View Full Version : Earth Defence Force 2017
insane_cobra
08. 06. 2009., 01:27
Mislim da je ovaj kultni klasik napokon zaslužio svoju temu. Povod je zgodna Eurogamerova retrospektiva (http://www.eurogamer.net/articles/retrospective-earth-defence-force-2017-article), a za one koji nemaju pojma o čemu se tu radi, evo recenzije (http://www.eurogamer.net/articles/earth-defence-force-2017-review) i trailera (http://www.gametrailers.com/video/launch-trailer-earth-defense/17850).
http://i39.tinypic.com/2u93fwj.jpg
Ono što mene zanima je koliko ljudi ovdje je igralo igru. Koliko vas ju je barem probalo i postoji li itko tko joj je dao priliku na dulje od deset minuta?
CooLBreezE
08. 06. 2009., 02:21
E,jesi ga navro sa tim EDF-om...fakat si ljubitelj B i C produkcije.
Nego,fino si našao recenziju 9/10...obično se ocjene vrte oko 7.
insane_cobra
08. 06. 2009., 08:19
Pa sad, da se ocjene obično vrte oko sedmice... Ako pogledaš Metacritic ili Gamerankings, vidjet ćeš da je igra pokupila i puno visokih i puno niskih ocjena i normalno da prosjek onda gravitira prema nekakvom, je li, prosjeku :-)
EDF naslovi jednostavno spadaju među igre koje oštro dijele publiku na one koji kuže i one koji ne kuže (slično jednoj drugoj često omaložavanoj igri koju volim spominjati ;-)), a to je baš definirajuća osobina kultnih ostvarenja. Nažalost, među današnjim igračima vrlo je rašireno mišljenje da su igre koje nisu uniformno izvrsno prihvaćene ekvivalentne smeću na koje ne treba gubiti vrijeme. Meni je to apsurdno.
Mislim da bi se EDF mogao svidjeti svima koji čuvaju lijepe uspomene na dane provedene uz arkadne pucačine. Jedan od komentatora Eurogamerove retrospektive puno je to bolje sročio:
Maybe it's a game for the children of the ZX Spectrum era... Those of us who remember first seeing giant ants (or GI-ANTS as a friend of mine refers to them) as a kid in 3D Ant Attack and wishing you could do more than jump on their heads.
It is a game that is impossible to play without a big stupid grin across your face, a genuinely 'laugh out loud' experience which sees you leveling cities, destroying wave after wave of absurdly large insects and shooting down Independence Day sized flying saucers with glee. I remember the first time I saw a wave of giant (the word giant just doesn't seem big enough) robots coming out of the sea, firing technicolour megadeath rays, or the huuuuuuge 4 legged walker leveling buildings all whilst being attacked by hundreds of insects & UFOs and just wondering how in the hell my 360s GPU wasn't melting under the strain.
It's a game that can be summed up in 2 words. Fun & Excess.
Solid_Merlin
08. 06. 2009., 08:48
EDF je cobrin faksimil :)
Drago mi je da si nam se vratio :-)
insane_cobra
08. 06. 2009., 09:31
Nadam se da ti nije previše drago jer uskoro opet odlazim :-)
Do neke druge prigode, vjerojatno TGS-a.
Fliper
08. 06. 2009., 09:31
Baš sam jučer čitao i ja na Eurogameru o igri. Moram priznat da je nisam niti probao odigrati pa ću to probat ispraviti idući mjesec. Našao sam na netu za 10 funti pa ću nabaviti. Gledao sam malo jučer gameplay snimke. Mislim, nema se šta tu sad posebno za viditi jer je igra čista pucačina bez nekoga cilja osim potaminiti hrpetine neprijatelja. I ne zvuči to tako loše nego čak zabavno a vidim da je i igrivo. Budući da je cijena mala (prije 2 dana sam ubo Banjo za 10 funti) nabavit ću i ovu igru. To je kao da igram Horde na Gearsima 2. :)
@insane - ma gdje ćeš? Ostani na siteu i navrati kad stigneš.
Solid_Merlin
08. 06. 2009., 10:16
Nadam se da ti nije previše drago jer uskoro opet odlazim :-)
Do neke druge prigode, vjerojatno TGS-a.
Nemoj da otvaram peticiju za tvoj ostanak :evil:
resident_evil
08. 06. 2009., 10:20
Izgleda da je cobru najviše od svih pogodilo to što su nestale sve teme iz xbox podforuma.
Ali kao što vidiš i taj dio podforuma je opet oživio :)
Inače igra se čini ok ništa specijalno.
insane_cobra
10. 06. 2009., 15:32
Flipper, siguran sam da se nećeš razočarati, jednom kad te uhvati, igra je kao droga. Ja sam PS2 verziju završio već triput, a i još ću barem jednom.
Samo nemoj napraviti grešku i započeti na Hard (mada, možeš odabrati težinu za svaki level posebno pa to i nije neki problem), vidjet ćeš zašto kad upoznaš paukove i crvene mrave :-)
Sustav napredovanja je tako napravljen da ti se zdravlje i broj oružja stalno povećavaju (neprijatelji ih ispuštaju kad ih ubiješ) pa kad završiš igru na Normal, taman si spreman za početak na Hard. A i to te stalno tjera da igraš još jer neka oružja koja možeš pokupiti su totalno bolesna. Postoje i Very Hard i Inferno težine, ali one su samo za krajnje luđake :-)