PDA

View Full Version : PlayStation 3 vs. Xbox 360 vs. Nintendo Wii (part 3)

Stranice : [1] 2 3

Blade-Ri
04. 01. 2007., 22:18
Prethodni topic je prekoračio magičnu brojku 1000, pa vam evo trećeg dijela. Svađajte se i dalje :-p

EDIT:

dakle da nastavimo:

SSJ_Vegeta je rekao: A do tada, osim njegovog BluRay pogona, nemam razloga niti da se nadam njegovoj kupovini, niti da ga uzdižem u nebesa.

Osim toga ? Dakle ne igraju ti nikakvu ulogu igre ala DMC, MGS, FF (sve mnogo jaki serijali) ?

kikib
04. 01. 2007., 22:25
wii i ps3 drugo za drugo niti neznam (ja sam čuo da postoji xbox jeli to istina) :lol:

Blaiz
04. 01. 2007., 22:27
kikib je napisao/la:
wii i ps3 drugo za drugo niti neznam (ja sam čuo da postoji xbox jeli to istina) :lol:

xbox ti je onaj koji trenutno ima najveći broj korisinika tj. prodanih konzola, a samim time i igara :thumbsup: :-D

Sub-Zero
04. 01. 2007., 22:28
Prošla je tema zaključana. Prije nego počnete postati ovdje, još jednom upozoravam neke( na osnovu ono što možete vidjeti u prethodnoj temi) da postoji predivna funkcija editiranja posta, naučite se služiti istom. Također, kako su stvari krenule, ne bi bio odmet baciti oko i na pravila ponašanja, da ne bi bilo nisam znao.:)

dr1ver
04. 01. 2007., 22:28
Blaiz je napisao/la:
xbox ti je onaj koji trenutno ima najveći broj korisinika tj. prodanih konzola, a samim time i igara :thumbsup: :-D
upravo tako blaiz, trenutno :-P :-D

kikib
04. 01. 2007., 22:29
Blaiz je napisao/la:

kikib je napisao/la:

Stvarno :-O nisam znao ,ali kako kad samo dođe ps3 bit će x360 korisnika .

Guest
04. 01. 2007., 22:32
SAPHIR je napisao/la:
...Nintendo jednostavno zna da hardverski ne može parirati new-gen konkurenciji...

Saph nemoj me nasmijavati.Svi znamo da Nintendo nije 'velika' kompanija kao Sony i Microsoft,tj. velika u smislu korporacije.Sony i Microsoft su dvije ogromne kompanije ciji profit ne dolazi samo od
'zabave' tj. igara i konzola.Zelim reci da nisi upravu ti(kao i mnogi ovdje)kad napisu,da Nintendo nemoze 'pratit' ili 'parirati' Sony-u i Microsoft-u u hardversom smislu zato sto nemaju love kao oni...
Da oni nisu bogati kao Sony i Microsoft ali Nintendo ima novaca da prati hardversu snagu primjerice X360&PS3...To zanemarivanje 'super fensi cipova' je stvar politike samoga Nintenda,koja poprilicno riskantna ali i genijalna...
Kad su vam protivnici oboruzani jakim hardwareom,mozda je zaista logicnije pokusati pronaci nesto novo cime te ih nadmasiti umjesto gomilanja sve jakih cipova...
Kompanije koje su samo razradivale i unapredivale svoj proizvod nikad nisu dugo vladale trzistem - s trona su ih skinule dobre i inovativne ideje njihovih suparnika...zivio govornik! - Bero :approve: .

SSJ_Vegeta
04. 01. 2007., 22:41
Blade-Ri je napisao/la:

SSJ_Vegeta je rekao:
A do tada, osim njegovog BluRay pogona, nemam razloga niti da se nadam njegovoj kupovini, niti da ga uzdižem u nebesa.

Osim toga ? Dakle ne igraju ti nikakvu ulogu igre ala DMC, MGS, FF (sve mnogo jaki serijali) ?

Nisam ljubitelj RPG-a, samim time ni FF-a. On otpada, barem dok ne odigram ove starije i eventualno ne postinem zagriženi manijak (higly unlikely. Da postanem manijak. Odigrat ću ih, to da. :-p )

Što se tiče DMCa i MGS, da, te igre me zanimaju, ali ja još uvijek ne bih otpisao mogućnost da se te dvije igre eventualno pojave i na X360 (MGS je mega-longshot, dok za DMC postoji sasvim solidna lista razumnih razloga zašto, od kojih se neki mogu prenijeti i na MGS.)

I sad me slobodno razapnite jer sam ovo rekao.

I gledajući sve ostalo, postoji možda 5 igara zbog kojih mi se isplati konzolu. Sve ostalo imam drugdje. ;)

@kikib: Danas si malo previše iskušavao svoju sreću - član koji je quote-ao TVOJ post je obrisan, a ti si prošao bez ičega. Zato ti predlažem da smiriš malo živce sa tim besmislenim postovima.

Blade-Ri
04. 01. 2007., 22:50
Dakle Maide otprilike djelimo mišljenje, no možda se tih 5 poveča. Ako se nakon launcha u Europi prodaja PS-a 3 poveča, vjerujem da će biti više ekskluziva = više razloga za trojku. Samo me brine cijena tih razloga :-(

mlakonja
04. 01. 2007., 22:57
Ja mislin da u početku niko neće kupovati ps3.Razlog-prevelika cijena.Čuo sam negdje da će doći 8 soma. :shocked:

JULKA
04. 01. 2007., 22:58
krivo si čuo.mislim da preko 5 somova neće ići.

Squall
04. 01. 2007., 23:03
JULKA je napisao/la:
krivo si čuo.mislim da preko 5 somova neće ići.

Određene trgovine već sada nude pre-order po cijeni od 3700/4400kn, ovisno o SKU, ali nažalost ta cijena mi se ne slaže baš. Gdje je PDV, pošto su navedene cifre samo direktno preračunati MSRP u kunama. No, slažem se čak ni sa PDVom ne bi trebalo drastično preći 5000kn!

Cijene preko 8000kn bile su samo za import konzole koje su pojedini dućani imali prije par tjedana... :)

Matrix
04. 01. 2007., 23:49
Blaiz je napisao/la:

Ispravak netočnog navoda: x360 ima najveću bazu korisnika nove generacije konzola zbog logičnog razloga - konzola je izdana godinu dana prije konkurencije, a ne XBOX. Ako ćemo računati XBOX kao serijal, PlayStation ga šije za kojih 100-110 milijuna korisnika i desetke milijuna prodanih igara :-p :-p :-p

ZeroHunter
04. 01. 2007., 23:52
TAKO JE :thumbsup:

mudak
05. 01. 2007., 00:03
Pogledajte kako je nintendo ispljuvao ps3 :cry: :cry: :cry: :cry:
Ovaj put su stvarno nisko udariliLink (http://video.google.com/videoplay?docid=-9136575504838642038)

Squall
05. 01. 2007., 00:07
mudak je napisao/la:

Čemu takvo raspoloženje? Onakva usporedba je i više nego točna ako ćemo gledati čisto po hardverskim specifikacijama, a ne po dosadašnjem mišljenju korisnika o PS i Nintendo brandovima!
Komičan i lijep prikaz, s tim da je već poprilično star, ja mislim da je link već bio na GPu.

Matrix
05. 01. 2007., 00:11
mudak je napisao/la:
Ovaj put su stvarno nisko udariliLink (http://video.google.com/videoplay?docid=-9136575504838642038)

Ma ovo je zakon, znači Wii se idealizira korz anoreksičnu, primitivnu Plavušu čiji je IQ na razini siječanjske temperature u Sibiru, te koja nema ništa za ponuditi osim zgodne vanjštine i malih sis@?

Kolko kod ismijavali PS3, ovo je još gora reklama za Wii, jedino ak ne mislite nabaciti "džepni biljar" na njega :lol: :lol: :lol:

Guest
05. 01. 2007., 00:20
qwerty je napisao/la:
Saph nemoj me nasmijavati.

to što te moja izjava nasmijava je tvoj problem, a ne moj, ja mislim da u njoj nema ništa smiješno. :P

stvar je potpuno jasna, kao što si sam rekao, Nintendo je mnogo manja kompanija od MS-a i Sonya i ima uže područje proizvoda na kojima ostvaruje zaradu od ovih. kao drugo, politika kompanija je oduvijek bila pronalaziti nova rješenja, a ne samo usavršavati postojeća (kao što je Bero rekao).

iz te dvije krucijalne činjenice se "rodio" Wii - konzola koja reprezentira specifičnu politiku kompanije, kao i njenu financijsku moč u usporedbi sa konkurencijom. ili ćeš poreči činjenicu da je to tako? sama politika kompanije proizlazi DIJELOM iz njene financijke moči, jer na tržištu na kojemu je svakom proizvođaču cilj maksimalni profit i dominacija nad konkurencijom bi bilo čudno da jedna kompanija, koja hipotetički ima tehnologiju kojom može parirati konkurenciji, dotičnu ne implementira u svoj "proizvod" (hardver) zbog... kojeg ono razloga? štedljivost? nepotrebno trošenje resursa? manjeg apetita za dominacijom na tržištu od konkurencije?

ja sam naveo samo jednu od strana s kojih se može promatrati Wii - kroz prizmu financijske moči Nintenda (tipično PS i Xbox fanbojističko promatranje, rekao bi netko, ali mi to nije bila namjera). druga strana je promatranje kroz prizmu načina poslovanje kompanije.

a oboje neraskidivo utječe jedno na drugo (financijka moč na planove razvoja kompanije).

ili me uvjeri u suprotno, tj. u to da je Nintendo jednako financijski močan kao MS i Sony i da njegova politika "zanemarivanja fensi čipova" nema apsolutno nikakve veze sa njegovom financisjkom moči.

a u to ćeš me uvjeriti malo teže.

tabooX
05. 01. 2007., 00:52
SAPHIR je napisao/la:

ili me uvjeri u suprotno, tj. u to da je Nintendo jednako financijski močan kao MS i Sony i da njegova politika "zanemarivanja fensi čipova" nema apsolutno nikakve veze sa njegovom financisjkom moči.

a u to ćeš me uvjeriti malo teže.

nema tu nikakve politike zanemarivanja fensi cipova...
nintendo se jednostavno odlucuje na drugaciji pristup...
dok je sony potrosio brdo para na izradu cella (i time se uputio u dosta veliki rizik), nintendo je krenuo drugim putem, i potrosili su novce na wiimote...

oni znaju da igracima nije potrebna samo bolja grafika, vec i nesto novo i drugacije...

XXX
05. 01. 2007., 01:07
tabooX je napisao/la:
oni znaju da igracima nije potrebna samo bolja grafika, vec i nesto novo i drugacije...
Niti za smijat, niti za plakat. Čovjek ostane jednostavno ravnodušan kada vidi koliko smo različiti o pogledu na neke stvari. A i to je jedna od ljepota života - nikad dosadno. :-)

Uglavnom, komentar na kvot: A Sony i Microsoft baš očekuju da će oni koji rade igre za njihove platforme jedino raditi one stare iste igre sa... naprednijom grafikom?

Da ti ilustriram nešto:
1) Sjeti se GTA 2 na PSone. Sjećaš se kako je to izgledalo onda, onako na onom tlocrtu, ok?
2) Sjeti se GTA:SA na PS2 (ili bilo kojoj drugoj platformi). Uoćavaš 'malo' promjene?
3) A sada upotrijebi maštu i što je to što želiš vidjeti u GTA IV, GTA V? :-)

Guest
05. 01. 2007., 01:18
Joj sto mrzim ove topice gdje je nemoguce da se dva covjeka sloze u necemu.Iskreno neda mi se smisljat tj. gubiti vrijeme u nesto u sto se ti neces slozit ali ni citati tvoje epove kako sam ja u krivu.Nemoj me sad vatat na ovo sta sam napisao jer nije niti uvreda niti odjeb na ono sto si ti napisao niti vrijedanje na racun tvoje inteligencije i slicno...Samo mi je pun qjurac ovih dubokoumnih postova,koja vise lice na #$!%&eni sah-neko nesto napise onda sljedi gubljenje cijelog popodnevlja da se smisli nesto da me se owna,a da se ne svodi na vrijedanje.Ja sam samo htio reci da Nintendo ima financijske mogucnosti da napravi konzolu next-gen(ne govorim da su na istoj razini(financijskoj)-na hardverskoj razini.-sta mrzim ovo #$!%&enu frazu :-()konzolu.A sad razlog zasto nisu me ne zanima to je njihova stvar/politika vat ever...Al nemos rec da nije 'stos' uvalit klokani Kjub sa daljincem(opis Wii-ja kakvi ga mnogi vide :lol: )a da parira prodaji mocnom PS3...I molim te ne zelim se vise prepirat s nikim niti s tobom Saph-za tebe tvrdim da si nadprosjesno inteligentan:respect: ,ali umoran sam vise od ovih topika...Eto toliko od mene->radije ci ici oduzeti nevinost bratu nego pisat vise u ovom topiku :lol: .U hebote taka sam se i 'zabranjene' teme PreciousHypeStationa3-PhS3 :-p pa ce me neki clanovi spenkant :spanking: (zna moj Komander Under :approve: na koga mislim :-p )Pozz!

tabooX
05. 01. 2007., 01:29
XXX je napisao/la:

tabooX je napisao/la:
Niti za smijat, niti za plakat. Čovjek ostane jednostavno ravnodušan kada vidi koliko smo različiti o pogledu na neke stvari. A i to je jedna od ljepota života - nikad dosadno. :-)

Uglavnom, komentar na kvot: A Sony i Microsoft baš očekuju da će oni koji rade igre za njihove platforme jedino raditi one stare iste igre sa... naprednijom grafikom?

Da ti ilustriram nešto:
1) Sjeti se GTA 2 na PSone. Sjećaš se kako je to izgledalo onda, onako na onom tlocrtu, ok?
2) Sjeti se GTA:SA na PS2 (ili bilo kojoj drugoj platformi). Uoćavaš 'malo' promjene?
3) A sada upotrijebi maštu i što je to što želiš vidjeti u GTA IV, GTA V? :-)

evo procitaj zboldani dio u quoteu... grafika je nesto lijepo i sigurno nam je draze igrati igru s boljom grafikom nego losijom... ali ako ce nam u budcnosti davati uvijek samo bolju grafiku, sta nam to kao igracima znaci?

nista... samo cemo dobivat graficke updateove, i igranje ce postati dosadno (za sada hvala bogu nije :-p )

meni je kao igracu naravno i grafika vazno, ali je to meni sekundarno... vise mi znaci sadrzaj samih igara, i naravno inovacije...

ja nisam protiv nijedne konzole, najradije bih (kao svatko) volio imati sve tri... i meni je sveopcenito ovo prepucavanje oko samih konzola glupo, jer su igre ono sto konzolu gradi...

ne cell, ne wiimote, igre... doduse trebaju se znati iskoristiti wii-mote i cell... :-D

XXX
05. 01. 2007., 01:50
tabooX je napisao/la:

tabooX je napisao/la:
evo procitaj zboldani dio u quoteu... grafika je nesto lijepo i sigurno nam je draze igrati igru s boljom grafikom nego losijom... ali ako ce nam u budcnosti davati uvijek samo bolju grafiku, sta nam to kao igracima znaci?

.... Neću više pričat s tobom. Ovo je previše za mene. :smoking:

(Ovaj post je spamm; nadam se da admini i viša, kao i manja, božanstva neće zamjeriti - ne radim to često, mislim mogao sam napisati nešto što se inače ne bi smatralo spamom, ali značaj bio bi isti, nadam se da razumijete). Tko me kvota - peder! :-P

Guest
05. 01. 2007., 01:57
qwerty, da Nintendo ima financijsku moč da može jačinom hardvera konkurirati Microsoftu i Sonyu, onda bi napravio Wii koji bi bio spoj pozamašne hardverske snage i inovacije koja je oduvijek bila sastavni dio večine njegovih proizvoda, i ne bi "šparao" na novcima prodajuči ljudima kao što ti kažeš "klokani Kjub s daljincem" koji ovako donosi samo inovaciju uz hardverski uspon u odnosu na Gamecube. a nadmeteti se sam sa sobom na tržištu (Kjub>wii) a da se pritom direktno ne nadmećeš sa konkurencijom, očiti je pokazatelj da Nintendo odabire put inovacije i postavljanja novog standarda u igranju videoigara, jer za direktno hardversko nadmetanje s konkurencijom nije spreman.

mislim da bi ti trebalo biti jasno na koji dio tvog kvota apeliram kao na neutemeljen. to je sve.

SSJ_Vegeta
05. 01. 2007., 01:58
Jedan vrlo zanimljiv tekst (http://geekidiot.com/9/5-reasons-why-the-ps3-isnt-selling/) koji ukratko objašnjava većinu mojih stavova koje sam iznosio u ovom topicu, a koji mnogima baš i ne odgovaraju. Dakle, ako vam se ne da čitati moje kilometarske "zidove teksta" (Fr3ak, legendo :lol: ), barem bacite pogled na ovo, jer im je svaki argument na mjestu - a posebno bih se osrvnuo na zadnji segment koji se tiče ekskluziva.

tabooX
05. 01. 2007., 02:09
SSJ_Vegeta je napisao/la:
Jedan vrlo zanimljiv tekst (http://geekidiot.com/9/5-reasons-why-the-ps3-isnt-selling/)

zaista vrlo, vrlo zanimljivi tekst, koji takoder moja misljenja zaokruzuje...

zaista mi je dobar onaj dio sa blu_ray... naime toliko malih sony fanboya iznosi cinjenicu da PS3 ima blu_ray... woa... blu_ray...
blu_ray ce zamijeniti DVD za puuunoo godina...

i naravno, kao sto si reko SSJ, onaj dio sa eksluzivama...
ne vjerujem da ce sve oni "eksluzive" ostati na PS3-u ako se bude lose prodavao...

pogledajte samo slucaj Capcoma i GC-a... capcom je sve one navodne eksluzive prebacio na PS2 zbog bolje prodaje na toj konzoli...(naravno bilo mi je zao, ali i shvacam capcom)

vidjet cemo...

BF-noob
05. 01. 2007., 02:28
Ovako ljudi koji hoće samo jednostavnu konzolu kupit ce wii. Oni koji hoce HD konzolu kupit ce Xbox360 pošto je jeftiniji od ps3.Tako da ps3 ostaju samo njegov Blu Ray kao adut..Neznam baš...

