View Full Version : FAQ: izrada web stranice
adi14
25. 11. 2006., 19:06
ovako...htjeo bih napraviti vlastitu web stranicu...zato molim sve koji znaju kako napraviti svoj web...nek pomognu...please help...
jeste da je naizgled pogreshan forum...al to je jedini u koji se uklapalo... :-D
Superior
25. 11. 2006., 19:11
upišeš adresu koja ne postoji i odeš gore edit.
A logike :lol:
gandalf_
25. 11. 2006., 19:17
Superior je napisao/la:
upišeš adresu koja ne postoji i odeš gore edit.
A logike :lol:
ahm... da
Uglavnom, nemoj ga slušat. Pokušaj sa nekim site generatorom tek toliko da se upoznaš sa svim, za početak, pogledaj malo tutoriale na netu, bar njih uvijek ima. Onda si uzmi dreamwaver, program s kojim ćeš moći napraviti već nešto bolje stranice, imaš i templatea na netu puno, tako da si samo text upisuješ a izgled je gotov, a onda na kraju kad naučiš kodirat onda radiš u .php programskom jeziku..
;-)
Superior
25. 11. 2006., 19:21
Ok, oš ozbiljno?
Imaš par sajtova koji ti daju besplatan hosting, samo im se moraš regat na forum.I onda tamo instaliraš u kojem programu i to.
Tako sam ja u xoopsu.
Kasnije ću dat link
gandalf_
25. 11. 2006., 19:28
Superior je napisao/la:
Ok, oš ozbiljno?
Imaš par sajtova koji ti daju besplatan hosting, samo im se moraš regat na forum.I onda tamo instaliraš u kojem programu i to.
Tako sam ja u xoopsu.
Kasnije ću dat link
To su gotovi tempejti u koje ti samo upisuješ text. To mu je dobro ali s tim neće naučit ništa. On bi trebao sam radit dizajn, thumbove itd... da bi se nešto naučio
adi14
25. 11. 2006., 19:32
ako je to istina
gandalf_
25. 11. 2006., 19:39
evo, nešto ovako ti je za početak dobro (http://www.bravenet.com/)
Guest
25. 11. 2006., 21:02
gandalf_ je napisao/la:
1.5GB Bandwidth
50MB Disk Space
za web prostor moja je preporuka ovo
300 MB free web space
30 GB free monthy traffic
http://www.ifastnet.com/
adi14
25. 11. 2006., 22:10
SirJohnDeBilko je napisao/la:
gandalf_ je napisao/la:
1.5GB Bandwidth
50MB Disk Space
za web prostor moja je preporuka ovo
300 MB free web space
30 GB free monthy traffic
http://www.ifastnet.com/
mozes mi malo objasniti kako to sve ide...kreirao sam account i sada kako da uredjujem web...
-HaxXor-
25. 11. 2006., 23:35
Nije ti to nimalo jednostavno. Čitaj tutoriale na www.pixel2life.com, druge nema. Neće ti nitko pomoći kao i ti tutoriali.
Uglavnom, savladaj Photoshop, osnovni HTML i Dreamweaver ako želiš napraviti svoju stranicu, a ne neki CMS kao Xoops ili Phpfusion te to nazivati svojom stranicom.
adi14
25. 11. 2006., 23:48
ok...hvala...vech sam prije savladao neke stvari za HTML...uglavnom thnx
Guest
26. 11. 2006., 15:41
ovo ce ti trebati za stavljanje svojih stvari na net
http://www.smartftp.com/
koje kompliciranje..............
zato i web designeri traže masne pare za stranicu..........
sve to pisat manualno.......
a jooooooooooooj
:-o
Guest
26. 11. 2006., 16:04
zaradjujemo za zivot :-D
ja samo hostanjem bez dizajna :-D
adi14
26. 11. 2006., 16:08
vech sam napravio web...jest da nije nesh special...al josh je izradi...
moonshadow
27. 11. 2006., 18:45
de reci te kad npr. hocu ubacit neki program na stranicu i da ga drugi mogu skinut kako to napravim jer to do servera ili do cega? :-?
