravo. A Reeve je onaj sa crnom dugom kosam i ujedno onaj koji je nparvaio Cait Sith. Hvala na ispravci.

cornucopia
05. 10. 2005., 22:59
Alastor je napisao/la:
Meni je Shinra isto simpatična. Reno JE IPAK CRVENOKOSI imaš pravo. A Reeve je onaj sa crnom dugom kosam i ujedno onaj koji je nparvaio Cait Sith. Hvala na ispravci.

Hai, Reno je taj.
Sorry, ali morat cu ponovno. :-P
Neznam dal si mislio na Sheru, pomocnicu od Cida, ili President Shinru?
Jer je on muskog roda. :)

Guest
05. 10. 2005., 23:02
Hai, Reno je taj.
Sorry, ali morat cu ponovno. :-P
Neznam dal si mislio na Sheru, pomocnicu od Cida, ili President Shinru?
Jer je on muskog roda. :)[/quote]

LLLLLLLLLLooolll. :-)
Mislio sam na Shinru kao organizaciju. Zato ženski rod. MA i Shera je ok, nije ona kriva što je zajebala.

Guest
29. 12. 2005., 20:53
najbolji negativac je sigurno Sephiroth

Guest
29. 12. 2005., 20:55
Kuja jedini i najkarizmatičniji FF negativac.

acis
08. 01. 2006., 14:28
mislim da je dovoljno poslusati muziku koja stoji za svakog glavnog ngativca.. ultimecia music - 4
necron music - 4
jecht music - 2/3
SEPHIROTH MUSIC - 5!!!!!!!!!!!!!!
mislim da to dovoljno kaze...

btw..sephiroth nije neki ludi ludak koji zeli sve ubiti...cak nije ni ubija puno ljudi (osim nalet bijesa u Nibelheimu i napad u Shinri..i aeris)..nes ti.....mislim da je n jedini ima neki veci plan...kuja je jednostavno bija lud...ultimecia je bila luda i bilo joj je dosadno.....seymore i nije bija glavni neg. vec yu yevon...a on je bija glup...koji glupi plan....
to nam ostavlja sephirotha....pa mislim...svatia uje da bi planet treba biti njegov i da pripada njegovoj majci....he just wnted what is his...? :-?

-matreya-
08. 01. 2006., 14:46
ENDIMION je napisao/la:
Kuja jedini i najkarizmatičniji FF negativac.

ma Kuja je jedini i najgeyevski FF negativac -_-

Guest
08. 01. 2006., 14:52
jao odavno nisam vidio gluplje komentare, majke mi....

m@treya- cloud me jako podsjeća na kuju :-) ... tu su mi negdje s onom melankoličnom facom....

a ovaj gore s planom, pa neznam ima li itko izlizaniji plan od sephirotovog....
ultimecia je bar pokušala spojiti svo vrijeme, to je poprilično originalno ako mene pitaš, nju nije zanimao svijet, ni svemir nego cjeli aksiom vremena i prostora...

Guest
08. 01. 2006., 14:54
acis je napisao/la:

btw..sephiroth nije neki ludi ludak koji zeli sve ubiti...cak nije ni ubija puno ljudi (osim nalet bijesa u Nibelheimu i napad u Shinri..i aeris)..nes ti.....mislim da je n jedini ima neki veci plan...kuja je jednostavno bija lud...ultimecia je bila luda i bilo joj je dosadno.....seymore i nije bija glavni neg. vec yu yevon...a on je bija glup...koji glupi plan....
to nam ostavlja sephirotha....pa mislim...svatia uje da bi planet treba biti njegov i da pripada njegovoj majci....he just wnted what is his...? :-?

SPOILERS ahead:

Očito nisi shvatio neke stvari. Svi ovi negativci teže onom največem, ne biti samo general, predsjednik, kralj, car... nego ni više ni manje nego postati neka forma samoga Boga.

Sephiroth je mogao sve ubiti na svijetu, al mu to nije potrebno, za njega su ljudi bili idioti i nepotrebni na svijetu: "Thos worthless fools, trying to steal the Planet from Mother"
Aeris i predsjednika Shinru je ubila Jenova transformirana u Sephirotha, dok se njegovo tjelo dovršavalo u Northern Crateru.

Ultimecia je željala moći svih sorceressa da dobije moči "Haina" Boga koji je sve stvorio. Željela je vladati cijelim svemirom, u finalnoj borbi je bila u formi u kojoj je htjela absorbirat čitavo vrijeme i prostor i kreirat svijet kakav ona želi.

Jenova je, za razliku od Ultimecie, parazit koji se seli od planete do planete, čineči ga svojim "rajem".

Kuja je bio izbezumljen svojom mržnjom i ljubomorom, te je želio sve uništiti, da bude sam i vlada svime.

-matreya-
08. 01. 2006., 15:03
phoenixxx je napisao/la:
jao odavno nisam vidio gluplje komentare, majke mi....

m@treya- cloud me jako podsjeća na kuju :-) ... tu su mi negdje s onom melankoličnom facom....

a ovaj gore s planom, pa neznam ima li itko izlizaniji plan od sephirotovog....
ultimecia je bar pokušala spojiti svo vrijeme, to je poprilično originalno ako mene pitaš, nju nije zanimao svijet, ni svemir nego cjeli aksiom vremena i prostora...

ma zaboli me... ti ovak i onak igraš i preferiraš suiko, pa ono.. enaf said

Guest
08. 01. 2006., 15:07
upravu si negativci ff-a se ne mogu mjeriti s lucom blightom i ostalom ekipom, ipak je suiko baziran na realističnijim stvarima ne 'samo' na mašti.....
i agree on that one :-)

acis
08. 01. 2006., 15:11
sephiroth je ima naj plan....sve bi se i ostvarilo da nije ubija aeris....
iako postavlja se puitanje...zasto se iz lifestreama pojavljuje samo aeris a ne ostali poput nje.??
sta se tice ultimecie ...ja mislim da je njoj bilo dosadno u onom dvorcu i nije znala sta bi s onoliko moci :-D
kuja je bija glup i praznoglav...
sephiroth cak nije tija sav planet za sebe..."those worthless fools are trying to take the world from mother"..pa tu je i majcinska ljubav....
on je samo uzima ono sto mu je po pravu pripadalo...

Guest
08. 01. 2006., 15:11
-matreya- je napisao/la:

matreya, nisi u pravu. Iako on više voli suikoden i dosta kritizira nastavke koji su po našem mišljenju bolji od drugih, pheonix je netko tko daje normalne i pametne odgovore kad ne flejma 7-cu tako da od njega ti možeš puno toga naučit o FF-u.

phoenixxx je napisao/la:
upravu si negativci ff-a se ne mogu mjeriti s lucom blightom i ostalom ekipom, ipak je suiko baziran na realističnijim stvarima ne 'samo' na mašti.....
i agree on that one :-)

opet on... :lol: aj nek ti bude :lol:

acis
08. 01. 2006., 15:12
upravo je u tome i razlika....
suikoden i ff se razlikuju stoga koji k**** povlacis sada suikoden...

