PDA

View Full Version : Silent Hill serijal - naj lik

Guest
22. 04. 2006., 17:18
Dakle, koji vam je naaajbolji lik u cijelom serijalu?
Meni je James (2. nastavak), ne znam zašto, ali baš mi je nekak najsimpatičniji kao lik...

dr1ver
22. 04. 2006., 17:20
Ixy je napisao/la:
Dakle, koji vam je naaajbolji lik u cijelom serijalu?
Meni je James (2. nastavak), ne znam zašto, ali baš mi je nekak najsimpatičniji kao lik...

najbolji mi je henry, ne znam zašto ali onako, čovjek se uživi u njegovu priču preko animacija :-D

Superior
22. 04. 2006., 18:25
Meni je isto henry najbolji.
Zbog njegove osobnosti,a po izgledu mi je najbolji,pardon,najbolja mi je...
Nema lijepih kuja.(po mojoj mjeri)

Guest
22. 04. 2006., 18:27
Superior je napisao/la:
Nema lijepih kuja.(po mojoj mjeri)

Da, zbillja šteta što silent hill igrama nema pasa...

dr1ver
22. 04. 2006., 18:34
dai vi mislite na ženske ili na pse

Solid_Merlin
22. 04. 2006., 19:10

dr1ver je napisao/la:

Onaj koje rekao "kuja" mislio je na žene, valjda.

A "pasa" tj. kerova/džukela ima u The Roomu...

Ja nekako nemam najdražeg lika, ali mogu ih malko prokomentaristi...

Harry Mason - više ga se i ne sjećam... :-(

James - izgleda kao mirni amerikanac koji trči kao #$!%&ica (u unutrašnje karakteristike ne zalazim jer ne znam cijelu priču dvice)

Heather - preružna curica u još ružnijem prsluku ali sve to u pozitivnom smislu jer je i igra takva. Tiha kao i gradić, naizgled krhka a u stvari čvrsta kao ona željezna šibka... Moj recimo favorit...

Henry Townshend - pekso koji spava u košulji.

:-o

dr1ver
22. 04. 2006., 19:13
je*eš likove ajmo pričati o igri

Guest
22. 04. 2006., 19:34
Solid_Merlin je napisao/la:

dr1ver je napisao/la:

Onaj koje rekao "kuja" mislio je na žene, valjda.

Izgleda da sam ipak trebao staviti smajlić... ako nisi skužio, zezao sam se.................... god, sve vam se treba nacrtati...

@dr1ver: pa imas topic o igri ako ne zelis pricati o likovima...

Guest
22. 04. 2006., 19:54
Hm.....svi su zakon.
Teško je reći za SH kao i za MGS jer je likova relativno malo, ali je svaki psihološki obrađen u tančine.

Recimo da sam se posebno vezao na Lisu u prvom nastavku, ali i da sam fasciniran s likom Dahlie. Ne da je volim, ali njeni postupci, način ponašanja i misterioznost su me očarali.

A za Lisu jednostavo jer ako ste igrali - znate.

Dark_One
22. 04. 2006., 20:01
Henry Townsend iz četvorke... Sasvim prosječan lik, koji je kao i svi, samo je želio normalan život, a eto, igrom okolnosti, našao se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i postao žrtva užasne sudbine i jednog ludog fanatičnog ubojice.

Šta me toliko fascinira u tom liku? Ništa više, nego njegova uobičajenost i prosiječnost. IMO, Henry je ikona kako jedan SH lik treba izgledati. Nije po srijedi nikakav junak, filozof, hiperinteligentni intelekt, već sasvim obični lik koji je previše zaokupljen vlastitim životnim problemima, a da bi se opterećivao još i tuđim.
Međutim, u svijetu koji ga je zatekao, a da ni sam nije znao kako, on se postepeno zbližava sa drugim likovima, isto tako zarobljenim u tom svijetu, bez da znaju šta im se dešava...