Guest
05. 01. 2007., 10:03
dr1ver je napisao/la:
Kao što ti nemaš pametnijeg posla nego pisati gluposti; trenutno! :-p

@kikib- Molim te prestani, boli me glava od tebe.
Činjenica jest da je x360 trenutačno u najboljoj poziciji na tržištu.
Što bi Sony s vama, tako vjernim fanovima?
Znam, zaradio cijelo jedno malo bogatstvo! :lol:

Guest
05. 01. 2007., 10:41
XIII je napisao/la:

dr1ver je napisao/la:
Kao što ti nemaš pametnijeg posla nego pisati gluposti; trenutno! :-p

@kikib- Molim te prestani, boli me glava od tebe.
Činjenica jest da je x360 trenutačno u najboljoj poziciji na tržištu.
Što bi Sony s vama, tako vjernim fanovima?
Znam, zaradio cijelo jedno malo bogatstvo! :lol:
Opcenito prodaja u ovoj generaciji ide slabo.ps2 se proda u jednom dana u milju a to nije uspilo niti jednoj novoj konzoli.neznam samo predstavljanje konzola nove generacije je bilo jadno,zar ne?samo se sitite kako je predstavljen ps2.tad je TGS bija u prolice,cili sajam samo za njih,kamioni i kamioni konzola,sve glavesine na okupu.a ps3?Dosa KenK isprid trgovine u tokiu,da nekom kinezu konzolu u ruke i da petama vjetra :-( Jedina i najozbiljnija greska Sony je BR,da je izbacen ps3 bi kosta kao x360,proizvodija bi se ki lud jer ih ne bi zahebava BR i prodava bi se ki lud jer bi bolja konzola bila iste cijene s losijon(x360).Izgleda da se gospoda u Japanu uljuljala malo i ne vide stanje u ostatku svita.Ameri su ih dobili u vlastitoj igri.Da su igre na 50GB lako stanu na 4,5 DLDVD
Ali ja mislim iskreno da je ps3 zrtvovan.Sony je nakon ps2 usa u filmske vode,sve ostale divizije propadaju a sony nece propast ako propadne ps3 neg ako mu propadnu ostale divizije PRVENSTVENO filmska i proizvodnja TVa i ostalih kako se kaze "living room" tehnologije.Triba im je novi standard koji ce pogurat prodaju novih plazmi i novih BR playera a prvenstveno novih filmova koji bi izlazili na BRju.Sve im se to izgleda odbilo od glavu a mozda i nije.Mozda gledaju 4,5 godina unaprid i mozda su znali da ce se tek vratit u utrku oko 2010 a mozda cak tek tamo s ps4.
Buducnost ce pokazat

Amen :-D

EDIT:u 15 minuta se prodalo 10tisuca ps3?????????bar tako kaze moj potpis :-D

Cyclonus
05. 01. 2007., 12:17
repka je napisao/la:
u 15 minuta se prodalo 10tisuca ps3?????????bar tako kaze moj potpis :-D

Pogledaj koliko su se prodali Wii i X360 za to vrijeme pa onda hvali PS3. ;-)

Guest
05. 01. 2007., 12:26
Cyclonus je napisao/la:

repka je napisao/la:
u 15 minuta se prodalo 10tisuca ps3?????????bar tako kaze moj potpis :-D

Pogledaj koliko su se prodali Wii i X360 za to vrijeme pa onda hvali PS3. ;-) ?????
Nije pohvala neg velik skok inace se proda par tisuca u par sati

I_am
05. 01. 2007., 12:36
Jedan vrlo zanimljiv tekst (http://geekidiot.com/9/5-reasons-why-the-ps3-isnt-selling/)

Vrlo zanimljivo.Sve što ja mislim je u tom tekstu.

insane_cobra
05. 01. 2007., 12:49
Ne znam kog se vraga držite tog NexGenWars sajta ko pijan plota. Ne radi se o stvarnim brojkama nego o njihovim procjenama. Procjenama koje se stalno korigiraju, ali ipak samo procjenama. Druga mjesta (http://vgcharts.org/) nude sasvim drugačije brojke, treća vejrojatno opet drugačije i tako dalje. Kome vjerovati, pitanje je sad?

Nikome, samo službeno objavljenim rezultatima.

Guest
05. 01. 2007., 13:16
insane_cobra je napisao/la:
Ne znam kog se vraga držite tog NexGenWars sajta ko pijan plota. Ne radi se o stvarnim brojkama nego o njihovim procjenama. Procjenama koje se stalno korigiraju, ali ipak samo procjenama. Druga mjesta (http://vgcharts.org/) nude sasvim drugačije brojke, treća vejrojatno opet drugačije i tako dalje. Kome vjerovati, pitanje je sad?

Nikome, samo službeno objavljenim rezultatima.Istina al lip je sig:).Tija san samo reci da nikom nije smetalo kad je ps2 dosa 4400kn(mislim nisu svi srali) i svi su bili zadivljeni sta je uvea DVD a sad svi seru sony za novi format.neznam buducnost ce pokazat.samo sto kad je ps2 dosa s dvd om CD je vec bija prek 15 prisutan i na zalazu(mi kao obicni igraci smo osjecali da smo ga prirasli)a sad nam je DvD jos dovoljan.ne znam nekako je prerano,dvd se ustolicija tamo negdi 2002 na kompovima.DVD ce jos dugo vladati.Evo broj dvd playera u svitu je tek sad prisa broj VCR.Nisan zna da je vcr jos toko rasiren a sony pokusaje nes s BR??Ovo mi mirise na minidisc i UMD.zivi bili pa vidili

P.S.:ne mogu normalno se koncentrirat i napista post jer me nes caca zove non stop za ruck :-D

Matrix
05. 01. 2007., 13:17

Nikome, samo službeno objavljenim rezultatima.

Eto da te i ja pohvalim i složim se s tobom sine :thumbsup:

Ali mogu reći i da je ovaj drugi link koji si dao zanimljiv (recimo zbog podatka da se PS3 prodao u 1.3 milijuna primjerka - po mojem osobnom mišljenju i najrealnije jer je Sony isporučio velike količine PS3 za Novu godinu, a PSP 19.31 milijuna što je odlično)...

A problem je što sve tvrtke šute ko lude kad je riječ o službenim brojkama, pa se mi moram voditi ovim nekim procjenama (ili relevantim podacima kako nas ove stranice žele uvjeriti)....

Opet bih rekao samo jednu stvar, najvažnija brojka, ali stvarno od esencijalne važnosti je koliki će biti broj PS3 spreman za Europu. Ako Sony ovdje napravi pravu stvar i isporuči recimo 500 000 - 1 000 000 konzola za prvi dan, onda će cijela situacija postati jako drugačija. Za Europu mu treba samo brojnost u konzolama, jer kao što vidimo, napokom dolazi prava navala kvalitetnih igara sa europskim launch-om.....

OverLord_Ri
05. 01. 2007., 14:15
I_am je napisao/la:

Vrlo zanimljivo.Sve što ja mislim je u tom tekstu.

pa upravo to! pogotovo ovo - "all my friends have x360". iako sam ja jedini na grobniku koji ga ima, nije me briga, zbog tih prijatelja sam kupio ps2 i zbog 3 igre koje sam dobio na posudbu u godinu dana mi se i nije baš isplatilo... sad imam x360, ljudi me zovu da vde tu HD grafiku, bleje u Oblivion ko mutavi i baš je fora! :-D i nabijaju mi na nos kako će mu ne znam koji rođak kupiti ps3, e pa ja nisam te sreće da mi konzole poklanjaju već sam zaradim/nažicam/skupim/prodam za njih tako da ja i moj x360 ćemo jako lijepo živjeti skupa!

btw nintendo koliko god mi mislili da su oni "mala" kompanija jesu vraga. oni su na sceni od 1986. imaju oni para i ko sony i ko microsoft (možda ne baš ko oni, ali znamo kako se DSovi i GBAi prodaju i prodavali su se). njihovi su proizvodi relativno pristupačni i odlično se prodaju, dakle koga zavaravamo da nemaju para?

insane_cobra
05. 01. 2007., 14:15
Matrix je napisao/la:
A problem je što sve tvrtke šute ko lude kad je riječ o službenim brojkama, pa se mi moram voditi ovim nekim procjenama (ili relevantim podacima kako nas ove stranice žele uvjeriti)....

Pa, MediaCreate (http://www.m-create.com/) svaki tjedan objavljuje koliko-toliko službene rezultate za Japan, a NPD Group (http://www.npd.com/) svaki mjesec za SAD pa zbrajaj. :-)
Doduše, ne znam da li nešto slično postoji i za ostale teritorije.

Opet bih rekao samo jednu stvar, najvažnija brojka, ali stvarno od esencijalne važnosti je koliki će biti broj PS3 spreman za Europu. Ako Sony ovdje napravi pravu stvar i isporuči recimo 500 000 - 1 000 000 konzola za prvi dan, onda će cijela situacija postati jako drugačija.

Ne nužno. Postoje još dvije vrlo važne brojke: datum lansiranja, koji bi se vrlo lako opet mogao promijeniti u ovisnosti o potražnji na tržištima na kojima je PS3 već lansiran, i cijena, koja će u Europi biti još viša nego u Americi i Japanu.

Evo još jedne zanimljivosti. Potvrđeno je (http://www.kotaku.com/gaming/sixaxis/no-force-feedback-for-ps3-racing-wheels-either-226250.php) da niti jedna PS3 igra neće podržavati force feedback. Dakle, tu se ne radi o rumbleu za koji se zna već odavno, nego o pravoj force feedback tehnologiji čiji je patent također u vlasništvu Immersiona. To će sigurno grdno razočarati vlasnike skupih USB volana koji su svoje ljubimce namjeravali priključiti na PS3. Postavlja se pitanje koliko će ozbiljnim virtualnim vozačima realne simulacije vožnje (poput Gran Turisma) na PlayStationu 3 uopće imati smisla bez dviju tako bitnih tehnologija.

mudak
05. 01. 2007., 14:39
Pa daj sta vam je, vi usporedjujete ko je vise konzola prodao sony ili microsoft. To nije uredu, jer je xbox360 izaso puno prije nego ps3. Zasto ne usporedjujete ps i xbox??? Pa sigorno da ce ps pobjedit jer je izaso 8 godina prije xboxa. :blabla: :blabla: :blabla:

Vi samo gledate kako izpljuvat konzole, umjesto da gledate sa dobre strane. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

JULKA
05. 01. 2007., 14:57
Evo još jedne zanimljivosti. Potvrđeno je (http://www.kotaku.com/gaming/sixaxis/no-force-feedback-for-ps3-racing-wheels-either-226250.php) da niti jedna PS3 igra neće podržavati force feedback.

sranje.
ode real driving simulator u qurac :cry:

waka
05. 01. 2007., 15:06
sad ču možda malo izginut(vjerovatno) nisam baš siguran...
el može dual shock 2 na ps3? to bi bilo fino,da to tako naprave ili da imaju u planu...
inaće,nadam se pobjedi ps3ice,ma da ne bi volija ni da wii bude zapostavljen

Evo još jedne zanimljivosti. Potvrđeno je (http://www.kotaku.com/gaming/sixaxis/no-force-feedback-for-ps3-racing-wheels-either-226250.php) da niti jedna PS3 igra neće podržavati force feedback.

sranje.
ode real driving simulator u qurac :cry: [/quote]

Squall
05. 01. 2007., 15:17
waka je napisao/la:
sad ču možda malo izginut(vjerovatno) nisam baš siguran...
el može dual shock 2 na ps3? to bi bilo fino,da to tako naprave ili da imaju u planu...

A kakve veze ima da li može ili ne? :-)
Immersion je izvojevao pobjedu u rumble/FF odjelu i nije im(Sonyu) dopušteno koristiti tehnologiju u nadolazećem hardveru i/ili igrama.

Loše za Sony, ali o ovome se raspravljalo već po par topica pa neću ponovo. Samo ću reći da Resistanceu bez vibracije fali ono 'nešto', makar na to prvih par minuta ne obraćaš pozornost jer si uvučen u (razmjerno neosnovani) hype oko konzole... :-(

WestCoast
05. 01. 2007., 15:27
mudak je napisao/la:
Vi samo gledate kako izpljuvat konzole, umjesto da gledate sa dobre strane. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

A šta ćeš....svi se ponašaju kao da oni zarađuju na konzolama, pljuju po drugim konzolama jer ih nemaju, itd...

SSJ_Vegeta
05. 01. 2007., 15:50
Potvrđeno je (http://www.kotaku.com/gaming/sixaxis/no-force-feedback-for-ps3-racing-wheels-either-226250.php) da niti jedna PS3 igra neće podržavati force feedback.

Ma, divota Božja. Baš me interesuje šta će reći svi oni koji su kupili Driving Force Pro ili G25. Dakle, bukvalno su tresnuli 700 ili 1500 kuna na volan čije napredne funkcije neće moći koristiti, i za čiju su cijenu mogli kupiti pola jedne next-gen konzole.

GT5 odjednom izgleda "presuho" - lijepa grafika bez imalo osjećaja da vozite najbolju simulaciju vožnje. :(

insane_cobra
05. 01. 2007., 16:04
GT5 odjednom izgleda "presuho" - lijepa grafika bez imalo osjećaja da vozite najbolju jednu od najboljih simulacija vožnje. :(

Popravljeno. ;-)

SSJ_Vegeta
05. 01. 2007., 16:06

GT5 odjednom izgleda "presuho" - lijepa grafika bez imalo osjećaja da vozite najbolju jednu od najboljih simulacija vožnje. :(

Popravljeno. ;-)

Istina. :thumbsup:

Posebno gledajući da bez vibracije i force feedbacka GT gubi veliki dio onoga "simulator" u svom nazivu.

I_am
05. 01. 2007., 16:54
http://www.news4gamers.com/gaming/News-18668.aspx

Evo nečeg što potvrđuje tekst koji je SSJ_Vegeta postao

tabooX
05. 01. 2007., 17:14
I_am je napisao/la:

woa, jos vise razloga da kupim X360... nadam se da ce Square Enix isto tako...

ja definitivno kupujem X360 :-p

Yakuza_stinger
05. 01. 2007., 17:21

Popravljeno. ;-)

Istina. :thumbsup:

Posebno gledajući da bez vibracije i force feedbacka GT gubi veliki dio onoga "simulator" u svom nazivu.

Sine, probaj GTR2 na PC-u..po mogućnosti s pravim volanom. GT (bilo koji) je spram njega arkadica za curice

JULKA
05. 01. 2007., 17:24
naspram gtr2,gt4 je arkadica.
ali ovdje govorimo o gt5 koji bi trebao (i morao) biti bolji od gtr2.ali s obzirom da nema force feedbacka,u samom startu to nije :-( .

Dark_One
05. 01. 2007., 17:24
tabooX je napisao/la:

I_am je napisao/la:

woa, jos vise razloga da kupim X360... nadam se da ce Square Enix isto tako...

ja definitivno kupujem X360 :-p
Samo bih citirao jedno pitanje iz tog teksta - Will Sony have any exclusive important franchises left at the end of 2007?

Dominacija PlayStationa polako ali sigurno vene...

Yakuza_stinger
05. 01. 2007., 17:27
JULKA je napisao/la:
naspram gtr2,gt4 je arkadica.
ali ovdje govorimo o gt5 koji bi trebao (i morao) biti bolji od gtr2.ali s obzirom da nema force feedbacka,u samom startu to nije :-( .

vidjet ćemo. Ima dosta sitnica koje treba popravit u odnosu na GT4, uključujući famozni damage. (zanemarimo FF)

Guest
05. 01. 2007., 17:27
I_am je napisao/la:

+ za x360.
Meni je zapravo malo glupavo raspravljati koja je konzola bolja, prodana u više primjeraka ili nešto treće.
Ne moram se ja nikome pravdati koju ću ja konzolu kupiti, niti mi itko drugi može (tj. ne smije)
pričati i/ili razmatrati moje postupke.
Ovo je preraslo u obično prepucavanje.

JULKA
05. 01. 2007., 17:30
Yakuza_stinger je napisao/la:
vidjet ćemo. Ima dosta sitnica koje treba popravit u odnosu na GT4, uključujući famozni damage. (zanemarimo FF)

damage je najavljen već za gthd (kao nekakav update),tako da ga je realno očekivati u gt5.broj automobila (barem po trailerima) se približio onome u gtr-u.
a ff je vrlo bitan za simulacije,a gt ga neće imati.

insane_cobra
05. 01. 2007., 17:36
I_am je napisao/la:

Je, o tome se priča već nekoliko dana (članak je iz prošle godine). Iskreno, sumnjam, ali nije nemoguće.

No meni su puno zanimljivije ove (http://news4gamers.com/xbox360/News-19086.aspx) dvije (http://news4gamers.com/industrynews/News-19088.aspx) glasine. Dakle, Sony navodno radi na verziji PlayStationa 3 bez Blu-ray pogona, a Microsoft na Xboxu 360 s procesorom u 65 nm tehnologiji, HDMI portom i hard diskom od 120 GB.

Ovo sa Xboxom 360 je manje-više očekivano, ali PS3 bez Blu-ray pogona... Ne znam, radi se o nečemu što je Sony trebao napraviti još na samom početku, ali bojim se da je sada prekasno. Takvim potezom bi samo segmentirali tržište i zbunili potencijalne kupce, da ne kažem da bi praktički potpisali kapitulaciju u ratu video formata. Ne vjerujem da je ta glasina istinita, ali vidjet ćemo.

Dark_One
05. 01. 2007., 17:41
ali PS3 bez Blu-ray pogona... Ne znam, radi se o nečemu što je Sony trebao napraviti još od samog početka, ali bojim se da je sada prekasno. Takvim potezom bi samo segmentirali tržište i zbunili potencijalne kupce, da ne kažem da bi praktički potpisali kapitulaciju u ratu video formata. Ne vjerujem da je ta glasina istinita, ali vidjet ćemo.
Mene nebi čudilo... Sony previše troši izradom PS-a 3, a s obzirom u kakvoj su finansijskoj situaciji, pitanje je koliko će to moći trpiti... Da ne govorim o "trećem frontu", a to je prestižna konkurentnost Wii-a, ponajviše zahvaljujući niskoj cijeni.

Guest
05. 01. 2007., 17:42
Je, o tome se priča već nekoliko dana (članak je iz prošle godine). Iskreno, sumnjam, ali nije nemoguće.

No meni su puno zanimljivije ove (http://news4gamers.com/xbox360/News-19086.aspx) dvije (http://news4gamers.com/industrynews/News-19088.aspx) glasine. Dakle, Sony navodno radi na verziji PlayStationa 3 bez Blu-ray pogona, a Microsoft na Xboxu 360 s procesorom u 65 nm tehnologiji, HDMI portom i hard diskom od 120 GB.

Ovo sa Xboxom 360 je manje-više očekivano, ali PS3 bez Blu-ray pogona... Ne znam, radi se o nečemu što je Sony trebao napraviti još od samog početka, ali bojim se da je sada prekasno. Takvim potezom bi samo segmentirali tržište i zbunili potencijalne kupce, da ne kažem da bi praktički potpisali kapitulaciju u ratu video formata. Ne vjerujem da je ta glasina istinita, ali vidjet ćemo.
Ako se to zbilja obistini, onda se možda čak i malo strpim sa kupnjom x360, dok ne dođe onaj od 120 GB. Onda opet, ne znam na što bih iskoristio tih 120 GB?!
Ne znam za vas, no ja bih volio izvaditi stari hard da x360 i umetnuti novi sa većim kapacitetom.
Možda bi to bilo više isplativije?

Matrix
05. 01. 2007., 18:08

Ovo sa Xboxom 360 je manje-više očekivano, ali PS3 bez Blu-ray pogona... Ne znam, radi se o nečemu što je Sony trebao napraviti još na samom početku, ali bojim se da je sada prekasno. Takvim potezom bi samo segmentirali tržište i zbunili potencijalne kupce, da ne kažem da bi praktički potpisali kapitulaciju u ratu video formata. Ne vjerujem da je ta glasina istinita, ali vidjet ćemo.

Teško da je ovo istinito, tj. nema zdrave logike, prvenstveno zbog toga što, kako sada stvari stoje, filmske kompanije se sve više priklanjaju Blu-Ray formatu (Warner Brothers, Paramount, 20th Century FOX, MGM, Disney - dovoljno je samo reći "Pirati s Kariba" i praktički dovoljno, te naravno Sony Pictures i LionsGate), čija kampnja je u velikom zamahu, dok HD-DVD jako kaska, i izgledi da pobijedi Blu-Ray su jako mali. Čak su i za nedavne praznike svi Blu-Ray filmovi na Amazonu koji su šalju redovitim isporukama 7-14 dana rasprodani! Jedan čovjek je rekao - ovo je efekt perlaska 1 milijun PS3 konzola. Blu-Ray je definitivno veliki i odvažan potez i na kraju svega će se isplatiti (IMHO), pogotovo kad u svijetu bude isporučeno nekoliko milijuna PS3, jer će jako rasti prodaja filmskog software-a, koja već sada dobro ide i HD-DVD apsolutno nema snage parirati ovome, ni u kom smislu, ponajviše zbog superirornosti Blu-ray formata i pametne (u ovom slučaju) politike Sony-a u pridobivanju najzačajnijih filmskih kompanija.

I da, PS3 ima ugrađeni Blu-Ray, dok je na X360 potrebno kupiti eksterni HD-DVD player (200$ ak se ne varam), pa je ishod neminovan.