Guest
08. 01. 2006., 15:14
acis je napisao/la:
sephiroth je ima naj plan....sve bi se i ostvarilo da nije ubija aeris....
iako postavlja se puitanje...zasto se iz lifestreama pojavljuje samo aeris a ne ostali poput nje.??
sta se tice ultimecie ...ja mislim da je njoj bilo dosadno u onom dvorcu i nije znala sta bi s onoliko moci :-D
kuja je bija glup i praznoglav...
sephiroth cak nije tija sav planet za sebe..."those worthless fools are trying to take the world from mother"..pa tu je i majcinska ljubav....
on je samo uzima ono sto mu je po pravu pripadalo...

Acid koji ti je vrag? odigraj ponovno FF7, 8 i 9 pa se javi.
Sephirotova majka nije Jenova, geez.

acis
08. 01. 2006., 15:16
PA AKO ON MISLI DA JE ONDA ZA NJEGA JE!!!!!!!

Guest
08. 01. 2006., 15:18
ma griv pusti ih, 90% ih veze nemaju, daju zaključke zato jer im je cloud cutie ili sephiroth tako cool...
većina ih igra onu igru samo radi grafike i uopće fasade, a kada ih pitaš za poruke neš kenjaju danima, kao skužili nešto, i onda postovi iza toga se opet baziraju na cloud cutie sephy super mega duper sayan cool....

ljudi malo razmišljajte o tim igrama pa postajte :-(

acis
08. 01. 2006., 15:20
daj molin te phoenix...mislis da si tako pametan.......
a griever misli da si ti pametan pa se povodi za tobom....
ne zelim vrijedati...
mislim da oboje imate puno znanja o ff.....ali ono....

Guest
08. 01. 2006., 15:20
acis je napisao/la:
PA AKO ON MISLI DA JE ONDA ZA NJEGA JE!!!!!!!

Previše je tu igre bilo "Puppet Mastera" među njih dvoje da bi ja to nazvao Mjačinskom ljubavi.

acis
08. 01. 2006., 15:21
pa do samo kraja je nije prestaja zvati majkom stoga ja mislim da osoba koju zoves majkom za tebe i je majka.... :evil:

Guest
08. 01. 2006., 15:24
acis je napisao/la:
daj molin te phoenix...mislis da si tako pametan.......
a griever misli da si ti pametan pa se povodi za tobom....
ne zelim vrijedati...
mislim da oboje imate puno znanja o ff.....ali ono....

Pa ako malo prelistaš po forumima vidjet ćeš da si ja i Griv. nismo baš najbolji....
Poštujemo se uzajamno zbog znanja, ali to nema nikakve veze sa povodljivošću ili slično, ja sam se osvrnuo na fanove popud tebe .. ljude koji smatraju da je Kuja praznoglavac, i da Ultimecia iz dosade želi napraviti kompresiju....
te zbog tog tvog svršavanja nad sephirothom, zato molim te ostavi se takvih tema, fino postaj, ja sam prvenstveno ovaj topic otvorio za ljude koji hoiće razmišljati a ne praviti izljeve svojih hormona nad već ionako dosta isfeminiziranim likovima ff-a.....
stoga.....

acis
08. 01. 2006., 15:28
eto to ja zovem glupim covjekom....
otvoria si ovaj forum tako da mozes iznjeti svoje misljenje i da pokazes svima kako si ti pametan.....well bu-huu
ja svarsavam nad sephirothom??? BTW kao 1. MUSKO SAM I NISAM PEDER
2.kako Kuja nece biti praznoglavac...pa koji bi to pametni covjek tija unistiti cijelu egzistenciju jer je ljut sta nece ziviti¨!? ako je to za tebe pametno onda se vidi koliko si pametan.... :evil: :evil: :evil:

Seedle
08. 01. 2006., 15:32
Jao, ovaj sajt je dotaknuo dno, imajući ovakve članove.

acis
08. 01. 2006., 15:33
he started it :-P :-D

btw ako malo vratin unazad ni ti se nisi bas dobro slagao sa feniksom?? :lol:

Guest
08. 01. 2006., 15:35
Znaš na svijetu postoje ljudi koji funkcioniraju s mozgom i oni koji funkcioniraju totalno inpulsivno povodeći se za svojim emocijama, vidim da nisi ova prva vrsta...
To za Kuju si sam interpretirao, ja nisam ništa rekao, i za tvoju informaciju postoje ljudi koji žele da ih nema i koji iz čiste mržnje prema ljusdkom rodu koji je takav kakav jeste, žele da nema ni samog bitka, anyway... ti očito nisi shvatio ni Sephirothovu poruku koja je jednostavna, a kamo li poruku od Seymora ili Kuje, a da ne pričam o st.Ajori i malo komplexnijim negativcima.....

p.s: svršavanje je bila samo uspredba ....

Guest
08. 01. 2006., 15:37
KUJA je najveći FF negativac, a poslije njega Sephiroth.

Guest
08. 01. 2006., 15:38
ENDIMION je napisao/la:

Ma nemoj, Sephy je za glavu veči :-P

acis
08. 01. 2006., 15:40
svatia san poruku kuje i seymorea ali o sephirothovoj se moze pricati...mislis da je tvoja teorija tocna...il si je preuzea od nekog ko kaze da je tocna....postoji vise od jedne istine...

i da..postoje ljudi koji zbog mrznje zele unistiti cijelu egzistenciju.
i da...to je glupo...to je znak slabosti..to je znak da se ne moze suociti sa necim...i ti ljudi su slabi...ti ljudi su jadni....nadan se da nisi edan od takvih..
mislim..nisam ni ja bas radostan postupcima nase vrste al sta je tu je...svijet se pocinje mijenjati prvo od sebe...to sta si ispunjen mrznjom ne znaci da bez razloga mozes unistiti sva druga bica..a i da imas razloga stvarno bi treba biti DOBRO opravdan......
i zaista...ne znam koji su ljudi gori..oni koji koriste mozak ili oni koji koriste emocije... i o tome se da raspravljat

Guest
08. 01. 2006., 15:40
Šta ti znaš i nemoj mi opet otkrivati toplu vodu. Get a f*ck off internet!!!

omegasephirot
08. 01. 2006., 15:41
Griever je napisao/la:

ENDIMION je napisao/la:

Ma nemoj, Sephy je za glavu veči :-P

A zaboravio si Adel iz FF8. That's a huge bitch! :-D
EDIT: uffff... ovaj acis je filozof, neću se ja s njim zaje***at

Guest
08. 01. 2006., 15:43
E tu si upravu skroz zaboravio.

