PDA

View Full Version : iPod,video ili nano

kljukica_kviki
11. 12. 2006., 00:59
e ekipa u petak kupujem iPod i dvoumim se između crnog nanoa druge generacije 8 GB i crnog videa od 30 GB,imam samo 3Gb glazbe pa bi mi nano bio bolji ali nisam sigurna na videu ipak mogu gledat videe i mogu bi ga napunit s videima,jel ima ko kaj,jel se isplati,i još ne znam jeli video prevelik ili ne,pomagajte :-(

kljukica_kviki
11. 12. 2006., 01:01
ajde ekipa molim vas,valjda zna neko neš,nov sam na forumima,pomoć dobrodošla

aljo_69
11. 12. 2006., 01:04
da se mene pita ja bi uzeo nano. ja imam onaj prve gen. i ne treba mi ništa više, je da nema previše memorije, 2GB ali i to je dovoljno. ionako niti tih giga ipo muzike što imam na njemu, pola toga nikad nisam slušao...

kljukica_kviki
11. 12. 2006., 01:07
znam al puno rulje ima video,sad je to valjda in il neš,ma ja sam i mislio nano,al poljuljo sam se i sad stalno dvoumim a petak se bliži a mene to užasno kopka :-D

aljo_69
11. 12. 2006., 01:08
a ti najbolje znaš što ti odgovara. meni se hebe što je in, ja uzimam ono što će mi najbolje koristit... bolje uzet ono što ti odgovara više nego ono što je "in".. :-)

I_am
11. 12. 2006., 01:08
Ja bih uzeo od 30 giga.Tak sam ja govorio da mi je dosta 20 giga i da vidiš odmah se napunilo.Nikad nije dosta

kljukica_kviki
11. 12. 2006., 01:11
ma dobro,nisam ja neki šnimker da imam sve što je in,nego jel mi može neko reć kak se stavljaju slike na njega,kojim programom i to

Squall
11. 12. 2006., 01:11
kljukica_kviki je napisao/la:
/cut/

Sve ti se svodi na to što točno želiš od jednog PMPa (Portable media playera). Nano je kao MP3 player odličan (iako IMO precijenjen), stiliziran, malen i tanašan, sa dobrim kontrolama te puno prenosiviji od iPoda 5te generacije.

Istina, na 'video' iPodu možeš gledati video ali pitanje je koliko ćeš tu funkciju koristiti na tako malom ekranu (svega 2.5").
Veći PMPi (Creative Zen Visipn W, Cowon A2, PSP ;-) ) lako posluže za gledanje filmova, animea, spotova, ali oni imaju ekrane preko 4" i puno veću rezoluciju nego jedan 5.5G iPod!

Odluka je na tebi, u dilemi specifično nano vs 5.5G iPod uzeo bih nano (i to 4GB verziju, ne 8GB koja je jednostavno preskupa),a ostatak novca uložio u pametnije stvarčice...
Ako stvarno želiš gledati video na PMPu onda skupljaj novce za jednog od prije nabrojanih! :-)

kljukica_kviki
11. 12. 2006., 01:15
hehe,hvala,mislim da ću ćak i nano,jer glupo mi je gledat fimove ono ko debil u busu il u tramvaju ko neki debil,imam komp i tv za gledanje filmova a 8 gb bi uzeo zato jer ću ja to dost brzo popunit a i neam nikoju posebnu stvarčiću u bliskoj budućnosti u koju ću ulagat a crna mi je strava boja,zato mi je i dobar

kljukica_kviki
11. 12. 2006., 20:21
ljudi kaj je ova tema stvarno tak nezanimljivas ili mrzite iPOd ili kaj? :rocket:

Freeze
13. 12. 2006., 19:48
ja osobno nikad iPod ne bih uzeo ne zbog samog iPoda vec zbog iTunesa i njihovog koncepta.Sami izgled iPoda i njegove mogućnosti nisu los,cak naprotiv (samo da je veci ekran) ali ti iTunesi me smetaju
pozz :thumbsup:

kljukica_kviki
13. 12. 2006., 19:50
hvala,al probat ću s nano-om,ak mi se ne svidim,šta onda,svijet je pun mogućnosti :-D

