PDA

View Full Version : Silent Hill serijal - dubioze i nebuloze

Spacemaniac
25. 04. 2006., 23:02
Ono što me najviše živcira u svakoj Silent Hill igri je biranje težine zagonetki i igre na početku pa njihove kombinacije zbog kojih uvijek moram čitati ne'akve FAQ-ove ili ići na službene forume da bih saznao što moram tijekom igre učiniti da bih dobio ovaj ili onaj završetak, ili vidio neki četvrti dio igre i što ti ja znam.

Taj dio igre s biranjem težine je napravljen samo da te ubije u pojam i da se moram znojiti još četiri puta (kao da jednom nije bilo dovoljno?) te je napravljen u potpunosti nelogičan... Ili mi se čini? Uglavnom živcira me to. Pa tko se igrama poput SH-a ili FS-a želi vraćati? Ja ne. Dobro možda i da, no nakon šest mjeseci oporavka, a do onda već sve zaboravim što mi je bilo činiti. :-/

-HaxXor-
25. 04. 2006., 23:07
Ja kad odigram igru jednom (a pogotovo SH), jednostavno mi nije više "gušt" igrati ponovo igru samo zato jer je nešto teže.

Postaje monotono, a mogu misliti kako je dosadno kad igru prelaziš četvrti put. Geeez, to je ipak previše za neki bonus.

Guest
25. 04. 2006., 23:13
Spacemaniac je napisao/la:
/cut/

Znaš i sam da među nama ima puno mazohista. Osobno, ja sam svaki SH prešao na normal/normal postavki i to bez ikakvih vodiča.

Što se tiće završetaka, slažem se s tobom. Iako bi volio da je taj dio povezaniji sa samim ponašanjem u igri, nego sa skupljanjem određenih predmeta.

Jedini krajevi koji su povezani sa ponašanjem u igri su ''Maria'' i ''In Water'' u SH 2 i svi završetci u SH 4.

Dark_One
25. 04. 2006., 23:23
Mislim da put ka različitim endinzima u SH-u nije ništa teži od, recimo, pronalaska GF-a Edena u FFVIII, ili hiper teškog bossa Ozme u FFIX, također bez vodića.

Svaki završetak u SH-u se može lako pronaći praćenjem koncepcije same priče. Kao i u drugim kompleksnim igrama, i u SH-u se može činiti više stvari i ići na drugačije izbore, nego što je to na prvi pogled vidljivo.

U SH2 primjerice, endinzi su zasnovani čisto na bazi tvoga ponašanja u igri. Marija, jedan od vidova žene kakvu je James oduvijek želio, a koji se kao lik pojavljuje u samoj igri, može biti predmet interesovanja, ili pak, predmet odbojnosti. Sve ovisi kako se mi, koji upravljamo Jamesom u igri, postavimo prema tome. Ako smo privrženi tom liku Mariji, s njom provodimo više vremena, pokazujemo da nam je stalo da ju zaštitimo od mračnih sila grada, logično da će se to očitovati na zaseban završetak od onog koji bi dobili primjerice ako, umjesto da gledamo u Mariju, mi svako malo pogledavamo sliku jamesove bivše žene Mary, koju on ima sa sobom u džepu, pregledavamo sve pokazatelje koje Jamesa upućuju na život kakav je imao sa njom, a kojih u igri ima dosta, etc...
Dakle, sve ima svoje.

Lucca
26. 04. 2006., 11:07
SH2 ima najbolje napravljenu maniru dobijanja endinga, definetly. A što se tiče odabira težine, meni je OK sređeno. Jer svaki put se treba promijeniti OD POČETKA, ilitiga cijeli strah PONOVO...uuuuu...i to još teže...
Dandanas nisam prešao nijedan SH na hardu. Nije da mi se ne da, nego uvijek imam jednu kritičnu točku koju ne mogu prijeći. U SH1, to je prvi boss. U SH2 je onaj hebeni uski hodnik gdje vas vata PH. U SH3 je onaj Missionary Boss. A SH4 uopće ne želim pomišljati na hardu, jedva sam ga na easy-u prešao.
I strašnije je na hardu 2x. Kad znate da vas mogu ubiti u 2 udarca.

Meni je čudno koliko toga mogu utrpati u svoje džepove. Gdje stane ta motorna pila? :-P

Zer0
29. 04. 2006., 20:02
Meni jedino smeta koliko težina ima u Silent Hill-u 3,prošo sam na hard pa mi se otvorila extreme 1 težina,pa extreme 2,3 i sad prelazim na extreme 4. Oču proć na največoj težini samo je problem kad prođem na jednoj,otvori se druga.