Guest
08. 01. 2006., 15:50
acis je napisao/la:
svatia san poruku kuje i seymorea ali o sephirothovoj se moze pricati...mislis da je tvoja teorija tocna...il si je preuzea od nekog ko kaze da je tocna....postoji vise od jedne istine...

i da..postoje ljudi koji zbog mrznje zele unistiti cijelu egzistenciju.
i da...to je glupo...to je znak slabosti..to je znak da se ne moze suociti sa necim...i ti ljudi su slabi...ti ljudi su jadni....nadan se da nisi edan od takvih..
mislim..nisam ni ja bas radostan postupcima nase vrste al sta je tu je...svijet se pocinje mijenjati prvo od sebe...to sta si ispunjen mrznjom ne znaci da bez razloga mozes unistiti sva druga bica..a i da imas razloga stvarno bi treba biti DOBRO opravdan......
i zaista...ne znam koji su ljudi gori..oni koji koriste mozak ili oni koji koriste emocije... i o tome se da raspravljat

pa ako si shvati trebao bi drugačije reagirati, jer kuja je bio poveden emocijama zbog kojih je upao u trance, baš kao što što ti sada flemaeš bez razloga.... dapače zbog smješnih razloga (množ.) ;-)
a to šta se tiče istina.....
nije pitanje istina uopće, nego pitanje vlastite interpretacije...
ti nisi iznjeo vele neko mišljenje nego si tu stao ocjenjivati muzike i šta ja već znam, a ja se pod prvo, nisam obraćao tebi već matreyi s kojom se inače zezam na sličan način, ti si se nekako našao u cijeloj priči...

drugo, osvrćeš se na kojekakve odnose među članovima (seedle, griv.) koji nemaju nikakve veze s postom koji ja upućujem tebi ili uopće na neku ff temu....

a to je li glupo uništavanje svijeta ili ne, ne mogu razlučiti jer me neinteresira to je stvar individualca koji se može naći u takvoj situaciji (govorim o fantasy svijetu) zbog određenih stvari koje su mu se desile u životu.... mada, ne bi mi smetalo da nas netko sve poveze do pakla :lol: ,

anyway.... ni sephiroth nije neki vele planer, motiv mu je jako sličan kefkinom, a na krajus e svodi na isto...
uništiti svijet, jedina razlika je u tome što ga je kefka i uništo i zasjeo se na prestolje već sponeutog sa onim svojim histeričnim smjehom, a sephiroth nije jer je 'još jednom' spušio od clouda, ako mene pitaš sephiroth nije ni pola priče bez designea koji ima

acis
08. 01. 2006., 15:53
ispravak.......koliko ja znam Sephiroth nije tija unistiti svijet....
i opet kazes da" ako si svatia treba bi drugacije reagirati"
mislis : treba san reagiratui kao ti???
fenikse...sta vise pricas sve vise propadas....koliko se sjecam negdi si napisa da ne nameces svoje misljenje...ali ipak jednio svoje misljnje priznajes kao tocno...nema tu bas velike razlike (ima razlike ali male)!!!!!!

Guest
08. 01. 2006., 15:55
acis je napisao/la:
ispravak.......koliko ja znam Sephiroth nije tija unistiti svijet....

ne htjeo se je 'samo' spojiti sa lifestreamom i upit ga u sebe , čime bi postao neka vrsta božanstva...
a ako si odigrao 7cu onda znaš da se svjet vrti oko lifestreama, te da je on to učinio ništa na planeti ne bi ostalo živo... uključujući floru, fauni i homo sapiens... stoge, da upravu se, nije namjeravao uništiti svijet, 'samo' ga usisati u sebe.. /sarkazam/

Guest
08. 01. 2006., 15:56
Govorite vi što god hoćete ali je KUJA najkarizmatičniji FF negativac, počevši od njegovog famoznog izgleda do kulerskog ponašanja.

Guest
08. 01. 2006., 15:58
ENDIMION je napisao/la:
Govorite vi što god hoćete ali je KUJA najkarizmatičniji FF negativac, počevši od njegovog famoznog izgleda do kulerskog ponašanja.

Ovako, endimione i meni je Kuja okay, ali bez uvrede... malo mi se čudno ponašaš... Kujin izgled jeste ono šta ga J**e, i zašto je omražen među fanovima, a i sam tvoj naziv mi je malo čudan... valjda znaš tko je bio Endimion...
stoga šefe no offense, but... somthing strange is going on

acis
08. 01. 2006., 15:58
ja nikad nisan otkria je li kuja zapravo musko ili zensko?? :lol: :lol: :lol:

Guest
08. 01. 2006., 15:59
acis je napisao/la:
ja nikad nisan otkria je li kuja zapravo musko ili zensko?? :lol: :lol: :lol:

Nadam se da je ovo samo bila šala, jer ga Zidane kroz zadnja dva cd-a nječe kao BRATA... stoga

Guest
08. 01. 2006., 15:59
On ti je dvospolac, neka vrsta FF genetičkog inženjeringa.

Guest
08. 01. 2006., 16:01
Znam da Garland na kraju trećeg CD-a objašnjava Zidanu zašto su on i Kuja takvi, samo davno sam igrao pa se ne sjećam.

acis
08. 01. 2006., 20:55
ma kuja je bija ok na pocetku...onako misteriozan..
al na kraju je prolupa...

Guest
08. 01. 2006., 20:59
phoenixxx je napisao/la:

ENDIMION je napisao/la:

Ovako, endimione i meni je Kuja okay, ali bez uvrede... malo mi se čudno ponašaš... Kujin izgled jeste ono šta ga J**e, i zašto je omražen među fanovima, a i sam tvoj naziv mi je malo čudan... valjda znaš tko je bio Endimion...
stoga šefe no offense, but... somthing strange is going on

JA volim kuju jer mi se čini da brije noge.
Na početku je istina više cool, jedini lik u ff9 bolji mi je Beatrix i Amarant.

-matreya-
08. 01. 2006., 23:41
Griever je napisao/la:

-matreya- je napisao/la:

matreya, nisi u pravu. Iako on više voli suikoden i dosta kritizira nastavke koji su po našem mišljenju bolji od drugih, pheonix je netko tko daje normalne i pametne odgovore kad ne flejma 7-cu tako da od njega ti možeš puno toga naučit o FF-u.

vau.... stvarno hvala ono -_-

netreba meni phoenixxx da me išta uči, a posebice o ff-u. svako ima svoje stajalište...kuja mi je krele, uvijek mi je bio i uvijek će mi ostat. on se s time ne slaže... i kaj sad? i naravno, nisam ni očekivala da će mi post "proć" s tom izjavom.. jer xxx vajk mora bit svakom loncu poklopac (no offence xxx)

i onda mi upadaš s time da ja imam nekaj od njega za "naučit"... gimme a break

acis
09. 01. 2006., 10:43
you go matreya :-D

Guest
09. 01. 2006., 16:51
Nema tu. Živio phoenixxx i poklopci.
Treba znati primiti kritiku. U svakoj igri ima nedostaka samo što nekima smetauju više nekima manje.
Je ne dvojimda bi netko u Suikodenu našao nedostatke.

Ali osim što je sama igra stvar ukusa, likovi su još više tako da o sklonosti određenom liku stvarno nema smisla razglabati.

Guest
09. 01. 2006., 17:12
-matreya- je napisao/la:

netreba meni phoenixxx da me išta uči, a posebice o ff-u. svako ima svoje stajalište...kuja mi je krele, uvijek mi je bio i uvijek će mi ostat. on se s time ne slaže... i kaj sad? i naravno, nisam ni očekivala da će mi post "proć" s tom izjavom.. jer xxx vajk mora bit svakom loncu poklopac (no offence xxx)

Kao prvo nisam nikoga namjeravo ništa naučiti, nema svrhe, jer kao šta si i sama rekla 'svatko ima svoje stajalište'...
Drugo, Matroska, moram biti poklopac na ove okrnjene šerpe, jer uistinu se sve svodi na jadno prepucavanje tko je veči, tko ima bolju moć itd. itd... kada sam otvarao topic lijepo sam napomenuo da to nije tema razgovora već nešto sasvim drugo... nešto sasvim filozofske prirode.

treće, nevezano za sve ovo...... jako mi kopa živce kada se ff 7 fanovi igraju FF fanova, pa tako da znam reagirati kako nije dolično, čisto zato jer većina ljudi popud tebe i ostalih sa ovog sitea nemaju pojma o FF-u kao cjelini i uvijek se nanovo vračaju 7ci...