WestCoast
05. 01. 2007., 18:24
Matrix je napisao/la:
Teško da je ovo istinito, tj. nema zdrave logike, prvenstveno zbog toga što, kako sada stvari stoje, filmske kompanije se sve više priklanjaju Blu-Ray formatu (Warner Brothers, Paramount, 20th Century FOX, MGM, Disney - dovoljno je samo reći "Pirati s Kariba" i praktički dovoljno, te naravno Sony Pictures i LionsGate), čija kampnja je u velikom zamahu, dok HD-DVD jako kaska, i izgledi da pobijedi Blu-Ray su jako mali. Čak su i za nedavne praznike svi Blu-Ray filmovi na Amazonu koji su šalju redovitim isporukama 7-14 dana rasprodani! Jedan čovjek je rekao - ovo je efekt perlaska 1 milijun PS3 konzola. Blu-Ray je definitivno veliki i odvažan potez i na kraju svega će se isplatiti (IMHO), pogotovo kad u svijetu bude isporučeno nekoliko milijuna PS3, jer će jako rasti prodaja filmskog software-a, koja već sada dobro ide i HD-DVD apsolutno nema snage parirati ovome, ni u kom smislu, ponajviše zbog superirornosti Blu-ray formata i pametne (u ovom slučaju) politike Sony-a u pridobivanju najzačajnijih filmskih kompanija.

I da, PS3 ima ugrađeni Blu-Ray, dok je na X360 potrebno kupiti eksterni HD-DVD player (200$ ak se ne varam), pa je ishod neminovan.

Mudro zboriš

insane_cobra
05. 01. 2007., 18:31
Dark_One je napisao/la:
Mene nebi čudilo... Sony previše troši izradom PS-a 3, a s obzirom u kakvoj su finansijskoj situaciji, pitanje je koliko će to moći trpiti... Da ne govorim o "trećem frontu", a to je prestižna konkurentnost Wii-a, ponajviše zahvaljujući niskoj cijeni.

Slažem se, ali takav potez stvorio bi im hrpu problema. Pogledajmo prvo stvar s pozitivne strane: PS3 bi pojeftinio za dvjestotinjak dolara i cijenom se približio Xboxu 360 (mada bi u tom slučaju Microsoft nesumnjivo dodatno spustio cijenu svojoj konzoli). Također bi djelomično pojeftinila i proizvodnja, a vremena učitavanja PS3 igara bi se unormalila pa bi se moglo odustati od njihovog instaliranja na tvrdi disk.

S druge strane, Sonyjev ugled bi se u samom startu srozao još stepenicu niže jer takvim očajničkim potezom ostavili bi dojam kompanije koja nema jasnu poslovnu viziju. Još bitnije, morali bi priznati da tvrdnje o neophodnosti Blu-ray pogona za HD igranje baš i nisu bile istinite. PS3 s Blu-ray pogonom svejedno bi ostao u proizvodnji (osim ako bi novi model u potpunosti zamijenio postojeće, ali u tom slučaju morali bi izdati Blu-ray dodatak kojim bi konkurirali HD-DVD dodatku za Xbox 360), što znači ne samo da bi proizvodni gubici ostali relativno visoki, već i da bi njihovo snižavanje bilo usporeno (jer porastom opsega proizvodnje opada i proizvodna cijena).

Najveći problem, naravno, predstavljale bi igre. Da li bi svaku igru izdavali u dva različita formata ili bi neke od njih radile samo u Blu-ray pogonima? Možda bi sve igre prešle na DVD format čime bi PS3 automatski izgubio jednu od svojih navodnih prednosti? Kako bi kupcima (koji su ponekad stvarno nevjerojatno nesposobni) objasnili koja igra bi radila u njihovoj verziji PlayStationa 3, a koja ne? Sve to moglo bi stvoriti zbrku sličnu onoj koju je Sega prije desetak godina uzrokovala forsiranjem nekoliko različitih paralelnih formata (MegaDrive, MegaCD, 32X, a kasnije i Saturn). U svakom slučaju, Sonyju u ovom trenu dodatan negativni publicitet nikako nije potreban, a PS2 sasvim dobro pokriva low-end segment tržišta.

Matrix je napisao/la:
Teško da je ovo istinito, tj. nema zdrave logike, prvenstveno zbog toga što, kako sada stvari stoje, filmske kompanije se sve više priklanjaju Blu-Ray formatu (Warner Brothers, Paramount, 20th Century FOX, MGM, Disney - dovoljno je samo reći "Pirati s Kariba" i praktički dovoljno, te naravno Sony Pictures i LionsGate), čija kampnja je u velikom zamahu, dok HD-DVD jako kaska, i izgledi da pobijedi Blu-Ray su jako mali.

Čovječe, o čemu ti pričaš? Prodaja Blu-ray filmova trenutno prilično zaostaje za HD-DVD-om.

Matrix
05. 01. 2007., 18:36
Čovječe, o čemu ti pričaš? Prodaja Blu-ray filmova trenutno prilično zaostaje za HD-DVD-om.

Čovječe, ovo je tvoj jedini komentar? Znam o čemu pričam, trenutno, Blu-ray šije!!

HD-DVD playera je prodano više od Blu-ray (duplo jeftiniji - duplo lošiji), ali ako PS3 računamo kao Blu-ray, onda on daleko nadmašuje HD-DVD.

insane_cobra
05. 01. 2007., 18:41
Matrix je napisao/la:
Čovječe, ovo je tvoj jedini komentar? Znam o čemu pričam, trenutno, Blu-ray šije!!

Pa ne, očito ne znaš (http://www.eproductwars.com/dvd/).

Matrix
05. 01. 2007., 19:00

Matrix je napisao/la:

Pa ne, očito ne znaš (http://www.eproductwars.com/dvd/).

Haha, de bris s tim ala next-gen wars forama......stvaiš mi prodaju filmova na amozonu od izdanja playera?!?! Alo, ALO!!!

Pa normalno da HD-DVD ima više prodanih jer je izašo prije i duplo je jeftiniji, ali da kao što vidiš i po tvoj tvojoj stranici Blu-ray gotovo dostigo (tj. izjednačeno) - ponajviše zbog PS3.....Blu-Ray se trnutno bolje prodaje, kao što sam vidio i reko - za blagdane je amazonova kolekcija blu-ray filmova bila praktički rasprodana (opet - isporuka PS3 za Božić).....

Sve ostalo je u mom postu - HD-DVD nema šanse, pogtovo jer nema podršku u X360 ( eksterni je 200$, što će reći sve vas izađe kao PS3), manji broj proizvođača ( Blu-Ray ima:

LG
Lite-On
Mitsubishi
Panasonic
Philips
BenQ
HP
Pioneer
Samsung
Sharp
AMEX
Hitachi
JVC
LG
Sony
Yamaha
Zenith )

i općenito je Blu-ray tehniči superiorniji u svim pogledima.

Guest
05. 01. 2007., 19:01
Fanboyz alert! :-p

Neznam zasto se svadate oko ovog. :X

insane_cobra
05. 01. 2007., 19:05
Zato što možemo. :-)

Eh, nekog čeka hladan tuš, ali što se to mene tiče...

Guest
05. 01. 2007., 19:06
Zato što možemo. :-)

Zar nije pametniji pustiti da oni vode ratove izmedu, a ne vi ? :-)

Matrix
05. 01. 2007., 19:06
Nek me neko ubije zbog ovog offtopica:

Cobra - Ja svaki put kad pokušavam učit za neki kolokvij završim prepirući se ovdje...evo svi papiri i knjige iz sociologije stoje pokraj mene i sad pizdim što manje gledam u papire, a više u ekran...kad mi dižete živac :-D :-p

Pozdrav

tabooX
05. 01. 2007., 19:08
Matrix je napisao/la:
Blu-ray gotovo dostigo (tj. izjednačeno) - ponajviše zbog PS3...

prvo cudno mi je uopce da se navodno tako brzo sve rasprodalo..
a jos vise mi je cudno da je sve raspordano zbog PS3... nema logike bas... sto posto nije svatko kupovao blu ray filmove ko ima PS3....

a ni nema ga jos previse ljudi...

i da, malo ste krenuli u offtopic, govorimo o konzolama, a ne flimovima na mediju kojeg koriste...

marte
05. 01. 2007., 19:15
Ma svaka im čast, briga me za pogone kad nećem imati vibru i force feedback. Ovi u Sonyu povlače sve idiotnije i idiotnije poteze. Carevi stvarno.

Al brijem da je bilo opakog lihvarenja sa Immersionove strane.

insane_cobra
05. 01. 2007., 19:21
Cobra - Ja svaki put kad pokušavam učit za neki kolokvij završim prepirući se ovdje...evo svi papiri i knjige iz sociologije stoje pokraj mene i sad pizdim što manje gledam u papire, a više u ekran...kad mi dižete živac :-D :-p

Šut tamo, nije ni kod mene bolje. :-)

Blade-Ri
05. 01. 2007., 19:21
marte je napisao/la:
Ma svaka im čast, briga me za pogone kad nećem imati vibru i force feedback. Ovi u Sonyu povlače sve idiotnije i idiotnije poteze. Carevi stvarno.

Pa ako se već uzeli motion detector od Wii-a, zašto ne opet kopirat pa izbacit Classic DualShock :-p

Guest
05. 01. 2007., 19:23
Ufff bas da nadodam malo na temu o Blu-Ray i HD-DVD-u!

Cek this out (http://www.gizmodo.com/gadgets/pcs/lg-brings-hd-dvdbluray-combo-drive-to-your-pc-226330.php).

Takoder i ovo je zanimljivo (http://abcnews.go.com/Technology/story?id=2768596&page=1).

:-)

OverLord_Ri
05. 01. 2007., 21:56
Matrix je napisao/la:
Nek me neko ubije zbog ovog offtopica:

Pozdrav

jao šta sve ti pišeš. :-O HD DVD je u svakom pogledu konkurentan blurayu, a s tim je i pristupačniji, a da ne pričamo da ga opako šije i da ima dobru prednost... ali vidjet ćemo, samo ću reći da je tržište u više navrata odbacilo bluray kao standard, a zna se da se povijest ponavlja. :-p

mlakonja
05. 01. 2007., 22:14
Ja mislin da će se ps3 puno više prodavat za godinu dana kad padnu cijene.Do tada se nadam da će nastavit proizvodnju ps2 igara.Ne bi želio da se dogodi ono što se dogodilo sa ps1.Prestala proizvodnja čim je izaša ps2, a ja ga još nisan kupija godinu dana. :-(

SSJ_Vegeta
06. 01. 2007., 01:40
Matrix je napisao/la:

Amazon nije jedino mjerilo. ;)

Matrix je napisao/la:
(duplo jeftiniji - duplo lošiji), ali ako PS3 računamo kao Blu-ray, onda on daleko nadmašuje HD-DVD.

1) Cijena nije uvijek mjerilo kvalitete. ;)

2) Nadmašuje HD-DVD? :lol: U čemu? Pa, samo po cijeni i prostoru na disku, jer je mnogo skuplji za napraviti (plava dioda, ne sliči DVD standardu = veći troškovi proizvodnje) i ima 45GB-a prostora, koje ni 2 MGS4 ne bi napunila (osim ako Kojima ne planira odmah uz MGS4 dati, kao u Subsistence-u, sve animacije spojene u 3-satni HD film, sve prethodne igre iz serijala i making of dug 2 sata :-/ ).

@Cobra: Ono za Tekken 6 ima solidan kredibilitet - naime, isti lik koji je dojavio info za Virtua Fighter 5 je dojavio i za Tekken.

Šut tamo, nije ni kod mene bolje. :-)

Count me in as well. Sve problemi sa sociologijom, a? :cry:

tabooX
06. 01. 2007., 02:41
evo jos jedan nadasve zanimljiv tekst (http://www.benjaminwillcock.com/week%20in%20review/DB4D43A0-CBEF-42EF-8B6C-EF73807CEFD4.html)...

sad dal je tocnost ovih podataka sigurna, nebih znao reci, al opet... kad vec svi linkove daju, dat cu i ja jedan :-D

Guest
06. 01. 2007., 04:11
stvarno sad nemam pojma koju konzolu da uzmem ps3 ili wii :-(

insane_cobra
06. 01. 2007., 10:22
Ono za Tekken 6 ima solidan kredibilitet - naime, isti lik koji je dojavio info za Virtua Fighter 5 je dojavio i za Tekken.

Znam, a sjećaš se da je i IGN najavljivao dolazak još Namco franšiza na Xbox 360, ali svejedno mi je to previše za progutati. Tekken nikad nije bio izdan niti za jednu kućnu platformu osim PlayStationa (dobro, Tekken 3 je službeno emuliran na Dreamcastu, ali to je bila anomalija) i ako se sad stvarno pojavi na Xboxu 360, to će biti OGROMNA vijest. Ne kažem da se glasina možda neće obistiniti, ali prije bih očekivao Soul Calibur 4.

Count me in as well. Sve problemi sa sociologijom, a? :cry:

Ma jok, elektronika. Rado bih se mijenjao za probleme sa sociologijom. :-)

Inače, Microsoft će navodno (http://www.kotaku.com/gaming/xbox-360/rumor-xbox-360-ces-announcements-leaked-226562.php) na CES-u objaviti da je Xbox 360 prodan (zapravo isporučen, ali svi se ionako koriste tom vrijednosti pa nije ni bitno) u 10.4 milijuna primjeraka. Također će (navodno) najaviti kako će Xbox 360 uskoro dobiti IPTV funkcionalnost (dakle, teoretski bi trebalo postati moguće koristiti Xbox 360 kao prijemnik za MAXtv, recimo).

SSJ_Vegeta
06. 01. 2007., 11:49
Znam, a sjećaš se da je i IGN najavljivao dolazak još Namco franšiza na Xbox 360, ali svejedno mi je to previše za progutati. Tekken nikad nije bio izdan niti za jednu kućnu platformu osim PlayStationa (dobro, Tekken 3 je službeno emuliran na Dreamcastu, ali to je bila anomalija) i ako se sad stvarno pojavi na Xboxu 360, to će biti OGROMNA vijest. Ne kažem da se glasina možda neće obistiniti, ali prije bih očekivao Soul Calibur 4.

Da, sjećam se tih najava - da se pored onih 6 planiranih igara za X360 šuka o nekim jakim naslovima tj. franšizama koje će se naći i na X360. Doduše, Soul Calibur je sasvim logičan izbor jer je SC II izdan i za XBox, tako da je to sve pitanje dogovora, nikako i špekulacije.

Ovo s Tekkenom je long-shot, ali s obzirom šta se dešava i kako sve više igara postaje multiplatform, ako samo jedan izrazito PS naslov postane multiplatform, mislim da bi to moglo pokrenuti i lavinu drugih, i da je u tome cijela stvar - samo se čeka onaj "neko" da prvi uradi to, and the rest will follow. IMHO, čista je glupost reći da se neka igra ne može napraviti i za X360 jer je on "inferniorniji naspram PS3" i samo zato jer je koristi HD-DVD. First-party igre opravdavam, ali third party igre (koje čine većinu najjačih naslova PS konzole) nemaju takvo opravdanje, i svaka od njih može postati multiplatform bilo kada - to je sve stvar volje onih koji je prave.

Ma jok, elektronika. Rado bih se mijenjao za probleme sa sociologijom. :-)

O vjeruj mi, ne bi. :)

insane_cobra
06. 01. 2007., 12:03
Da, sjećam se tih najava - da se pored onih 6 planiranih igara za X360 šuka o nekim jakim naslovima tj. franšizama koje će se naći i na X360.

Da, samo onih 6 igara je bilo spominjano u vezi s Capcomom, ne Namcoom. Na ovo (http://xbox360.ign.com/articles/749/749547p7.html) sam mislio, jel.

IGN proriče:
For the most part, U.S. and Euro companies have been on board Microsoft's plan. But to turn Japanese publishers into Microsoft believers? Ha ha! We're kidding you, right? We've been drinking too much Christmas grog! Too much mulled wine. Too much damned Microsoft Kool-Aid. Right?

Nope.

We're as sober as the Pope. Watch and see how other Japanese publishers react. Mark our words here: Other publishers, other big-name Japanese publishers aside from Capcom (how we love thee, Capcom), will begin putting their once Sony exclusives on Xbox 360. And, in some cases, they'll put them on Xbox 360 first. Don't believe us? Watch for Namco and Konami in 2007. We're still not certain whether Metal Gear Solid 4 will hit Xbox 360, but if numbers (of units sold) do the talking, count on its arrival to Xbox 360 sometime after the PS3 version. What about Namco? We're sworn to secrecy, but the tide is changing here too. Prepare for some real Namco hardcore gaming love in 2007. Overall, Sony has reacted with alarm, anger, confusion, and is now realizing it must deal with this new situation: It isn't the console leader anymore.

O vjeruj mi, ne bi. :)

O vjeruj, bih. Cimer mi je studirao povijest i sociologiju, ali mijenjao bih Elektroniku 2 za bilo što. :-D

SSJ_Vegeta
06. 01. 2007., 12:13
Da, samo onih 6 igara je bilo spominjano u vezi s Capcomom, ne Namcoom. Na ovo (http://xbox360.ign.com/articles/749/749547p7.html) sam mislio, jel.

My bad. BTW, maloprije sam našao 2 vrlo zanimljiva linka - jedan je zaključak intervju-a sa Kojimom (http://www.ps3fanboy.com/2007/01/05/hideo-kojima-dismisses-hd-and-1080p-sort-of/), u kojem on govori kako mu "HD ne treba i kako se BluRay prebrzo napuni" (WTF? :S ), dok drugi govori kako bi Kojima volio napraviti MGS za Wii (http://wii.qj.net/Kojima-loves-to-have-MGS-on-Wii/pg/49/aid/78274), čim završi posao sa MGS4, jer sada ne može.

Mada, doduše, sumnjam da je to do onoga "ne mogu", već do onoga "čekam da vidim razvoj i grafički napredak pa ću onda napraviti" razlog. A možda je zaista zauzet praveći i X360 verziju MGS4. Puno je to posla. :-p ;)

insane_cobra
06. 01. 2007., 12:35
Kojima će na kraju izdati MGS 4 na zasebnom hard disku od 250 GB.

Evo i prvih utisaka (http://www.gamepro.com/nintendo/wii/games/previews/92688.shtml) nakon igranja Metroid Primea 3. Igra definitivno izgleda bolje od Haloa 2 na Xboxu i dokazuje da je Wii puno snažniji od GameCubea. Kontrole rade fino, a igra ima i oružje slično gravity gunu iz Half-Lifea 2 što me posebno veseli. Mislim da je Metroid Primeu 3 uspjeh zagarantiran, barem kod kritike.

Matrix
06. 01. 2007., 17:47
dok drugi govori kako bi Kojima volio napraviti MGS za Wii (http://wii.qj.net/Kojima-loves-to-have-MGS-on-Wii/pg/49/aid/78274), čim završi posao sa MGS4, jer sada ne može.

Joj, pa ja nikak na zelenu granu sa sociologijom:-D Kojima kaže da bi volio napraviti neku igru za Wii, ali da trenutno ne može jer ima pune ruke posla sa gigantom, MGS4 za PS3....nije ništa rekao o MGS - Wii..... (Možda jednog dana neka konverzija kao onaj za GC)

A možda je zaista zauzet praveći i X360 verziju MGS4. Puno je to posla. :-p ;)

:spanking: dream on :-p

Facaa
06. 01. 2007., 17:56
Žalosno je kad konzola postane važnija od igre.

Pa igrao bih MGS na bilo čemu, samo da igram i svejedno mi je di
će izaći.

A dal će izaći za XBox360? Zasigurno hoće. Par godina nakon PS3 inačice, malčice poboljšan i sa par dodataka. Kao i prije uostalom.

A za Wii? Zašto ne. Možda bude nešto novo, nešto divlje. A i, na kraju krajeva, MGS i potiče sa NES-a (točnije, sa MSX-a, al njega ionako nitko nije posjedovao).

Guest
06. 01. 2007., 18:02
@Facaa- :awe: - :thumbsup: -Ali nekima je konzola vaznija od icega :lol:

Guest
06. 01. 2007., 18:29
Facaa je napisao/la:

:awe:

Nuff said.

Inače, da san ne seciram cijeli post, samo ću reći da se slažem s njim u potpunosti. :thumbsup:

YALPEMAG
06. 01. 2007., 19:00
A dal će izaći za XBox360? Zasigurno hoće. Par godina nakon PS3 inačice, malčice poboljšan i sa par dodataka. Kao i prije uostalom.