Dva od četiri moguća kraja (neću spoilati), prikazuju njegovu novu prirodu, proistaklu iz zbivanja u igri. To više nije onaj "mulac" sa početka, već oličenje jedne brižne osobe, koja je pokazala da ipak, usljed različitih okolnosti, može da se zbližava sa drugim ljudima.

A jedno od oličenja SH-a je upravo to. Zbližavanje i razvijanje odnosa između ljudi u prijetnji mračnih sila koja se nad njima nadvila. To je u neku ruku i oličenje "Paradisea", koji se toliko često spominje u ovom serijalu, a koji na jedan način pljuje po današnjem svijetu podijeljenom i sukobljenom na bazi religija, rasa, nacija, etc... a gdje ipak sve to pada u vodu u svijetu kao što je SH.

Phillip
22. 04. 2006., 21:51
Ne znam, na mene je Harry Mason ostavio najjači dojam, vjerojatno zato jer je bio prvi. A bilo mi ga je fakat žao kad ga se nađe onako zaklanog u trojci. :-( Nije zaslužio takav kraj.

Elizej
22. 04. 2006., 21:56
Meni je onaj klinac iz četvorke.

Guest
22. 04. 2006., 22:35
Likovi u SH serijalu su fenomenalno okarakterizirani, moj favorite lik je Angela iz SH 2. Jednostavno suosjećam s njom i ta njena tužna priča me stvarno dira u srce.

Lucca
25. 04. 2006., 17:38
SH1: Lisa. For reasons already known...

SH2: Angela. Osobno poznajem jednog tipa koji je prolazio kroz sličnu situaciju. Nemate pojma koliko je Angela do boli realna.

SH3: Vincent. Sleek, cunning, and a tad nuts. Ona scena u knjižnici...

SPOILER

SPOILER

SPOILER

"They look like MONSTERS TO YOU!?"
*weird evil face*
"Don`t worry, it was just a joooookeeee...Hehe..."

END OF SPOILER

END OF SPOILER

END OF SPOILER

SH4: Iskreno, ne znam. Likovi u SH4 su downright lame. Henry je mutav i dosadan, Eileen samo umire svaki sek (I SO hate her :-x ), Waltera ima premalo,... Cynthia je jedino dobra u smislu..ehm...je li. :-D

Guest
25. 04. 2006., 22:30
Lucca je napisao/la:
SH4: Iskreno, ne znam. Likovi u SH4 su downright lame. Henry je mutav i dosadan, Eileen samo umire svaki sek (I SO hate her :-x ), Waltera ima premalo,... Cynthia je jedino dobra u smislu..ehm...je li. :-D

Al gledaj, Henry je jako dobro okarakteriziran. On je jedan običan lik, jedan lik u masi, nitko poseban, i odjednom su se njemu iz čista mira počela događat misteriozna sranja.

Lucca
26. 04. 2006., 11:16
Underground je napisao/la:

Lucca je napisao/la:

Al gledaj, Henry je jako dobro okarakteriziran. On je jedan običan lik, jedan lik u masi, nitko poseban, i odjednom su se njemu iz čista mira počela događat misteriozna sranja.

Er...ja osobno ne vidim neki "karakter".

Da barem kaže AAA! ili UUU! ponekad. Cilo vrime samo stoji i...pa...gleda. Mutavo. Mislim da kaže ne više od 10 rečenica u igri.

I ne izgleda mi baš..."normalno". Toliko je zatvoren u sebe da ga se ni ne vidi. Nije se ni obrijao. :-P OK, on je običan čovjek, da, zatvoren je par dana u sobi, ali zar ne bi barem malo išao kvragu? Nije mi realan lik poput npr. Heather ili Angele.