A šta se tiče Kuje... zaboli mene šefice đon što se tebi on nesviđa, kao ni većini fanova..... ni meni nije najdraži, ali bar poštujem poruku koju nosi, i originalnost, za razliku od Sephirotha koji ne samo da je izlizan već i idealistički bjedno kopiran (osvrćem se na Kefku da se ne bi dalje raspravljali)...

Offence not taken, and don't take this as offence..

No... kako vidim dala si mi novi nadimak, nije valjda da je to alegorija na 'onu' sliku..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Guest
09. 01. 2006., 18:00
Šteta da se ova tema zatvori...njeuuu....bam!!!
Sada je treba očuvati u postojanosti dok se ne vrati -matreya-da uzvrati idarac.
Uključite se i vi u sapunicu i zavirite u lonac i MAtrosku sa MAXkuja adslom!!!!

WindDragon
09. 01. 2006., 19:12
Kao uber kewl boss FIGHT mi je Penance, Seymour, Yunalesca, Sephiroth, Beatrix, Fujin i Rayjin(ff8)

Sami likovi Sephy, Edea(dok nije na mojoj strani), Seymour,

Nisu mi baš dragi oni likovi protiv kojih se koljete pa onda se prosvitle i budu van saveznici i prijatelji. Ide to ovako:
STanite, nečete se suprostaviti tome i tome(ovisi o ff-u) i onda fight i nakon fighta isprike i whitemage summoner lady mu pružu ruku i oprost. To gotovo ima u svakon ff-u!
Čini mi se da jedino u ffx to malo nedostaje ali Seymour je velika suprotnost prvo je dobrica i pomaže van protiv Echuilesa pa onda par sati nakon prvi fight rpotvi njega. I ko je od vas još očekiva fight protvi Yunalesce?

acis
09. 01. 2006., 19:15
phoneix..jedna isprika....to sta san reka da sephy nije tija unistiti svijet....
nikad to nije zapravo reka doslovno...samo je malo okolisa.....
anyways...my bad :evil:
al to svejedno ne znaci da ne mislin da se pravis pametan ....
:lol:

Guest
10. 01. 2006., 00:30
acis je napisao/la:
phoneix..jedna isprika....to sta san reka da sephy nije tija unistiti svijet....

Ja sam svoje rekao na negativnost final fantasija, čiji si ti očiti primjer..... tako da kojekakve isprike nisu potrebne, a kamoli tvoje mišljenje

Dark_One
10. 01. 2006., 01:02
Meni je Kuja jedan od jačih negativaca. Istina da odiše originalnošću u neku ruku, ali ono što ga posebno "krasi" kao lika jeste sam prelaz iz podređenosti Garlandu u okorijelu samosvijest, i koncipiranja ideje vladanja svijetom. No najviše od svega, kad konačno i pobijedi u tom naumu, sve mu se struši garlandovim riječima po kojima će ipak umrijeti. Reakcija je očekivana.
Jedino što mi se kod njega nije svidjelo je to što se na kraju ipak kaje za svoja (ne)djela. Kažem da mi se nije svidjelo, jer po nekoj mojoj koncepciji negativca, on bi trebao biti zao i okrutan do samog kraja, kakav su Kefka i Sephiroth.

Guest
10. 01. 2006., 09:13
acis je napisao/la:

Lekcija, fotografskog pamćenja:
"Not can stop me. I will become one with mother nature, i wil become one with promised land."

"Mother, you go with me. We will become perfect chain with nature."

-matreya-
10. 01. 2006., 11:15
phoenixxx je napisao/la:

-matreya- je napisao/la:

Kao prvo nisam nikoga namjeravo ništa naučiti, nema svrhe, jer kao šta si i sama rekla 'svatko ima svoje stajalište'...
Drugo, Matroska, moram biti poklopac na ove okrnjene šerpe, jer uistinu se sve svodi na jadno prepucavanje tko je veči, tko ima bolju moć itd. itd... kada sam otvarao topic lijepo sam napomenuo da to nije tema razgovora već nešto sasvim drugo... nešto sasvim filozofske prirode.

treće, nevezano za sve ovo...... jako mi kopa živce kada se ff 7 fanovi igraju FF fanova, pa tako da znam reagirati kako nije dolično, čisto zato jer većina ljudi popud tebe i ostalih sa ovog sitea nemaju pojma o FF-u kao cjelini i uvijek se nanovo vračaju 7ci...
..................
Offence not taken, and don't take this as offence..

No... kako vidim dala si mi novi nadimak, nije valjda da je to alegorija na 'onu' sliku..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

XX....X :-P , kaj da kažem kad mi je 7-ica naj ff a? ali to opet ne znači da nemam pojma.... a onaj post je bil primarno upućen G-u i njegovom naputku da ja zapravo nemam pojma.. jer se nekad stvarno zna pravit prepametan..

and btw... podsjeti me kaj ono znači alegorija? :lol: :lol:

sori na off-u

Guest
10. 01. 2006., 11:21
da ti ne bi pisao točnu definiciju, to je kada nešto kažeš a misliš na nešto drugo... ;-)

acis
10. 01. 2006., 11:45
Kuja je olicenje slabosti i ne znam sto vidite originalno u njemu (osim sto je dvospolac..hehe...dobro znam da je MUSKO!!!!)
umrijet cu pa cu stoga i unistiti svu egzistenciju...
e to je tip koji se ne moze pomiriti s jednom cinjenicom i to je tip koji razmislja "ako ja necu zivjeti zasto bi drugi"
i tu nema originalnosti videno je vec milijun puta (mozda ne u ff).
ok je kuja....ali se cudim sta ga tako hvalite.....
a sta se tice sephya.....sephiroth se izlizao..da.tocno...ali tek nakon finnal fantasy 7....kad sam ja igra ff7 meni je to bija prvi put da vidim nekog takvog...i mrzia sam sephirotha i volia clouda...
a sada su mi jednaki.....
stoga ne spominjite da je sephy izlizan jer su ga ljudi izlizali tek NKAON FF7...a on je postojao u ff7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Guest
10. 01. 2006., 12:07
Acis, ponašaš se nedolično, postaš kao kakvo derište kojemu je u vrh glave 13god.
Sephirothov design je bio zlizan i prije nego je stvoren, naročito u animeima, a ideali su mu skoro pa copy/paste sa Kefke, i na to sam se već osvrnuo.
A što se tiće Kuje, pitao bi te ja da si stvoren za samo jednu stvar, te kada saznaš da postoje i drugi smislovi koji su tebi nedodirljivi, te kada se sve to svede na to da ćeš ionako iščeznuti, i usput imaš u đepu ogromnu količinu moći.... pitao bi te ja šta bi učinio.
Već se i onako ponašaš kao nerazumljivo djetešce po forumu, u već navedenoj situaciji, ne bi se zvao Kuja , već Ku*ka :lol:

Smiri malo hormone i fino diskutiraj, bez kojekakvih dernjava, govorim ti zbog tebe jer se tako fasuje 'bananna'...