adi14
27. 11. 2006., 18:46
a to ne znam ni ja....mozda bi trebao imati neku opciju ponudjenu u web tools-u...
moonshadow
29. 11. 2006., 14:39
de reci kako da promjenim na toj stranici boju i te fore cak neznam ubaciti tekst de pomozite malo
i de recite kad npr. kopiram nesto gdje to moram zaljepiti bas se i ne snalazim na ovome
Guest
29. 11. 2006., 14:52
ja sam cuo da se moze napraviti preko TextEditora. to je besplatno prvi mjesec ,ali kasnije se placa.
to je dosta tesko,nabavite si neki prirucnik.
moonshadow
29. 11. 2006., 14:58
ma necu uopce to radit pogubijo sam zivce imam front page preko toga je najlakse tamo odaberes kaku hoces stranicu on ti sve napravi ti samo upises tekst i amen a ja ovdje pogubio zivce jedino me pati kako neki program stavit u njega da drugi mogu download ako neko zna nek se izjasni
moonshadow
29. 11. 2006., 14:58
sk8freak je napisao/la:
ja sam cuo da se moze napraviti preko TextEditora. to je besplatno prvi mjesec ,ali kasnije se placa.
to je dosta tesko,nabavite si neki prirucnik.
sad sam bio ondje zivce sam izgubio pretesko za mene :-(
Guest
29. 11. 2006., 15:00
pa #$!%&ote dreamveawer je najbolji i najjednostavniji.
i nemoze ti se objasnit kako radit ovako preko foruma,ako nemas dreamveawer onda u notepadu :-D
adi14
29. 11. 2006., 15:23
pa sve shto zelish ubacish na web...nadjes HTML kod i kopirash u HTML...ma nek ti nek objasni ovako se to ne moze objasnit...jedino ako imash msn...ja cu ti objasniti...
moonshadow
30. 11. 2006., 19:17
ma skontao sam sam kod kuce imam front page i napravio sam kao hiperlynk i uspio :-) tako da mi sve sljaka ako neko treba front page posaljite mi poruku na pm, ali naravno da i vi meni neki program posaljete ako mozete :-D
mislim trejdat ;-)
Guest
28. 12. 2006., 00:04
Jedno od najlaksih programa je NotePad( ne notebook) Light
Mene naime zanima free web hosting, moze li mi netko dati link za BESPLATNO hostanje, utipko ja na goggleu kad se ono ave nesta placa
terminus
12. 01. 2007., 20:26
nah... ukoliko en razumijete HTML teško da ćete išta uspjeti, plus - nećete znati ako napravite grešku sve dok ne završite sve, a kad jednom i testirate nećete znat u čemu je greška... Ipak nema dok Dreamweavera, uz photoshop to je praktički sve što vam treba za kvalitetan site
marino_
12. 01. 2007., 20:42
Ako vam netko pošalje pozivnicu za gmail možete napraviti stranicu pomoću google pege kreatora.Ja svoju več imam i izgleda dosta profesionalno.Jedino negativno je što google page kreator ne podržava operu {browser}.
terminus
13. 01. 2007., 10:24
podržava li google page creator dinamičke kodove i server tehnologiju? i podržava li ftp upload kod izmjene fajlova? možeš li raditi i vizualno i kodirati? dunno about that ali zato DW podržava sve to, i zato mislim da je on i dalje najbolje sređen program za izradu siteova
marino_
14. 01. 2007., 15:48
terminus je napisao/la:
podržava li google page creator dinamičke kodove i server tehnologiju? i podržava li ftp upload kod izmjene fajlova? možeš li raditi i vizualno i kodirati? dunno about that ali zato DW podržava sve to, i zato mislim da je on i dalje najbolje sređen program za izradu siteova
Gle sory ali to što želim nekoga informirati kako jednostavno napraviti stranice ne znači da moraš uskočiti s glupim izjavama.