Guest
29. 04. 2006., 20:11
Zer0 je napisao/la:
Meni jedino smeta koliko težina ima u Silent Hill-u 3,prošo sam na hard pa mi se otvorila extreme 1 težina,pa extreme 2,3 i sad prelazim na extreme 4. Oču proć na največoj težini samo je problem kad prođem na jednoj,otvori se druga.

Samo igraj kolega, ima njih još...

Zer0
29. 04. 2006., 20:19
Underground je napisao/la:

Zer0 je napisao/la:

Samo igraj kolega, ima njih još...

Ako će ih bit preko 20,onda ovi s Konamia nisu normalni

Guest
29. 04. 2006., 20:25
Spoiler

Ima ih 10

Lucca
29. 04. 2006., 20:31
Zer0 je napisao/la:

Ja sam prešao samo Extreme 1. Ostalo, meh, ne da mi se. Zar nije nešto slično bilo i sa Next Fearom u SH1? Svaki put bi se povećavala težina svakim slijedećim prelaskom?

NumbBody
09. 07. 2006., 16:36
SH prije nego sam igrao na PS2 odigrao sam na PC i to sva 4 (prvi sam odigrao zahvaljujući određenoj ruskoj stranici). Težinu igre mozgalica birao sam (gdje je bilo moguće) na najteže jer volim razbijati glavu i naravno nakon što sam skroz raskrvario glavu neuspješno pokušavajući proći određenu zagonetku, potražio sam pomoć na mreži. To je bilo u dva slučaja. Prvi je u SH3 skoro odmah na početku točnije slaganje Shakespearovih knjiga. Prethodno sam ih samo poslagao i pročitao brojeve te otvorio vrata ali na teži mod nije bilo brojeva i nastala je panika. Nisam mogao riješiti zagonetku na papiriću pokraj vrata. Eto što da kažem, kvocijent inteligencije -500. Drugu zagonetku koju nisam mogao svladati bila je u zatvoru SH4 odnosno raspored rupa u ćelijama kroz koju mora proći svijetlost. Blesavo znam ali evo možda kad sam igrao nije taj dan bio moj.

p.s.
Imam jedno pitanje, zašto nema otvorene teme za SH4?! Što vam je toliko loš taj dio? Istina je da je od svih četiri najlošiji ali ipak je to Silent Hill (iako nije trebao biti) mislim da je na meni ipak ostavio traga čim sam dao nacrtati rupu na zidu.
sound (http://www.shm.dustfungo.com/sh4/audio/voice/rip/SH4-Room-Cutscene-Radio-Haunting.mp3)

Solid_Merlin
09. 07. 2006., 16:39
Imam jedno pitanje, zašto nema otvorene teme za SH4?!

http://www.gameplay.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1841&forum=46&start=0

NumbBody
09. 07. 2006., 16:46
Solid_Merlin je napisao/la:

Imam jedno pitanje, zašto nema otvorene teme za SH4?!

http://www.gameplay.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1841&forum=46&start=0

A jesam čorav, moram priznat :hammer:

NumbBody
23. 08. 2006., 20:21
Silent Hill 4

Početak igre…..
Henry Townsend se preselio….. ma znate već priču. Ustajete iz kreveta, stan sav u krvi, hrđi, prljavštini…..

Pitanje….
Kojeg lika igrate u tom trenutku?

dr1ver
23. 08. 2006., 20:28
NumbBody je napisao/la:
Silent Hill 4

Početak igre…..
Henry Townsend se preselio….. ma znate već priču. Ustajete iz kreveta, stan sav u krvi, hrđi, prljavštini…..

Pitanje….

pa sa henryem, s kim drugim ako ne s njim?
ovakva pitanja postavljaj u topiću silent hill asylum

Guest
23. 08. 2006., 20:30
NumbBody je napisao/la:
Silent Hill 4

Početak igre…..

Pitanje….

Pozdrav i tebi frend, crko mi komp, eto di sam bio. :-(

Ontopic:

Početak igre igraš kao Joseph Screiber.

NumbBody
23. 08. 2006., 20:45
Znači pogodio sam, jer sam počeo igrati ponovno ali ovaj put mi je postalo sumnjivo zato sam i stavio pitanje u dubiozu.

Nije valjda da sam dobio žuti? :-?

Lucca
27. 08. 2006., 21:47
Nije valjda da sam dobio žuti? :-?

Ma ne, svakome se može dogodit. ;)