Dark_One
10. 01. 2006., 12:16
acis je napisao/la:
Kuja je olicenje slabosti i ne znam sto vidite originalno u njemu (osim sto je dvospolac..hehe...dobro znam da je MUSKO!!!!)
e to je tip koji se ne moze pomiriti s jednom cinjenicom i to je tip koji razmislja "ako ja necu zivjeti zasto bi drugi"
Pa čuj, da ti sad nebih šupljirao nešto u smislu: "To ti ima veze sa crnim rupama i paralelnim svemirima, bla, bla...", reći ću ti samo da, ako želiš razumijeti određene likove u nekoj igri, moraš se osvrnuti na širi aspekt same priče koja prožima FFIX, a ne samo na površinski izgled likova o kojima diskutujemo ovdje. Jer da bi našao sponu i smisao onoga što jedan lik radi/predstavlja, moraš nači smisao, te poruku radnje, odnosno cijeline onoga što gledaš/igraš. Žišku?

acis
10. 01. 2006., 12:41
ajme phoneixxx dizes mi tlak takvim pametnim govorom...
zato sta nije pametan....

to sta nesto pisem velikim slovima ne znaci da se derem nego nesto naglasavam...
ponovit cu jos jedanput :
najjadnija stvar na svijetu je reci : "ajme, umrijet cu..ali ako necu ja zivjeti nece ni nitko drugi"
to je bezvrijedno....
to je olicenje gluposti...
tu veliku moc je moga iskoristiti za nesto bolje i smislenije a ne da se bolje osjeca....
whatever....
uglavnom ne slazem se s njim i to je to.....

Guest
10. 01. 2006., 12:48
acis je napisao/la:
/cut/ MUSKO!!!!)
/cut/a on je postojao u ff7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Da, inače se uskličnici stavljaju da bi se radnja naglasila, naročito kada ih staviš više od 10...... (sarkazam, da ne bi pogrešno protumačio)

.... ili ti neznaš leksikografske znakove ili ja stvarno više imam dislexiju....

A to jesu li moji odgovori pametni ili nisu, smatram da ti stvarno nisi adekvatna osoba da prosudiš to....

tidus
10. 01. 2006., 12:50
ja sam primjetio da se ti sa nikim ne slažeš...
nemoj sad započet svađu,samo kažem.

Guest
10. 01. 2006., 12:51
otiđi na umjetničku, suikoden teme te na pokoji filozofski topic...

EDIT: i nesvađam se, ja sasvim normalno odgovaram i postam, samo što to neki očito shvaćaju previše osobno, za mene je forum još uvijek mali vid zabave dok sam na kompu... nothing serious

tidus
10. 01. 2006., 12:54
ovaj moj gornji post se odnosio na acisa,ne na tebe...
znam,znam,kužim ja tebe... ;-)

Guest
10. 01. 2006., 12:55
srry onda, u buduće navedi za koga je (@) tako da ne bi došlo do zabune....
dosta off topica. :-)

tidus
10. 01. 2006., 13:01
misliš ovak...
@pheonixxx pređimo na temu?ili?

acis
10. 01. 2006., 13:01
usklicnike stavljam kad moram 5 puta ponoviti istu recenicu....
i..ovaj stvarno bi volia kad bi presta zvati ljude maloumnima ..jer pametni ljudi (kakvim se predstavljas) to nikada ne rade...
sigurno uzivas u tome kada ti se svi dive zbog tvoje velike inteligencije koja se ocituje u....
ocituje u cemu ...bas se pitam....

anyways..zakopajmo malo ratnu sjekiru i vratimo se na topic...

meni su najnegativci bili Sephiroth i Edea..eto..to je sve sta ja kazem...
a najgori mi je Sin(ako se moze tu staviti...pod sin mislim cijeli koncept sina)

tidus
10. 01. 2006., 13:08
kad smo već tu,imam pitanje,zašto više ne piše online ispod avatara kad je netko na forumu? :-?

acis
10. 01. 2006., 13:10
uf..sta ti primjecujes...

tidus
10. 01. 2006., 13:12
pa onda znaš da kad razgovaraš s nekim da će ti odgovorit...
daj dosta off-topica,idem ja... ;-)

Guest
10. 01. 2006., 13:17
acis@:
koju ratnu sjekiru????

You obviously have some issues dude.....
Kako god da kažeš, ili ti ga whatewer.....

tidus_14@:
da tako se inače stavlja ukoliko ne quote-aš...

Guest
10. 01. 2006., 13:35
acis je napisao/la:
a sta se tice sephya.....sephiroth se izlizao..da.tocno...ali tek nakon finnal fantasy 7....kad sam ja igra ff7 meni je to bija prvi put da vidim nekog takvog...i mrzia sam sephirotha i volia clouda...
a sada su mi jednaki.....
stoga ne spominjite da je sephy izlizan jer su ga ljudi izlizali tek NKAON FF7...a on je postojao u ff7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Totalno glup tekst.
Sada bih mogao ostaviti ovako, ali napisati ću objašnjenje, ne za tebe, nego za ostale.
Kada bi njemu (acisu) mam sada rekla da zapravo ne postoji, da je umjetan i da će umrijeti za kojih 1-2 tjedna živo me zanima kako bi on postupio.
I moje mišljenje, koje sam možda već iznosio, smatram da ako volite ff7, i ako ste ga razumjeli da ćete VOLJETI Sephirotha (potrebno je i voljeti igricu), a ne ga mrziti ejr njegovi motivi su sasvim dobri. Čovjek je prava faca, radikalni ljevičar, ne?

acis
10. 01. 2006., 13:42
potpuno se slazem sa Alastorom...u vezi sephirotha.... :lol:
mozda i imas pravo u vezi Kuje ali znam sebe i ne bi isa unistiti cilu egzistenciju....
samo kazem da je to olicenje slabosti.....
s onolikom moci bija je u stanju napraviti nesto drugo a ne odma " sada ce te svi umriti jer ja ne mogu zivjeti".
zaista tragicno.....
ali ja ne bi tako postupio...neki mozda bi...ali bi zato ja krenija na putovanje da unistim te koji bi unistili mene ...hheh :lol:

Guest
10. 01. 2006., 15:39
acis je napisao/la:
potpuno se slazem sa Alastorom...u vezi sephirotha.... :lol:
mozda i imas pravo u vezi Kuje ali znam sebe i ne bi isa unistiti cilu egzistenciju....
samo kazem da je to olicenje slabosti.....
s onolikom moci bija je u stanju napraviti nesto drugo a ne odma " sada ce te svi umriti jer ja ne mogu zivjeti".
zaista tragicno.....
ali ja ne bi tako postupio...neki mozda bi...ali bi zato ja krenija na putovanje da unistim te koji bi unistili mene ...hheh :lol:

Evo me. Spreman sam.
Da bismo razumjeli neku igricu, kao i pruku koju ona onsi moramo se odmaknuti od njenih okvira i doživjeti je za sebe.
Ja ne mogu suditi o Kuji i Sephirothu na temelju onoga što doslovce rade u igri, jer tamo bacaju i čarolije, pa ih ne osuđujem kao mađioničare, sa čime graniči vaš pojam o shvaćanju poruke.
Dakle, Kuja je kako svi kažete (ili samo Acis, vjerujem da vas puno to misli):
"Obični slabić koji želi svih pobiti, bla, bla,, bla...."