A za Wii? Zašto ne. Možda bude nešto novo, nešto divlje. A i, na kraju krajeva, MGS i potiče sa NES-a (točnije, sa MSX-a, al njega ionako nitko nije posjedovao).

Da izaci ce na 5 DVDa sa smanjenom rezolucijom na 720p par godina poslije i bit ce bolji!?
Zasto bi Kojima gubio vrijeme na gluposti kao sto je MGS na Wii-u zar nije rekao da zeli zavrsiti sa MGS4 i prijeci na druge projekte.Svatite da je ovo zadnji MGS i da nema vise.Sigurno je i Kojimi dosadio.

Facaa
06. 01. 2007., 19:08
YALPEMAG je napisao/la:
Da izaci ce na 5 DVDa sa smanjenom rezolucijom na 720p par godina poslije i bit ce bolji!?
Gle, možda i za PS3 bude na 720p...nitko ne garantira da će bit u 1080p...
5 DVD-a..to je glupo, donekle, al i sad ultimativna MGS kolektros izdanja izlaze na par DVD-a, pa se nitko ne buni. Naravno, Blu Ray ima svojih prednosti.

YALPEMAG je napisao/la:
Zasto bi Kojima gubio vrijeme na gluposti kao sto je MGS na Wii-u zar nije rekao da zeli zavrsiti sa MGS4 i prijeci na druge projekte.Svatite da je ovo zadnji MGS i da nema vise.Sigurno je i Kojimi dosadio.
Zbog para.

I pre no što netko veli da je Kojima super, kul, i da nije prodano stovrenje i kapitalist...obratite pozornost na MGS Acid, te MGS grafičku novelu za PSP.

Beskorisno i nepotrebno, al služi svrsi.

U ostalom, prisjeti se; i MGS2 i MGS3 su bili zadnji...

Dark_One
06. 01. 2007., 19:09
Facaa je napisao/la:
će izaći.
A čuj, to je veeeeliko rivalstvo u očima nekih na GP forumu...
Da pojasnim;
- PS3 sa ekskluzivom kalibra MGS4 = sonyjeva konzola cool! Konkurencija saka kitu!
Zaključak: Svi koji su kupili PS3 su pametni i znaju šta valja! Ostali su gamerski n00bovi, i nemaju predožbu o kvaliteti.

- MGS4 izlazi za PS3 i X360 = nestaje bitan argument za veličanje najdražeg nam novog brata iz sony familije konzola.
Zaključak: J*bo te, kako ću sad tim "izdajnicima" koji su se do jučer također igrali na PSOne-u utuviti u glavu da njihovo kršenje sony tradicije nem're proći?! Kako sad da im dokažem kol'ko su u krivu bili onog momenta kad su rekli: "Microsoft/Nintendo opravdavaju očekivanja." :please:

YALPEMAG
06. 01. 2007., 19:56
Dark_One je napisao/la:

Facaa je napisao/la:
će izaći.
A čuj, to je veeeeliko rivalstvo u očima nekih na GP forumu...
Da pojasnim;
- PS3 sa ekskluzivom kalibra MGS4 = sonyjeva konzola cool! Konkurencija saka kitu!
Zaključak: Svi koji su kupili PS3 su pametni i znaju šta valja! Ostali su gamerski n00bovi, i nemaju predožbu o kvaliteti.

- MGS4 izlazi za PS3 i X360 = nestaje bitan argument za veličanje najdražeg nam novog brata iz sony familije konzola.
Zaključak: J*bo te, kako ću sad tim "izdajnicima" koji su se do jučer također igrali na PSOne-u utuviti u glavu da njihovo kršenje sony tradicije nem're proći?! Kako sad da im dokažem kol'ko su u krivu bili onog momenta kad su rekli: "Microsoft/Nintendo opravdavaju očekivanja." :please:

Zar sam Kojima nije rekao da se MGS4 moze napraviti samo na ps3?Za napravit ovakvu igru treba vremena i novca a igra se vec dugo radi za ps3,i zasto bi Kojima prebacio dio tima za 360 verziju kad mu tribaju dvi godine samo da zavrsi igru na ps3 a da ne govorimo kako se izrada igre razlikuje na 360 i ps3.
Posto je igra pocela na ps zasto nebi zavrsila na ps?Ako zelis igrat igru kupi ps3!Ja znam da ja ocu a prije izlaska MGS mozda padne i 40"Bravia1080p,pa neka mi onda netko kaze da su konzole inferiornije.

JULKA
06. 01. 2007., 20:14
YALPEMAG je napisao/la:
i zasto bi Kojima prebacio dio tima za 360 verziju kad mu tribaju dvi godine samo da zavrsi igru na ps3 a da ne govorimo kako se izrada igre razlikuje na 360 i ps3.

a jel ti bolan razumješ ovo

x360 - 9,619,499 prodanih konzola
ps3 - 885,018 prodanih konzola

i ajde mi logički zaključi gdje će se okrenut veća para?

Blade-Ri
06. 01. 2007., 20:34
JULKA je napisao/la:

YALPEMAG je napisao/la:
i zasto bi Kojima prebacio dio tima za 360 verziju kad mu tribaju dvi godine samo da zavrsi igru na ps3 a da ne govorimo kako se izrada igre razlikuje na 360 i ps3.

a jel ti bolan razumješ ovo

x360 - 9,619,499 prodanih konzola
ps3 - 885,018 prodanih konzola

i ajde mi logički zaključi gdje će se okrenut veća para?

na Wii-u ? :-p

btw. zadovoljan sam sa izgledom Metroid Primea, mnogo je kul. Nadajmo se i da će ostale igre bit jednako dobre ili bolje. Očito jedino Ubisoft nezna napravit igru za Wii :-p

Someone
06. 01. 2007., 20:44
Svi sad uspoređuju kako se Xbox360 prodao u 8 milijuna primjeraka, a Playstation 3 u 300 tisuća. Nitko ne gleda da je Xbox360 na tržištu 1 godinu, a Playstation 3, 1 mjesec. Računaj na to. I još da Xbox360 ima puno igara, a Playstation 3 puno manje.

P.S. Meni su i Xbox360 i Playstation 3 zakon!!

-HaxXor-
06. 01. 2007., 21:02
My bad. BTW, maloprije sam našao 2 vrlo zanimljiva linka - jedan je zaključak intervju-a sa Kojimom (http://www.ps3fanboy.com/2007/01/05/hideo-kojima-dismisses-hd-and-1080p-sort-of/), u kojem on govori kako mu "HD ne treba i kako se BluRay prebrzo napuni" (WTF? :S ), dok drugi govori kako bi Kojima volio napraviti MGS za Wii (http://wii.qj.net/Kojima-loves-to-have-MGS-on-Wii/pg/49/aid/78274), čim završi posao sa MGS4, jer sada ne može.

Također je izjavio da ga ne može biti manje briga za HD. Nije baš nabrijan na to da slika bude savršeno čita, jer kaže da grafiku namjerno rade ne baš potpuno čistu, u cilju da da veću atmosferu okolišu.

Screenshot izjave se može vidjeti ovdje. (http://ps3.qj.net/uploads/articles_module/78214/kojimainterview_qjpreviewth.jpg)

XXX
06. 01. 2007., 21:26
Mada, doduše, sumnjam da je to do onoga "ne mogu", već do onoga "čekam da vidim razvoj i grafički napredak pa ću onda napraviti" razlog. A možda je zaista zauzet praveći i X360 verziju MGS4. Puno je to posla. :-p ;)
Teško. Jako teško. Imaju oni brdo posla ako žele natjerati The Cell da trči onako kako su EE natjerali. O tome će se (nagađam) početi razmišljati tek nakon izlaska MGS4 na PS3 - ako će biti potrebno.

Matrix
06. 01. 2007., 21:33
Evo konačno konkretne koristi od Wii-a (http://www.youtube.com/watch?v=BCtRLxXsG2c)

:lol: :lol: :lol: :lol:

I, da, PS3 je prodan u približno 1,3 - 1,4 milijuna za sada (em vam onaj nextgenWars......).... :thumbsup:

X360 je prešo 10 milijuna, kao što će Micro uskoro objaviti....

beta1
06. 01. 2007., 21:39
Matrix je napisao/la:

I, da, PS3 je prodan u približno 1,4 - 1,5 milijuna za sada (em vam onaj nextgenWars......).... :thumbsup:

jap,isto tako je i xbox360 je prodan vise od 10 mil.Xbox 360 hits 10.4 million (http://www.news4gamers.com/industrynews/News-19163.aspx)

Guest
06. 01. 2007., 21:39
Ma jako duhovito.
Ma prodao se on oko ~ 10 miljuna samo sta su ljudi bezobrazni pa pisu lazi:-).

Matrix
06. 01. 2007., 21:41
beta1 je napisao/la:

jap,isto tako je i xbox360 je prodan vise od 10 mil.Xbox 360 hits 10.4 million (http://www.news4gamers.com/industrynews/News-19163.aspx)

Pa to sam i napiso.....filmić je zakon....

Wii u akciji (http://www.youtube.com/watch?v=BCtRLxXsG2c) :-D još jednom.........

beta1
06. 01. 2007., 21:43
Matrix je napisao/la:

beta1 je napisao/la:

Pa to sam i napiso.....filmić je zakon....

Wii u akciji (http://www.youtube.com/watch?v=BCtRLxXsG2c) :-D još jednom.........

vidio sam ali sam ja vec uzeo citat dok ti nisi napisao ostatak..

:thumbsup:

btw filmic je dobar...kako li ga samo drma :lol:

mlakonja
06. 01. 2007., 23:14
Matrix je napisao/la:
Evo konačno konkretne koristi od Wii-a (http://www.youtube.com/watch?v=BCtRLxXsG2c)

I, da, PS3 je prodan u približno 1,3 - 1,4 milijuna za sada (em vam onaj nextgenWars......).... :thumbsup:

X360 je prešo 10 milijuna, kao što će Micro uskoro objaviti....
Pa čekaj koliko je x360 u prodaji, a koliko ps3?Vidit ćemo za 2-3 godine ko će imat više prodanih konzola i igara.
Poprilično sam uvjeren da će to biti ps3. :-D

Matrix
06. 01. 2007., 23:21
mlakonja je napisao/la:

Pa čekaj koliko je x360 u prodaji, a koliko ps3?Vidit ćemo za 2-3 godine ko će imat više prodanih konzola i igara.

Ajme sine, ti to govoriš najvećem zagovorniku i poborniku PS3, to sam stavio trenutne rezultate, normalno da će PS3 sve rasturiti.... :thumbsup: (Mnogi tu govore da je PS3 prodan u 800 000 primjeraka, pa sam to samo demantirao, a ovo za X360 je, eto, tužna činjenica, to sigurno Ameri prisiljavaju Iračane da kupuju X360, ili mijenjaju konzole za informacije o militantnim skupinama, pa su natukli 10 mil :-D )

Pozdrav

Blaiz
06. 01. 2007., 23:22
mlakonja je napisao/la:

svoje uvjerenje temeljiš na ...?

mlakonja
06. 01. 2007., 23:27
Blaiz je napisao/la:

mlakonja je napisao/la:

svoje uvjerenje temeljiš na ...?
Na činjenici da je ps2 bolji od x360.Ne vjerujem da će ps3 biti gori.

Mike_Patton
06. 01. 2007., 23:30
mlakonja je napisao/la:

Koji je tebi?Super,samo nam treba još fanboja

Matrix
06. 01. 2007., 23:33
Mike_Patton je napisao/la:

mlakonja je napisao/la:

Khm, teoretski gledano, PS2 ima 100 milijuna više korisnika, ako ćemo hipotetski.... :-D ....šta me pate ovi tski...

mlakonja
06. 01. 2007., 23:35
Koji san ja fanboy to istine nisu.

Mike_Patton
06. 01. 2007., 23:35
Matrix je napisao/la:

mlakonja je napisao/la:

Khm, teoretski gledano, PS2 ima 100 milijuna više korisnika, ako ćemo hipotetski.... :-D ....šta me pate ovi tski...

Ma lako za korisnike,on je mislio na kvalitetu završnog proizvoda,specifikacije i performanse.
Bar se nadam :cry:

WestCoast
06. 01. 2007., 23:43
mlakonja je napisao/la:

Ova izjava razara zbilja....prejaka je :thumbsup:

BTW dajte pristanite se svađat kao da ste vi gatesovi, iwate ili katar. (ili kako se već piše)

Sorry zbog gramatike

Sizor
07. 01. 2007., 02:26
Matrix je napisao/la:
to sigurno Ameri prisiljavaju Iračane da kupuju X360, ili mijenjaju konzole za informacije o militantnim skupinama, pa su natukli 10 mil :-D
ma bravo, sutra ces u svim svjetskim novinama i vodecim medijskim kucama izlaci sa svojim velicanstvenim citatom - "otkrio sam tajnu uspijeha xboxa 360 :-D "

:spit:

SSJ_Vegeta
07. 01. 2007., 02:35
Dakle, nakon čitanja par zadnjih postova (Yalpemagova trabunjanja o MGSu na 5 HD-DVDova, mlakonjina uberpametna izjava kako je PS2 bolji od X360), shvatio sam da uopšte nema poente pričati s vama jer apsolutno šikanirate svakoga ko ima bilo šta za reći protiv Sony-ja i PS3. I naravno, muka mi je od činjenice da se gosp. Webmaster natovario meni na leđa kao da mu moji postovi vise kao omča oko vrata. Pa eto, da ga slučajno ne ugušim - olakšat ću mu život. U biti, ne - olakšat ću sebi.

Ono što je tužno je to što 99% vas koji branite Sony i PS3 i ne znate šta se dešava s tom konzolom i kompanijom, i što iznosite izjave bez da to potkrijepite BILO KAKVIM argumentom. U biti, pojma nemate. Zato vam toplo preporučujem da se naučite gramatici, poštovanju, radu sa informacijama i generalnoj objektivnosti. Doduše, sumnjam da iko od vas zna o čemu govorim, ali imate vremena za naučiti. I imate cobru, on vam je savršen učitelj.

Ono što je sreća u nesreći je da ipak imam dovoljno pameti i sivih stanica u mozgu da uvidim da je đavo odnio šalu, i da se sa cijelim site-om prepunom fenboja između kojih se izmigolji 10tak ljudi koji znaju braniti svoje stavove, ne isplati boriti. Dakle, bit ću pametan, i ne pisati više u ovom topicu, a trudit ću se da se ne javljam ni u druge. Nikako. Općenito.

Dakle, sad vam je ostao još cobra - otjerajte još njega, ili ga toliko iznervirajte svojim glupim izjavama i fenbojizmom da će mu postati muka i da će svoj entuzijazam, želju za kvalitetnom raspravom i informacije dijeliti sa ljudima koji znaju o čemu pričaju i koji imaju malo veće poglede od kartonske kutije u kojoj je stigao PS2.

Cobra, druže, nek' ti je Bog na pomoći.

Ako sam koga uvrijedio, I don't give a damn. Naslušao sam se dovoljno uvreda od sviju vas da vas mogu poslati u neku stvar i da tek onda budemo even.

Ako imate želju da me prijavite, javite se gosp. Objektivnom Fanboy-u (http://www.gameplay.hr/userinfo.php?uid=134) (sam je sebe tako nazvao, da ne bude nesporazuma) - siguran sam da će vrlo ekspresno i sa velikim profesionalizmom intervenisati i riješiti ovaj site "bolesti" koja se zove normalan i susretljiv član koji je pridonio i koji i dalje (iako je otjeran iz Web Teama jer zbog svojih ličnih stavova nije bio više podoban za tu funkciju) pridonosi ovom site-u više nego što vas 300 bezumnih Sony fanboya može zajedno u slijedećih 10 godina.

Yup, egocentričan sam, ali s pravom. I prosto me više zaboli šta mislite, kao i za site općenito.

Adios.

tabooX
07. 01. 2007., 03:30
/cut/

svaka cast Otsego :thumbsup:
svaka ti dala :thumbsup:

marte
07. 01. 2007., 05:22
Matrix je napisao/la:

mlakonja je napisao/la:

Po toj tvojoj logici onda je i Xbox360 bolji od PS3 kad ima skoro 10 puta više korisnika nego kaj ima PS3, teoretski.

Guest
07. 01. 2007., 09:15
@Facaa (na stranici prije) - :awe: :awe: :awe: Ti pwnaš. Pusa. :điđi

@Darkec - i ti pwnaš. Pusa. :thumbsup:

@Otsego - ti uvjek pwnaš... obožavam čitat tvoje (ponekad preduge :P) postove... al nemoj se živcirat oko botera i fenboja, steraj ih u qrac, onak, bez argumenata http://ut-approve.ej.am/index/uploads/smil4565bb0d7d299.gif

@Matrix - ti si gej http://ut-approve.ej.am/index/uploads/smil45667606d21e2.gif

Ovaj topic mi je najgluplji na GP-u, pa ljudi kaje bitno na kojoj se konzoli igrate i koja je jača od koje, koja ima veću rezu, bolju grafu... igrajte igre, zabavljajte se i uživajte u njima ane gubite vrijeme na debilne rasprave.

YALPEMAG
07. 01. 2007., 11:51
Zamislite da propadne ps ili xbox.Ciji pad bi vise potresao industriju igara?O ps ovisi cijela industrija jer da nije Sonya nebi ni igraca industrija bila sto je danas.Da propadne xbox,sta bi bilo?Jedno veliko olaksanje od pritiska i nelojalne konkurencije sto je uveo Microsoft i od koje pati cijela industrija.

ap0calypse
07. 01. 2007., 12:22
YALPEMAG je napisao/la:
Da propadne xbox,sta bi bilo?Jedno veliko olaksanje od pritiska i nelojalne konkurencije sto je uveo Microsoft i od koje pati cijela industrija.
De ne pričaj gluposti.

Matrix je napisao/la (primjer njegovih postova):

Matrix je napisao/la:
I da se osvrnem na citat, kako da ti i ja normalno sada razgovaramo o PS3 i recimo X360 kad imaš totalno neobjektivne stavove, ...
(I) tvoji stavovi su daleko od objektivnih. Ne znam zašto uopće sudjeluješ u raspravi o kojoj većinom nemaš pojma i u kojoj uopće ne priznaješ te bez valjanog argumenta podbadaš drugu stranu.

Facaa je napisao/la:
Zato ću ja kupovat igre koje me zanimaju bez obzira na kojoj platformi će izaći - konzole neka dođu kasnije.

freaxy
07. 01. 2007., 12:26
Potpisujem. Neki jednostavno imaju ideje dok neki jednostavno imaju novca. Kad god neko nešta kaže u svezi ps3 odmah neko uskače sa nekom dozom cinizma. Pa dovraga, igrajte se, budite sretni što imate nexgen konzole a nas jednostavno pustite dok čekamo ps3. I zaboravlja se važna činjenica-ps3 nije izašao na sve kontinente (a čuo sam i da je launch(ili lunch-zaboravio:) i na Artici i Antartici). Sada će netko ,naravno, uletiti sa dozom cinizma.

Spacemaniac
07. 01. 2007., 12:46
SSJ_Vegeta je napisao:
/cut/
?
:-O
Niti razumijem, niti želim razumjeti tvoj n-ti bezrazložni i potpuno neopravdani flejm na članove, moderatore ili mene općenito. Do daljnjega si isključen sa GamePlay sajta.

Matrix
07. 01. 2007., 12:53
ap0calypse je napisao/la:

(I) tvoji stavovi su daleko od objektivnih. Ne znam zašto uopće sudjeluješ u raspravi o kojoj većinom nemaš pojma i u kojoj uopće ne priznaješ te bez valjanog argumenta podbadaš drugu stranu.

Auu, javio se pravi. Znači automatski ako ne zagovaram božansku nadmoć konkurencije nad PS3, ja sam neobjektivan, previše fanboy vođen nekim šta ti ja znam porivima?
Molim te izbij si iz glave takve komentare "nemaš pojma" koji su čisti rezultat neuvažavanja tuđih mišljenja ili konkretno navedi primjer koji ti se ne sviđa i obrazloži ak misliš da si najpametniji. Moje objektivno mišljenje je da je PS3 najbolja konzola i da će ove godine postati i vodeća sila na tržištu, kome se to ne sviđa, nek me uvjeri drugačije.