morski_pas
13. 12. 2006., 20:15
Nano je bacanje love,bez uvrede,al stvarno je...kad samo sagledas IPOD Nano 8gb i IPOD 30gb a ista cijena a pogledas mogucosti vidis sta se pravo isplati :-)

kljukica_kviki
13. 12. 2006., 20:25
gle al reko sam da mi je nano kompaktniji a video mi je preveliki,neda mi se nosit po gradu i nemam tolko audio vizualnih sadržaja kolko može stat na njih a znam da je razlika 300-400 kuna

morski_pas
13. 12. 2006., 20:35
gle al reko sam da mi je nano kompaktniji a video mi je preveliki,neda mi se nosit po gradu i nemam tolko audio vizualnih sadržaja kolko može stat na njih a znam da je razlika 300-400 kunaneznam meni su mnogo vaznije mogucnosti i da stane u dzep...gle cijena je ista bar koliko vidim po sluzbenom sajtu americkom jelte er cu ja tamo uzet. A vjerovatno imas nekog frenda koji ima puno muzike koja te zanima tako mozes i to lako prebacit i sve...
a vidim da su tebi manje vazne mogucnosti veck komapktnost...onda bi ti preporucijo da ne uzimas IPOD bar... jer na tom podrucju imas gomilu jeftinijih a dobrih mp4 playera :-) na tebi je odluka al u svakom slucaju vjerujem da ces bit zadovoljan izborom :-)

playstation
31. 12. 2006., 01:20
vidi,moj video od 30gb je tanji od mog minija
prenosivost nije problem
ai ima vise memorije

Freeze
31. 12. 2006., 12:58
citao sam po internetu i vidjeh onda da ima raznih nacina hmmm moddanja iPodova da rade bez iTunesa pa ti onda lakog srca preporucam iPod video,ono sto ti govoris za nano ce se promijenit kad ga pocnes koristit pa ostanes bez prostora a i iPod video meni bolje izgleda od novog nanoa

morski_pas
31. 12. 2006., 13:35
Freeze je napisao/la:
citao sam po internetu i vidjeh onda da ima raznih nacina hmmm moddanja iPodova da rade bez iTunesa pa ti onda lakog srca preporucam iPod video,ono sto ti govoris za nano ce se promijenit kad ga pocnes koristit pa ostanes bez prostora a i iPod video meni bolje izgleda od novog nanoahmm da znam za to napravio sam to za svoj shuffle nije uopće teško...i da dobijam svoj IPOD Video u 2. mjesec :-)

Freeze
31. 12. 2006., 15:23
moram i ja pocet starce zicat...
whish me luck :thumbsup:

power7
31. 12. 2006., 15:54
Ipod je najbolji prenosni player na svijetu.

T0mix749
31. 12. 2006., 15:58
power7 je napisao/la:
Ipod je najbolji prenosni player na svijetu.
PA JEL SI ti PROČITO PITANJE???

viper89
02. 01. 2007., 01:25
nano...po meni....malen ..praktican i preheben....imam ga i ne bi ga mijenjo za niti jedan drugi (video je ipak za one "gladne" vise gb-a)

gjurovski
02. 01. 2007., 09:06
Vlasnik sam i prve generacije i sad 4 preporucujem video sigurno ako je u skladu sa tvojim financijskim mogucnostima...
:yup:

Guest
02. 01. 2007., 11:08
Freeze je napisao/la:

kako obožavam kad ljudi neznaju pisati engleski.

turac
04. 01. 2007., 17:32
Ja imam video od 30 gb,imam sve moguće na njemu,ali još nije dost da ga popunim

turac
04. 01. 2007., 17:35
gle al reko sam da mi je nano kompaktniji a video mi je preveliki,neda mi se nosit po gradu i nemam tolko audio vizualnih sadržaja kolko može stat na njih a znam da je razlika 300-400 kuna

Video se bez problema stavi u džep,što se tiče cijene u SAD-u su full jeftini,stari mi ga nabavio...

morski_pas
04. 01. 2007., 17:40
viper89 je napisao/la:
nano...po meni....malen ..praktican i preheben....imam ga i ne bi ga mijenjo za niti jedan drugi (video je ipak za one "gladne" vise gb-a)Da ali gle Nano se cijenom ne isplati bespotrebno je skup...recimo ako neko ide uzet 8gb Nano pa koji ce mu to qrac kad je iste cijene ko ipod video 30gb.

turac
05. 01. 2007., 15:21
morski_pas je napisao/la:

viper89 je napisao/la:
nano...po meni....malen ..praktican i preheben....imam ga i ne bi ga mijenjo za niti jedan drugi (video je ipak za one "gladne" vise gb-a)Da ali gle Nano se cijenom ne isplati bespotrebno je skup...recimo ako neko ide uzet 8gb Nano pa koji ce mu to qrac kad je iste cijene ko ipod video 30gb.

