PDA

View Full Version : Prijenosni Xbox dolazi, samo je pitanje kada

kingkong
23. 07. 2009., 14:30
U intervjuu za Kikizo, Shane Kim iz Microsofta je otkrio da je prijenosna Xbox konzola već duže u planu. Prema Kimu, čeka se savršen trenutk jer kada bi forsirali takvo nešto, ne bi bilo prostora za stvari poput Natala. Trenutačno, fokus je na Xboxu 360 i unaprjeđivanju Livea, koji će se neupitno širiti i na druge platforme.

Na pitanje o poziciji na tržištu, s obzirom na jaku i etabliranu konkurenciju, Kim je odgovorio da bi mjesto za Xbox brand u tom segmentu otvorio Live. Već je bilo riječi o Live Anywhere prije par godina, a Live je vezivno tkivo, što se očituje i nedavnom integracijom Facebooka i Twittera.

Kako Kim kaže, pitanje je kako će Microsoft ući na tržište i hoće li raditi sami svoj uređaj ili čak mobitel. Tu je i Windows Mobile platforma, pa možda postoje šanse njenog širenja i na prijenosnu konzolu. Na kraju ispada da sve one glasine o prijenosnom Xboxu ipak nisu bile puka maštarija, a tko zna, možda se među predviđanjima dizajna našao i Microsoftov koncept.

IZVOR: http://www.crash.hr/hr/novosti_clanci/688

po meni je ovo jos nepotrebno

Brzigamer
23. 07. 2009., 15:20
to mi se ne sviđa

insane_cobra
23. 07. 2009., 15:25
Taj Crash izgleda kupi sve vijesti s moronskih blogova. Istina bog, i sam Kikizo je to ispinao u puno više od onoga što je zapravo rečeno.

Kim nije izjavio da je prijenosna konzola već duže u planu, već da je samo pitanje vremena kada će se Microsoft (prevenstveno svojom Live platformom) proširiti i na tržište prijenosnih uređaja. Ništa novo, to znamo još od najave Live Anywhere inicijative. Također je rekao da još ne znaju kako će to izvesti, da li putem vlastite prijenosne konzole, vlastitog telefona, smartphone uređaja, Zunea ili nečega sasvim desetog.

Dakle, prijenosna Xbox konzola nije nužno u planu.

kingkong
23. 07. 2009., 15:27
Taj Crash izgleda kupi sve vijesti s moronskih blogova. Istina bog, i sam Kikizo je to ispinao u puno više od onoga što je zapravo rečeno.

Kim nije izjavio da je prijenosna konzola već duže u planu, već da je samo pitanje vremena kada će se Microsoft (prevenstveno svojom Live platformom) proširiti i na tržište prijenosnih uređaja. Ništa novo, to znamo još od najave Live Anywhere inicijative. Također je rekao da još ne znaju kako će to izvesti, da li putem vlastite prijenosne konzole, vlastitog telefona, smartphone uređaja, Zunea ili nečega sasvim desetog.

Dakle, prijenosna Xbox konzola nije nužno u planu.

uh onda dobro....ne svoida mi se ideja o prijenosnom x360..

bucho
23. 07. 2009., 17:29
zasto ne. samo mislim da nikad nebi dostigli psp i nds koji su se vec daaavno rasporedili na trzistu. osim toga, psp i nds stvarno imaju sve kaj ti treba pa nevidim kaj bi oni mogli ponuditi novoga

Brzigamer
23. 07. 2009., 17:32
pa zašt radit prijenosni bezveze

Warmachine95
25. 07. 2009., 11:01
A sta se desilo s Zune HD bilo je rijeci da ce on bit prvi prijenosni xbox.Potvrđena je nekakva xbox live integracija za njega. :-?