Ili je to zato jer imam japansku verziju? :-? ;-)

Guest
26. 04. 2006., 12:02
Lucca je napisao/la:

Pa možeš promijeniti jezik u izborniku. :-P

raven_
27. 04. 2006., 15:42

Lucca je napisao/la:

Pa možeš promijeniti jezik u izborniku. :-P

Govore engleski i u japanskoj verziji :P

Nisam nesto povezana s likovima u Silent Hill-u. Ali kada bih birala otisla bih na Lisu iz prvoga dijela, svi ostali su mi vise manje neprivlacni... I know I know, kako povrsno ^^

Guest
27. 04. 2006., 15:53
http://ze-snoopers.ifrance.com/ze-snoopers/snoops_samael.jpg

Svaka riječ je suvišna...

Dark_One
27. 04. 2006., 16:04
Lucca je napisao/la:
Er...ja osobno ne vidim neki "karakter".

Da barem kaže AAA! ili UUU! ponekad. Cilo vrime samo stoji i...pa...gleda. Mutavo. Mislim da kaže ne više od 10 rečenica u igri.

I ne izgleda mi baš..."normalno". Toliko je zatvoren u sebe da ga se ni ne vidi. Nije se ni obrijao. :-P OK, on je običan čovjek, da, zatvoren je par dana u sobi, ali zar ne bi barem malo išao kvragu? Nije mi realan lik poput npr. Heather ili Angele.
E vidiš, meni je Henry upravo radi tih osobina koje si nabrijao toliko drag kao SH character. Povučen u sebe, jednostavan, ne pametuje, ne junači se, jednostavno želi izaći iz ludila koje ga je snašlo...
Dok suprotno od njega, Heather mi je najomrženiji lik. Prebahata, previše histeriše i želi da se junači. Kao cura u pubertetu, ona je odlično okarakterizirana. Ali takav jedan lik jednostavno mi se ne uklapa u koncept SH-a. Totalna suprotnost od jedne Oroscove ili Galvinove.

Phillip
27. 04. 2006., 20:11
@Underground - Tko je ovaj ljepotan na slici?

Guest
27. 04. 2006., 20:12
Samael

The God Himself...

Phillip
27. 04. 2006., 20:15
A vidi fakat. Uopće ga nisam prepoznao. Kad sam ubio Boga u njemu bio je još ružniji. I tako nikad nije izrastao u puni oblik.

Guest
27. 04. 2006., 20:17
Phillip je napisao/la:
A vidi fakat. Uopće ga nisam prepoznao. Kad sam ubio Boga u njemu bio je još ružniji. I tako nikad nije izrastao u puni oblik.

U SH 1, u good + endingu se boriš protiv njega.

Phillip
27. 04. 2006., 20:18
To znam, a kako se zove onaj na kraju SH 3? Čini mi se da se isto zove Samael.

Guest
27. 04. 2006., 20:20
Phillip je napisao/la:

Meni se isto čini da je riječ o istome.

Guest
27. 04. 2006., 20:26
Phillip je napisao/la:

Pa službeno se zove ''The God'', samo ga je Heather izrigala vani pa nije do kraja formiran.

Lucca
27. 04. 2006., 23:45
Dark_One je napisao/la:
E vidiš, meni je Henry upravo radi tih osobina koje si nabrijao toliko drag kao SH character. Povučen u sebe, jednostavan, ne pametuje, ne junači se, jednostavno želi izaći iz ludila koje ga je snašlo...
Dok suprotno od njega, Heather mi je najomrženiji lik. Prebahata, previše histeriše i želi da se junači. Kao cura u pubertetu, ona je odlično okarakterizirana. Ali takav jedan lik jednostavno mi se ne uklapa u koncept SH-a. Totalna suprotnost od jedne Oroscove ili Galvinove.

Heather nešto RADI. Henry je totalno patetičan. Emotionless. Null. Boooooriiiiiing. Heather iritira, da, true, slažem se, ali je definitvno zanimljivija nego tamo neki self-retard koji ne reagira na Cynthijinu ponudu. Mislim, STVARNO. :-x :lol:

Ali OK, neću sada, bolestan sam. :-)

raven_
28. 04. 2006., 00:05
Samael

The God Himself...