Dalje, pogledajmo Kuju kao čovjeka u našem svijetu. Odrastao je u Gaii, poistovjetite sa čime vam drago i nije imao happy djetinjstvo.
Tokom života pod Garlandovom rukom stječe moć i sve se više osamostaljuje. Time mu raste ego, a i odgajan je u tom duhu.
Pred njega, barem za mene, je stavljena mogućnost da bude najjači, iako ju on sam možda i nije tražio. U njemu se budi pohlepa.
Tako teče igra.
Na kraju on, koji je u životu učen samo da nešto uništi ili obavi neki posao, na vrhuncu moći dozanje kako ne nitko i nišda i da će uskoro umrijeti.
Tada ostaje bez ičega u životu, sve gubi smisao, a jedino što je imao je osvajanje. To za nejag prestaje biti važno jer će svejedno umrijeti.
U "našem" svijetu, isto to je kao gubitak člana obitelji ili nečeg najvažnijeg u životu. Srećom, mnogi od nas imaju nečiju podršku, u životu se već naišli na ljubav i razumijevanje pa prebrode te prepreke, jer čovjek je sam jako slab.

Koga ima Kuja? Davno sam igrao, ali ne sjećam se da ga je garland baš tetošio. Možda samo "loše odgojio" jednog običnog tipa, koji bi u drukčijim uvjetima bio sličan Zidaneu.

Sam i shrvan, bez ikoga pokraj sebe, ne vidi nikakvu viziju, a jedino što mu preostaje je moć. Moć koja odlazi sa njima, pa odlučuje da i vi pođete.
"i gonna die anyway, but i not gonna die alone."
U totalnom rasulu i odsustvu duha, on nije slabić, on nije kukavica, on je samo u zanosu koji mu donosi smrt.
U jednom času, on sebi mora reći da ima mogućnost nešto učiniti drugima, makar nažao s obzirom da ga niakda nisu naučili što znači voljeti nekoga i pomoči mu.
I Zidane je, sjetimo se došao da uništi svijet.
Ali se promijenio.
Tu igra govori i o našoj neovisnosti o genima. Vratimo se Kuji.
Zaklučujemo kako je pred smrt htio učiniti nešto, ali je mogao učiniti samo nešto što je znao - uništiti nešto.

Ne možemo ga zato osuđivati jer kao EPILOG tome imamo njegov i Zidaneov razgovor na kraju igirce, u podnožju Lifa Treea.

I mi sami, teško možemo bez prijatelja. Ne možemo. Nismo svjesni koliko nams amo pomažu, makar najmanjim gestama i koliko smo naučili iz okoline.

S obziromd a je glavna poukua FF-a 9 prijateljstvo, a ne toliko d adobro pobjeđujue zlo, Kuju moramo doživjeti kao osobu koja nije bila rođena zla, nego je takvom odgojena i učinjena.
I danas, mnogi zli ljudi jednostavno su izrod društva u kojem žive, nisu bili dorasli oduprijeti se okolini, a ako je Kuja kukavica onda je i veći dio čovječanstva. Za kraj, kako bi rekao Marlyn Manson svojim zapadnim kritičarima:
"Sve što radim, sve što kažem, sve što jesam, ja sam - ja sam vaše *****."
Isto je , za mene barem i sa Kujom.

acis
10. 01. 2006., 19:50
hm..hm
donekle imas pravo....i da...vecina covjecanstva je kukavica i vecina bi ucinila isoa kao kuja u trenutku gnjeva i ko zna svega vec,,
i dobro si reka ono: da je tija uciniti samo ono sto je znao : unistiti..
ne znam tocno..ali imam osjecaj da ga vi (neki) uzdizete zbog toga...ne znam da li mu se divite ili sta vec..ali po meni to je grozna stvar....
zamisli sada : George W. Bush dozna da ce umriti od prokletstva za 2 dana... i pomsili ...
"Umrit cu..ali kako...sto cu sada...."
i padne mu napamet pomisao :
"ali ipak..ako cu umriti ja umrit cete i svi vi"
i naredi da se ispale sve nuklearne koje SAD ima.......

po meni to nije bas lipa stvar.....to je znak slabosti ...nije se moga suociti s pomisli a ce mriti malo ranije..ali ko zna..
mozda bi vecina izgubila razum u tom trenutku.... :-?

tidus
10. 01. 2006., 19:57
tebi je sve donekle pravo,pa daj se složi sa čovjekom više,pa neće više bit upada...

acis
10. 01. 2006., 20:04
mislia sam...lijepo je t sve slozia i ima smisla samo sta ja to osudujem (takav nacin razmisljanja - a pod tim da ga optuzujem mislim da meni e odgovara)

Guest
10. 01. 2006., 20:35
acis je napisao/la:
mislia sam...lijepo je t sve slozia i ima smisla samo sta ja to osudujem (takav nacin razmisljanja - a pod tim da ga optuzujem mislim da meni e odgovara)

E, u tome je bit.
Ja sam pokušao djelomično opravdati te postupke. Ne dozvoliti njihovo izvršenje, ali razmisliti zašto je došlo do potrebe da se nešto tako učini.

P.S. ajmo se spominajti Busha, on je napravio već više sranja nego bi napravio da ispali Atomske, a on bi ih mogao ispaliti i ovako i onako, ipak sve vrvi od terorista.

acis
10. 01. 2006., 20:42
e pa dobro si opravda postupke i ima smisla..

tidus
11. 01. 2006., 15:56
što mislite o seymouru kao negativcu?
ja mislim da je on jedan čovjek koji ima bolesni um opsjednut smrću...

acis
11. 01. 2006., 16:12
ma dobar je on..ali pre slab da bi izvsia planove koje je naumia

tidus
11. 01. 2006., 16:15
ili je on slab,ili su naši likovi jaki... :lol: ;-)

acis
11. 01. 2006., 17:45
ne mislin slab u borbi....slab je uopce...
nema on ono nesto.....ne odise snagom

Guest
11. 01. 2006., 19:59
Ja sam govorio o njemu na početku posta... ap možeš pročitati... osobno mi se sviđa njegov Ideal 'života'... i uopće način na koji sprovodi stvari, volim spletke.

acis
11. 01. 2006., 20:11
i ja isto volim spleteke i kad sam ga prvi put vidia odusevia me na nacin kako je prica i koji je dojam ostavia...odma san svatia..aha ..ovo je bad guy

ali svejedno mislim da nije bio toliko snazan da provede ono sto je htio

Guest
11. 01. 2006., 20:15
acis je napisao/la:
i ja isto volim spleteke i kad sam ga prvi put vidia odusevia me na nacin kako je prica i koji je dojam ostavia...odma san svatia..aha ..ovo je bad guy

ali svejedno mislim da nije bio toliko snazan da provede ono sto je htio

ČEkaj, se meni čini ili se vi barem djelomično slažete u nečemu?!
OMG, Apocalipsa.

Guest
11. 01. 2006., 20:23
Seymour je sigurno jedan od najlošijijih obrađenih FF negativaca.Izgleda kao neka lutkica,a i tako se ponaša. Jednostavno ne ostavlja ikakav dojam, negativac bez ikakvog karaktera, a o izgledu neću ništa govoriti.

acis
11. 01. 2006., 20:26
nije sve u izgledu....

meni je cila ffx ne razradena pa tako i on....
mogli su to bolje izvesti a seymourea vise razraditi...
he's ok

Guest
11. 01. 2006., 20:31
acis je napisao/la:
nije sve u izgledu....

hahahahahhahahaahahaha.....

Kako god da bilo, napisao sam ti na drugom topicu da je i ono što si rekao o 7ci 70% nadodano od fanova, ako baš želiš naći ću ti takve stvari i o 10ci... mislim da ima na www.driftingheartc.net ili .com
Shvati da je pola onoga sa Matreyinog linka samo mašta fanova a ne ono što su squareovci htjeli reći u samoj srži...
A što se tiče Seymora, za mene je jako dobro odrađen, počevši od samog djetinjstva pa nadalje

Guest
11. 01. 2006., 20:37
Ne znam što vi vidite u Seymouru. Kakav je to negativac koji je indiferentan prema svemu, koji uopće ne pokazuje emocije niti kakav naboj, netko bi pomislio da je robot, očaj. Samo usporedite KUJU i njega. KUJA legendaaaaaaa!!!!!!!!

acis
11. 01. 2006., 20:37
hmmmm..
sta je smisno u recenici nije sve u izgledu.....tebe sam vidia da si to bezbroj puta napisa....ili se hahahahahahhaha odnosi na nesto drugo?
a sat se tice topica o sephyu....whatever man..be that way

Guest
11. 01. 2006., 20:40
Šta je smješno pitaš....

lol

Ti si onaj koji je Kuju nazvao Geyem zbog izgleda ne razmislivši o cijelom motivu, a kasnije se složio s Darkom ili Alastorom...

Da ti pravo kažem više neznam na koji topic nisam naletio na tebe... uvjek neš izvodiš i pradoxiraš...

Guest
11. 01. 2006., 20:42
Ma KUJA je legenda, nisam ja rekao da je ON gay nego da je dvospolac tj. nedefiniran.

Guest
11. 01. 2006., 20:45
ENDIMION je napisao/la:
Ma KUJA je legenda, .

OMG!!!... WTF r u????
je li ITKO pročitao PRVI post ovog topica..... nitko više ne argumentira, još sam lijepo napomenuo u PRVOM postu da se ne ivaljuju ovakve gluposti....
pa stvarno svašta po ovom forumu!!

acis
11. 01. 2006., 20:46
pa rekao sam - nije sve u izgledu...
mozda izgleda gay ali mene to nije briga....istina nisam svatio kad se prvi put pojavia je li musko ili zensko....kazem opet - izgleda gay ali ja to ne mislim...ponovno - velika razlika.....
ali opet.....ni to me nije briga...sta likovi cudnije izgledaju to bolje....

EDIT:
vidim i ja tebe u svakom topicu...vidim te cesce nego sebe....
vidim i alastora i tidusa_14 i matreyu i ko zna koga drugog......
hmmmm....svi oni nesto izvode, zar ne? mozda jednostavno pisu postove o tome sta misle...

Guest
11. 01. 2006., 20:47
Šta ti imaš protiv KUJE, šta mu nedostaje on je pravi FF bad guy!!!!!!

Guest
11. 01. 2006., 20:49
ENDIMION je napisao/la:

Endimione 'srećo' (major sarkazam) odi nabijati postove negdje drugo, ili argumentiraj kako treba...
Nema smisla da se vrtimo u krug, n00bizam mi je već preko glave...

acis
11. 01. 2006., 20:50
ENDIMION je napisao/la:

svi su oni ff bad guysi..samo sta se nekom jedan vise svida od drugog

Guest
11. 01. 2006., 20:51
Kome smeta neka i ne odgovara.

tidus
11. 01. 2006., 21:22
daj si malo pročitaj postove isuse...
ovako idu:on je gay-al meni to ne smeta-al opet-ponovo-ma dobar je on...
kad pišeš postove odluči se šta češ reć...

acis
11. 01. 2006., 21:24
to sta je neko gay ne mora znaciti da je grozan.... :-?

edit: pod tim neko mislim bilo ko.

Guest
11. 01. 2006., 21:26
Ma tko je gay??????????????

tidus
11. 01. 2006., 21:30
ma dobro je,al opet reci jednom sve šta ti smeta a ne kasnije...
to mi jedino smeta kod tebe...
npr.u vezi sa FFX,prvo su ti samo smetao nedostatak dark aeona,a onda ti kasnije nije bila dobra radnja,pa likovi itd...

nemam ništa protiv tebe,a daj malo razmisli dok čitaš tuđe i dok pišeš svoje postove...
;-)
peace...

Guest
11. 01. 2006., 21:32
Ja to uopće nisam napisao, šta je tebi?

acis
11. 01. 2006., 21:32
vec jednom sam rekao da se slabo izrazavam rjecima....nikad nisam moga ono sta mislim prinit na papir onako kako sam tia da ispadne......
nov sam ode pa ne znam kako sta ide ....al to nije razlog da odma pljucate po meni kad god nesto napise... ;-)

xaldin7th
11. 01. 2006., 21:40
ima li ko ovdje (mjesto mene) da mrzi leblanc?

Guest
11. 01. 2006., 21:42
Čovjek je nejasno izrazio misao, ali ju je izrazio toliko puta da bi i gluho-nijemi-slijepi skužili.
Ja nisam takav i imam dojam da je želio reći da njemu Kuja izgleda kao gay, ali ga nije prosudio na temelju toga i to nije igralo ulogu u slaganju njegova mišljenja o njemu.
Je tako? ;-)

Guest
11. 01. 2006., 21:42
Ona mi je jedna od najgadljivijih likova X-2, ima ih puno u tom nastavku.

Seedle
11. 01. 2006., 21:45
xaldin7th je napisao/la:

Topic je o negativcima FF-a.

Guest
11. 01. 2006., 21:46
Kuja je kao prvo najbolji negativac zato što svojim izgledom, a pogotovo ponašanjem "tjera jezu u kosti", a takav bi pravi negativac trebao biti.

acis
11. 01. 2006., 21:50
fala nebesima na alastoru

Guest
11. 01. 2006., 21:51
acis je napisao/la:
fala nebesima na alastoru

:lol: , moram sam postati na ovo. ;-)

xaldin7th
11. 01. 2006., 21:52
Seedle je napisao/la:

xaldin7th je napisao/la:

Topic je o negativcima FF-a.

a neg akj je leblanc neg negativac?

Dark_One
11. 01. 2006., 22:42
ENDIMION je napisao/la:
Ne znam što vi vidite u Seymouru. Kakav je to negativac koji je indiferentan prema svemu, koji uopće ne pokazuje emocije niti kakav naboj, netko bi pomislio da je robot, očaj.
Ovisi kako gledaš na stvar. Seymour, osim što je, kako kažeš "robot" željan moći, ipak ima neki vid koncipirane ideologije o uređenju svijeta, po kojem je smrt jedina solucija izlaska iz muka ovog svijeta i uopće, smisao življenja.
Možda sam po sebi jeste slab, ali sa Sinom kao oružijem, bio bi nepobijediv.
Za razliku od Kuje, možda ga ne pokazuje očaj, ali na svoj način, ipak odiše posebnošću.
Kao i u Kuje, jedino što mu zamjeram jeste odjeća. :/

Dark_One
11. 01. 2006., 22:43
xaldin7th je napisao/la:
Ja ju ne mogu organski osmisliti. Najmrži negativac (pa možda i jedan od najmržih likova, uopće) u serijalu.

Bahamut-ZERO
11. 01. 2006., 23:00
blue-d je napisao/la:
U jebate i vi imate komentare.Pa čovjek je ljepo reko zašto je otvorio ovaj tpic a vi o slici raspravljate.

Ja sam prešo samo FFVII,tako da znam samo jedng negativca kakve on misli ima,ali sam sad nabavio od foggyja FFVIII i IX pa se nadam da će mi se i drugi svidjet,ali mislim da će mi Sephiroth ostat najbolji.

to i ja mislim Seph inače nije od početka tako negativan lik zato jer je njegova prošlost duboka i daleka,.....ali čin sam ga prvi put vidio onim pogledom odmah te asocira na osobu koja je mračna ali nije on kriv,vrijeme svašta čini kako bismo reklivrijeme je tihi ubojica s vremenom se bolje ne igrati jer je vrijeme realno sagledano naš najgori neprijatelj,ali i nepobjedivi protivnik koji svoje korjene pruža daleko u širinu i dužinu lakše rečeno u prošlost i bodučnost jer kada pogledaš vrijeme dok ti mozak to registrira ti si prošlost živiš nesvjesno u sadašnjosti a u budučnosti nikada neznaš što te ćeka ,nažalost našega Sepha je vrijeme promjenlo,a mjena i nas zato nikada neznate što vi možete postati....time to time I bealongs to time....
kako sam već rekao Seph nije oduvjek negativac zato mi se i sviđa..Seph moj naj negativac ako se to tako može reći!!! :-D

Guest
11. 01. 2006., 23:03
Pa nemože se reći da je bio negativac, a niti pozitivac.
Kao SOLDIER obavljao je ShinRine poslove, koji su večinom bili prljavi, al za to je bio plačen.

Bahamut-ZERO
11. 01. 2006., 23:07
Griever je napisao/la:

Pa nemože se reći da je bio negativac, a niti pozitivac.
Kao SOLDIER obavljao je ShinRine poslove, koji su večinom bili prljavi, al za to je bio plačen.

da ali večinom je znao zašto to radi ako se nevaram on ih je sve u pobia ato je obavlja da prebaci krivnju na ShinRu a za njega se nebi ni znalo da Cloud nije ima one neke svoje vizije ;-)

Dark_One
11. 01. 2006., 23:08
Ne znam, meni je Sephy u onom cloudovom prisjećanju u početku djelovao ko prava dobrica. Hladan, ali ipak fer, tolerantan i ok. Čak je imao volje i za slikat se. :P
Kasnije, kad je otkrio tajnu o svom porijeklu, zapravo mi ga je bilo žao. Poludio u tako kratkom vremenu, i narušio odnos sa svima koji su ga simpatizirali, i koji su ga zatim počeli gledati sa mržnjom i gorčinom.

Bahamut-ZERO
11. 01. 2006., 23:11
Dark_One je napisao/la:
Ne znam, meni je Sephy u onom cloudovom prisjećanju u početku djelovao ko prava dobrica. Hladan, ali ipak tolerantan i ok. Čak je imao volje i za slikat se. :P
Kasnije, kad je otkrio tajnu o svom porijeklu, zapravo mi ga je bilo žao. Poludio u tako kratkom vremenu, i narušio odnos sa svima koji su ga simpatizirali, koji su ga zatim počeli gledati sa mržnjom i gorčinom.

ali to je bilo prije saznanja o njegovoj staroj pa je to riječ o vremenu pročitaj post str.8
ali nebi on to postao da nije bio takav daj najjači SOLIDER pa nemože to svak ;-)

Guest
11. 01. 2006., 23:13
Dark_One je napisao/la:
Ne znam, meni je Sephy u onom cloudovom prisjećanju u početku djelovao ko prava dobrica. Hladan, ali ipak fer, tolerantan i ok. Čak je imao volje i za slikat se. :P
Kasnije, kad je otkrio tajnu o svom porijeklu, zapravo mi ga je bilo žao. Poludio u tako kratkom vremenu, i narušio odnos sa svima koji su ga simpatizirali, koji su ga zatim počeli gledati sa mržnjom i gorčinom.

Pa dobricom se nemože opisat, bio je ok, smiren, samo se koncentrirao na misiju - pravi profesionalac u svom poslu, valjda je i sam shvačao važnost svoje snage.
Za sliku bi rekao da je napravio da ga više puste na miru :-P

Eh to kasnije, problem je u tome što si je krivo intepretitao stvari, te više nije dalje htio znati, jer je bio izluđen time. Svi oni s kojima je bio u nekakvom odnosu su postali "nepotrebna bića koja kradu svijet Majci"

Dark_One
11. 01. 2006., 23:13
Bahamut-ZERO je napisao/la:
ali to je bilo prije saznanja o njegovoj staroj pa je to riječ o vremenu
A šta sam ja drugo rekao?

Guest
11. 01. 2006., 23:19
Dark_One je napisao/la:

Samim time je i Sephy bio Hojov pijun, jer je on znao sve o Sephyu.

Bahamut-ZERO
11. 01. 2006., 23:23
Griever je napisao/la:

Dark_One je napisao/la:

Samim time je i Sephy bio Hojov pijun, jer je on znao sve o Sephyu.

da ali jebiga Seph nakon onoga se morao odlučiti za jednu stranu za mir ili za uništenje svijeta
a Seph ionako nije mario za Hoja on je imao svoj cilj
a Hoja posebno mrzim grh.......... :evil:

Bahamut-ZERO
11. 01. 2006., 23:24
Dark_One je napisao/la:

pa to

tidus
12. 01. 2006., 02:08
ok,sad fakat moram odigrat FF7 da vidim kakav je sephy lik...
ja sam od ostalih prijatelja čuo da je on negativac,a svi ga volite,pa me baš zanima kakav je... ;-)

Guest
12. 01. 2006., 08:27
Sephiroth je navjeći pozitivac u svim FF-ovima, stvarno ne razumijem to osuđivanje i slične gluposti.

On je htio osim što sebe pretvoriti u semi-boga, spasiti planet od zagađenja, ljudske gluposti, crpljenja energije i svega sličnoga.
Ostavio je na mene dojam kao neki aktivist Greenpeacea ili Anti globalista.
Velik čovjek, nema što stvarno sam se nadao da će uspjeti u naumu i da će zemlja "prestati plakati."
Sada se okomite na mene, ajmo, ali kada malo bolje pogledate i okanite se onih detalaj koje je netko stavio na net, a ne može ih se uočiti kroz igricu, vidjeti ćete jednu zapanjujuću alegoriju.