Istina,jedina je mana videa kaj je malo veći,ali ga se bez problema stavi u svaki džep,ovaj nano još izgubiš..lol

Freeze
05. 01. 2007., 15:24
alo_deco je napisao/la:

Freeze je napisao/la:

kako obožavam kad ljudi neznaju pisati engleski.
sad sam skuzio
mogo si lijepse rec,kuyo :-(
alo_deco je bezobrazan decko i trebao bi dobit po guzi
:-D
inace zicanje napreduje
whish me luck :-p

kljukica_kviki
08. 01. 2007., 20:25
inače u međuvremenu dobio sam nano,ispočetka sam bio oduševljen sad me malo euforija popustila al dobro,hvala svima koji si mi pomogli(odmogli) u odluci...nano sam nije loš,kvalitetan je i ne izgrebe se lako...i nekako mi nije žao što nisam uzeo video.Kada jednog lijepog dana napunim barem 10 GB muzike možda tad kupim bolji video,jer nano punim dosta brzo s pjesmama i to...inače da ne odugovlačim,ak će ga neko kupit preporučam,makar iTunes je srednja žalost al bolji su primjerice od nekih sonyjevih softvera(npr.Sonic Stage)

turac
10. 01. 2007., 14:07
inače u međuvremenu dobio sam nano,ispočetka sam bio oduševljen sad me malo euforija popustila al dobro,hvala svima koji si mi pomogli(odmogli) u odluci...nano sam nije loš,kvalitetan je i ne izgrebe se lako...i nekako mi nije žao što nisam uzeo video.Kada jednog lijepog dana napunim barem 10 GB muzike možda tad kupim bolji video,jer nano punim dosta brzo s pjesmama i to...inače da ne odugovlačim,ak će ga neko kupit preporučam,makar iTunes je srednja žalost al bolji su primjerice od nekih sonyjevih softvera(npr.Sonic Stage)

Možeš stavljat muziku kolko sam vdio i prek winamp-a ako skineš program,potraži na brothersoft :thumbsup:

Flea
10. 01. 2007., 14:28
ummm ima li di kupit starih ipodova od 20GBa sa običnim ekranom prije ovih u boji šta su bili

turac
10. 01. 2007., 14:51
Flea je napisao/la:
ummm ima li di kupit starih ipodova od 20GBa sa običnim ekranom prije ovih u boji šta su bili

Milsim da ovdje u Croatia nema,ali u SAD_u ima 100%%%%%

Squall
10. 01. 2007., 17:50
Flea je napisao/la:

Probaj na hr.potražnja.hardver, bug oglasniku i sličnim mjestima. Sigurno ćeš naći jednog na Ebayu ako ništa drugo... :-)

btw. stari iPod ti treba zbog??? Linuxa možda ? :approve:

Flea
10. 01. 2007., 19:00
Squall je napisao/la:

Flea je napisao/la:

Probaj na hr.potražnja.hardver, bug oglasniku i sličnim mjestima. Sigurno ćeš naći jednog na Ebayu ako ništa drugo... :-)

btw. stari iPod ti treba zbog??? Linuxa možda ? :approve:
mislija san da ima pa da je jeftiniji nego ovi novi od 20 GB :-D

Squall
10. 01. 2007., 19:24
Flea je napisao/la:
mislija san da ima pa da je jeftiniji nego ovi novi od 20 GB :-D

Aha, ja mislio da je u igri hidden agenda, osim manje cijene naravno! :-)
A ništa, pogledaj daj oglas hr.potražnja.hardver i pogledaj da li netko nudi na hr.ponuda.hardver.
Ali nemoj one stare bez boje, čak ni noviji 5G polovni ne bi trebali biti preko 1500kn! :-D

Guest
18. 01. 2007., 12:56
Ma kakav ipod jeste vidjeli N-vidia portal player
http://www.nvidia.com/page/home.html :-)