Da nije mozda Incubus...

Guest
28. 04. 2006., 11:04
raven_ je napisao/la:
Da nije mozda Incubus...

Nope, Samael je. Iako o ovome Incubus možemo razgovarat u nekoj drugoj temi.

Ronaldo7
13. 05. 2006., 01:39
Henry Townsend(IV) :-)

NumbBody
21. 05. 2006., 18:28
Najjači lik?
Pa meni je jako zanimljiv Robbie. Šteta što su ga tek u trećem dijelu ubacili. Ima nešto posebno u tom zecu. Izaziva strah i jako bih ga volio imati u sobu.

http://z-o-g.org/gallery2/d/1575-2/sh3pc_random_13.jpg

Guest
22. 05. 2006., 09:36
NumbBody je napisao/la:
Najjači lik?
Pa meni je jako zanimljiv Robbie. Šteta što su ga tek u trećem dijelu ubacili. Ima nešto posebno u tom zecu. Izaziva strah i jako bih ga volio imati u sobu.

Robbie je nešto što bi definitivno volio imati u sobi, pa sad ako zbog toga umrem, nema veze. :-D

Lucca
22. 05. 2006., 21:18

NumbBody je napisao/la:
Najjači lik?

Robbie je nešto što bi definitivno volio imati u sobi, pa sad ako zbog toga umrem, nema veze. :-D

Robbie nalijevo, Mog u sredini, a Prince of All Cosmos nadesno. :-D

Kako se zovu one ostale maskote u SH Amusement Parku? Znam da se u SH3 spominju... Ja mislim da je jedna od njih patka... :-?

blue-d
22. 05. 2006., 21:52
Pošto sam samo prešo 4. nastavak mogu pričati samo za likove iz tog dijela.Mali Walter mi je lud,tako mali a kad ga nak vidiš ti se nekak strah probudi u tebi što će sad bit i to,ća sve radi da samo bude blizu mame

marte
23. 05. 2006., 01:01
Isuasa vam kaj morate spojlat kaj ko radi radi čije mame samo zato da velite koji vam je najbolji lik? :-(

Guest
23. 05. 2006., 09:06
marte je napisao/la:
Isuasa vam kaj morate spojlat kaj ko radi radi čije mame samo zato da velite koji vam je najbolji lik? :-(

Blue-D, budi sunce i napiši ispred posta: ''Spoiler''.

:-)

Rinoa8
04. 10. 2006., 19:10
Meni je najbolji lik iz Silent Hilla Henry.
Zašto?
Kao prvo izgleda dobro, sasvim normalno. Tip kojega možete sresti na cesti ili u vašoj ulici. Nije barem onako ružan kao James (barem je meni ružan, a sada ne znam kako vi mislite). Istina je Henry je pomalo mutav i totalno nespretan, ali me to jako nasmijava. Osobito njegov glas koji zvuči kao da ne može proizvesti zvuk jači od 1db. Zato jer je tako nesposoban mi je najdraži.Samo pogledajte njegove legendarne trenutke uz razmrcvarenu Chyntiu (Are you ok) i legendarne "What..the..hell" rečenice. Plus je na neki način i zgodan.

Od ženskih likova mi je najbolja Cynthia (such a whore hehe), Eileen (osobito u svojem mazohističkom izdanju) i Angela (jednostavno je creepy).