Google page kreator je jodnostavan za korištenje a ako hočeš više
onda si nabavi Dreamveawer pa se u par godina nauči raditi u njemu.SRETNO!!!! :blabla: :blabla: :blabla:
terminus
14. 01. 2007., 16:30
actualy, ne trebaju baš godine... dva tjedna je dovoljno (govorim iz iskustva) - svoj site sam u njemu napravio u 2-3 dana
btw ne moraš se odmah svađati, samo navodim neke prednosti koje smatram da DW ima, nhf :-p
morski_pas
14. 01. 2007., 16:33
terminus je napisao/la:
actualy, ne trebaju baš godine... dva tjedna je dovoljno (govorim iz iskustva) - svoj site sam u njemu napravio u 2-3 dana
btw ne moraš se odmah svađati, samo navodim neke prednosti koje smatram da DW ima, nhf :-pDa,dva tjedna ako vec prije toga znas HTML,PHP i ra u Photoshopu dobro...
terminus
14. 01. 2007., 16:36
za photoshop se slažem, ali HTML i PHP još ni sad ne znam... nisam radio u editoru koda, već sam sve radio vizualno... i snašao se sasvim dobro (primjer sitea koji sam napravio u 3 dana možete vidjeti u linku u mom sigu)
morski_pas
14. 01. 2007., 16:40
terminus je napisao/la:
za photoshop se slažem, ali HTML i PHP još ni sad ne znam... nisam radio u editoru koda, već sam sve radio vizualno... i snašao se sasvim dobro (primjer sitea koji sam napravio u 3 dana možete vidjeti u linku u mom sigu)Aha znam taj sajt, pa dobro tu ti i ne treba neko pretjerano znanje html-a i php-a jer uglavnom sve napravis u photoshopu i onda na design sucelju to poslozis a on ti kreira kod za to lipo :-) al za slozenije projekte bi ipak trebalo znat HTML bar :-)
terminus
14. 01. 2007., 16:44
pa o tom i govorim, sa DW-om se mogu radit i osnove za koje nije potrebno neki komplicirano programersko znanje... naravno, uvijek je moguće napravit i nešto složenije, sve je stvar želje i znanja...
Inguan
18. 01. 2007., 18:53
ja koristim uluge ej.am
daju ti 300mb na 10 postova a imaju sve
evo pogledaj mi site sve je njihovo
moj site:http://inguan.ej.am/
Greyback-Ri
24. 01. 2007., 23:09
Ja koristim usluge bloga (http://www.blog.hr), jednostavno je,lako se radi, imaš svoju jednostavnu web stranicu i šta ti više treba... :-D
phil007
03. 02. 2007., 18:01
treba mi pomoc oko izrade web-stranice
skinuo sam Dreamweaver i zapeo
znam da smo bilo jos u osnovnoj skoli radili s njim i bilo je #$!%&eno
jednostavno i dobro je ispadalo ALI sada sam sve skoro zaboravio
pa bi mi dobro dosao koji savjet kako samo zapocet
a neda mi se citat neke tutoriale jer kad vidim koliko ima svega poludim
:-D
Guest
03. 02. 2007., 18:21
pa cujes hmmm...tesko da ti se moze ovako preko foruma objasnit kako se radi...ovisi jel imas bar malo iskustva ili si totalni pocetnik....svakako bi trebao poznavati HTML jezik da znas ispraviti pogreske na stranici ako nesto zafrknes...nebrini nije tesko samo malo truda..
temeljni format koji treba imati svaka stranica izgleda ovako:
<*html>
<*head>
<*title>Naslov stranice<*/title>
<*/head>
<*body>
Ovdje ide sadržaj tvoje stranice.
<*/body>
<*/html>
(bez ovih zvijezdica)
sad neznam sto tebi treba uopce,da bi ti ista pomogo...malo detaljnije objasni,jer sad odrzavat neke lekcije izrade stranice bezveze bi bilo glupo...
phil007
03. 02. 2007., 19:32
ma ono kada graficki radim
ono ubacim neku sliku pa joj dam neki link i to
hmmm - moram uzet neku knjigu
Guest
03. 02. 2007., 20:21
Linkove radiš sa :
<*a href = "URL linka">naziv linka</A>
Za slike ti ne mogu sada reć. Btw možeš na netu nać neke programe i tutoriale :thumbsup:
bez zvjezdica
Guest
03. 02. 2007., 20:33
u biti daj msn pa ti objasnim....
za linkove imas u dreamweaveru ikonu u traci alata ka i ode na sajtu od "lanca"(hyperlink)...kliknes na njega i pod text upises kako ce se link zvati,pod link stavis na koju ce te stranicu odvest,a pod target oce li se otvarat u zasebnom prozoru,istom...itd...(<*a href> ti oznacava tag za link,a zavrsni je <*/a> pa bi za primjer bilo recimo ovo:
<*a href="file:///C|/Documents and Settings/My Documents/frameovi/uefa.html">link<*/a>
(file:/C/.....oznacava mjesto na PC-u gdje se nalazi stranica na koju si stavio link)
phil007
04. 02. 2007., 15:47
nabavio sam knjigu dreamweaver mx 2004
nadam se da ce pomoc
ako negdje zapnem javim se :-D
sh0kre
08. 02. 2007., 23:51
Najkrace.
Odesh na
www.byethost.com
www.freehostia.com
svejedno, otvoris account , i odesh FTP , skines FTP Smart 2.0 napravish account upalis FTP login se i prebacish dizajn koji napravish u dreamweaveru , a ako radish forum isto samo skinesh forum i ubacis , i install!
Guest
25. 02. 2007., 18:39
http://www.blog.hr
ovdje mozes napravit svoju malu internet stranicu.jos bolje mozes na njoj pokrenuti mini-forum
PLAYER_One
25. 02. 2007., 18:43
Prvo naucit radit sa dremaweaverovim alatima, i radit cete stranice bez problema, a mozete i dat nekom da je za vas izradi, ili na gotovo preko microsoft office alata je radit, za ovo zadnje bas i netreba znanje, ali je to najlosiji tip.
adi14
07. 03. 2007., 14:42
koji je po vama najbolji free hosting service...probao sam sa bravenet-om to je bilo da se samo malo nauchim....trebam prechi na nes ozbiljnije...izbrisao sam onaj web sto sam radio...a i radio sam ga sam jedan dan...mislim nikad nije bio update-an...
Guest
11. 03. 2007., 23:53
Evo ja sam napravio svoj forum =) tek sam ga sad napravio pa vas pozivam da se regate..tek sam poceo i forum je jos u izgradnji tak da nema mnogo toga..evo ga link
http://www.topbb.com/craz/index.php?mforum=craz
ako se dokazete...stavim vas za admina.. :thumbsup:
adi14
25. 03. 2007., 16:15
ev jeste da bash ovo i ne spada u ovaj topic...ali nisam htjeo otvarati topic zbog ovoga...htjeo bi raditi neki web....pa sada shta da koristim pri izradi???
HTML,CSS,PHP,ASP ili nesh drugo....javascript je pretezak...a i kada bi inst. MySQL database ne bi se bash snalazio....tak da...
Guest
25. 03. 2007., 16:31
adi14 je napisao/la:
ev jeste da bash ovo i ne spada u ovaj topic...ali nisam htjeo otvarati topic zbog ovoga...htjeo bi raditi neki web....pa sada shta da koristim pri izradi???
HTML,CSS,PHP,ASP ili nesh drugo....javascript je pretezak...a i kada bi inst. MySQL database ne bi se bash snalazio....tak da...
HTML+CSS+PHP
Za sve ostalo trebaš znati programiranje.
A što uopće ne uzmeš neku gotovu skriptu?
nameless
03. 04. 2007., 05:29
Mislim da je ovo jedna od boljih stranica sto se tice izrade weba. imas tutorijale za sve.
www.w3schools.com
KELJO
03. 04. 2007., 07:48
Griever je napisao/la:
HTML+CSS+PHP
Za sve ostalo trebaš znati programiranje.
A što uopće ne uzmeš neku gotovu skriptu?
Ej Griva a moraš i za HTML,CSS i PHP znati programirat
edge1
03. 04. 2007., 13:11
sad cu ja pocet nes malo oko weba :-p ,valjda ce bit nes od toga :-D
igor_relja
03. 04. 2007., 13:19
ja za maturalni rad imam izradu web-a u Front Pageu.
valjda ću nešto funkcionalno napraviti.
totti10
13. 04. 2007., 17:03
Evo ja sam napravio za moj klan.
Ajde recite kakva vam je
www.crohandschar.tk
edge1
14. 04. 2007., 08:07
totti10 je napisao/la:
Ajde recite kakva vam je
www.crohandschar.tk
:-o :-o
reci nick u igri,ja sam bio u handscharu do nedavno
Guest
14. 04. 2007., 11:34
tu mores napraviti forum www.editboard.com
Jadsnostavno-tu sam ja napravil svoj
morski_pas
14. 04. 2007., 13:12
totti10 je napisao/la:
Ajde recite kakva vam je
www.crohandschar.tk
"Forum koji se nalazi iznad je nas pravi forum a ovaj forum je samo za obavijesti!"
Ovo govori sve o tvojim sposobnostima rađenja web stranice, ovo je vjerojatno neki template koji si bezveze skupio na netu.
Za html ne trebas znat programirat vec znat html...
totti10
15. 04. 2007., 15:03
morski_pas je napisao/la:
totti10 je napisao/la:
Ajde recite kakva vam je
www.crohandschar.tk
"Forum koji se nalazi iznad je nas pravi forum a ovaj forum je samo za obavijesti!"
Ovo govori sve o tvojim sposobnostima rađenja web stranice, ovo je vjerojatno neki template koji si bezveze skupio na netu.
Za html ne trebas znat programirat vec znat html...
gle, to sam napravio iz zajebancije a i to nije losa streanica.je, template je ali sam si ga modificiro.Evo daj svoj web koji si napravio pa mi pokazi tu ''profesionalnost''
@Edge: mislio sam da me znas, pa ja sam HRJAX
totti10
18. 04. 2007., 07:52
E daj nek neko ovo brise pa ovo nije normalno! Evo ja sam malo promijenio dizajn weba
edge1
20. 04. 2007., 21:07
pa di su administatori da to pobrise :blabla:
totti10
21. 04. 2007., 22:02
E moze mi neko dat link za skinut front page?
Guest
21. 04. 2007., 22:06
totti10 je napisao/la:
w00t, to ti nije freeware!
(Btw. ne koristi frontpage, nikako ;-))
terminus
21. 04. 2007., 22:36
Griever je napisao/la:
potpisujem, moj savjet je kombinacija flasha, dreamweavera i photoshopa, ne treba ti ništa više za kvalitetan site :thumbsup:
Night
21. 04. 2007., 22:39
terminus je napisao/la:
potpisujem, moj savjet je kombinacija flasha, dreamweavera i photoshopa, ne treba ti ništa više za kvalitetan site :thumbsup:
Da, kao da on to zna napraviti, pa vidiš koliko zna o svemu tome, čim postavlja ovakva pitanja...
To znaš možda ti i nekolicina ljudi ovdje! ;-)
KELJO
21. 04. 2007., 22:45
totti10 je napisao/la:
ne frontpage, uzmi dreamweaver nađi na google trial verziju imaš 30 dana i ako ti se svidi plati ga nekih 500 € i uživaj...
totti10
22. 04. 2007., 08:26
Griever je napisao/la:
totti10 je napisao/la:
w00t, to ti nije freeware!
Znam da nije freeware!!!!!NIsu ni moji a ni 90posto vasih windovsa legalni!!!
E,skinuo sam front page ali ima nastavak .daa?Sta da radim?
terminus
22. 04. 2007., 08:50
gledaj, ako namjeravaš za svaku stvar postavljat pitanje kako onda uopće namjeravaš raditi site? nije tu više onda stvar u tome hoćemo li ti pomoći već u tome koliko ti znaš o web dizajnu
p.s. nažalost ne mogu pomoć sa frontpageom, koristim dreamweaver a fp nikad nisam ni upoznao... osim prvi put kad sam se uvjerio da je dw jači
KELJO
22. 04. 2007., 09:03
Ustvari ajd da ti sad mi tu sa GP-a napravimo site da se ti nemučiš :-D
terminus
22. 04. 2007., 09:15
nego, ima li šanse da netko izbriše one slike u ovom topicu? previše rastežu prozor...
Guest
22. 04. 2007., 09:23
terminus je napisao/la:
nego, ima li šanse da netko izbriše one slike u ovom topicu? previše rastežu prozor...
O kakvom rastezanju pričaš? Tko ti kriv kad ne koristiš rezoluciju 9000x7000, pa bi ti sve normalno bilo.
terminus
22. 04. 2007., 09:25
Griever je napisao/la:
O kakvom rastezanju pričaš? Tko ti kriv kad ne koristiš rezoluciju 9000x7000, pa bi ti sve normalno bilo.
nemaju svi love ko spejs da kupuju one ogromne HDTV-e :-p
EDIT: inače, za maturalni rad moram napravit site... Koristim PS i DW, evo što sam napravio (još ne rade linkovi, to ću napravit kroz tjedan)
link (www.rimanganime.com/crodesigner)
Guest
22. 04. 2007., 15:30
terminus je napisao/la:
EDIT: inače, za maturalni rad moram napravit site... Koristim PS i DW, evo što sam napravio (još ne rade linkovi, to ću napravit kroz tjedan)
link (www.rimanganime.com/crodesigner)
Sam iz glave?
igor_relja
22. 04. 2007., 17:26
@totti10
ja za maturalni rad imam baš FP, pa ću ti rado pomoći kako mognem. samo ćeš morat sačekati do cca. sljedećeg vikenda, jer sada sam prezaposlen upravo maturalnim radom.
no, kad ga završim javim ti se. imam i FP Bibliju, pa ne bi trebao biti problem rješiti neke probleme. u knjizi imaju sva tri stupnja znanja, a ima i dodatak napredno programiranje.
EDIT: e, da; malo mi nedostaje inspiracije o čemu bi mi str. mogla biti pa ako imate normalne ideje javite se. iako mi je veći problem to napisati na jednostavan i svima razumljiv način nego napraviti samu stranicu. :cry:
totti10
26. 04. 2007., 21:54
igor_relja je napisao/la:
@totti10
ja za maturalni rad imam baš FP, pa ću ti rado pomoći kako mognem. samo ćeš morat sačekati do cca. sljedećeg vikenda, jer sada sam prezaposlen upravo maturalnim radom.
no, kad ga završim javim ti se. imam i FP Bibliju, pa ne bi trebao biti problem rješiti neke probleme. u knjizi imaju sva tri stupnja znanja, a ima i dodatak napredno programiranje.
EDIT: e, da; malo mi nedostaje inspiracije o čemu bi mi str. mogla biti pa ako imate normalne ideje javite se. iako mi je veći problem to napisati na jednostavan i svima razumljiv način nego napraviti samu stranicu. :cry:
Zao mi je ,ideje neam za tebe.
Ja bi napravio neku dobru stranicu za klan jer ova moja i nije bas nesto.Kak da to (besplatno) napravim? www.handschar.co.nr
Guest
26. 04. 2007., 23:09
igor_relja je napisao/la:
Glazba, filmovi, igre?
Koliko možeš pogriješiti s tim? A imaš materijala...
totti10
01. 05. 2007., 19:47
Imam dosta pitanja o front pageu pa ako neko ima vremena da mi pomogne prek msn nek mi se javi. :chinchin:
igor_relja
03. 05. 2007., 20:06
Griever je napisao/la:
Glazba, filmovi, igre?
Koliko možeš pogriješiti s tim? A imaš materijala...
Hvala, ali dogovorio sam s profesorom da ne moram imati neku pravu stranicu, već samo da radi. Ono tipa 6 stranica na 3 nivoa sa hipervezama, pokojom slikom i to je to.
@totti: ja ću ti rado pomoći koliko mogu, samo nisam siguran da će mo se ikad susresti na MSN-u, pa bi možda bilo bolje da pitaš ovdje. Još samo kad bi napisao svoj MSN; bilo bi još lakše ;-)
totti10
06. 05. 2007., 11:27
Hvala na ponudamo za pomoc,bilo ih je dosta.Ja sam s jednim tipom iz klana napravio ovo www.handschar.co.nr i eto pogledajte svi ovo je stvarno dobro!
Guest
31. 10. 2008., 09:37
front page stvarno lagan za naučit
magier
02. 11. 2008., 23:53
evo ljudi ako netko moze pomoc neka javi, da nepisem sad opet evo teme http://www.gameplay.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=28723&forum=16#forumpost773758 odgovorite u ovoj sada temi ne tojoj sto sam greskom otvorio....
Major
25. 01. 2009., 14:49
uh ako sam ja ista skonto ovdje ja mogu letit...
maky1993
04. 02. 2009., 23:39
ja se učim preko notepada :thumbsup:
ssj4leon
06. 03. 2009., 00:53
Nije ni Notepad loš, samo trebaš znati web-jezike i nije ti problem ni u jednom programu raditi web-stranica ÷D
maky1993
06. 03. 2009., 18:42
da ali je malo iritirajuće stalno stavljat tagove, i treba puno više vremena u notepadu.....
moonshadow
07. 03. 2009., 13:41
da ali je malo iritirajuće stalno stavljat tagove, i treba puno više vremena u notepadu.....
da ali kada napravis sam u notepadu onda si majstor i onda znas di ti se sta nalazi zns otprilike di ti se sta nalazi, zato onaj tko radi u notepadu taj rulla i zna svoj posao ;-)
Chara
07. 03. 2009., 14:18
ja dizajnerski dio radim u photoshopu/illustratoru/cinemi4d, i onda kodiram u dreamweaveru. i da iskreno kažem, ne moraš bit posebno pametan da to naučiš
moonshadow
08. 03. 2009., 11:00
ja dizajnerski dio radim u photoshopu/illustratoru/cinemi4d, i onda kodiram u dreamweaveru. i da iskreno kažem, ne moraš bit posebno pametan da to naučiš
nemoras biti ali pazi ovo kada sam pises kod otprilike znas di ti se sta nalazi, lako je u dreamweaveru gledat slike i slagat jos...ali jedina prednost kada sam pises kod je da ti se nemoze podvuc nesto ispod tako da zns sta radis...nzm jer ti se kada dogodilo da ti se zavuce slika pod sliku pa napravis stranicu i kliknes na sliku koja ima link a ono ti se otori druga slika mislim mali mijon mogucnosti...ja sam radijo u front pageu davnih dana :-D u photoshopu sam pravijo slike u corelu lomijo linije jer mi tamo najednostavnije :-D al odustal sam od web dizajna sada samo obrada slika, brosurice, vizitke, plakati i tak te stvari :-) naporno je biti web dizajner :thumbsup:
Chara
08. 03. 2009., 12:32
meni je to zanimanje ako se faksa ne dokopam :S
u dreamweaveru imaš codera i dizajnera, iako večina mojih kolega radi u dizajneru jer je ofc lakši, ja se još uvijek držim codera.
u coderu ne dobivaš ništ gotovo nego sve sam pišeš, on ti jedino smjernice prilaže koje možeš ili nemoraš slijedit
soulsmith
08. 03. 2009., 16:14
Dreamweaverom se služim samo iz razloga što ima pregledno sučelje i auto-complete funkciju koja užasno ubrzava pisanje. Inače se ne bi trebalo uzdati u WYSIWYG editore već cijeli kod ručno pisati.
IvanC
02. 08. 2009., 21:10
Imam dosta pitanja o front pageu pa ako neko ima vremena da mi pomogne prek msn nek mi se javi.
Za sve one početnike koje zanima FrontPage i HTML za samouke, na ovom linku imate detaljno objašnjeno step-by-step ( a uz to možete skinuti i video za izradu tablica u FrontPage
- Osnove HTML-a (http://www.ic.ims.hr/office/frontpage2003/kazalo-fp.html)
- Slikoviti tutorial za FrontPage (http://www.ic.ims.hr/office/frontpage2003/tutorial/tutorial.html)