I nadam se neki od vas znaju još uvijek šta znače smajlići- jer ovo zadnje za Irak i PS2 vs. X360 je neozbiljna zezancija...

Guest
07. 01. 2007., 12:59
@Matrix- svi smo ti jako zahvalni što se pokušavaš kandidirati u Best of www.gameplay.hr, ali bi te cjenjeni kolektiv GP-a zamolio da prestaneš pisati gluposti i biti fanboy.
Tvoja naglabanja i suluda jurišanja u rasprave koje ne možeš dobiti ne samo da štete ovome (već uništenome) topicu, nego i kompletnome site- u.
Rasprave su ti nebulozne, a tvoja zatupljenost i ljubav prema Sony- u, te čine glupljim nego što jesi.
Svaki puta kada pročitamo tvoje postove, zapitamo jesi li ti stvaran ili te Sony unajmio za besplatnu reklamaciju?

@SSJ_Vegeta- In memory... :cry:

ap0calypse
07. 01. 2007., 13:00
+ smanji potpis, maksimalne dimenzije su 300×75.
I ne pametuj.

Matrix
07. 01. 2007., 13:13
XIII je napisao/la:
@Matrix- svi smo ti jako zahvalni što se pokušavaš kandidirati u Best of www.gameplay.hr, ali bi te cjenjeni kolektiv GP-a zamolio da prestaneš pisati gluposti i biti fanboy.
Tvoja naglabanja i suluda jurišanja u rasprave koje ne možeš dobiti ne samo da štete ovome (već uništenome) topicu, nego i kompletnome site- u.
Rasprave su ti nebulozne, a tvoja zatupljenost i ljubav prema Sony- u, te čine glupljim nego što jesi.
Svaki puta kada pročitamo tvoje postove, zapitamo jesi li ti stvaran ili te Sony unajmio za besplatnu reklamaciju?

Oprostite, ali ja nisam znao da je ovo topic o filozofiranju? Jer to je apsolutno jednino što ti i Apo radite. Umjesto da aktivno sudjelujete u raspravi i nastojiti pokazati da netko griješi u svom razmišljanju (ako vi znate bolje), javljate se ne kraju sa ovakvim primitivnim i osudnim komentarima koji su vrijedni prezira gotovo koliko i vaša nekulturnost.

U normalnom postupanju, ovakva uvreda zaslužuje barem privremeno udaljvanje sa site-a jer nije ni u kom pogledu argumentirana, obrazložena, već stoji samo na polazištu da ja mislim da je PS3 najbolja konzola. Ovakvi vaši ispadi pokazuju vašu nevoljnost priznavanja tuđeg mišljenja i egocentričnost i licemjernost kojom smo svi mi koji volimo Sony glupi, a svi ostali su jedini pametni i vrijedni poštovanja na siteu.

Ak vam se ne sviđa moje mišljenjem, javite se na pm, ak mislite da ga možete pobiti, onda to i napravite u topicu, a ovakve stavove zadržite za sebe, jer samo vodite topic u još gorem smjeru i radite kaos koji nikome ne koristi.

YALPEMAG
07. 01. 2007., 13:20
XIII je napisao/la:

@SSJ_Vegeta- In memory... :cry:

Sta tebi smeta sto je netko fan ps?Netko ne moze svatiti da ima ljudi koji se igraju samo na ps vec deset godina i ne triba im nista drugo.Da nama je favorit ps i zelimo da uspije a za xbox nas nije briga,sta se mene tice moze propast.
Sjecate se PSX svima dragog magazina?Nintendo je bio jak u to vrijeme a opet oni su pisali samo o ps,zasto?Ismijavali su tada najavljeni xbox,a poslije godinu dana,odjednom iz Sony fanboya pretvorili se u prave gamere kojima su samo igre vazne,a prije nisu bile?

Guest
07. 01. 2007., 13:26
Matrix je napisao/la:
/cut/
Sigurno je bolje filozofirati nego pisati stvari o kojima nemaš pojma.
Kako bi PS3 mogao postići planetarni uspjeh, ako već sada kaska za svojim konkurencijma. Možda ako ima toliko puno ljudi, koji si mogu odjednom priuštiti dvije NEXT- Gen konzole odjednom?
Besides, ako ti misliš da ja ne sudjelujem na ovom topicu kao član nego se samo prepucavam sa fanboy- članovima poput tebe, onda si u krivu.
Pročitaj par stranica unazad pa ćeš primjetiti i moje postove među njima, u kojima se NE prepucavam, nego izražavam svoja mišljenja i stajališta i neke činjenice. Ovako se zakvačim sa nekim članovima poput tebe, koji druge ponižavaju sa nazivima poput: "sine" i sl.
Tebe bi zbog toga trebalo udaljii sa ovog site- a.
Također, ono što ti zoveš "filozofiranjem" drugi nazivaju kulturnim izražavanjem.
Pročitaj par svojih postova unazad, ali lijepo tečno i na glas, te proanaliziraj ih, pa ćeš vidjeti da stvarno na nekim mjestima pišeš (ako ne i uvijek) (uljudno rečeno) gluposti.

Matrix
07. 01. 2007., 13:48
XIII je napisao/la:

Kako bi PS3 mogao postići planetarni uspjeh, ako već sada kaska za svojim konkurencijma. Možda ako ima toliko puno ljudi, koji si mogu odjednom priuštiti dvije NEXT- Gen konzole odjednom?

Znači, po tvom mišljenju, uspjeh konzole se mjeri samo prema prva 2 mjeseca na tržištu? Da si malo bolje čito u ovom topicu onda bi i vidio da je jedini razlog "malog" (ako je preko milijun prodanih primjeraka konzole u 2mjeseca malo) broja primjerka PS3 činjenica da ih je malo i isporučeno. Sony je i službeno objavio kako je imao poteškoća s proizvodnjom Ps3 zbog Blu-Ray optičkog pogona, čija se sporost odrazila na dostupan broj konzola na tržištu. A da ne govorimo da Europa tek dolazi...

Ovako se zakvačim sa nekim članovima poput tebe, koji druge ponižavaju sa nazivima poput: "sine" i sl.

Ak ovo nisam već 1000 puta objasnio, al evo za tebe i 1001. put: Moja poštapalica "Sin, Sine i sl." nema nikave veze s ponižavanjem, nego naprotiv, to je prijateljski umetak i tako govorim većini svojih prijatelja. To je krenulo prije par godina, pa sve se svi počeli zvati sine i to mi ostalo. Ni u kom slučaju to nije znak ponižvanja ili bilo čega u tom kontekstu. Ljudi koji su ovdje duže vrijeme poput mene to i znaju, ali evo da se netko ne uvrijedi još sam jednom objasnio.

Tebe bi zbog toga trebalo udaljii sa ovog site- a.

Ne bi, prema tvom shvaćanju odavno bih bio izbačen zbog toga, ali srećom pa dosta ljudi i razumije moju poštapalicu, gore objašnjenu.

Također, ono što ti zoveš "filozofiranjem" drugi nazivaju kulturnim izražavanjem.

Samo da tebe citiram: "Rasprave su ti nebulozne, a tvoja zatupljenost i ljubav prema Sony- u, te čine glupljim nego što jesi."

Tolko o kulturnom izražavanju

Pročitaj par svojih postova unazad, ali lijepo tečno i na glas, te proanaliziraj ih, pa ćeš vidjeti da stvarno na nekim mjestima pišeš (ako ne i uvijek) (uljudno rečeno) gluposti.

Opet, ja vam bogme neću biti učitelj,a ni tuzač smajlića, ako se po ovim misli da onih par šala o Ameri-Irak-x360 ili 110 naspram 10 milijuna primjerka, onnda malo bolje pogledajte konstrukciju posta.

Sve ostalu su naravno gluposti, ako iz dna duše mrzite Sony koji vam je skrivio ne znam ti ja šta........

Spacemaniac
07. 01. 2007., 13:48
Ovaj je topik do daljnjeg zaključan. Unatoč napomenama od prije nekoliko dana, kao što možete i sami primjetiti, dva su člana isključena sa sajta, a jedan je dobio opomenu zbog, između ostalog, međusobnog flejmanja, totalnog oftopika te svima vam tako dragog trolanja.

Topik će do daljnjega ostati zaključan, a za drugi put razmislite što će se dogoditi kad ponovno odlučite nekoga nasilu u nešto uvjeravati i tjerati ga da se složi s vama, te kad u tome ne uspijete, za to okrivljavati sve druge, pa čak i administraciju ovog sajta.

Spacemaniac
11. 01. 2007., 10:06
Mnogo se toga zbilo zadnjih dana u gaming industriji pa vam otvaramo ponovno ovaj topik kako biste mogli raspraviti o tome na nadamo se nešto drukčiji način no do sada.

JULKA
11. 01. 2007., 11:30
double postaš :-D
ps3 rulz,xbox sucks :-D

uglavnom,zanimljiv članak (http://www.gameplay.bloger.hr/post/svadjaju-se-djeca/138858.aspx).baš se svađaju ko djeca. :-)

Guest
11. 01. 2007., 11:48
Jedna stvar zašto se prepirete koja je konzola bolja...pa sve 3 imaju zanimljive naslove....osim toga ja sony više volim jer nudi naslove koje sam volio na ps1 i ps2.......i nadam se da Ps3 neće propast...kao šta neki tu tvrde :thumbsup:

kikib
11. 01. 2007., 11:52
pa to da će ps3 propast je kriva informacija jer je snoy prodo 1000000 konzola. :thumbsup:

Guest
11. 01. 2007., 12:21
E u qrac... Baš dobro da se ova tema ponovo otvorila, jer se na kraju prošle našlo toliko besmislenih postova... moram reagirati...

Blade-Ri: Da mi je znat ćemu onda Classic Controler, a zašto PS3 nema kontrolera koji ne podržava motion prepoznavanje ?

Joooj... Ali, ako ti nisi primjetio, Classic Controler se NE dobiva uz Wii što će reći da je to DODATAK! Na SIXAXIS-u je taj žiroskop samo dodatak, ali je u svakom kontroleru jer inače u niti jednoj igri ne bi bio podržan taj dodatak...

SAPHIR: ostali, za sada "promatrači" Wii-ja ili oni koji su ga tek nabavili i eventualno par sati proveli pred njime, po meni nisu kompetentni da razglabaju o takvim temama objektivno.

Ma daaaaj.... DA, to je točno, ali ne možeš objektivno raspravljati o ni jednoj konzoli ako je nisi imao nekoliko dana... A to je gotovo nemoguće ako je ne kupiš... A naš standard je... uf... Ma znaš sve to i sam.

SSJ_Vegeta: I šta je tu loše ako je konzola izgrađena oko Wiimote-a? Oko čega je izgrađen PS3? Cell-a koja omogućuje hyper-turbo grafiku i BluRay playera? Wow, kakva inventivnost, I'm amazed

Tko je ikad rekao da će PS3 biti inovativan? Ako ćemo tako, ja mogu reći isto tako za snagu Wii-ja... Koja grafika.... a izišao je toliko poslije GC-a... Wow, kakav tehnički napredak, I'm amazed... Razumiješ? PS3 je išao na tehnološku superiornost, a Wii na inventivnost, kao što i sam znaš. I u tom slučaju je razglabanje o inventivnosti PS3-ja ili tehnologiji unutar Wii-ja zbilja besmisleno...

SSJ_Vegeta: PS3 je preskup za običnog Balkanca, u mom slučaju, višestruko preskup, posebno zato jer je pitanje da li će biti pirata za PS3, i kako će sve to ispasti na kraju.

Aha... Oćeš ti jedan deja vu? 2000. godina - PS2 je preskup za jednog običnog Balkanca, u mom slučaju, višestruko preskup, posebno zato jer je pitanje da li će biti pirata za PS2, i kako će sve to ispasti na kraju. Nije li tako bilo? Isto su svi govorili o tome kako pirata neće biti zbog DVD-a... Please... PS3 igre su već dumpane, samo se čeka loader igara... A on će sigurno doći...

qwerty: Svi znamo da Nintendo nije 'velika' kompanija kao Sony i Microsoft,tj. velika u smislu korporacije.

Nintendo nije velika kompanija? :awe: :rotflmao:
Da, njihov profit dolazi samo od gaminga, za razliku od Sony-ja i M-a, ali jesi li o tome razmišljao na ovaj način - oni u tom slučaju ulažu samo u gaming...

Guest
11. 01. 2007., 12:39
ponovo otvaranje
ovog topica je loša ideja

svako hvali "svoju" konzolu iako nitko nije kompetentan da ista govori

samo vrjedjanje i flejmanje
jedini koji je imao normalne postove bio ej ssj vegeta
ako neces da se anstavio ono sto je bilo
lockaj ovaj topic
ako nista onda zato jer ima vs. u imenu i potice na debilizam
jer mi balkanci neznamo normalno raspravljati

mlakonja
11. 01. 2007., 13:24
SirJohnDeBilko je napisao/la:
jer mi balkanci neznamo normalno raspravljati
Pa mislim da su to već svi zaključili. :lol:

insane_cobra
11. 01. 2007., 13:40
koe balkanac oš da ti bulju razbijem??? ;-)

Guest
11. 01. 2007., 13:48
Sad sam u teškoj dilemi..koju konzolu da kupim Wii ili PS3....btw na decemu sam pročita vijest..da su konami povukli neke igre za ps3 i wii( kao npr mgs4) :cry:

insane_cobra
11. 01. 2007., 13:56
Povukli su neke igre, ali ništa pretjerano bitno (osim ako ste fanovi Gradiusa, a trebali bi biti). MGS 4 NIJE povučen.

beta1
11. 01. 2007., 13:58
cigla je napisao/la:
Sad sam u teškoj dilemi..koju konzolu da kupim Wii ili PS3....btw na decemu sam pročita vijest..da su konami povukli neke igre za ps3 i wii( kao npr mgs4) :cry:

znas kaj kupi si ti gameboy i bit ces prezadovoljan :thumbsup:

YALPEMAG
11. 01. 2007., 14:09
Sony je prodao 1,5 mil do sada,to je dobra vijest i znaci da im proizvodnja ide dobro i da Euro launch ide po planu.Mislim da ce imati minimum 1 mil konzola iako je i to malo za nahranit gladnu Europu.

Guest
11. 01. 2007., 14:19
beta1 je napisao/la:

cigla je napisao/la:

znas kaj kupi si ti gameboy i bit ces prezadovoljan :thumbsup:

btw imam gameboy advance sp,, psp,ps one,ps2( x 3 kom )
i ne zanima me gameboy :-D

Guest
11. 01. 2007., 15:10
Dajte molim vas lockajte ovaj topik opet...Jer ovo je mjesto svadanja spemanja i flejmanja,molim vas :please: ovo je mjesto gdje dva-tri covika znaju o cemu pisu,a ostali ili ih kvotaju bez veze ili iznose svje nelogicne i glupe fenbojisticke izjave koje su za plakat...''...Izbjegavajte versus (vs.) teme kojima je cilj podcjenjivanje jedne od suprotstavljenih strana''... :please: <- cijeli se topik svodi nazalost na to.Opet govorim ima nekoliko ljudi koje zaista cijenim kada pisu ovdje(...ssj_vegeta,luda_kobra...)ali neki nisu ovdje,a nekima se jednostavno neda prepirat(a ni meni vise,da budem iskren) sa ''mudracima''...Pa na kraju krajeva bilo bi i vama lakse kada biste ga opet lockali,tj. GP-WT-u.
Iskreno ne nadam se previsa...ali valja pokusat...Pozdrav

insane_cobra
11. 01. 2007., 15:27
Da, bilo bi dobro otvoriti temu na kojoj bi se pisalo o dobrim stranama sve tri konzole, ali vjerujem da bi i ta vrlo brzo degenerirala u prepucavanje.

Na apsurdnost cijele situacije najbolje je ukazao administrator jednog foruma koji također posjećujem (ispričavam se na engleščini):

Y'know, I watch these console threads with some fascination. Despite the accusations, for the most part there really aren't many blind fanboys here. Generally people seem to acknowledge the value in each system even if they favour one over another. So I never quite understand why there's such a need to determine a "best" based on some marginal technical issue, purely hypothetical projections, or something equally obscure. From all the arguments to date, here's what I get out of them. Someone correct me if I'm wrong:

PS3

Pretty awesome machine for the most part
Too bloody expensive for most people
Cool for people who want Blu-ray, lame for those who don't
Highest potential upside, but mainly in ways only technophiles would appreciate
PR blows major chunks
Sony kind of being rat bastards
Not as developer friendly, fewer exclusives (than PS2)
Projection: will be a solid system overall, and still sell boatloads over the life of the machine, particularly after price drops

Xbox360

Still too expensive for a lot of people, but less bloody
Good choice for people interested in HD-DVD; nothing imposed
Slightly less upside, but mainly in ways only technophiles would appreciate
PR manages to not shoot itself in the foot, although nothing special
Nothing overtly negative about Microsoft these days, but it's still Microsoft
More developer friendly, leveling playing field on exclusives
Projection: will be a solid system overall, and still sell boatloads over the life of the machine, particularly after price drops

Wii (even though not directly competing)

Most affordable for most people
Cool for people who want gameplay innovation
Lowest potential upside technically, but determined to win out with gameplay over graphics
PR pretty good, despite the name still sucking (sorry, couldn't resist. :-p)
Nintendo playing the underdog role pretty well, so no one hates them now
Developer friendly, fair number of exclusives
Projection: will be a solid system overall, and still sell boatloads over the life of the machine, drawing in new markets and likely become the chosen second system for the hardcore.

I don't actually see much argument about these points, so really, tell me what I'm missing and why there's a winner and loser in the bunch.

I čovjek je potpuno u pravu, svi pobjeđuju. Nema smisla svađati se oko toga koji je bolji kad su svi tako ****** dobri i, generalno gledajući, imaju svijetlu budućnost pred sobom. Sve ostalo su manje bitni detalji.

Ne kažem sad da treba potpuno odustati od svih rasprava, ali malo uviđajnosti, tolerancije i međusobnog (međuplatformskog :-)) poštovanja ne bi falilo.

mlakonja
11. 01. 2007., 19:03
Da, u pravu si trebali bi raspravljati o igrama, a manje o konzolama.Jer ionako većina dobrih igara izađe na sve 3 konzole.

Squall
12. 01. 2007., 10:37
MGS 4 NIJE povučen.

Točno, a sada se čini da ni ostale 4 nisu otkazane, sve je produkt typoa i neprovjerenih vijesti! :-)

IGN se ispričava i šalje novu vijest kako su igre itekako u razvoju, ali još uvijek sa TBA datumom.

Konami Games Not So Cancelled (http://ps3.ign.com/articles/755/755023p1.html)

insane_cobra
12. 01. 2007., 11:38
Eh, taj Famitsu, koji šaljivdžije.

Inače, stigli su i službeni NPD rezultati (http://www.joystiq.com/2007/01/11/december-npd-hardware-sales-push-industry-to-new-heights/) prodaje konzola za prosinac u Americi:

* DS: 1.6 milijuna (9.2 milijuna do sada)
* PlayStation 2: 1.4 milijun (37.1 milijun do sada)
* Xbox 360: 1.1 milijun (4.5 milijuna do sada)
* PSP: 953.2 tisuće (6.7 milijuna do sada)
* Game Boy Advance: 850.7 tisuća (35.1 milijun do sada)
* Wii: 604.2 tisuće (1.1 milijun do sada)
* PS3: 490.7 tisuća (687.3 tisuće do sada)

Sve tri nove konzole prodaju se odlično, s Xboxom 360 daleko na čelu (u prosincu prodano više primjeraka od PlayStationa 3 i Wiia kombinirano), ali ipak iza PlayStationa 2 i DS-a. Dakle, svi su vrlo dobro profitirali.

kikib
12. 01. 2007., 11:43
Eh, taj Famitsu, koji šaljivdžije.

Inače, stigli su i službeni NPD rezultati (http://www.joystiq.com/2007/01/11/december-npd-hardware-sales-push-industry-to-new-heights/) prodaje konzola za prosinac u Americi:

Sve tri nove konzole prodaju se odlično, s Xboxom 360 daleko na čelu (u prosincu prodano više primjeraka od PlayStationa 3 i Wiia kombinirano), ali ipak iza PlayStationa 2 i DS-a. Dakle, svi su vrlo dobro profitirali.
ali ih je advance i ps2 dotuko hehe

Guest
12. 01. 2007., 12:26
Ixy je napisao/la:

SAPHIR: ostali, za sada "promatrači" Wii-ja ili oni koji su ga tek nabavili i eventualno par sati proveli pred njime, po meni nisu kompetentni da razglabaju o takvim temama objektivno.

Ma daaaaj.... DA, to je točno, ali ne možeš objektivno raspravljati o ni jednoj konzoli ako je nisi imao nekoliko dana... A to je gotovo nemoguće ako je ne kupiš... A naš standard je... uf... Ma znaš sve to i sam.

pusti sad standard. ciljao sam na to da mnoge nepotrebne svađe u ovom topicu nastaju iz razloga što određeni ljudi iznose tvrdnje koje su plod njihovog (često neutemeljenog) razmišljanja (a znaš, sad bih mogao tu vulgarno nabaciti onu Dodovu "misliti je drek znati"), a ne dugotrajnog iskustva igranja na konzoli o kojoj pričaju. neke subjektivne procjene koja će konzola prodajom ownati koju se možda i mogu izvoditi, koliko su utemeljene, ovisi o informiranosti i upoznatosti sa situacijom na tržištu čovjeka koji se upušta u tu raspravu... ne govorim o tome...

procjenu "kvalitete" gaminga i dugotrajnosti nekog hardvera (konzole) na temelju softverske ponude, kvaitete softvera i primjene inovacija u igranju (prvenstveno mislim na wii) može dati igrač koji se duže vrijeme "zabavio" igranjem na nekoj platformi i upoznao ju "iz prve ruke".

komentari tipa "mahanje pred ekranom je za djecu" i sl. što često zna padati na račun Wii-ja se ne mogu uzeti za ozbiljno... to može bit nečija pretpostavka, ali neka ju onda ne prezentira kao fakat iliti kao svoj stav, jer se kladim da na wiiju nije ništa odigrao, a često to baš tako i ispadne... koliko je mahanje pred ekranom zabavno, koliko umanjuje ili povečava igrače iskustvo... to mi može reči gamer koji će temi pristupit ozbiljno i objektivno nakon što je dotičnu tehnologiju sam isprobao u igrama, i to na malo "duže staze".

Quicksilver
12. 01. 2007., 13:09
Ah, što se vi raskokodakali ovdje.. ne da mi se ni čitat.

Uglavnom, poredak mi je ovako wii, 360, pa PS3. Tim redom ih namjeravam nabaviti ( tokom idućih godina :-( ). I sve ću ih voliti jednako vi konzolorasisti :blabla: .

Blaiz
12. 01. 2007., 13:30
evo jedne jako lijepe vijest za xboxaše a ta je da mgs po Ovdje (http://www.gamespot.com/pages/forums/show_msgs.php?topic_id=25301036&page=0)
napisanome dolazi na x360 :-p , to jest osnovana je Kojima X productions unutar Konamia.
In someones Face :thumbsup: :-D

insane_cobra
12. 01. 2007., 13:33
Faux. Bogus. Fake. Laž. Zajeb. Ne. Čini se da se netko samo malo našalio.

Matrix
12. 01. 2007., 15:16

E ovo je fakat realno, mislim očekivano. Još bih pridodao du neke konzole, PS3, dobile malo veći zamah kada je Sony isporučio poveći broj konzola početkom siječnja, tak da očekujem blizu 1 milijun ili tak nešt prodanih konzola u Americi do sada. Ali svima dobro ide....

Nintendo i Sony su bogme pošteno utržili za božić - Nintedno oko 3 milijuna prodanih konzola, Sony 2,5 milijuna samo u Americi....nice....i X360 svaka pohvala....

Evo još malo NPD za Sony:

"According to NPD data, SCEA tallied total sales of $1.61 billion, with more than 2.8 million units of hardware, 22.4 million units of software and 6.9 million peripherals sold, besting the next closest company's total retail sales dollars by nearly 40%. December 2006 was only the third time total first- and third-party sales for an individual company have exceeded $1.6 billion, records previously set by SCEA in December 2001 and 2002." ....

Komentar: 1.6 milijardi $ profita za SCEA -- em ti život! :)

"As one of the top items on consumer's holiday gift lists, the recently released PLAYSTATION 3 set a new record for the company following exceptional December sales - in the first two months of availability, the PS3 has sold-through more units in the US than the original PlayStation or PlayStation 2."

""If there was ever any doubt about the power of the PlayStation brand in the US, the December NPD data should quickly quell it," said Jack Tretton, president and CEO, Sony Computer Entertainment America. "Not only did consumers drive records for PLAYSTATION 3, they also validated the excellent value represented by PlayStation 2 and the entertainment versatility of PSP. These sales figures bode very well for the company heading into 2007.""

Za prosinac slobodno možete reći Nintedno je dominiro, Sony je dominiro, Microsoft je dominiro i bit ćete u pravu, jer izgleda da su svi zadovoljini svi imaju odlične rezultate.

P.S. - PS3 launch je ipak nadmašio i prema ovim podacima X360 launch u prva 2 mjeseca u Americi, samo za skeptike i one koji su mislili da izmišljam toplu vodu:

"According to the NPD numbers released just minutes ago, Nintendo sold 1.1 million Wii from launch through till the end of the year. Sony came in a distant second selling 687,300 Playstation 3s. Comparably, Microsoft sold 607, 343 from their launch date in Nov. 2005 through the end of that year. (Microsoft has sold a total of 4.5 million Xbox 360's since their launch in 2005) So, apples-to-apples, Nintendo came in first, Sony second and Microsoft third, with Nintendo nearly tying the second and third place combined."

insane_cobra
12. 01. 2007., 15:22
Matrix je napisao/la:
"According to NPD data, SCEA tallied total sales of $1.61 billion, with more than 2.8 million units of hardware, 22.4 million units of software and 6.9 million peripherals sold, besting the next closest company's total retail sales dollars by nearly 40%. December 2006 was only the third time total first- and third-party sales for an individual company have exceeded $1.6 billion, records previously set by SCEA in December 2001 and 2002." ....

Komentar: 1.6 milijardi $ profita za SCEA -- em ti život! :)

Samo mali ispravak, radi se o 1.6 milijardi $ prihoda, ne profita. Ako je ono malo što znam o ekonomiji točno, profit = prihodi - rashodi.

P.S. - PS3 launch je ipak nadmašio i prema ovim podacima X360 launch u prva 2 mjeseca u Americi, samo za skeptike i one koji su mislili da izmišljam toplu vodu:

Naravno da jest, opće je poznato da su Microsoftovi problemi s isporukom dovoljnog broja konzola sezali duboko u prvi kvartal iduće godine. Ali, za razliku od Sonyja, sve što su isporučili, to su i prodali (osim u Japanu). Također, ne zaboravi da je Xbox 360 u isto vrijeme lansiran i u Europi.

Matrix
12. 01. 2007., 15:27

Samo mali ispravak, radi se o 1.6 milijardi $ prihoda, ne profita. Ako je ono malo što znam o ekonomiji točno, profit = prihodi - rashodi.

Je, ja sam krivo napiso, al ovo je fakat nevjerovatno, mislim, da samo jedan ogranak Sony-a tolko zaradi - ostvari prihoda, na samo jednom polju - igrači hardware (PS2, PS3 i PSP), software i ostalo (kontroleri, kablovi, gluposti i tak :-D )....

Naravno da jest, opće je poznato da su Microsoftovi problemi s isporukom dovoljnog broja konzola sezali duboko u prvi kvartal iduće godine. Ali, za razliku od Sonyja, sve što su isporučili, to su i prodali (osim u Japanu). Također, ne zaboravi da je Xbox 360 u isto vrijeme lansiran i u Europi.

Samo kratko - i Sony je imo strašnih problema sa isporukom, to i sam znaš, a ovo za milijun kozola su ostvarili u siječnju, a ne u ovom razdoblju, pa tako netko može isto ustvrdili da je Sony prodo gotovo sve PS3 što je imo (mislim da su ljudi kupili sve što je bilo raspoloživo) u prosincu....al nito više ni tolko važno, glavno da industrija radi, da sve ide samo na bolje i da nas čeka lijepa 2007. ;-)

Guest
12. 01. 2007., 15:39
ma PS3 nadam se da će imat nastavke mojih najdražih rpg
Wii....osim zelde za sad nema ništa zanimljivo u ponudi(+ nema pirata)
x-360..........uopće nema ništa zanimljivo ..osim u dalekoj budućnosti Blue Dragon.......... :thumbsup: :thumbsup:

Matrix
12. 01. 2007., 15:43
cigla je napisao/la:
x-360..........uopće nema ništa zanimljivo ..osim u dalekoj budućnosti Blue Dragon.......... :thumbsup: :thumbsup:

A nije baš tako za X360, malo si pretjero, osim ako nisi totalni RPG freak ;-) Ima X strašno puno kvalitetnih igara i trenutno najbolju ponudu killer igara - logično, zbog toga što su PS3 i Wii tek izašli.....

A za PS3 - RPG, moja pretpostavka je da će samo FFXIII prodati par milijuna PS3 (mislim da to Japanci najviše čekaju, ustvari, potpuno sam siguran).

YALPEMAG
12. 01. 2007., 15:57
Mala lekcija iz povijesti.www.highbeam.com (http://www.highbeam.com/doc/1G1-67981513.html)www.SFGate.com (http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?file=/chronicle/archive/2000/12/07/BU106895.DTL&type=printable)www.accessmylibrary.com (http://www.accessmylibrary.com/premium/0286/0286-6461993.html)www.wired.com (http://www.wired.com/news/business/0,1367,41012,00.html)

PLAYER_One
12. 01. 2007., 16:13
Ja mislim da jos ima dovoljno vremena da ps3 dodje na prvo mjesto, wii ga sad vodi samo radi cijene

Matrix
12. 01. 2007., 16:34
Nakon lijepog NPD izvješća, ajmo još malo.

1) Konačno je objavljen datum izlaska igre Heavenly Sword, jedne od najjačih ekskluziva koju PS3 ima.

"The official US PlayStation 3 site has revealed the release date for one of the most anticipated games of the year.

Heavenly Sword will be exclusively available for PlayStation 3 on March 6th 2007.

Along with games such as MotorStorm and Lair, Heavenly Sword is tipped to be one of the top titles of the year for Sony's PS3."

2) za sve rpg fanove:

"Ubisoft announced today that Enchanted Arms is being developed for the PlayStation 3 and will be available in stores this March. Enchanted Arms is being created by development studio FromSoftware in Japan and is one of the first next-generation Japanese RPG to be appearing on the PS3."

- LINK: http://www.psu.com/node/6909

3) Ožujak je izgleda mjesec za PS3, dolazi u Europu, konačno izlazi dosta fenomenalnih novih igara, nekih konverzija....Virtua Fighter 5, F.E.A.R., Oblivion, navedeni Heavenly Sword,Enchanted Arms, Formula One, MotoStorm (eu verzija), Rainbow Six Vegas i puno drugih....

Encore
12. 01. 2007., 16:37
Matrix je napisao/la:
Nakon lijepog NPD izvješća, ajmo još malo.

1) Konačno je objavljen datum izlaska igre Heavenly Sword, jedne od najjačih ekskluziva koju PS3 ima.

"The official US PlayStation 3 site has revealed the release date for one of the most anticipated games of the year.

Heavenly Sword will be exclusively available for PlayStation 3 on March 6th 2007.

Da, ali samo za AMERIČKO tržište (Heavenly Sword Dated For Yanks (http://www.news4gamers.com/ps3/News-19669.aspx)), dakle ništa od Heavenly Sword za europski launch...

Osim naravno po tetki, ujku, stricu (nekom trećem) iz USA...

insane_cobra
12. 01. 2007., 16:45
Matrix je napisao/la:
Samo kratko - i Sony je imo strašnih problema sa isporukom, to i sam znaš

To bez sumnje, ali po njihovim vlastitim tvrdnjama, ti su problemi već riješeni. ;-)

a ovo za milijun kozola su ostvarili u siječnju, a ne u ovom razdoblju, pa tako netko može isto ustvrdili da je Sony prodo gotovo sve PS3 što je imo (mislim da su ljudi kupili sve što je bilo raspoloživo) u prosincu....

Jok, njihovo službeno priopćenje za tisak (http://www.us.playstation.com/News/PressReleases/373) eksplicitno tvrdi da se brojka od milijun isporučenih konzola odnosi na razdoblje od lansiranja pa do kraja kalendarske 2006. godine.

al nito više ni tolko važno, glavno da industrija radi, da sve ide samo na bolje i da nas čeka lijepa 2007. ;-)

To se slažem, svi su ostvarili impresivne rezultate. Samo sam htio razjasniti neke sitnice koje si mrvicu krivo interpretirao. :-)

Encore
12. 01. 2007., 16:47

To bez sumnje, ali po njihovim vlastitim tvrdnjama, ti su problemi već riješeni. ;-)

LOL, "njihove vlastite tvrdnje" je jaaaakkoooo relativan termin... Pogotovo kada je u pitanju Sony... :-)

Guest
12. 01. 2007., 17:03
Matrix je napisao/la:

cigla je napisao/la:

A nije baš tako za X360, malo si pretjero, osim ako nisi totalni RPG freak ;-) Ima X strašno puno kvalitetnih igara i trenutno najbolju ponudu killer igara - logično, zbog toga što su PS3 i Wii tek izašli.....

A za PS3 - RPG, moja pretpostavka je da će samo FFXIII prodati par milijuna PS3 (mislim da to Japanci najviše čekaju, ustvari, potpuno sam siguran).

totalni sam rpg- freak............... :thumbsup:

PLAYER_One
12. 01. 2007., 17:20
Ma zaboravite na wii i x360, toliko su shit da nigdje nemogu niti originalne igre za njih nabaviti, samo ps3 i thats it, a sto se tice rpg-ova ista je stvar, najvise ih ima na ps1&2 , a na gamecube ili x360 nema skoro nista, gamecube ima baten kaitos koji nije los i nista vise, a od xbox rpgova da i ne govorim, on nema nista svoje nego sve uzima s pc-a a to isto je na pc-u puno bolje nego na xboxu, premda vise volim konzole. Takva ce i slicna situacija biti i sa wii itd, sta je tamo dobro, mozda zelda, neislati se kupiti konzolu radi jedne ili dvije dobre RPG igre, ako bas gledate na rpgove.

cigla
totalni sam rpg- freak............... :thumbsup:

svi se previse hvalite s ovim

Dark_One
12. 01. 2007., 17:24
Matrix je napisao/la:
E da jednom i od tebe čujemo hvalospijeve na račun X360. :D ;)

insane_cobra
12. 01. 2007., 17:31
Encore je napisao/la:
LOL, "njihove vlastite tvrdnje" je jaaaakkoooo relativan termin... Pogotovo kada je u pitanju Sony... :-)

Vidim da nisi dobro naučio Vjerovanje. Za kaznu deset Zdravo Marija. :-)

Matrix je napisao/la:
Ožujak je izgleda mjesec za PS3, dolazi u Europu, konačno izlazi dosta fenomenalnih novih igara, nekih konverzija....Virtua Fighter 5, F.E.A.R., Oblivion, navedeni Heavenly Sword,Enchanted Arms, Formula One, MotoStorm (eu verzija), Rainbow Six Vegas i puno drugih....

Ne znam za Europu, ali u Americi do kraja prvog kvartala relativno sigurne datume izdavanja imaju i Sonic the Hedgehog, Fatal Inertia, Bladestorm, College Hoops 2K7, NBA Street Homecourt, GRAW 2, Major League Baseball 2K7, Splinter Cell: Double Agent i The Godfather.

PS3 će imati solidno jako proljeće ponajviše zbog first party igara i Virtua Fightera 5. Jedini je problem što, ako ne bude nekakvih iznenađenja, do samog kraja prvog mjeseca i Sonica ne izlazi baš niti jedan retail naslov, a zatim opet slijedi suša do 20. veljače kada dolazi Virtua Fighter 5.

Sve igre koje sam naveo za PS3 otprilike u isto vrijeme izlaze (ili su već izašle) i za Xbox 360, a američke vlasnike Microsoftove konzole osim toga do kraja kvartala očekuju i Lost Planet: Extreme Condition (izlazi danas), NCAA March Madness 07, Battlestations: Midway, Fuzion Frenzy 2, Crackdown, Samurai Warriors 2 Empires, Rayman Raving Rabbids, Two Worlds (koji se možda pojavi i na PS3), Earth Defense Force X, Guitar Hero 2, a vjerojatno i Bullet Witch.

Ni Wii neće proći loše: WarioWare: Smooth Moves, Bust-A-Move Bash!, Wii Play, Sonic and the Sacred Rings, Tiger Woods PGA Tour 07, Heatseaker, Prince of Persia Rival Swords, Ubisoftovi Teenage Mutant Ninja Turtles, Blazing Angels: Squadrons of WWII, Driver: Parallel Lines, The Godfather, Cooking Mama: Cook Off, a i SSX Blur bi trebao tu negdje.

I onda ti imaj sve tri konzole i još vodi koliko-toliko produktivan život...

Matrix
12. 01. 2007., 19:49
Encore je napisao/la:
Da, ali samo za AMERIČKO tržište (Heavenly Sword Dated For Yanks (http://www.news4gamers.com/ps3/News-19669.aspx)), dakle ništa od Heavenly Sword za europski launch...

Osim naravno po tetki, ujku, stricu (nekom trećem) iz USA...

Može i tak. Ali fakat se nadam da će igra izaći za launch - taman do kraja ožujka, osim ak dečki neće još malo raditi na igri (čist sumnjam).

I et da kažem, počele su i igre sa X360 prelazit na PS3 (mislim exclusive X igre izlaze i na obje platforme) - kao što sam reko za Ubisoftov Enchanted Arms koji će se razlikovati na PS konzoli po nekim stvarima:

"SIXAXISâ„¢ Wireless Controller Integration Provides an Immersive Experience: Use the motion-sensitive controller to harness weapons, recover your EX power meter, unlock more powerful attacks and solve puzzles.

I cobra je rekao za "Two Worlds" istu stvar, sve je izglednije da dolazi i na PS3.

I gledam na IGN-u datume PS3 igara, i stvarno mi nije jasno. jer pogledajte šta bi sve po njima trebalo izaći (do)tada:
http://ps3.ign.com/index/release.html

I onda ti imaj sve tri konzole i još vodi koliko-toliko produktivan život...

Daj bože da se što većem broju ljudi ovo prvo obistini, a ovo drugo, ufff, teško, ma nikak, zaboravi na život par mjeseci :thumbsup:

P.S. Insane_cobra - nemoj vjerovati svim glasinama na netu. Konami je opovrgnuo glasine da otkazuju igre za PS3 i Wii, sve što si nabrojo da neće izaći - IZLAZI! Nisu neki naslovi u cjelini gledano, al za inat svima vama, Konami vas prešo :-p

http://ps3.ign.com/articles/755/755023p1.html

"Konami Games Not So Cancelled
Gradius and New Adventure Game 2 are still on the way!"

insane_cobra
12. 01. 2007., 23:08
Matrix je napisao/la:
Insane_cobra - nemoj vjerovati svim glasinama na netu. Konami je opovrgnuo glasine da otkazuju igre za PS3 i Wii, sve što si nabrojo da neće izaći - IZLAZI! Nisu neki naslovi u cjelini gledano, al za inat svima vama, Konami vas prešo :-p

http://ps3.ign.com/articles/755/755023p1.html

"Konami Games Not So Cancelled
Gradius and New Adventure Game 2 are still on the way!"

A čuj, nisu bile glasine, nego je Famitsu zeznuo stvar, a IGN proslijedio krivu informaciju dalje. Dešava se.

PS2MASTER
12. 01. 2007., 23:45
Ludi moji, treba bit strpliv za PS3. Samo oni najstrpliviji budu dobili kej treba. PS3 je ko cura - ona stvar se ne dobiva samo tak, treba čekati i onda buum. :-)

Squall
15. 01. 2007., 17:33
PS2MASTER je napisao/la:
PS3 je ko cura - ona stvar se ne dobiva samo tak, treba čekati i onda buum. :-)

:lol: right! :-p

Zanimljiv test krije se pod ovim linkom (http://www.pregamelobby.com/forum/showthread.php?t=2680) :-)
Iako je daleko od znanstvenih uvjeta i uvijek postoji mogućnost falsifikacije, rezultati su zanimljivi. Ispada da je X360 generalno najtiša next-gen konzola nakon dužih perioda igranja :-O , vrlo čudno s obzirom da su mnogi recenzenti govorili drugačije o njemu i PS3u :-?
Čudno... :-)

mudak
15. 01. 2007., 17:41
Squall je napisao/la:

Zanimljiv test krije se pod ovim linkom (http://www.pregamelobby.com/forum/showthread.php?t=2680) :-)
Iako je daleko od znanstvenih uvjeta i uvijek postoji mogućnost falsifikacije, rezultati su zanimljivi. Ispada da je X360 generalno najtiša next-gen konzola nakon dužih perioda igranja :-O , vrlo čudno s obzirom da su mnogi recenzenti govorili drugačije o njemu i PS3u :-?

TO je neki bogatun??? Ima plazmu od 150 inca+ps3+wii+2 xbox 360+ super pojacala i mi se cini da je tamo neka ljepa linija :awe: :awe: :awe: :awe:

tabooX
15. 01. 2007., 18:58
pa nemora biti... mozda radi za neki gaming casopis, i vidis da je mod na velikom gaming site-u...

a ja fakat neznam sta cu ja od konzola... wii ok, nema pretjeranu ponudu trenutacno, ali jos je na pocetku... krenut ce i s rpg-ima nadam se... za X360 mi se cini da imaju sve vecu japansku podrsku sta je dobro, a za PS3 sam jos malo skeptican...
vidjet cemo...

ja ga definitivno ne kupujem na launchu

mudak
15. 01. 2007., 19:10
Ja nevjerujem da cu si ga kupit do jeseni. Taman da malo pojeftini, i da cip sa igricama pojeftini

YALPEMAG
15. 01. 2007., 19:15
Squall je napisao/la:

PS2MASTER je napisao/la:
PS3 je ko cura - ona stvar se ne dobiva samo tak, treba čekati i onda buum. :-)

Ovo je najveca glupost i izmisljotina koju sam vidio u zadnje vrijeme na internetu.Svi kazu da je ps3 tih i skoro necujan i taman kad smo se slozili oko toga dođe ova budala i kaze da je 360 tisi od ps3 i Wiia!!Sta ce mu oni instrumenti,ako zelis znati koja je konzola najbucnija samo naculi usi!Zar nisu u Gameplayu rekli da je ps3 tih?

freaxy
15. 01. 2007., 19:17
Nakon onoga predstavljanja ps3 u GP želim ga još više.... :-x

tabooX
15. 01. 2007., 19:26
nije glupost, samo sto je mjerio sa pravim mjeracima...
a sta se tice Wii-a... wii je super tih... malo mu jesu cudna mjerila, jer ja stvarno Wii nisam uopce cuo...

no dobro mozda sam bio malo uzbuden od toga sta sam ga uopce igrao... ali tih je...

PS2MASTER
15. 01. 2007., 19:59
Buahahah, v GP-u su napisali da ne znaju kolka je težina PS-a 3, tj. zaboravili su ga izmeriti. Evo, da napišem, teži oko 5 kg. :-) :-p

d00m
15. 01. 2007., 20:10
DA, PS3 je 2 u 1 proizvod, next gen konzola i uteg za bildanje

OverLord_Ri
15. 01. 2007., 20:37
d00m je napisao/la:

i to bi se dobro prodavalo u reklamama na TVu, prvo igrate igrice 5 sati, a onda u samo 10 minuta dnevno s istom konzolom se nabildate :lol:

tabooX
15. 01. 2007., 20:47
dakle sada ima tri glavne funkcije

-igranje
-uteg
-i za privlacenje prasine... stavite ga na mjesto gdje ima puno prasine kada ga ne igrate, i povsina PS3 cisti za vas!

Matrix
16. 01. 2007., 12:53
INFO BLIC:

"Sony Computer Entertainment announced over one million PLAYSTATION 3s have been shipped for the domestic Japanese market by mid-January. (Over a million were shipped to the US as well.) The ratio of 20GB and 60GB PS3s was not clarified in Sony's press release. Moreover, 5 million PS3 titles were shipped to both the U.S. and Japan during that same period of time."

Ko zna japanski, nek si čita:

SONY PRESS RELEASE (http://www.scei.co.jp/corporate/release/pdf/070116.pdf) :-D

YALPEMAG
16. 01. 2007., 13:11
d00m je napisao/la:

Ka da 360 i pc nisu teski?Pa sta da ima deset kila?Koga briga?

Guest
16. 01. 2007., 13:15
tabooX je napisao/la:

-igranje
-uteg
-i za privlacenje prasine... stavite ga na mjesto gdje ima puno prasine kada ga ne igrate, i povsina PS3 cisti za vas!

samo 3?!?!?!?!
evo jos jedne:
hehe,hladno vam je??
pecica i vatrica u kaminu ne pomazu??rjesenje je jednostavno!!!
izvadite hladilo iz PS3 i imate super grijalicu!!!cijena??povoljna!! samo 5000kn u launch paketu!!
zima vise nikad nece biti ista ,jer tu je PS3!! :thumbsup:

kikib
16. 01. 2007., 13:15
YALPEMAG je napisao/la:

d00m je napisao/la:

Ka da 360 i pc nisu teski?Pa sta da ima deset kila?Koga briga?

i te kako bi bio prob ako bi imo 10 kg.

YALPEMAG
16. 01. 2007., 13:36
nemesis777 je napisao/la:

tabooX je napisao/la:

-igranje
-uteg

samo 3?!?!?!?!
evo jos jedne:
hehe,hladno vam je??
pecica i vatrica u kaminu ne pomazu??rjesenje je jednostavno!!!
izvadite hladilo iz PS3 i imate super grijalicu!!!cijena??povoljna!! samo 5000kn u launch paketu!!
zima vise nikad nece biti ista ,jer tu je PS3!! :thumbsup:

Svasta!Bilo bi smijesno da nije zalosno...

hayabusa
16. 01. 2007., 16:23
YALPEMAG je napisao/la:
Pa sta da ima deset kila?Koga briga?mda, i nema, ali se sjećam kako su se pojedini (ugledniji) članovi ovog foruma svojedobno sprdali na račun dimenzija i težine prvog xboxa, ne vidim baš da su ostali dosljedni i u sony-evu alučaju. a šta'š...

tabooX
16. 01. 2007., 16:36
YALPEMAG je napisao/la:
Svasta!Bilo bi smijesno da nije zalosno...

joj isuse koji si ti fanboy! pa salimo se #$!%&ote, neam ja nis protiv PS3...

waka
16. 01. 2007., 16:41
ma ps3... :awe:
im puno opcija...konzola,pc,dvd/blu-ray player...mora biti "središte"prostorije;na njemu če mo sve radit,vrtit,što god...
a to što može biti roštilj.grijalica,mlažnjak....uteg :roll: (sve te mogučnosti moraju negdi stati) mu samo idu na korist i govore o njegovoj kvaliteti!!! :-D :yup: :yup:
živijo next gen!!!!!!!!! :-D

Fr3Ak
16. 01. 2007., 16:50
YALPEMAG je napisao/la:
Pa sta da ima deset kila?Koga briga?

pa mene briga!!!!111111 :-x
Kako ću ga onda igrat vani dok čekam tramvaj? :-x

Fliper
16. 01. 2007., 16:52
Uuuu koliko sam ovdje živaca izgubio. Bio sam preveliki fenboj. :-(

Sada je drugo vrijeme i tako... nemam volje svađat se, sve konzole su dobre. Igrajte i uživajte. I skupljajte pare. BTW, PSP sve pwna (iako nije nextgen). :thumbsup:

LORD1
16. 01. 2007., 17:43
jučer sam čitao gameplay časopis.........i sve dobre igre dolaze samo na ps3 i x-360....dakle..definitvno kupujem ps3.....još 1 i po mj pa eto ps3 in my hands.......... :-D

OverLord_Ri
16. 01. 2007., 21:15
happy for you! :thumbsup: kad stiže neki žešći naslov za Wii?

turok
16. 01. 2007., 22:37
Kvragu čemu ovo prepucavanje bez potrebe.Konzolaši svih proizvođača ujedinite se!!!!!!!!!!! :kiss: :chinchin:
Vidite,da bi PC-ijaši mogli full uživati moraju s*****ti 35 000kn.
A eto kaj bi ja sa 35 000kn:
Sony LCD42" fullHD 1080p
Microsoft Xbox360 Gold
Nintendo Wii
Sony Playstation3 60gb
Logitech 5.1 saund system
Logitech DualForce Pro volan
Ženu poslal u toplice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! :yup: :yup: :yup: :yup: :yup: :yup: :yup: :yup: :yup: :yup: :yup:
Nek me neko uvjeri da sam u krivu :thumbsup:

YALPEMAG
16. 01. 2007., 22:47
Jeli tko primjetio u Gameplayu onu sliku LCD Braviom i sa svim konzolama,e na toj slici neznam mozda se to samo meni cini 360 izgleda veci od ps3,a to je jos bez power bricka i HD-DVD pogona...

tabooX
16. 01. 2007., 22:54
YALPEMAG je napisao/la:
Jeli tko primjetio u Gameplayu onu sliku LCD Braviom i sa svim konzolama,e na toj slici neznam mozda se to samo meni cini 360 izgleda veci od ps3,a to je jos bez power bricka i HD-DVD pogona...

... meni je ta slika nekako izgledala cudno od pocetka... umjetno cak...
neznam sta ovi iz tribe rade ali mirisem nekakvu urotu povezanu s bushom

Dark_One
16. 01. 2007., 22:58
Mislim da je riječ o blagoj promociji elegancije PS3 konzole "neupućenim" čitateljima, u smislu tobožnjih primjerenijih dimenzija od stvarnih.

turok
16. 01. 2007., 23:06
A ja mislim kak sam rekel,hoću sve to kaj je na slici.......samo ipak telaka da bude barem 42"............kaj nije dobro tak? :smoking:

Dark_One
16. 01. 2007., 23:08
Ma meni bi bilo dovoljno i LCD 32", samo da ga imam. :)

OverLord_Ri
17. 01. 2007., 22:32
YALPEMAG je napisao/la:

ja na svoje oči vidio da je ps3 veći!

Squall
17. 01. 2007., 22:41
OverLord_Ri je napisao/la:

Je, veći je i teži...ali ne možeš mu poreći veću elegantnost od X360 ako ga se drži u strogo čuvanim uvjetima i dira samo rukavicama! :-p
Vidio sam obojicu na istom mjestu gdje i ti (Sophos), te je imo PS3 definitivno ljepša zvjerka...no što to vrijedi ako još nema previše kvalitetnih igara! :-)

edit: očito neki nisu shvatili što sam krajem posta mislio! Nisam pričao o budućoj dostupnosti igara, već o trenutnom stanju. Dobro znamo koliko igara će doći na next-gen konzole tijekom sljedećih godina...

LORD1
17. 01. 2007., 22:58
Squall je napisao/la:

Je, veći je i teži...ali ne možeš mu poreći veću elegantnost od X360 ako ga se drži u strogo čuvanim uvjetima i dira samo rukavicama! :-p
Vidio sam obojicu na istom mjestu gdje i ti (Sophos), te je imo PS3 definitivno ljepša zvjerka...no što to vrijedi ako još nema previše kvalitetnih igara! :-)

pa sjećaš se 2000 god nije bilo ni za ps2...a pogledaj sada brdo dobrih igara....osim toga najbolje igre izlaze za x-360 i ps3...ako ste čitali zadnji broj gameplaya :thumbsup:

Blade-Ri
17. 01. 2007., 22:59
Evo danas ja i frend iz razreda pričamo neš o Xboxu, on ga ima i misli uzet 360. I onda mi kaže, a si vidio Wii, ful jaka stvar, to bi trebalo imat. Ja kažem, da ću vjerojatno kupit(makar kao drugi izbor). Al onda uleti treći frend, i smije se samo zato jer samo reko nintendo. :-( "Čekaj trojku, to je zvijer, a ne neki Nintendo". Uglavnom, njemu je igra = grafika, pucanje, kolka-tolka realnost. On npr. nije čuo a kamoli zaigrao Zeldu,FF,Silent Hill,Resident Evil. Jedinu stvar koja ima kolko-tolko fantazije, je MGS. Mada čisto sumnjam da je odigrao 1 i 2, jer sam vidio kod njega samo trojku. Njemu su igre CoD,Brothers In Arms i tome slično. Nažalost, on nije jedini. Mislim da je takvih čak i večina. Kao što sam rekao u prethodnom topicu(part 2), neki će kupit ***** samo da je lijepo napravljeno i da na njemu piše neki poznati brand. Ja ne napadam Sony, al mislim da su analitičari upravu. Zbog ovakvih ljudi, koji ne cijene previše grafički loše ali veoma igrive igre, će se vjerojatno PS3 prodavati. A takvi ni neznaju da PS3 ima Linux, spajanje na net i šta ja znam šta. Očito im je to samo igračka, igračka s kojom će se kurčit i pričat "e znaš kakva grafika". Pa Sony/Microsoft, samo naprijed, nek ti svi daju 600$ i nek se igraju i pucaju(ali bez fantazije molim). :-(

turok
17. 01. 2007., 23:28
@Blade-pozdravi si frenda koji voli realnost u igrama i objasni mu(probaj) da su igre realne u Call of Duty nebi preživio prvih 30sek,u PES6 nebi dotaknuo loptu a u GT4 nebi prošao prva dva zavoja kao ni 99% nas ostalih da su igre realne........e pa zato su igre da se možemo igrati a ne realna stvarnost........spasi ga možda nije kasno :thumbsup: ,ah da i dan danas s vremena na vrijeme ubacim mgs,gt1 i 2,quake2,moh u starog sivonju i boli me neka stvar za grafiku dok ih igram. :yup: :yup: :yup: :yup:

insane_cobra
17. 01. 2007., 23:49
Squall je napisao/la:
Vidio sam obojicu na istom mjestu gdje i ti (Sophos), te je imo PS3 definitivno ljepša zvjerka...

A čuj, ovisi o ukusu. Meni se, recimo, Xbox 360 isprva nije uopće sviđao. Dapače, na prvim neslužbenim slikama izgledao mi je tako nakaradno da sam bio uvjeren kako se to samo netko zeza s ljudima. Kad su stvarno izdali konzolu tog dizajna, bio sam totalno šokiran. Ali... Nešto se desilo i s vremenom mi je Xbox 360 počeo izgledati sve bolje, da bi mi danas izgledao predivno. :-)

PS3 mi se izgledom također nije svidio od samog početka (mada mi nikad nije bio ružan kao Xbox 360), ali razlika je u tome što mi se još uvijek ne sviđa. Izgleda kad burence, ima bezvezan natpis PLAYSTATION 3 preko cijelog kućišta i previše se sjaji. Onaj bijeli model izgleda mi malo bolje, ali to još uvijek nije to.

LORD1
18. 01. 2007., 01:23

Squall je napisao/la:
Vidio sam obojicu na istom mjestu gdje i ti (Sophos), te je imo PS3 definitivno ljepša zvjerka...

A čuj, ovisi o ukusu. Meni se, recimo, Xbox 360 isprva nije uopće sviđao. Dapače, na prvim neslužbenim slikama izgledao mi je tako nakaradno da sam bio uvjeren kako se to samo netko zeza s ljudima. Kad su stvarno izdali konzolu tog dizajna, bio sam totalno šokiran. Ali... Nešto se desilo i s vremenom mi je Xbox 360 počeo izgledati sve bolje, da bi mi danas izgledao predivno. :-)

PS3 mi se izgledom također nije svidio od samog početka (mada mi nikad nije bio ružan kao Xbox 360), ali razlika je u tome što mi se još uvijek ne sviđa. Izgleda kad burence, ima bezvezan natpis PLAYSTATION 3 preko cijelog kućišta i previše se sjaji. Onaj bijeli model izgleda mi malo bolje, ali to još uvijek nije to.

pa bilo kako bilo to je PS3 :thumbsup:

Facaa
18. 01. 2007., 04:45
/cut
Oke, al zamislimo vako...koja konzola najbolje paše uz novu, HD mega kul i ultra fensi Pioneer palzmu..sa malom plavom ledicom, smještenom na donjem lijevom rubu.

Mali slatki bež iPod vonabi od jeftine plastike..
Najružnmija konzola u povijesti...
ili
Ultra skupa, haj teh fensi crna konzola sa intenzivnom plavom ledicom i piano black finišem...?

A?
Ko je sad lijepši?
:)

Al uistinu, čini mi se da je PS3 stvaran samo da izgleda dobro u dnevnom boravku, pored plazme i nekog izrazito crnog i nadasve moćnog martanzovog pojačala. I da, neam niš protiv toga.
:approve:

Fedja
18. 01. 2007., 05:10
Meni se Xbox360 na pocetku nikako nije svidjao . Valjda sam imao neko lose iskustvo sa microsoftovim proizvodima , a jos vise sa Sony proizvodima . Onda , otisao sam u Englesku , detaljnije pogeldao specifikacije X360 i odlucio se na kupovinu sto sam i uradio . Nemam HDTV , zasad ne mislim o nabavci istog , mozda kasnije , zadovoljan sam prikazom xb na obicnom TV-u. Blago sam se iznenadio , konzola je fakat odlicna ! Eto , necu puno pametovati sta je bolje , koja konzola , ja se nisam pokajao ni sekunde sto sam ovo kupio , jednostavno , ima dosta ekskluziva i opcija sto mi se svidjelo .. Najbolje je imati sve tri konzole , ali kakva je situacija na Balkanu , sanse su jednake nuli .. Eto , zivi mi bili pa vidjeli .

Sub-Zero
18. 01. 2007., 09:56
Fedja je napisao/la:
Najbolje je imati sve tri konzole , ali kakva je situacija na Balkanu , sanse su jednake nuli ..

Što se tiče ove generacije iz osobnog iskustva mogu reći da je i posjedovanje dvije kućne konzole pomalo upitna investicija. No opet, tih par ekskluziva mogu po nekome igrati ulogu, kao i višak/manjak vremena, uostalom.:) U svakom slučaju, kupnja PS3 u sljedećoj godini mi nikako ne izgleda kao privlačna opcija. X360 u drugom slučaju da, samo da stigne taj 65 nm model već jednom. Wii me ne zanima baš previše, slaba mi ta ponuda igara, sve nešto groupie igre.:(

Guest
18. 01. 2007., 10:48
@LORD1 - Da Bog da seksualno općio sa divljim zivotinjama,po mogucnosti Ličkim mrkim medvjedom :-) .
''pa bilo kako bilo to je PS3'' - Ako mislis nesto pisati u ovom topiku,molim te da ubuduce pises logicnije stvari :please: .

Matrix
19. 01. 2007., 14:47
Za ubuduće da se zna, ovdje se svi vodimo prilikom procjene prodaje konzola u Sjevernoj Americi izvještajima NPD grupe, ali moramo shvatiti da su to samo procjene. Ovo pišem da svi znamo o čemu govorimo i da te podatke (koji su ovdje praktički zakon), ne uzimamo zdravo za gotovo. Jer....

Osnovni nedostatci koje NPD ima su nemogućnost dobivanja informacija o prodaji od najvećeg trgovačkog lanca u SAD-u, Wall-Marta, koji službeno drži podatke za sebe. Pazite, to je 3 800 iznimno popularnih i uspješnih trgovina za koje NPD ne može dobiti podatke. Tako je i sama grupa u zadnjem izvještaju naglasila da dobivaju podatke od približno 60% prodavača u Americi, a najveći nedostatak im je upravo Wall-Mart i mali trgovci...

Znači, ukratko, sa zadnjim prodajnim podacima od NPD fali nam 40% udjela u prodaji.....e sad, jel tih 40% većinom drapa PS3 u Wall-Martu, X360, Wii.....možemo samo procjenjivati i nagađati, baš kao i NPD, samo što oni to "malo bolje" rade od nas

;-)

Sažeto sa: http://kotaku.com/gaming/npd/npd-how-it-works-229825.php

insane_cobra
19. 01. 2007., 15:23
Da, ti podaci nisu 100% sigurni, ali se svejedno radi o najsigurnijoj dostupnoj procjeni koja se uzima kao mjerodavna od strane cijele američke grane industrije.

A Wii i PS3 se u Wal-Martu sigurno nisu prodali u značajnijim količinama jer su dostupni samo u bundleovima od minimalno $550 (Wii), odnodno $700 (jeftiniji model PS3).

Guest
19. 01. 2007., 16:01
Evo... napokon mogu reći da sam ponosni vlasnik Xboxa 360!
Uskoro (kad tesitram sve moguće na konzoli) ću napisati dojmove u Xbox360 topic... Jučer sam nešto preko pola sata prčkao i mogu reći da je zakon... :thumbsup:

insane_cobra
19. 01. 2007., 16:15
Opa, čestitam! :-)

Guest
19. 01. 2007., 16:22
Opa, čestitam! :-)

Hvala... a moja mama se doma tak iznenadila... Nije znala ništ o tome... :-)

Ali, moram reći jedno ružno iskustvo koje sam već (nažalost) doživio...
Naime, odlučio sam uzeti X360 ovdje (http://e-ponuda.com/) jer je bila ponuda kao u Sophosu (premium extreme modan) za 4k kuna, samo što se ovdje dobivala i igra... A pošto sam ja bio u školi, po X360 je morao otići moj tata... I vratio se sa boksom, ali bez igre... Danas ujutro (X je kupljen jučer) sam otišao na sajt vidjeti tel broj i usput pogleao ponudu i opa - više nije uključena igra... WTF??? Zvao sam ih i rekli su da to vrijedi već tjedan dana, ali nisu apdejtali sajt... I to bi još možda popušio, ali sam prekjučer razgovarao s njima o svemu i pitao za igru, i rekao je tip da se dobiva neka random igra... WTF??? :-O

Tako da nemam još ni jednu igru... :cry:

insane_cobra
19. 01. 2007., 16:34
Đubrad prevarantska. Jesi bar Hexic HD dobio? :-D

Guest
19. 01. 2007., 16:43
Đubrad prevarantska. Jesi bar Hexic HD dobio? :-D

:yup:
Ali kad imaš HDTV i čekaš HD igre, i napokon kupiš HD konzolu, želiš HD igre... A dobro, nekak ću se snać...
Ali ako netko od vas i bude kupovao X360, nemojte kupiti u E-ponudi... U Sophosu je bolje (bar ne lažu)...

E da... Već imam 20 gamerscore (2 achievmenta na Hexic HD-u :rotflmao: )

Encore
19. 01. 2007., 17:01
Zagovaram Sony, ali ovo (http://biz.gamedaily.com/industry/feature/?id=14978) je pretjerivanje i nepotrebno preseravanje...

@Ixy, congrats!!

Guest
19. 01. 2007., 17:11
Encore je napisao/la:
Zagovaram Sony, ali ovo (http://biz.gamedaily.com/industry/feature/?id=14978) je pretjerivanje i nepotrebno preseravanje...

@Ixy, congrats!! zbog ovakvih stvari sam se odlučio za kupnju X-a 360.

Guest
19. 01. 2007., 17:13
Zašto?
Ako Cell ima 7 SPU jedinica... Ne vjerujem da su uspjeli iskoristiti više od jedne...

Encore
19. 01. 2007., 17:15
Ixy je napisao/la:
Zašto?
Ako Cell ima 7 SPU jedinica... Ne vjerujem da su uspjeli iskoristiti više od jedne...

MotorStorm iskorištava 20-25%!? Don't fucking think so...

Možda griješim... ali vjerojatno ne...

Guest
19. 01. 2007., 17:18
Ne mora biti na grafčkom planu... Ali što se tiče mogućnosti izračuna fizike i slično, igre sigurno nisu iskoristile previše...

PS2MASTER
19. 01. 2007., 17:22
Ixy je napisao/la:

Tako da nemam još ni jednu igru... :cry:

Buahaha, sorry. :sympathy:

Guest
19. 01. 2007., 17:28
Encore je napisao/la:

Ixy je napisao/la:
Zašto?

ma izvuceno iz konteksta
niti jedna igra ne koristi 100% konzole cjelo vrjeme
nego samo potrebni postotak

sony se opet hvali
nazalost...vec mi se sere od toga

PS2MASTER
19. 01. 2007., 17:33
SirJohnDeBilko je napisao/la:

Encore je napisao/la:

ma izvuceno iz konteksta
niti jedna igra ne koristi 100% konzole cjelo vrjeme
nego samo potrebni postotak

sony se opet hvali
nazalost...vec mi se sere od toga

Kej, pa i mi obični ludi se falimo da koristimo 10% mozga samo. I još uopće ne razmišlamo mozgom, nek jajima 101%. :-)

insane_cobra
19. 01. 2007., 18:18
Svaka ambicioznija igra uvijek iskorištava hardver u potpunosti. Pa nitko neće reći "hej, ajmo napraviti igru koja koristi samo četvrt snage konzole!", svi se uvijek trude izvući iz mašinerije sve što mogu. Tako i ljudi iz Evolutiona u intervjuu o kojem sam pisao ranije tvrde da su MotorStormom PlayStation 3 gurnuli do krajnjih granica. Ali trenutnih granica. Ljudi stalno uče, otkrivaju nove načine rješavanja problema, pobliže se upoznaju s hardverom i nalaze efikasnije metode njegova iskorištavanja. To je slučaj sa svim platformama pa tako i sa PlayStationom 3.

Razbacivanje ovakvim postotcima nema nimalo smisla jer nitko, a pogotovo ne čovjek koji vjerojatno nikad nije napisao ni liniju koda za PS3, ne može znati što će sve programeri u budućnosti biti u stanju izvući iz PlayStationa 3 (ili bilo koje druge platforme). Tim više što to ne ovisi samo o mogućnostima hardvera, već i o znanju i talentiranosti programera i umjetnika.

Guest
19. 01. 2007., 18:24
insane, i ovaj ti je post, kao i svi ostali, bio apsolutno točan... Ali u ovom slučaju je nepotreban... Jer se nije govorilo o tome koliko će se ukupno iskoristiti snage PS-a 3, nego koliko se koristi u trenutnim igrama... I da, broj je okviran.

insane_cobra
19. 01. 2007., 18:35
Pa moja poanta i jest da nitko ne može znati koliko se snage PlayStationa 3 trenutno koristi u igrama jer nitko ne zna gdje točno će biti plafon. Baratanje teoretskim ciframa na papiru je jedna stvar, a praksa obično potpuno druga. Uostalom, Stringer to nije potkrijepio baš nikakvim činjenicama. Zašto? Zato što ne postoje, a vremeplov još nije izumljen. Bar ne dovoljno velik za ljudinu poput njega. :-)

OverLord_Ri
19. 01. 2007., 19:33
čim je konzola duže vani, igre će biti bolje - barem grafički, a za ps3 kampanju šta je sony sve napuhao, to je nešto prestrašno...

turok
19. 01. 2007., 22:46
Mislim dakle; još uvijek sam za sada najbliži PS3 ali mi stvarno nije jasno čime Sony hrani svoje glavešine.
Ovo je isto koda da veliš nekom mrak komadu nakon osrednjeg sexa da si koristio samo 16cm pimpača a ostalih 10cm će dobiti iduće godine kad ti odlučiš da ti se digne do kraja :blabla:

insane_cobra
20. 01. 2007., 00:54
turok je napisao/la:
Ovo je isto koda da veliš nekom mrak komadu nakon osrednjeg sexa da si koristio samo 16cm pimpača a ostalih 10cm će dobiti iduće godine kad ti odlučiš da ti se digne do kraja :blabla:

Mislim da je ovo najbolja analogija ikad! :lol:

Dark_One
20. 01. 2007., 01:09
Pa moja poanta i jest da nitko ne može znati koliko se snage PlayStationa 3 trenutno koristi u igrama jer nitko ne zna gdje točno će biti plafon. Baratanje teoretskim ciframa na papiru je jedna stvar, a praksa obično potpuno druga. Uostalom, Stringer to nije potkrijepio baš nikakvim činjenicama. Zašto? Zato što ne postoje, a vremeplov još nije izumljen. Bar ne dovoljno velik za ljudinu poput njega. :-)
S ovim se potpuno slažem. Ni za jednu PS2 igru nije rečeno da u procenat koristi maksimum konzole. GT4, RE4 ili Black možda jesu pokazale zašta je ta konzola sposobna, ali ko će ti ga sa sigurnošću garantovati jeli one stvarno koriste 90%, 91%, 95% ili 100% kapaciteta konzole? :lol:

frodo
21. 01. 2007., 16:03
Pa ajmo ljudi sagledat činjenice.

Do sad je prodano nekih 10 milijuna-X 360
,zatim 3-4 milijuna Wii i oko 2 milijuna PS3 konzola.

Koliko gamera ima?
Pa Play Station 2 posjeduje recimo 100 milijuna ljudi(dobro dosta ih je kupilo dvije ili 3 konzole koja se pokvarila) pa recimo 80 milijuna ljudi.

Xbox posjeduje 25 milijuna ljudi.

Gamecube nekih 20 milijuna ljudi.

Next gen konzola je znači prodano 16 milijuna.
Gdje je ostalih 100 milijuna gamera?

Čekaju da PS3 pojeftini. :-D

OverLord_Ri
21. 01. 2007., 22:04
prodano je preko milijun primjeraka ps3-a, ali daleko su još 2 milijuna, daleko. a i vidim da ne znaš činjenicu da 50% x360 ownera nikad prije nije imalo xbox. ;-)

turok
21. 01. 2007., 22:23
Ok OverLord_Ri,priznajem ti da x360 ima debelu prednost za sada.
Pročitao sam tvoje recenzije i očigledno je da zanš o čemu pišeš i govoriš.
No kao x360 fan nisi bio objektivan prema PS3 u prvom dodiru,potpuno objektivan je bio Učo u novom GP-u kad kaže da je obečavajuča konzola koja to treba tek dokazati(ako hoće).
Za razliku od mnogobrojnih fanova ovdje ti znaš kaj pričaš pa je šteta da to znanje nepotrebno koristiš za pljuvanje po PS3.
Nema ljutiš,nebi ovo pisal da ne mislim da ćeš shvatiti. :thumbsup:

Guest
22. 01. 2007., 03:19
Brijem da će za koji mjesec wii stići x-box 360 i da će se ps3 i x-360 boriti za 2. mjesto :-p

LORD1
22. 01. 2007., 03:52
prodano je preko milijun primjeraka ps3-a, ali daleko su još 2 milijuna, daleko. a i vidim da ne znaš činjenicu da 50% x360 ownera nikad prije nije imalo xbox. ;-)

šta ti imaš protiv ps3............aj reci ... :blabla:

mlakonja
22. 01. 2007., 20:42
Zasada nisam čuo ništa što bi me impresjoniralo za x360.Samo malo poboljšana grafika.

tabooX
22. 01. 2007., 20:57
mlakonja je napisao/la:
Zasada nisam čuo ništa što bi me impresjoniralo za x360.Samo malo poboljšana grafika.

puno poboljsana grafika, i XboxLive!
igranje preko neta je zakon, a m-soft je to s Live!-om ucino to predobro...

a reci mi sta je novo PS3 donjeo osim poboljasne grafike? sixaxis? to su kopirali od nintenda, i sami su to priznali...

mlakonja
22. 01. 2007., 21:07
tabooX je napisao/la:
puno poboljsana grafika, i XboxLive!
igranje preko neta je zakon, a m-soft je to s Live!-om ucino to predobro...

a reci mi sta je novo PS3 donjeo osim poboljasne grafike?
Ma nisam ni rekao da će ps3 donijeti ništa osim grafike.Ali ps ima bolju grafiku.

Guest
22. 01. 2007., 21:09
I koji su onda razlozi što ćeš kupiti PS3, a ne X360?

EDIT: PS3 još uvijek nema bolju grafiku od boksa, a ni to nije sigurno da će imati.. Neke igre možda budu bolje izgledale...

Matrix
22. 01. 2007., 23:56
Ixy je napisao/la:

Zbog igara kao svetinje i stupa obrane svake konzole, vjere u nasljednika DVD-a - Blu-ray format, besplatnog on-line igranja i PlayStation Sotrea, linux baziranosti, hebene sirove snage konzole, multimedijalnosti i cjelokupnoj sferi koja ju prati (filmovi blu-ray, glazba, sličice, broadband net, Wi-fi, bluetooth, Memory Stick/SD/CompactFlash Slotovi, kompitabilnost sa PSP-om, izmjena podataka, kombiniranje u igranju), perfektni OS, HD usmjerenosti, SIXAXISA, backup kompitabilnosti, 60GB hard diska.....društvenog statusa koji nosi i ponosa u duši :thumbsup: :-D

turok
23. 01. 2007., 00:08
Pa Matrix u globalu se slažem sa tobom u svemu osim čvrste vjere u nasljednika DVD-a tj. Blu-ray.
Sječam se još uvijek betamax kazeta(bolje od VHS ali skuplje) a bogami i minidisca(bolje od CD-a ali skuplje).
Riiinnngg any bells?
E toga me je strah, ako popuši Blu-ray popušio i Sony a bogami i PS3.Ja se duboko nadam da neće. :yup:

Fliper
23. 01. 2007., 00:11

Zato jer PS3 (pogotovo crni) bolje kupi prašinu.

turok
23. 01. 2007., 00:18
Smislio sam razlog za kupnju PS3.
Organiziram roštiljadu i pozovem 6 vlasnika x360.
Nakon klope na terasu izvučem neku plazmu 42",PS3 i 7 Sixaxisa a moje xboxaše lupi ćuka i nemogu sebi od šoka+lagani PTSP :-D :-D :-D :-D

Facaa
23. 01. 2007., 01:05
turok je napisao/la:
Pa Matrix u globalu se slažem sa tobom u svemu osim čvrste vjere u nasljednika DVD-a tj. Blu-ray.
Sječam se još uvijek betamax kazeta(bolje od VHS ali skuplje) a bogami i minidisca(bolje od CD-a ali skuplje).
Riiinnngg any bells?
Betamax je popušio od VHS-a..

Al minidiscu CD nije bio konkurencija...minidisc se na tržištu borio sa Philipsovom Digital Compact Cassette-om. Dakle, ne sa CD-om. Ne, ne. Već sa DCC-om.

Al žao mi minidisca (inače, posjedujem i prijenosni i linijski player), bijaše mnogo kul. TOC, kompaktost, izdržljivost, mogućnost snimanja i brisanja...zahebaše se jerbo prekasno im omogućiše povezivanje sa PC-om te spremanje mp3-ca na i iste.

turok je napisao/la:
E toga me je strah, ako popuši Blu-ray popušio i Sony a bogami i PS3.Ja se duboko nadam da neće. :yup:
Argumentiraj. Dokaži.
Nema nikakvog logičnog razloga da Sony propadne ako blu ray ne uspije...

Matrix
23. 01. 2007., 01:10
Prije bi bilo obrnuto, Blu-ray ovisi o uspjehu PS3. Znam da nije potpuno točno, ali ja smatram da će PS3 kroz sljedećih godinu-dvije biti perjanica tog formata....a znamo koliko je to početno vrijeme važno za uspijeh, da ljudi, tehnologija i gospodarstvo prihvate taj format...

Ali 75% su šance Blu-ray formata da rukne HD-DVD, po meni, a objektivno i veće jer blu ima sve predispozicije da postane novi DVD (po prihvaćenosti)....samo moramo pričekati da cijena krene dole, ali ovo sada je normalno skupo, kao i svaka nova tehnologija (ala PS3 npr.).....

Squall
23. 01. 2007., 02:11
Matrix je napisao/la:
Znam da nije potpuno točno, ali ja smatram da će PS3 kroz sljedećih godinu-dvije biti perjanica tog formata....

Vrlo lako bi se to moglo dogoditi, u Japanu po nekim reportažama Blu-Ray (na račun PS3a) već drži 96% tržišta next-gen medija! Brojka je vrlo, vrlo čudna, ali ako se uzme u obzir prodani broj HD-DVD playera i Blu-Ray playera + PS3 možda i nije tako nemoguća!

@facaa
Ah, taj nikad prežaljeni minidisc! Ne mogu reći da sam ga osobno previše koristio, ali frend koji drži većinu snimki za kazalište na njima i barata MDima nahvalio ih je ohoho. :approve:

turok
23. 01. 2007., 09:57
@facaa
Pa i ja sam rekao da su Betamax i MD popušili rat od konkurencije iako su bili bolji pa onda ni Blu-ray nema garancije u pobjedu.
Također nisam rekao da će Sony ili PS3 propasti nego popušiti tkzv. nexgenwar novih konzola ako HD-DVD porazi Blu-ray.....AKO.... :thumbsup:

mlakonja
23. 01. 2007., 14:08
Zna ko je li se probija blu ray?

Squall
23. 01. 2007., 14:12
mlakonja je napisao/la:
Zna ko je li se probija blu ray?

Ukratko... i JE i NIJE! Još nije moguće direktno kopiranje diskova, ali je moguće gledanje prvih Blu-ray filmova preko softverskih Blu-ray playera.
Sljedeća salva Blu-ray filmova imati će dodatni sloj zaštite (BD+) koji bi efektivno trebao uništiti sve do sada poznate načine kopiranja (razbijeni AACS) .

Igre za PS3, da se razumijemo, još NISU backupirane na diskove, ali se radi na launcher programima.

OverLord_Ri
23. 01. 2007., 16:14
turok je napisao/la:
Ok OverLord_Ri,priznajem ti da x360 ima debelu prednost za sada.
Pročitao sam tvoje recenzije i očigledno je da zanš o čemu pišeš i govoriš.
No kao x360 fan nisi bio objektivan prema PS3 u prvom dodiru,potpuno objektivan je bio Učo u novom GP-u kad kaže da je obečavajuča konzola koja to treba tek dokazati(ako hoće).
Za razliku od mnogobrojnih fanova ovdje ti znaš kaj pričaš pa je šteta da to znanje nepotrebno koristiš za pljuvanje po PS3.
Nema ljutiš,nebi ovo pisal da ne mislim da ćeš shvatiti. :thumbsup:

kritika prihvaćena. čuj, kad sam pisao o PS3-u nastojao sam biti čim objektivniji. ali ako dam na nešto kritiku ne može se reći da sam pristran. PS3 je odličan komad hardwarea, da mi se neke stvari ne sviđaju je istina, ali ima puno dobrih stvari! nešto je moglo bolje, a nešto i gore. i trudim se ne pljuvati ps3 već sony radi njihove politike i radi nekih zatucanih članova. :-p živ bio!

turok
23. 01. 2007., 20:30
Ma i meni Sonyevi glavešine svojom arogancijom idu na ja..,a već sam negdje rekao da mi više smetaju nedmjereni i nabusiti PS fanovi koji zapravo neznaju kaj laprdaju nego oni kaj pljuju PS.
Al usprkos Kutaragijevim,Hiraievim i Stingerovim mentalnim akrobacijama još uvijek rade meni najdraže konzole-točnije na te konzole dolaze meni najdraže igre.

OverLord_Ri
23. 01. 2007., 20:48
turok je napisao/la:
Ma i meni Sonyevi glavešine svojom arogancijom idu na ja..,a već sam negdje rekao da mi više smetaju nedmjereni i nabusiti PS fanovi koji zapravo neznaju kaj laprdaju nego oni kaj pljuju PS.
Al usprkos Kutaragijevim,Hiraievim i Stingerovim mentalnim akrobacijama još uvijek rade meni najdraže konzole-točnije na te konzole dolaze meni najdraže igre.

da, dolaze nastavci dobrih igara (DMC i FF13) je ono što mene interesira (a da nema na x360), nadam se samo da će castlevania biti multiplatformska da ne bih morao kupiti ps3 zbog nje! :-)