Meni su likovi dobri ako se uz njih mogu nasmijati i zabaviti i ako imaju ono nešto. :lol:

SquaresoftFan
04. 10. 2006., 19:14
meni je najdraza lisa garland zato jer nekak ma kaj ja znam tuzno mi je kad ju nemres spasit :-(

NumbBody
04. 10. 2006., 21:35
SquaresoftFan je napisao/la:
meni je najdraza lisa garland zato jer nekak ma kaj ja znam tuzno mi je kad ju nemres spasit :-(

Ne znam dali si primijetio značenje ali tvoja Lisa nastavlja patnju i u 3. dijelu igre. Motiv tomu je utjecaj Alesse na otherworld koji se razvija sve jačim prisjećanjem. Čak ima scena gdje se pojavljuje s Valtielom koji je izgleda zadužen i za održavanje njene patnje u tom demonskom svijetu.

http://img233.imageshack.us/img233/1481/lisa01zv8.jpg http://img233.imageshack.us/img233/7637/lisa02rm7.jpg
Izvor:
Night's Hell Hole
Book of LM

Guest
04. 10. 2006., 21:45
NumbBody je napisao/la:

Čak ima scena gdje se pojavljuje s Valtielom koji je izgleda zadužen i za održavanje njene patnje u tom demonskom svijetu.

I to jako kul scena. :-D

Warlord
04. 10. 2006., 21:50
Meoj najdraži lik je...James. Ne samo zato jer mi je to najdraži SH, nego jer ono...boli njega briga za sve...u svakoj situaciji je miran i neda se nikome...i na kraju Leave endinga se lijepo odšeće...i boli ga briga. :-D

Franz
11. 10. 2006., 17:27
Young Walter Sullivan. Baš je spooky.

d00m
11. 10. 2006., 17:31
Warlord je napisao/la:
Meoj najdraži lik je...James. Ne samo zato jer mi je to najdraži SH, nego jer ono...boli njega briga za sve...u svakoj situaciji je miran i neda se nikome...i na kraju Leave endinga se lijepo odšeće...i boli ga briga. :-D

super, sad svi znamo što bude na kraju leave endinga . THX ! :evil:

Ares
28. 10. 2006., 20:50
Harry Mason (masni Harry) iz prvog dijela.
Zato jer se lako poistovjetiti s njim. Nestaje mu kćerka, sav je zbunjen, nespretan i uplašen ne zna kud bi i što bi - točno tako su Konamijevci željeli da se igrač osjeća pri prvom igranju i smatram da su u tome potpuno uspjeli.

Sličan efekt je prisutan i u svim drugim nastavcima ali mislim da ni u jednom to nije tako dobro pogođeno kao u ovom.

marte
30. 08. 2007., 14:11
Meni je nekak Heather najdraža zato što sam baš nju mogao najviše razumjeti, nju i njene promjene u ponašanju. Po meni su ju odlično okarakterizirali, dok u svim ostalim vodimo zrele i starije muškarce baš je kul što u trojci vodimo tinejđericu.

nikola19
30. 08. 2007., 16:10
http://www.gameplay.hr/uploads/img46d6cf8d99d32.jpg

cura nije ružna

cruster
30. 08. 2007., 19:08
1.HARRY MASON
Lik je izgubljen i nema što izgubiti

2. Cybil
Dobra treba

3. Kaufmann
Car nad carevima,kult ga je sjebao i jako je ljut na njih i željan osvete. Nebu njega niko....

resident_evil
02. 02. 2009., 15:56
Definitivno James iz Silent Hill 2! Spreman je sve napraviti da spasi svoju ženu iako to nije moguće. Stvarno mi ga je žao jer je svašta prošao i još na kraju umre :cry:

Nakon Jamesa najdraži mi je Alex Shepherd. On mi je baš legenda i također je spreman na svašta da bi spasio svog brata.
Prejako mi je kad se zadere gradonačelniku '' Where's my brother''
SPOILER SPOILER SPOILER
Cijelo vrijeme je mislio da je ***** da bi na kraju skužio da nije!
END END END

I na trećem mjestu se nalazi Heather. Zanimljivo mi je Heather=Alessa.

Još su mi legende Walter Sullivan junior, Pyramid Head, Angela, Travis Grady...

boyko
03. 02. 2009., 02:20
Henry Townsend :thumbsup: